Konkursowiczki w ciąży

Gość: dianek

#5034746 Napisano: 23.02.2012 09:13:48
katrin, jak cycem karmisz to wcinaj zielone warzywka i czerwone mięsko jak możesz emotka

cielęcinka, brokułki te sprawy - zawsze to nieco więcej żelaza emotka

a mi rodzenie przeszło emotka cała noc i dzisiaj od rana spokój... aż miło ^^
0 0

beniaminowa

#5034798 Napisano: 23.02.2012 09:39:23
katrin22 napisał(a):

Mały od dwóch dni przesypia w nocy 8-11h...

emotka Kiedy moje dziecko będzie tak spać?! W sumie to narzekać nie mogę bo jak na 4 tygodniowe dziecko pobudka 3 razy w nocy jest do zniesienia emotka Ale marzy mi się przespać noc bez budzenia (tylko wtedy by mi chyba cyce pękły emotka ).
0 0

#5034888 Napisano: 23.02.2012 10:21:55
emanuela24 napisał(a):

dianek tylko daj nam znać jak pojedziesz na porodówkę

spoko, spoko,na razie się nie wybieram emotka

PW odebrałam, telefonik zapisałam
a do szpitala mąż zabiera lapka z netem więc jak będzie chwila to na pewno wam tutaj coś naskrobie emotka

ale na razie się nigdzie nie ruszam, WC po fugowaniu muszę umyć emotka

ciekawe jak tam grusia, czy w szpitalu i w ogóle...

btw - mój lekarz sobie na narty pojechał.. pff.. tym bardziej nie zabieram się za rodzenie emotka
0 0

Gość: katrin22

#5035111 Napisano: 23.02.2012 11:32:09
dianek napisał(a):

katrin, jak cycem karmisz to wcinaj zielone warzywka i czerwone mięsko jak możesz emotka

cielęcinka, brokułki te sprawy - zawsze to nieco więcej żelaza emotka

a mi rodzenie przeszło emotka cała noc i dzisiaj od rana spokój... aż miło ^^

Karmię cycem już tylko w nocy, mały w dzień może raz je cyca, ale pokarm powoli zanika.

Ostatnio raz dziennie łykam żelazo z czasów ciążowych, bo zamiast okresu miałam plamienia, nie wiem, czy to normalne jest emotka
Do tego magnez wcinam i warzywka, ale kurację żelazem kończę, bo zjadłam już dwie tablety, jeszcze z 3 dni i koniec, bo przedobrzę.
A mięsa mam dość, mam ochotę na naleśniki z serem, na krokieciki, mniam! ale to zjem jak mały przestanie ssać, a póki w nocy ciągnie to trzymam dietę w miare możliwości.

dianek u Ciebie już niedługo emotka ))))))))
Moja przyjaciółka jest w 5-6 tc ale się cieszę emotka )))))))))Co chwilka do niej piszę, albo dzwonię. Jej marzy sie córa.

beniaminowa
jak na 3 karmienia w nocy to super!!!
Znam osoby które co godzinę dają cyca, biedaczki, niewyspani
0 0

Gość: rachel

#5035370 Napisano: 23.02.2012 01:03:04
Agusia zazdroszcze Ci ze jestes już w domku i masz all za sobą:)))

Grusia25 - daj znać co i jak:))

Dianek- teraz czekamy na Ciebie:))
0 0

benasia

#5035400 Napisano: 23.02.2012 01:17:35
beniaminowa napisał(a):

katrin22 napisał(a):

Mały od dwóch dni przesypia w nocy 8-11h...

emotka Kiedy moje dziecko będzie tak spać?! W sumie to narzekać nie mogę bo jak na 4 tygodniowe dziecko pobudka 3 razy w nocy jest do zniesienia emotka Ale marzy mi się przespać noc bez budzenia (tylko wtedy by mi chyba cyce pękły emotka ).

moj maly dziś też obudził sie właściwie raz o 4.30 a potem dopiero o 9 na jedzonko emotka

my też dajemy jabłuszko (deserek ok 1/3 słoiczka i soczek ok 50ml) i dziś dostal pierwszy raz soczek jabłko-marchew - ok 16 mam zamiar dać mu sloiczek tylko waham sie czy sama marchew czy marchew-jabłko...
co do kaszek to u nas na razie nie bardzo bo przy smokach 2 nie chce leciec nawet...

i wyniki morfologi w normach emotka
i mielismy miec dzis szczepienie normalne + pneumokoki ale dzwonilam rano i pielegniarki nie ma i przeniesione szczepienie na za tydzien czwartek...
0 0

benasia

#5035402 Napisano: 23.02.2012 01:19:03
a co do spania to u nas zazwyczaj jest tak spanko juz o 20, potem jedzenie ok 2 w nocy czasem pozniej, i potem przed 6 godz jedzenie i dopiero gdy wstajemy tzn ja i synek to po 9 emotka
ale on juz cycia nie pije emotka
0 0

