Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: dianek
cielęcinka, brokułki te sprawy - zawsze to nieco więcej żelaza
a mi rodzenie przeszło
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
spoko, spoko,na razie się nie wybieram
PW odebrałam, telefonik zapisałam
a do szpitala mąż zabiera lapka z netem więc jak będzie chwila to na pewno wam tutaj coś naskrobie
ale na razie się nigdzie nie ruszam, WC po fugowaniu muszę umyć
ciekawe jak tam grusia, czy w szpitalu i w ogóle...
btw - mój lekarz sobie na narty pojechał.. pff.. tym bardziej nie zabieram się za rodzenie
Gość: katrin22
Karmię cycem już tylko w nocy, mały w dzień może raz je cyca, ale pokarm powoli zanika.
Ostatnio raz dziennie łykam żelazo z czasów ciążowych, bo zamiast okresu miałam plamienia, nie wiem, czy to normalne jest
Do tego magnez wcinam i warzywka, ale kurację żelazem kończę, bo zjadłam już dwie tablety, jeszcze z 3 dni i koniec, bo przedobrzę.
A mięsa mam dość, mam ochotę na naleśniki z serem, na krokieciki, mniam! ale to zjem jak mały przestanie ssać, a póki w nocy ciągnie to trzymam dietę w miare możliwości.
dianek u Ciebie już niedługo
Moja przyjaciółka jest w 5-6 tc ale się cieszę
beniaminowa jak na 3 karmienia w nocy to super!!!
Znam osoby które co godzinę dają cyca, biedaczki, niewyspani
Gość: rachel
Grusia25 - daj znać co i jak:))
Dianek- teraz czekamy na Ciebie:))
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
moj maly dziś też obudził sie właściwie raz o 4.30 a potem dopiero o 9 na jedzonko
my też dajemy jabłuszko (deserek ok 1/3 słoiczka i soczek ok 50ml) i dziś dostal pierwszy raz soczek jabłko-marchew - ok 16 mam zamiar dać mu sloiczek tylko waham sie czy sama marchew czy marchew-jabłko...
co do kaszek to u nas na razie nie bardzo bo przy smokach 2 nie chce leciec nawet...
i wyniki morfologi w normach
i mielismy miec dzis szczepienie normalne + pneumokoki ale dzwonilam rano i pielegniarki nie ma i przeniesione szczepienie na za tydzien czwartek...
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ale on juz cycia nie pije
Gość: grusia
Benasia a moze daj malemu kaszke z lyzeczki normalnie tak dla sprobowania?
My nadal tylko na mleku, dwa czy trzy razy mloda dostala dodatek kleiku ale zwyklym mlekiem sie najada wiec nie ma jej co faszerowac. Z nowosciami czekamy jeszcze conajmniej 2 tygodnie.
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja sobie nie zazdroszczę :d W sensie chodzi o to, że przygoda porodowa była mało fajna, mogłaby trwać krócej, jak np miała laska co potem ze mną na sali leżała, że poszły jej wody, pół godziny skurczy i mały na świecie. No i krocza jej nie cięli bo jej mały miał 2600.
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Tylko go nie przyzwyczajaj do takiego spania bo potem mogą być problemy z kręgosłupem.
Ja jak czytam to co wy piszecie o spaniu waszych dzieci to mega wam zazdroszcze
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wiesz nie zamierzam przyzwyczajać, ale z drugiej strony ma to jakieś atesty i dzieci jeżdżą w takich po kilka godzin, jako element wózka również to działa, więc myślę że nadaje się do przespania. Ale bobo musi też wiedzieć, że ma własne łóżko do spania.
w razie konieczności długiej podróży ewentualnie można max co 2h robić przerwy 15-20 min i jechać tak do celu
tak mi tu w książce piszą, ale co na to lekarze to nie wiem
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dopytam lekarkę, w przyszłym tygodniu i tak musimy iść do szpitala na kontrolę wagi małego.
Swoją drogą cholerny z niego głodomor jest. Mam wrażenie że cycki mi zaraz odpadą, mały cały czas mnie ssie, a lewego sutka już prawie nie czuję.
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mój mały jadł co godzinę a w nocy co 2, 3 godzinki i też nie raz już piersi nie czułam
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja nie czuję lewej, boli jak się tknie a do tego siedzieć nie mogę przez szwy. Dziś się więcej poruszałam i chyba znowu coś sobie naciągnęłam bo krwawię bardziej...
Gość: agasiam
Co do karmienia w nocy to u nas karmienie o 20, 3 i 6. Wstajemy o 8 rano. Tylko że ja kłade się o 22 więc jestem mega wyspana.
agusia147 mój synek tez lubi foteli samochodowy zasypia jak tylko go włożymy, ale faktycznie dianek ma racje max 2h tak małe dziecko może w nim przebywać. Ostatnio pytałam pediatry o podróż, bo się nam szykuje taka 10h i niestety z przerwami co 2h nawet jak dziecko śpi.
Mały zaczyna interesowac się zabawkami, niestety uwielbia ssać swoje palce- na smoczek nawet nie spojrzy.Niestety te na pałąku przy bujaczku boksuje i się denerwuje.
Gość: grusia
Waga dziecka nie gwarantuje niczego - moja tesciowa rodzila dzieci z ktorych zadno nie przekroczylo wagi 2 kg i byla cięta. Jak rodzilam synka na oddziale byla kobita ktora urodzila SN ponad 5 kg dziecko - lekko pekla takze nie tylko waga dziecka a organizm i budowa matki ma tu znaczenie.Tak jak sie mowi ze urodzenie duzego dziecka to wyczyn a malutkiego nie - guzik prawda, czasem porod malego dziecka moze byc duzo ciezszy niz klocka.
Gość: katrin22
Mój też ssie paluszki i smoka, na zmianę, ale woli czasoumilacz, czyli smoka
Ja małemu zróżnicowaną dietę trzymam, bo mały samego mleka nie chce, dziś nawet po zupce wodę wypił
W dzień mało śpi, ale w nocy cudownie, a tak mnie straszyli, że będę niewyspana hehe
Dziś przyjechał mój brat, który dużo pracuje i rzadko przyjeżdża, przywitał się z małym a ten w ryk
agusia to fajnie, że karmisz piersią i że masz pokarm, sutki mogą boleć, bo albo nawał i opuchnięte, albo mały źle chwyta brodawkę, powinien jak najwięcej otoczki chwycić.
Mój dziś o dziwo w dzień dwa razy ssał i cycki głupieją, bo niby mało mleka, ale jak zaczyna ciągnąć to nachodzi nie wiem skąd
Gość: mooniq82