Konkursowiczki w ciąży

Gość: dianek

#5032833 Napisano: 22.02.2012 10:56:20
a wiesz, że jest to jakiś pomysł emotka szczególnie, że masażu dla dzieciaków chciał się nauczyć emotka
0 0

koper

#5032854 Napisano: 22.02.2012 01:15:09
Warsztaty dla przyszłych mam, może kogoś zainteresuje:

http://bezpieczny...h.com.pl/?page_id=14

http://www.facebo...tn_tnmn#!/dobra.mama
0 0

agusia147

#5033492 Napisano: 22.02.2012 04:33:56
Hejcia emotka Jakoś nie złożyło mi się od przedwczoraj zajrzeć tu do was. Od wczoraj z Kamisiem jesteśmy już w domciu. I powiem wam że to dziecko mnie zadziwia. Nie wiem czy to normalne ale mały normalnie się sam przewraca z boku na bok, a boku potrafi się na brzuch przekręcić, podnosi główkę, aż się boję, że zrobi sobie krzywdę. Do tego je za dwóch i to dosłownie. Cycki mi dziś dosłownie pękają... Nie wiem co z tym robić, bo najpierw pokarmu było malusio, a teraz aż cieknie...
0 0

kalisto1986

#5033504 Napisano: 22.02.2012 04:39:38
Agusia piersi się unormują, teraz masz nawaał i to jest normalne, jeszcze trochę i będą produkowały tyle mleczka ile Kamiś będzie podtrzebował emotka
A chłopak rzeczywiście silny, mój miał 1 miesiąc jak się przewracał, a 2-3 kiedy po położeniu na podłogę wędrował kulając się po całym pokoju, jak pokazałam lekarce to śmiała się, że będzie żywe srebro - nie myliła się emotka
0 0

agusia147

#5033509 Napisano: 22.02.2012 04:41:13
kalisto1986 napisał(a):

Agusia piersi się unormują, teraz masz nawaał i to jest normalne, jeszcze trochę i będą produkowały tyle mleczka ile Kamiś będzie podtrzebował emotka
A chłopak rzeczywiście silny, mój miał 1 miesiąc jak się przewracał, a 2-3 kiedy po położeniu na podłogę wędrował kulając się po całym pokoju, jak pokazałam lekarce to śmiała się, że będzie żywe srebro - nie myliła się emotka

Trochę boję się czy to nie za szybko na takie manewry z jego strony? Siostrzeniec męża miał chyba 4 miesiące jak się nam na brzuch przewracał... A ten patrzę nagle na brzuchu i głowę podnosi.
0 0

monika1985monik

#5033782 Napisano: 22.02.2012 06:25:21
Agusia witaj emotka co do pokarmu spokojnie unormuje się i będzie ok emotka emotka a synka ma dużego i silnego więc dużo potrafi emotka
0 0

#5033797 Napisano: 22.02.2012 06:32:51
agusia - moja najmłodsza siostra urodziła się ważąc podobnie jak Kamiś i pierwsze co zrobiła zaraz po porodzie jak ją położyli na leżance to... podniosła głowę!
Więc dokładnie wiem co masz na myśli - też była bardzo silna więc przy takich większych dzieciakach to chyba normalne emotka

ja wysprzątałam połowę nowego mieszkania i.. odechciało mi się rodzić emotka eh, a wczoraj wieczorem myślałam że będziemy się zbierać na porodówkę emotka
0 0

Gość: questsa

#5034036 Napisano: 22.02.2012 07:59:09
Witam.Dziewczyny ja z taka nietypowa prośbą do was pisze,nie obrażajcie sie.Moja szwagierka jest w ciąży 5 miesiąc chłopak ją zostawił,i mamy problem bo dziewczyna w niczym sie nie mieści,nie ma w co sie ubrać.Może któras z was miała by jakieś spodnie do oddania.Pomagam jej jak moge ale nie stac mnie żeby jej kupic coś w sklepie.Jeśli któraś z was miała by jakies ubrania ciązowe chcetnie przyjme rozmiar 36-38.Prosze o jakis kontakt na pw.
0 0

#5034054 Napisano: 22.02.2012 08:04:31
questsa napisał(a):

Witam.Dziewczyny ja z taka nietypowa prośbą do was pisze,nie obrażajcie sie.Moja szwagierka jest w ciąży 5 miesiąc chłopak ją zostawił,i mamy problem bo dziewczyna w niczym sie nie mieści,nie ma w co sie ubrać.Może któras z was miała by jakieś spodnie do oddania.Pomagam jej jak moge ale nie stac mnie żeby jej kupic coś w sklepie.Jeśli któraś z was miała by jakies ubrania ciązowe chcetnie przyjme rozmiar 36-38.Prosze o jakis kontakt na pw.