Gość: grusia

#5035462 Napisano: 23.02.2012 01:37:38
Moja je ostatni raz ok 18 ( zasypia o 19 ) a pozniej o 6 rano. Ale ona prawie od pocztaku ladnie przesypia noce.
Benasia a moze daj malemu kaszke z lyzeczki normalnie tak dla sprobowania?
My nadal tylko na mleku, dwa czy trzy razy mloda dostala dodatek kleiku ale zwyklym mlekiem sie najada wiec nie ma jej co faszerowac. Z nowosciami czekamy jeszcze conajmniej 2 tygodnie.
0 0

agusia147

#5035754 Napisano: 23.02.2012 03:43:11
A u mnie dziś były 2 karmienia w nocy, a właściwie to jedno o 3, bo drugie było już o 8 rano. Mały dziś grzecznie spał. Jednak kąpiel wieczorem czyni cuda, bo jak go położyliśmy po kąpieli i karmieniu to przespał 6 godzin ponad. A normalnie się budził co 2, aż miałam stracha czy wszystko ok. A co ciekawe nie chce on spać w łóżeczku, za to śpi świetnie w foteliku samochodowym... emotka
0 0

agusia147

#5035759 Napisano: 23.02.2012 03:46:22
rachel napisał(a):

Agusia zazdroszcze Ci ze jestes już w domku i masz all za sobą:)))

Grusia25 - daj znać co i jak:))

Dianek- teraz czekamy na Ciebie:))

Ja sobie nie zazdroszczę :d W sensie chodzi o to, że przygoda porodowa była mało fajna, mogłaby trwać krócej, jak np miała laska co potem ze mną na sali leżała, że poszły jej wody, pół godziny skurczy i mały na świecie. No i krocza jej nie cięli bo jej mały miał 2600.
0 0

monika1985monik

#5035796 Napisano: 23.02.2012 04:01:58
agusia147 napisał(a):

A u mnie dziś były 2 karmienia w nocy, a właściwie to jedno o 3, bo drugie było już o 8 rano. Mały dziś grzecznie spał. Jednak kąpiel wieczorem czyni cuda, bo jak go położyliśmy po kąpieli i karmieniu to przespał 6 godzin ponad. A normalnie się budził co 2, aż miałam stracha czy wszystko ok. A co ciekawe nie chce on spać w łóżeczku, za to śpi świetnie w foteliku samochodowym... emotka

Tylko go nie przyzwyczajaj do takiego spania bo potem mogą być problemy z kręgosłupem.

Ja jak czytam to co wy piszecie o spaniu waszych dzieci to mega wam zazdroszcze emotka
0 0

agusia147

#5035802 Napisano: 23.02.2012 04:04:15
monika1985monik napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Tylko go nie przyzwyczajaj do takiego spania bo potem mogą być problemy z kręgosłupem.

Ja jak czytam to co wy piszecie o spaniu waszych dzieci to mega wam zazdroszcze emotka

Wiesz nie zamierzam przyzwyczajać, ale z drugiej strony ma to jakieś atesty i dzieci jeżdżą w takich po kilka godzin, jako element wózka również to działa, więc myślę że nadaje się do przespania. Ale bobo musi też wiedzieć, że ma własne łóżko do spania.
0 0

#5035816 Napisano: 23.02.2012 04:08:24
Agusia na fotelik uważaj, niemowlę nie powinno w nim spędzać maksymalnie 2h dziennie, bo się źle rozwijają mięśnie kręgosłupa i tak jak pisała monia - mogą być później problemy

w razie konieczności długiej podróży ewentualnie można max co 2h robić przerwy 15-20 min i jechać tak do celu

tak mi tu w książce piszą, ale co na to lekarze to nie wiem emotka
0 0

agusia147

#5035910 Napisano: 23.02.2012 04:46:14
dianek napisał(a):

Agusia na fotelik uważaj, niemowlę nie powinno w nim spędzać maksymalnie 2h dziennie, bo się źle rozwijają mięśnie kręgosłupa i tak jak pisała monia - mogą być później problemy

w razie konieczności długiej podróży ewentualnie można max co 2h robić przerwy 15-20 min i jechać tak do celu

Dopytam lekarkę, w przyszłym tygodniu i tak musimy iść do szpitala na kontrolę wagi małego.
Swoją drogą cholerny z niego głodomor jest. Mam wrażenie że cycki mi zaraz odpadą, mały cały czas mnie ssie, a lewego sutka już prawie nie czuję.
0 0

monika1985monik

#5036065 Napisano: 23.02.2012 05:47:50
agusia147 napisał(a):

dianek napisał(a):

Dopytam lekarkę, w przyszłym tygodniu i tak musimy iść do szpitala na kontrolę wagi małego.
Swoją drogą cholerny z niego głodomor jest. Mam wrażenie że cycki mi zaraz odpadą, mały cały czas mnie ssie, a lewego sutka już prawie nie czuję.

