WC - rozmowy o wszystkim

sks900

#7295193 Napisano: 08.09.2025 14:45:13
Jak ktoś jeszcze nie wie, to wszystkie te reklamy super inwestycji w orlen i inne bajki, które są na fb, google i yt to złodziejstwo. Nie wszyscy niestety to wiedzą.

"72-latka straciła niemal 600 tysięcy złotych"

https://www.polic...0ufnych%20os%C3%B3b.
1 kumulacja 0

psotka

#7295291 Napisano: 08.09.2025 18:27:54
Jestem zaproszona na wesele. Młodzi w wierszyku weselnym proszą o wino. Nie piję, nie znam się. Co polecacie:

Czerwone 
Wytrawne
Polwytrawne

Jaka firma?

Ktos doradzi co sie pije?
0 0

joan

#7295304 Napisano: 08.09.2025 18:57:37
Jak co, to zdaje się w Krk są te promocyjne Milki z kodami - a przynajmniej: były!

0 0

wwwiolka

#7295334 Napisano: 08.09.2025 20:51:55
psotka napisał(a):

Jestem zaproszona na wesele. Młodzi w wierszyku weselnym proszą o wino. Nie piję, nie znam się. Co polecacie:

Czerwone 
Wytrawne
Polwytrawne

Jaka firma?

Jeśli gotują, to czerwone wytrawne. Najwyżej wleją do sosu🤣 Tak do picia to popularne i najbardziej uniwersalne są Rieslingi, albo coś z lokalnych, polskich winnic.
1 psotka 0

anaesth

#7295340 Napisano: 08.09.2025 21:14:59
psotka napisał(a):

Czerwone 
Wytrawne
Polwytrawne

Jaka firma?

Jestem totalnie niealkoholowa, ale jak już jest okazja, to kupuję Mogen David - czerwone słodkie albo półsłodkie. Mieliśmy nawet to wino na naszym weselu i goście je zachwalali. Nie wiem tylko, czy nadaje się na prezent, bo jest dosyć tanie emotka
1 psotka 0

79magda

#7295341 Napisano: 08.09.2025 21:20:53
psotka napisał(a):

Czerwone 
Wytrawne
Polwytrawne

Jaka firma?

Może postaw raczej na wyjątkową oprawę, jeżeli nie wiesz, co lubią. Np. wino musujące z drobinkami złota albo po prostu kup "zwykłe" wino i sama zrób fajną etykietę np. z zabawnym cytatem albo fotografią emotka

cukierkowa18

#7295449 Napisano: 09.09.2025 10:19:25
[quote=

psotka]Jestem zaproszona na wesele. Młodzi w wierszyku weselnym proszą o wino. Nie piję, nie znam się. Co polecacie:

Czerwone 
Wytrawne
Polwytrawne

Jaka firma?

Ktos doradzi co sie pije?To zależy jakie lubią emotka  ja lubię słodkie, więc z reguły tokajskie kupuję
1 psotka 0

elemelex

#7295562 Napisano: 09.09.2025 13:39:45
Mam ochotę zacząć filozoficzną debatę: od czego zależy szczęście w loteriach? Na pewno macie jakieś przemyślenia.
0 0

kalina590

#7295566 Napisano: 09.09.2025 13:41:47
elemelex napisał(a):

Mam ochotę zacząć filozoficzną debatę: od czego zależy szczęście w loteriach? Na pewno macie jakieś przemyślenia.

Szczęście w loteriach jest dziełem przypadku. Ktoś po prostu musi wygrać  emotka

elemelex

#7295568 Napisano: 09.09.2025 13:42:44
kalina590 napisał(a):

elemelex napisał(a):

Szczęście w loteriach jest dziełem przypadku. Ktoś po prostu musi wygrać  emotka

Tak, ale dlaczego nie ja? hehehehe  Zbyt ślepy jest ten los. Chciałbym go ukierunkować jakoś emotka
1 kalina590 0

sloma_i_buty

#7295614 Napisano: 09.09.2025 14:26:41
elemelex napisał(a):

kalina590 napisał(a):

elemelex napisał(a):

Tak, ale dlaczego nie ja? hehehehe  Zbyt ślepy jest ten los. Chciałbym go ukierunkować jakoś emotka