poszło PW z pewną podpowiedzią
0 0

Gość: questsa

#5034071 Napisano: 22.02.2012 08:10:43
dianek napisał(a):

questsa napisał(a):

poszło PW z pewną podpowiedzią

Dziekuje poszukam coś

emotka
0 0

kalisto1986

#5034098 Napisano: 22.02.2012 08:22:51
emanuela mój ma już drugą miłość, ale teraz to poważna babka nie może ich rozsadzić bo płacze Klara od razu, a jak szli do muzeum to stałam i patrzałam jak się ustawiają wyglądało to tak
z przodu chłopcy, dalej wianuszek dziewczynek, a po środku Domiśko z Klarą za rączkę emotka emotka
Poszłam na zebranie, usiadłam w pierwszej z brzegu ławce i zaczełam rozmawiać z jedną mamą, podeszła do nas wychowawczyni i pokazała na moje miejsce tu siedzi na codzień Dominik, potem na miejsce mojej towarzyszki rozmów - a tutaj Klara, teraz mama Dominika i Klary dobrały się tak samo jak ich dzieci emotka emotka
0 0

#5034100 Napisano: 22.02.2012 08:24:24
emanuela24 termin na 5 marca, ale lekarz sugerował, by spodziewać się raczej wcześniejszej niż późniejszej akcji

tydzień temu szyjka była długa i zamknięta, ale dzieciak niziutko i skurcze się lekarzowi podobały - o ile coś się w nich podobać może emotka
no i w rodzinie dzieciaki raczej przed terminem niż po terminie rodzone

jak będzie w praktyce to się okaże - pierwszy dzieciak więc nie mam zielonego pojęcia czy to co mi jest coś zwiastuje czy nic emotka

mam nie unikać aktywności fizycznej i cieszyć się mężem emotka więc sprzątam, okna myję i mężem się cieszę emotka

całkiem mi z tym dobrze pomijając bolące pachwiny i miednice... mam nadzieje że mnie nie będzie tak miesiąc trzymać emotka
0 0

#5034106 Napisano: 22.02.2012 08:26:05
hehhe, dziewczyny to wy niezłych lowelasów macie emotka

kalisto - nie boisz się co to będzie jak jednak ten czar miłości pryśnie ? emotka

0 0

kalisto1986

#5034111 Napisano: 22.02.2012 08:28:02
hehe pewnie znajdzie kolejną miłość emotka ławki mają chyba 5 osobowe a tylko on i jeszcze jeden chłopiec tam siedzą reszta dziewczynki ( o ile chłopiec nie poleciał, bo pani chciała go przesadzić emotka )
0 0

#5034214 Napisano: 22.02.2012 09:06:09
emanuela24 co do dolegliwości to skurcze (nocami są regularne, ale bezbolesne, za dnia nieregularne, dość silne ale boleć też nie bolą - lekarz miał okazję dwa zobaczyć i mu się podobały, ale nie wiem o co chodziło:P no i nie są non stop tylko seriami się pojawiają - po kilka, czasem kilkanaście, później kilka godzin spokoju), ból miednicy, krzyży, pachwin (ten akurat konkretny, aż mi się nogi uginają czasami)no i młody niziutko - ale to mi akurat pasuje, wolę sikać co 30 min niż się męczyć z nogami na żołądku (teraz już do żołądka nie dosięga emotka )
i od kilku dni szyjkę czuję więc może coś się z nią zaczęło wreszcie dziać emotka

a tak to ogólnie nic, spokój, czop chyba siedzi bo go nie zauważyłam nigdzie
nadmiar energii mam do tego, żebym jeszcze nie puchła jak balon to by dobrze było emotka

a syna masz niezłego agregata emotka ciekawe ile dziewczyny z nim będą wytrzymywać emotka
0 0

#5034277 Napisano: 22.02.2012 09:40:33
spojenie łonowe mnie boli od 3 miesięcy
pachwiny doszły niedawno i to inny ból, zdecydowanie bardziej nieprzyjemny jak dla mnie emotka

też chodzę jak pokraka - nie dość że miednica i spojenie boli, że nóg się podnieść nie da, to jak mnie w pachwinie zakuje porządnie to mi się nogi uginają w kolanach - ale gleby na szczęście jeszcze nie zaliczyłam emotka

mama mi mówiła, że skurcze we wszystkich ciążach miała prawie dokładnie 2 tygodnie przed porodem, u mnie pojawiły się lekko ponad tydzień temu.. więc jeszcze z tydzień pewnie spokojnie pochodzę

a jeść na razie jem, chociaż waga lekko w dół (ta normalna waga, ta wieczorna z opuchlizną raczej w górę emotka )

ciekawe jak się to u mnie posprawdza emotka

a no i tachykardia sobie poszła emotka dzisiaj mnie trochę męczyło, ale przez cały tydzień nie brałam leków i był spokój... mam nadzieje że sobie pójdzie na dłużej
0 0

