Konkursowiczki w ciąży

monika1985monik

#5036226 Napisano: 23.02.2012 07:02:58
agusia147 napisał(a):

monika1985monik napisał(a):

agusia147 napisał(a):

dianek napisał(a):

Agusia na fotelik uważaj, niemowlę nie powinno w nim spędzać maksymalnie 2h dziennie, bo się źle rozwijają mięśnie kręgosłupa i tak jak pisała monia - mogą być później problemy

w razie konieczności długiej podróży ewentualnie można max co 2h robić przerwy 15-20 min i jechać tak do celu

tak mi tu w książce piszą, ale co na to lekarze to nie wiem emotka

Dopytam lekarkę, w przyszłym tygodniu i tak musimy iść do szpitala na kontrolę wagi małego.
Swoją drogą cholerny z niego głodomor jest. Mam wrażenie że cycki mi zaraz odpadą, mały cały czas mnie ssie, a lewego sutka już prawie nie czuję.

Mój mały jadł co godzinę a w nocy co 2, 3 godzinki i też nie raz już piersi nie czułam
emotka

Ja nie czuję lewej, boli jak się tknie a do tego siedzieć nie mogę przez szwy. Dziś się więcej poruszałam i chyba znowu coś sobie naciągnęłam bo krwawię bardziej...

A masz poduszkę to do siedzenia taką z dziurką ja bez niej nie dałam rady wogóle siedzieć.
0 0

agusia147

#5036230 Napisano: 23.02.2012 07:05:22

agusia147 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

dianek napisał(a):

Agusia na fotelik uważaj, niemowlę nie powinno w nim spędzać maksymalnie 2h dziennie, bo się źle rozwijają mięśnie kręgosłupa i tak jak pisała monia - mogą być później problemy

w razie konieczności długiej podróży ewentualnie można max co 2h robić przerwy 15-20 min i jechać tak do celu

Dopytam lekarkę, w przyszłym tygodniu i tak musimy iść do szpitala na kontrolę wagi małego.
Swoją drogą cholerny z niego głodomor jest. Mam wrażenie że cycki mi zaraz odpadą, mały cały czas mnie ssie, a lewego sutka już prawie nie czuję.

Mój mały jadł co godzinę a w nocy co 2, 3 godzinki i też nie raz już piersi nie czułam
emotka

Ja nie czuję lewej, boli jak się tknie a do tego siedzieć nie mogę przez szwy. Dziś się więcej poruszałam i chyba znowu coś sobie naciągnęłam bo krwawię bardziej...

A masz poduszkę to do siedzenia taką z dziurką ja bez niej nie dałam rady wogóle siedzieć.

Mam, ale nie zawsze pilnuję by na niej siedzieć,no i teraz cierpię przez to ;( A już nie bolało.
0 0

monika1985monik

#5036233 Napisano: 23.02.2012 07:07:11
agusia147 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

dianek napisał(a):

emotka

Mam, ale nie zawsze pilnuję by na niej siedzieć,no i teraz cierpię przez to ;( A już nie bolało.

U mnie największy ból był przy siadaniu i przy śmianiu się wydawało mi się że szwy mi pękną
emotka i też krwawiłam podobnie w 1 dzień już mi się wydawało że to koniec krwawienia a na 2 znowu nawał
0 0

Gość: cabins

#5036256 Napisano: 23.02.2012 07:15:20
mooniq82 napisał(a):

kobietki macie jakieś stronki z sukienkami dla ciężarnych? ale dla takich w większych rozmiarach? emotka

moze tu sobie upolujesz http://4mums.pl/c...dziez-ciazowa,7.html
0 0

agusia147

#5036298 Napisano: 23.02.2012 07:36:17

agusia147 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

dianek napisał(a):

emotka

U mnie największy ból był przy siadaniu i przy śmianiu się wydawało mi się że szwy mi pękną
emotka i też krwawiłam podobnie w 1 dzień już mi się wydawało że to koniec krwawienia a na 2 znowu nawał

Ja pokasłuję cały rok jak mi w gardle zaschnie, więc wiem co to za ból...
0 0

Gość: emilka1705

#5036317 Napisano: 23.02.2012 07:44:26
moniq ja polecam happymum-ceny mają względne (do 200zł za kiecke) a materiały są super. Ja mialam 2 sukienki z tej firmy, spodnie, koszulkę, żakiet. Część kasy mi się wróciła bo wszystkie ciuszki sprzedałam na allegro za 70% ceny i poszły od ręki.
Agusie147 wysłałam Ci chyba we wtorek zaproszenie na FB bo też chciałam oglądnąć Twoje szczęście:)

Tak mi dziewczyny dały dziś w kość, że padam.
Liwke dziąsła swędzą i mamla wszystko! Smoczka, gryzak, grzechotkę, pieluszkę, koc, kołderkę...do tego marudzi. emotka
0 0

Gość: dianek

#5036376 Napisano: 23.02.2012 08:05:18
mooniq82 napisał(a):

kobietki macie jakieś stronki z sukienkami dla ciężarnych? ale dla takich w większych rozmiarach? emotka

rzuć okiem sobie na allegro http://moda.alleg...id=78026&order=p
zwłaszcza na używanki

ja kupiłam ciążowe ciuchy za takie grosze, że szkoda gadać - z tym że kupowałam w paczkach po kilka sztuk, ale niektóre nowe były

no i na allegro każdy rozmiar znajdziesz emotka

btw - Bernardo znów zaczął fikać... krzyże mi odpadną zaraz normalnie...już kiedyś miałam ochotę amputować sobie kręgosłup - chyba znów mi taka ochota przychodzi emotka eh...
0 0