Mój mały jadł co godzinę a w nocy co 2, 3 godzinki i też nie raz już piersi nie czułam
emotka
0 0

agusia147

#5036131 Napisano: 23.02.2012 06:15:04
monika1985monik napisał(a):

agusia147 napisał(a):

dianek napisał(a):

Mój mały jadł co godzinę a w nocy co 2, 3 godzinki i też nie raz już piersi nie czułam
emotka

Ja nie czuję lewej, boli jak się tknie a do tego siedzieć nie mogę przez szwy. Dziś się więcej poruszałam i chyba znowu coś sobie naciągnęłam bo krwawię bardziej...
0 0

Gość: agasiam

#5036175 Napisano: 23.02.2012 06:37:40
Spóźnione gratulacje dla dziewczyn.

Co do karmienia w nocy to u nas karmienie o 20, 3 i 6. Wstajemy o 8 rano. Tylko że ja kłade się o 22 więc jestem mega wyspana.

agusia147 mój synek tez lubi foteli samochodowy zasypia jak tylko go włożymy, ale faktycznie dianek ma racje max 2h tak małe dziecko może w nim przebywać. Ostatnio pytałam pediatry o podróż, bo się nam szykuje taka 10h i niestety z przerwami co 2h nawet jak dziecko śpi.

Mały zaczyna interesowac się zabawkami, niestety uwielbia ssać swoje palce- na smoczek nawet nie spojrzy.Niestety te na pałąku przy bujaczku boksuje i się denerwuje.
0 0

Gość: grusia

#5036197 Napisano: 23.02.2012 06:48:30
agusia147 napisał(a):

No i krocza jej nie cięli bo jej mały miał 2600.

Waga dziecka nie gwarantuje niczego - moja tesciowa rodzila dzieci z ktorych zadno nie przekroczylo wagi 2 kg i byla cięta. Jak rodzilam synka na oddziale byla kobita ktora urodzila SN ponad 5 kg dziecko - lekko pekla takze nie tylko waga dziecka a organizm i budowa matki ma tu znaczenie.Tak jak sie mowi ze urodzenie duzego dziecka to wyczyn a malutkiego nie - guzik prawda, czasem porod malego dziecka moze byc duzo ciezszy niz klocka.
0 0

Gość: katrin22

#5036203 Napisano: 23.02.2012 06:51:06
agasiam napisał(a):

Spóźnione gratulacje dla dziewczyn.

Co do karmienia w nocy to u nas karmienie o 20, 3 i 6. Wstajemy o 8 rano. Tylko że ja kłade się o 22 więc jestem mega wyspana.

agusia147 mój synek tez lubi foteli samochodowy zasypia jak tylko go włożymy, ale faktycznie dianek ma racje max 2h tak małe dziecko może w nim przebywać. Ostatnio pytałam pediatry o podróż, bo się nam szykuje taka 10h i niestety z przerwami co 2h nawet jak dziecko śpi.

Mały zaczyna interesowac się zabawkami, niestety uwielbia ssać swoje palce- na smoczek nawet nie spojrzy.Niestety te na pałąku przy bujaczku boksuje i się denerwuje.

Mój też ssie paluszki i smoka, na zmianę, ale woli czasoumilacz, czyli smoka emotka i jak się denerwuje to smok jak zbawienie.

Ja małemu zróżnicowaną dietę trzymam, bo mały samego mleka nie chce, dziś nawet po zupce wodę wypił emotka
W dzień mało śpi, ale w nocy cudownie, a tak mnie straszyli, że będę niewyspana hehe emotka

Dziś przyjechał mój brat, który dużo pracuje i rzadko przyjeżdża, przywitał się z małym a ten w ryk emotka poznał, że to ktoś obcy, bo do mnie, czy męża to śmieje się w głos, a potem zawsze ma czkawkę jak śmieje się w głos heh

agusia to fajnie, że karmisz piersią i że masz pokarm, sutki mogą boleć, bo albo nawał i opuchnięte, albo mały źle chwyta brodawkę, powinien jak najwięcej otoczki chwycić.

Mój dziś o dziwo w dzień dwa razy ssał i cycki głupieją, bo niby mało mleka, ale jak zaczyna ciągnąć to nachodzi nie wiem skąd emotka
0 0

Gość: mooniq82

#5036205 Napisano: 23.02.2012 06:51:19
kobietki macie jakieś stronki z sukienkami dla ciężarnych? ale dla takich w większych rozmiarach? emotka
0 0