kalisto1986

#5034324 Napisano: 22.02.2012 10:07:21
Emi obecna, czyli Klara jest takim śliczniutkim elfikiem emotka ciemne włoski, ciemne oczka, malutka jak płaczę tak śmiesznie trze oczka łapkami, normalnie zabrałabym ją emotka
Domiśko super traktuje dziewczynki, ale to zaczeło się jak jakoś z 1,5 roku temu zaczeła się jego mania na rodzeństwo to udowadniał mi, że jest duży i będzie się opiekował i pokazywał jak dobrze traktuje dziewczynki emotka
Nigdy żadnej nie uderzy, nawet moja ciocia dziwiła się, jak byliśmy i niej jej wnuczka zaczeła z furią bić Domiśka a ten stał i łapał ją za ręce tylko i prosił, żebyśmy ją wzieli bo on dziewczynki nie uderzy emotka nie powiem, kuzyna to pierze, aż iskry idą emotka
Wyzyskiwać też nie wyzyskuje, ogólnie gentleman na razie mi rośnie emotka

A w temacie emotka
ja pamiętam kilka dni przed porodem trafiłam do szpitala, bo bolał mnie okromnie brzuch - ale nie tak skurczowo, nie mogłam się wykąpać, ani nawet podnieść rąk, lekarze to uznali za objaw zbliżającego się porodu. Po nocy w szpitalu i słuchaniu mojego jęczenia, że jak nie rodzę to mają mnie wypisać, albo sama wyjdę wypuścili mnie, a kilka dni później urodziłam emotka
0 0

benasia

#5034332 Napisano: 22.02.2012 10:11:16
dianek napisał(a):

agusia - moja najmłodsza siostra urodziła się ważąc podobnie jak Kamiś i pierwsze co zrobiła zaraz po porodzie jak ją położyli na leżance to... podniosła głowę!
Więc dokładnie wiem co masz na myśli - też była bardzo silna więc przy takich większych dzieciakach to chyba normalne emotka

ja wysprzątałam połowę nowego mieszkania i.. odechciało mi się rodzić emotka eh, a wczoraj wieczorem myślałam że będziemy się zbierać na porodówkę emotka

no wydaje mi się że normalne że podnosi glowę - mój od urodzenia Mikołaj podnosił głowę i to mocno trzymał - taki silny chłopak wiec te nasze chłopaczki tak mają
emotka
0 0

benasia

#5034344 Napisano: 22.02.2012 10:19:39
a my dziś odebraliśmy wyniki morfologi Mikusia i wg norm jakie są na wynikach wszystko jest ok - i żelazo które miesiąc temu bylo za niskie jest ok emotka
jeszcze jutro szczepienie przeżyć i będzie dobrze -byle za dużej gorączki maly nie mial bo będzie strasznie marudny... emotka
0 0

Gość: katrin22

#5034737 Napisano: 23.02.2012 09:06:54
benasia napisał(a):

a my dziś odebraliśmy wyniki morfologi Mikusia i wg norm jakie są na wynikach wszystko jest ok - i żelazo które miesiąc temu bylo za niskie jest ok emotka
jeszcze jutro szczepienie przeżyć i będzie dobrze -byle za dużej gorączki maly nie mial bo będzie strasznie marudny... emotka

Ja właśnie zadzwoniłam do lekarki jak wyniki i powiedziała, że jak na niemowlę w 4 meisiącu to ma bardzo ładne wyniki emotka a tak się bałam, że blady to ma anemię, a to po prostu uroda po mamusi, bo ja zawsze na raka się opalałam, a mąż ma ciemną karnację i zawsze taki opalony w lecie mmmm, przystojniacha wtedy, bo brzuszek po zimie mu znika emotka emotka
My od kilku dni podajemy słoiczki, deserek jabłuszko, marcheweczkę i zupkę jarzynową, bo pediatra pozwoliła już podawać i dziś gotuję sama zupkę, bo ta ze słoiczka to <blee> musiałam do niej dodać łyżeczkę deserku (jabłuszko z marchewkę), żeby mały zjadł i wtrąbił pół słoiczka, odbiło mu się i się przyjęło emotka ))))

Jejciu jak ja się cieszę, że nie ma anemii, to pewnie te kaszki pomogły, bo one w składzie mają żelazo!
Mały od dwóch dni przesypia w nocy 8-11h bez jedzonka, śpi smacznie, od tych dwóch dni chodzi spać przed 19.00, potem około 22.00 jedzonko i śpi do 8.00 rano, ale ponoć wstaje o o 6.30 i się rozgląda, rozkopie się i macha kończynami, coś sobie gada, ale ja nie słyszę, bo twardo śpię, mąż mi opowiadał i jak o 8.00 zaczyna stękać, to go przebieram i karmię, potem po 9.00 znów drzemka, teraz śpi emotka )))
0 0