Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: dianek
koper
Postów 2237
Data rejestracji 20.03.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
http://bezpieczny...h.com.pl/?page_id=14
http://www.facebo...tn_tnmn#!/dobra.mama
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A chłopak rzeczywiście silny, mój miał 1 miesiąc jak się przewracał, a 2-3 kiedy po położeniu na podłogę wędrował kulając się po całym pokoju, jak pokazałam lekarce to śmiała się, że będzie żywe srebro - nie myliła się
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Trochę boję się czy to nie za szybko na takie manewry z jego strony? Siostrzeniec męża miał chyba 4 miesiące jak się nam na brzuch przewracał... A ten patrzę nagle na brzuchu i głowę podnosi.
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Więc dokładnie wiem co masz na myśli - też była bardzo silna więc przy takich większych dzieciakach to chyba normalne
ja wysprzątałam połowę nowego mieszkania i.. odechciało mi się rodzić
Gość: questsa
poszło PW z pewną podpowiedzią
Gość: questsa
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
z przodu chłopcy, dalej wianuszek dziewczynek, a po środku Domiśko z Klarą za rączkę
Poszłam na zebranie, usiadłam w pierwszej z brzegu ławce i zaczełam rozmawiać z jedną mamą, podeszła do nas wychowawczyni i pokazała na moje miejsce tu siedzi na codzień Dominik, potem na miejsce mojej towarzyszki rozmów - a tutaj Klara, teraz mama Dominika i Klary dobrały się tak samo jak ich dzieci
tydzień temu szyjka była długa i zamknięta, ale dzieciak niziutko i skurcze się lekarzowi podobały - o ile coś się w nich podobać może
no i w rodzinie dzieciaki raczej przed terminem niż po terminie rodzone
jak będzie w praktyce to się okaże - pierwszy dzieciak więc nie mam zielonego pojęcia czy to co mi jest coś zwiastuje czy nic
mam nie unikać aktywności fizycznej i cieszyć się mężem
całkiem mi z tym dobrze pomijając bolące pachwiny i miednice... mam nadzieje że mnie nie będzie tak miesiąc trzymać
kalisto - nie boisz się co to będzie jak jednak ten czar miłości pryśnie ?
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
i od kilku dni szyjkę czuję więc może coś się z nią zaczęło wreszcie dziać
a tak to ogólnie nic, spokój, czop chyba siedzi bo go nie zauważyłam nigdzie
nadmiar energii mam do tego, żebym jeszcze nie puchła jak balon to by dobrze było
a syna masz niezłego agregata
pachwiny doszły niedawno i to inny ból, zdecydowanie bardziej nieprzyjemny jak dla mnie
też chodzę jak pokraka - nie dość że miednica i spojenie boli, że nóg się podnieść nie da, to jak mnie w pachwinie zakuje porządnie to mi się nogi uginają w kolanach - ale gleby na szczęście jeszcze nie zaliczyłam
mama mi mówiła, że skurcze we wszystkich ciążach miała prawie dokładnie 2 tygodnie przed porodem, u mnie pojawiły się lekko ponad tydzień temu.. więc jeszcze z tydzień pewnie spokojnie pochodzę
a jeść na razie jem, chociaż waga lekko w dół (ta normalna waga, ta wieczorna z opuchlizną raczej w górę
ciekawe jak się to u mnie posprawdza
a no i tachykardia sobie poszła
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Domiśko super traktuje dziewczynki, ale to zaczeło się jak jakoś z 1,5 roku temu zaczeła się jego mania na rodzeństwo to udowadniał mi, że jest duży i będzie się opiekował i pokazywał jak dobrze traktuje dziewczynki
Nigdy żadnej nie uderzy, nawet moja ciocia dziwiła się, jak byliśmy i niej jej wnuczka zaczeła z furią bić Domiśka a ten stał i łapał ją za ręce tylko i prosił, żebyśmy ją wzieli bo on dziewczynki nie uderzy
Wyzyskiwać też nie wyzyskuje, ogólnie gentleman na razie mi rośnie
A w temacie
ja pamiętam kilka dni przed porodem trafiłam do szpitala, bo bolał mnie okromnie brzuch - ale nie tak skurczowo, nie mogłam się wykąpać, ani nawet podnieść rąk, lekarze to uznali za objaw zbliżającego się porodu. Po nocy w szpitalu i słuchaniu mojego jęczenia, że jak nie rodzę to mają mnie wypisać, albo sama wyjdę wypuścili mnie, a kilka dni później urodziłam
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
no wydaje mi się że normalne że podnosi glowę - mój od urodzenia Mikołaj podnosił głowę i to mocno trzymał - taki silny chłopak wiec te nasze chłopaczki tak mają
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
jeszcze jutro szczepienie przeżyć i będzie dobrze -byle za dużej gorączki maly nie mial bo będzie strasznie marudny...
Gość: katrin22
Ja właśnie zadzwoniłam do lekarki jak wyniki i powiedziała, że jak na niemowlę w 4 meisiącu to ma bardzo ładne wyniki
My od kilku dni podajemy słoiczki, deserek jabłuszko, marcheweczkę i zupkę jarzynową, bo pediatra pozwoliła już podawać i dziś gotuję sama zupkę, bo ta ze słoiczka to <blee> musiałam do niej dodać łyżeczkę deserku (jabłuszko z marchewkę), żeby mały zjadł i wtrąbił pół słoiczka, odbiło mu się i się przyjęło
Jejciu jak ja się cieszę, że nie ma anemii, to pewnie te kaszki pomogły, bo one w składzie mają żelazo!
Mały od dwóch dni przesypia w nocy 8-11h bez jedzonka, śpi smacznie, od tych dwóch dni chodzi spać przed 19.00, potem około 22.00 jedzonko i śpi do 8.00 rano, ale ponoć wstaje o o 6.30 i się rozgląda, rozkopie się i macha kończynami, coś sobie gada, ale ja nie słyszę, bo twardo śpię, mąż mi opowiadał i jak o 8.00 zaczyna stękać, to go przebieram i karmię, potem po 9.00 znów drzemka, teraz śpi