Gość: katrin22

#5036405 Napisano: 23.02.2012 08:11:49
dianek napisał(a):

mooniq82 napisał(a):

zwłaszcza na używanki

ja kupiłam ciążowe ciuchy za takie grosze, że szkoda gadać - z tym że kupowałam w paczkach po kilka sztuk, ale niektóre nowe były

btw - Bernardo znów zaczął fikać... krzyże mi odpadną zaraz normalnie...już kiedyś miałam ochotę amputować sobie kręgosłup - chyba znów mi taka ochota przychodzi emotka eh...

dianek poczekaj jeszcze trochę to zobaczysz jak dostaniesz kopniaka od małego emotka ja od swojego już nie raz dostałam emotka )))
0 0

agusia147

#5037117 Napisano: 24.02.2012 09:07:54
emilka1705 napisał(a):

moniq ja polecam happymum-ceny mają względne (do 200zł za kiecke) a materiały są super. Ja mialam 2 sukienki z tej firmy, spodnie, koszulkę, żakiet. Część kasy mi się wróciła bo wszystkie ciuszki sprzedałam na allegro za 70% ceny i poszły od ręki.
Agusie147 wysłałam Ci chyba we wtorek zaproszenie na FB bo też chciałam oglądnąć Twoje szczęście:)

Tak mi dziewczyny dały dziś w kość, że padam.
Liwke dziąsła swędzą i mamla wszystko! Smoczka, gryzak, grzechotkę, pieluszkę, koc, kołderkę...do tego marudzi. emotka

Emilka a jak się nazywasz na Facebooku? Mam prawie 300 zaproszeń, ostatnio akceptuję tylko te od ludzi których znam osobiście emotka
0 0

agusia147

#5037149 Napisano: 24.02.2012 09:15:52
katrin22 napisał(a):

dianek napisał(a):

mooniq82 napisał(a):

zwłaszcza na używanki

dianek poczekaj jeszcze trochę to zobaczysz jak dostaniesz kopniaka od małego emotka ja od swojego już nie raz dostałam emotka )))

Dianek po porodzie nie dość że będziesz zmęczona to Bernardzik da ci popalić.

Mały dziś niby zasnął po kąpieli około 22, ale obudził o 4 rano i dał czadu. Cycków nie czuję taki z niego amator babskich wdzięków. Od 4 wisiał na cycu do godziny 9... Teraz znowu się polulał. Martwi mnie, że dziś kupki nie zrobił... Co mu można na to dać?
0 0

benasia

#5037198 Napisano: 24.02.2012 09:33:26
agusia na cycku nawet tydzien nie musi robic kupki - sam zrobi. chociaz moj na poczatku tez mial problem na cycku robic to lekarz kazał pół czopka glicerynowego - potem juz sam sie nauczył i było ok. bo taki maluszek musi sie nauczyc robić emotka
0 0

agusia147

#5037230 Napisano: 24.02.2012 09:41:54
benasia napisał(a):

agusia na cycku nawet tydzien nie musi robic kupki - sam zrobi. chociaz moj na poczatku tez mial problem na cycku robic to lekarz kazał pół czopka glicerynowego - potem juz sam sie nauczył i było ok. bo taki maluszek musi sie nauczyc robić emotka

W szpitalu robił, w domu pierwszego dnia też...
0 0

Gość: dianek

#5037240 Napisano: 24.02.2012 09:45:29
agusia147 napisał(a):

benasia napisał(a):

no.. to teraz czas na tydzień przerwy emotka ;)
0 0

agusia147

#5037278 Napisano: 24.02.2012 10:02:19
dianek napisał(a):

agusia147 napisał(a):

benasia napisał(a):

Ale widzę, że się biedny męczy, gazuje jak nie wiem itd... No i płaczliwy jest.
0 0

#5037296 Napisano: 24.02.2012 10:11:35
agusia147 napisał(a):

dianek napisał(a):

agusia147 napisał(a):

benasia napisał(a):

Ale widzę, że się biedny męczy, gazuje jak nie wiem itd... No i płaczliwy jest.

agusiu wypij szklankę zaparzonego koperku emotka
0 0

monika1985monik

#5037372 Napisano: 24.02.2012 10:41:34
Agusia zjedz jabuszko emotka
0 0

agusia147

#5037403 Napisano: 24.02.2012 10:56:12

Agusia zjedz jabuszko emotka

Właśnie męża wysyłam do sklepu. Zobaczymy czy pomoże emotka
0 0

agusia147

#5037461 Napisano: 24.02.2012 11:16:03
Chrzciny małego załatwione na 8 kwietnia emotka Teraz kwestia dobioru kreacji dla niego
0 0

#5037530 Napisano: 24.02.2012 11:47:38
agusia147 napisał(a):

Chrzciny małego załatwione na 8 kwietnia emotka Teraz kwestia dobioru kreacji dla niego

U nas 11 marca
0 0

beniaminowa

#5037705 Napisano: 24.02.2012 12:49:09
katrin22 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

U nas 11 marca

A u mnie 4 marca... Chciałabym je mieć już za sobą emotka
0 0