Konkursowiczki w ciąży

Gość: dianek

#5029509 Napisano: 20.02.2012 08:11:56
polec napisał(a):

Dianek Żeromski został wyróżniony w akcji rodzić po ludzku w 2006 roku i od bardzo, bardzo długiego czasu P.O tam był i chyba nadal jest dr A.Gach

polec - raca, racja
czytałam ten artykuł: http://krakow.gaz...miejmy_w_glowie.html z 5 razy, piszą o roku 2006, oceniają ostatnie 5 lat, a mi dalej nie zaklikało emotka

thx za poprawkę emotka
0 0

jorunn2010

#5029528 Napisano: 20.02.2012 08:15:59
hej, wiecie może gdzie mogę znaleźć w internecie aktualny ranking sszpitali rodzić po ludzku?
0 0

Gość: rachel

#5029550 Napisano: 20.02.2012 08:20:47
mooniq82 napisał(a):

grazia1981 napisał(a):

rachel napisał(a):

grazia1981 napisał(a):

A ja byłam dziś na usg i prawdopodobnie będzie dziewczynka emotka ale się cieszę,choć to nie na pewno,ale nadzieja jest,między nóżkami ginka nic nie widziała emotka

super:))) u nas tez ma być dziewczynka:)) a który tydzien???

Zaczęłam 21 połowa jeszcze przede mną emotka

u mnie też dziewczynka emotka

A macie już jakies imiona bo u nas pustka w tym temacie:/
0 0

beniaminowa

#5029566 Napisano: 20.02.2012 08:25:30
katrin22 napisał(a):

beniaminowa nie tylko przed Tobą noc, dobrze, że w nocy mały ssie cyca, nie trzeba d...ruszać z wyra, potem wciskam małego mężowi do odbijania i już on kładzie małego spać i tak codziennie- dzień świstaka.

Mój też kiedyś odbijał... A teraz się odwraca tylną częścią ciała i udaje że nie słyszy emotka
A ja się za bardzo przyzwyczaiłam do tego że starszego kładę i on idzie spać emotka a z małym nie jest już tak prosto...
0 0

Gość: katrin22

#5029569 Napisano: 20.02.2012 08:25:45
monika1985monik napisał(a):

katrin22 napisał(a):

beniaminowa nie tylko przed Tobą noc, dobrze, że w nocy mały ssie cyca, nie trzeba d...ruszać z wyra, potem wciskam małego mężowi do odbijania i już on kładzie małego spać i tak codziennie- dzień świstaka.

Ha ha ha emotka dobrze masz z tym mężem emotka

Zakodowałam od początku, że to rola taty, bo ja obolała po CC i do dziś działa hihihi. Karmienie z butli też działa, tyko przewijania mąż unika jak ognia
emotka emotka
0 0

#5029576 Napisano: 20.02.2012 08:28:17
beniaminowa napisał(a):

katrin22 napisał(a):

Mój też kiedyś odbijał... A teraz się odwraca tylną częścią ciała i udaje że nie słyszy emotka
A ja się za bardzo przyzwyczaiłam do tego że starszego kładę i on idzie spać emotka a z małym nie jest już tak prosto...

Mój też udawał, że nie słyszy jak budzę, ale jak się wydrę nie raz to nie ma wyboru, otwiera jedno oko i potykając się o walsne nogi maszeruje i bierze małego, z rana też go bierze, a ja śpię
emotka Ciekawe kiedy się zbuntuje emotka
0 0

Gość: grusia25

#5029605 Napisano: 20.02.2012 08:36:21
a ja właśnie wróciłam po wizycie i ryczę cały czas ,mam skierowanie do szpitala- z dzidzią wszystko w porządku ale ze mną nie bardzo, strasznie puchnę , i lekarka chce żebym była pod jej kontrolą , bo twierdzi ,ze termin 18 maraca raczej nierealny ,powiedziała ,ze daje mi 7-10 dni ,że główka bardzo nisko już, i te moje opuchnięcia mogą być dla mnie niebezpieczne- ogólnie jestem przerażona emotka emotka i mam już wszystkiego dość ,jutro mam dzwonić czy jest miejsce i w środę wyląduje w szpitalu najpóźniej w czwartek emotka będę narazie leżeć na Galla ,może uda się wcześniej wyjść przed porodem ale to też nie pewne- ja chyba zwariuje emotka
0 0

#5029695 Napisano: 20.02.2012 08:58:05
grusia25 napisał(a):

a ja właśnie wróciłam po wizycie i ryczę cały czas ,mam skierowanie do szpitala- z dzidzią wszystko w porządku ale ze mną nie bardzo, strasznie puchnę , i lekarka chce żebym była pod jej kontrolą , bo twierdzi ,ze termin 18 maraca raczej nierealny ,powiedziała ,ze daje mi 7-10 dni ,że główka bardzo nisko już, i te moje opuchnięcia mogą być dla mnie niebezpieczne- ogólnie jestem przerażona emotka emotka i mam już wszystkiego dość ,jutro mam dzwonić czy jest miejsce i w środę wyląduje w szpitalu najpóźniej w czwartek emotka będę narazie leżeć na Galla ,może uda się wcześniej wyjść przed porodem ale to też nie pewne- ja chyba zwariuje emotka

emotka Będzie dobrze, grunt, że z dzidzią Ok, Tobie dadzą leki na zejście wody i wróci wszystko do normy.
0 0

Gość: emilka1705

#5029719 Napisano: 20.02.2012 09:03:41
grusia dasz rade! Masz termin na 18 tak?
0 0

