Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
Gość: katrin22
Ja jak miałam nawał mleka w szpitalu, a kanaliki były zatkane to prosiałam położną o radęm jakąś mi tam dała, ale duuup....a blada, zmieniła się inna i też mi inną poradę sprzedała, nawet salowa coś doradzała, każda inaczej, aż w końcu sama poprosiłam koleżankę o pomoc i o 22.00 w nocy przywiozła mi laktator, który z bólem odblokował kanały, nawet mleko z krwią było, brrrrrrr, ulżyło mi, ale nadal piersi nabrzmiałe i mały nie mógł chwycić rozciągniętej brodawki. Dopiero z pomocą przyszła mi właśnie ta koleżanka i pomogła małego przystawić do piersi, jak tylko przystawiła mleko zaczęło lecieć i mogłam nakarmić swoje dziecko
A oto najdurniejsza porada położnej:
Nic nie pij, ubierz ciasno stanik to pomoże
sonata
Postów 596
Data rejestracji 21.01.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
witamy mamusię
Jak dobrze, że wszystko Ok, jak maleństwo, daje w kość? i jak ma na imię??
Gość: kolastynka
Znajoma pani logopeda powiedziała, że z dwojga złego lepszy jest porządny smoczek, wymieniany systematycznie i dobierany do wieku dziecka niż ssany kciuk który w znacznie większym stopniu przyczynia się do wady zgryzu.
sonata
Postów 596
Data rejestracji 21.01.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Malutka ma na imię Nina. Wiem, że zabrzmi to nieskromnie, ale wszystko idzie gładko, nic mnie nie zaskakuje. W końcu to móje trzecie dziecko. W ciągu doby ma dwa dłuższe spania i ok godziny czuwania. Płacze tylko po długim spaniu, kiedy chce cyca natychmiast
Ale ładne imię
jorunn2010
Postów 664
Data rejestracji 15.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ta pani ma rację. smoczek jest lepiej wyprofilowany - to raz, a dwa - smoka zabierzesz, a palucha nie obetniesz dziecku
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Super że już jesteś, coś długo Cię nie było. Moj synio też śpi dłużej mniej więcej od 22 do 4 rano i w ciągu dnia od około 15-19. Nie jest więc źle a i wyspać się idzie. Ale wcina tyle co dwoje innych niemowląt.
Gość: dianek
jorunn2010 a jesteś w stanie polecić jakiegoś konkretnego smoka na pierwsze tygodnie życia?
Gość: grusia
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
moj mały miał jak sie urodził smoczek tomme tippe - ale ten najlżejszy pure - bo są różne rodzaje, a teraz mamy lovi i tez jestesmy zadowoleni
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
Gość: grusia
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ale każde dziecko jest inne
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
a Nuka smoczka mamy do ssania zapasowego -ale szczerze mówiac mały woli lovi
leoniu
Postów 485
Data rejestracji 04.02.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
My też dr Brown. Nie polecam natomiast medeli, mam laktator, ale butelka - która ma niby idealnie oddawać ssanie z piersi, to jakaś jedna wielka pomyłka.
Co do smoczka - nie uznaję, nie używamy
jorunn2010
Postów 664
Data rejestracji 15.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Podobno najlepsze są te lekko zadarte do góry - szkoła logopedów. pewnie ortodonta powiedziałby co innego a ktoś inny jeszcze co innego. tak jak pisała katrin - czasami warto kierować się intuicją. Ja mojemu synkowi kupowałam smoczki canpol silikonowe, właśnie te zadarte. Tylko u nas wybór marki był też podyktowany finansami, niestety...