Gość: rachel

#5029785 Napisano: 20.02.2012 09:18:26
grusia25 napisał(a):

ojj kochana!!! najważniejsze ze z maluszkiem okej , Tobie może podadzą jakies leki i poobserwują i będzie okej...wiem ze łatwo mi mówić...ale jak czytałam tutaj dziewczyny na forum i na innych to czasami opinie lekarzy sie różniły, może ten w szpitalu powie coś innego - bardziej optymistycznego. 3mam kciuki emotka ))
0 0

#5029826 Napisano: 20.02.2012 09:28:56
grusia25 napisał(a):

grusia - a ile puchniesz?

ja dzisiaj mam dość - od rana niby 4 kg, ale czuję się jakbym nabrała z 10...

dostaniesz leki i przestaniesz puchnąć, głowa do góry! i ważne że z dzidzią ok

i spokooojnie, niech sobie maluszek jeszcze rośnie i nie martwi się zmartwioną mamą
0 0

dolly

#5030158 Napisano: 21.02.2012 12:42:23
Trochę późno, ale wielkie gratulacje dla świeżo upieczonych mamuś - Agusia, Sonata, Lui emotka
(mam nadzieję, ze nie przeoczyłam nikogo)
Odpoczywajcie ile się da i zdrówka dla maluszków emotka

emotka emotka emotka emotka aj sorki emotka emotka emotka emotka
0 0

monika1985monik

#5030268 Napisano: 21.02.2012 07:54:28
grusia25 trzymaj się tam będzie dobrze zobaczysz emotka
0 0

#5030501 Napisano: 21.02.2012 09:38:11
dianek napisał(a):

grusia - a ile puchniesz?

ja dzisiaj mam dość - od rana niby 4 kg, ale czuję się jakbym nabrała z 10...

dostaniesz leki i przestaniesz puchnąć, głowa do góry! i ważne że z dzidzią ok

i spokooojnie, niech sobie maluszek jeszcze rośnie i nie martwi się zmartwioną mamą

Dzięki dziewczyny -dziś mi już lepiej pomału się przyzwyczajam do tej myśli ,że trzeba iść do szpitala-ale wczoraj była masakra emotka

dianek - dokładnie niewiem ile puchnę ale nie jakoś masakrycznie bo np. waga od ostatniej wizyty 3 tygodni urosła mi o 3 kilo- wczoraj siedząc i czekając na moją kolej tam mi nogi spuchły bo już 20.00 była w ciągu dnia nie puchną mi niby jakoś bardzo- ale moja ginka chyba przewrażliwiona jest i chce żeby mi wszystkie badania zrobili -plus tego taki ,że ktg tam na miejscu będę miała a nie musze jeździć specjalnie do Żeromskiego -ale sam fakt ,że mam iść do szpitala i siedzieć tam mnie przeraża- w szpitalu byłam raz w życiu jak się urodziłam (pomijając wizyty gdzie odwiedzałam członków rodziny ale to na godzinkę i uciekałam -nie znoszę zapachu i samych budynków emotka Martwie sie tylko tym ,że pewnie będę tam musiała urodzić jak coś a Galla to ja wogle nie brałam pod uwagę emotka
0 0

#5030517 Napisano: 21.02.2012 09:42:55
emilka1705 napisał(a):

grusia dasz rade! Masz termin na 18 tak?

tak emotka
0 0

Gość: anavaX

#5030540 Napisano: 21.02.2012 12:19:55
skręciłam prawą rękę, ciężko teraz mi się małym opiekować, nie wspomne o karmieniu...
0 0

#5030620 Napisano: 21.02.2012 12:37:09
hm, no mi waga stoi w miejscu - codziennie rano jest 57kg
tylko wieczorem się robi 60-61 a ja taka spuchnięta że żadnych butów nie mogę założyć, a na dłoniach aż mi naczynka i skóra popękały od opuchlizny emotka

ale lekarz twierdzi, że jeszcze w normie, więc siedzę i czekam - albo na poród albo na wizytę...

wczoraj mi się normalnie tak rodzić chciało, że szkoda gadać - skurcze mam, ale bardzo delikatne, zupełnie bezbolesne, ale tak mi się chciało rozciągać... męża po dmuchaną piłkę wysłałam na strych, ale nie znalazł emotka

dzisiaj jedziemy na mieszkanie, zabieram się za mycie okien, podłóg i odkurzanie ścian - bo nie wysiedzę...

grusia.. co do Galla - czy Ty masz swoją położną czy liczyłaś na te z Żeromskiego?

a szpitala się nie bój,bo nie ma czego emotka trochę się należałam w takowych, w tym w Wojskowym, który podobno jest straszny emotka mi tam źle nie było... wiadomo, szpital to nie hotel tylko lecznica, ale nad ludźmi to się tam nie znęcają emotka dla mnie każdy pobyt w szpitalu był nawet przyjemny, choć wiązał się z mało przyjemnymi zabiegami, bólem etc.
0 0

#5030628 Napisano: 21.02.2012 12:38:28
anava napisał(a):

skręciłam prawą rękę, ciężko teraz mi się małym opiekować, nie wspomne o karmieniu...

łomatko, anava, jak Ty to zrobiłaś ? emotka
0 0

#5030680 Napisano: 21.02.2012 12:51:13
anava napisał(a):

anava ja krzywo stanęłam i coś w kolanie chrupnęło i teraz jakby coś mi je blokuje emotka
0 0

beniaminowa

#5030690 Napisano: 21.02.2012 12:53:21
dianek napisał(a):

dzisiaj jedziemy na mieszkanie, zabieram się za mycie okien, podłóg i odkurzanie ścian - bo nie wysiedzę...

No to jak już to zrobisz to może urodzisz emotka

A u mnie dziś wyjątkowo spokojna noc emotka Mały zasnął o 20, pierwsza pobudka o 1, druga o 5 i wstaliśmy dopiero o 8:20 emotka szok jaka jestem wyspana emotka
0 0