Jeżeli nie jest się w czepku urodzonym, najlepiej zastosować taktykę obojętności. Wygram - to wygram. Nie wygram - odczuję rozczarowanie, może lekki smutek i pójdę na długi spacer. Próbuję to stosować - w kwestiach konkursowych działa, na te pozostałe, niestety jeszcze nie.
To pytanie często sobie zadajemy. Dlaczego to mnie dopadła choroba? Dlaczego nie odczuwam szczęścia w relacjach?
Dlaczego Tym Razem się nie udało?
Odpowiedzi prostej, klarownej raczej nie ma. To jak z moją niezdarnością - tylko niektóre cechy ADHD spełniam, innych w ogóle. Jestem często niezdarna, uderzam głową o coś przynajmniej raz w miesiącu, a na siłowni to nawet była rozbita.
Uszy do góry! Kapibara na poprawę nastroju:)
1 elemelex 0

elemelex

#7295616 Napisano: 09.09.2025 14:31:19
Dzięki za kapibarę i mądre słowo. Staram się nie przeżywać, bo nie mam żadnego wpływu na maszynę losującą;) i kupuję tylko to, co zużyję. Dr Gerard Szkolne rządzą.
0 0

zielonaszpilka

#7295618 Napisano: 09.09.2025 14:35:36
Od rana odświeżam pocztę, bo czekam na maila z bonem z Rexony, posprawdzałam kilka razy spam, już chciałam się wpisać z żalami, że NAV nie doceniło moich zgłoszeń nawet bonem, ale najpierw sprawdzam, co ja tam napisałam, że im się nie spodobało. I co? I jajco emotka  Zapomniałam, że standardowo odłożyłam ten konkurs na ostatnią chwilę, a potem już mi się nie chciało produkować i pomimo paragonów olałam pisanie zgłoszeń. Brawo ja emotka

elemelex

#7295621 Napisano: 09.09.2025 14:37:45
Ale w sumie za jajco też by mogli nagrodzić, co im szkodzi?  emotka Ja tam jestem na nich obrażona od jakiegoś roku i nic do nich nie piszę.

zezowaty_kot

#7295623 Napisano: 09.09.2025 14:40:18
zielonaszpilka napisał(a):

Od rana odświeżam pocztę, bo czekam na maila z bonem z Rexony, posprawdzałam kilka razy spam, już chciałam się wpisać z żalami, że NAV nie doceniło moich zgłoszeń nawet bonem, ale najpierw sprawdzam, co ja tam napisałam, że im się nie spodobało. I co? I jajco emotka  Zapomniałam, że standardowo odłożyłam ten konkurs na ostatnią chwilę, a potem już mi się nie chciało produkować i pomimo paragonów olałam pisanie zgłoszeń. Brawo ja emotka

Ej, ale może oni mają w tajnych bazach Twoje dane i domyślą się, że chciałaś wysłać to rewelacyjne zgłoszenie. Nie trać nadziei, główną jeszcze nikt się nie pochwalił emotka

zielonaszpilka

#7295631 Napisano: 09.09.2025 14:46:38
zezowaty_kot napisał(a):

Ej, ale może oni mają w tajnych bazach Twoje dane i domyślą się, że chciałaś wysłać to rewelacyjne zgłoszenie. Nie trać nadziei, główną jeszcze nikt się nie pochwalił emotka

To odświeżam dalej emotka

cb656

#7295644 Napisano: 09.09.2025 15:03:37

Pocieszę Cię... Ja już jakiś czas temu z niewiadomych w zasadzie powodów, odpuściłem sobie czekanie na wyniki, zapomniałem o konkursie i wymazałem go z pamięci święcie przekonany, że zakończył się beze mnie. emotka
I dziś totalna niespodzianka! Szaleństwo euforii! Nie dość, że trafiło się to, w co celowałem (myśląc sobie, że koszulka potrzebna mnie jak świni siodło, a na główną jestem zbyt cienki w uszach) to jeszcze OD RAZU praktycznie, bo po kilku chwilach od wypełnienia formularza zwycięzcy, pojawił się w skrzynce mailowej wygrany e-kod. Tak to ja mogę wygrywać codziennie, nie widzę przeciwwskazań! emotka emotka

zielonaszpilka

#7295660 Napisano: 09.09.2025 15:13:47
cb656 napisał(a):

Pocieszę Cię... Ja już jakiś czas temu z niewiadomych w zasadzie powodów, odpuściłem sobie czekanie na wyniki, zapomniałem o konkursie i wymazałem go z pamięci święcie przekonany, że zakończył się beze mnie. emotka
I dziś totalna niespodzianka! Szaleństwo euforii! Nie dość, że trafiło się to, w co celowałem (myśląc sobie, że koszulka potrzebna mnie jak świni siodło, a na główną jestem zbyt cienki w uszach) to jeszcze OD RAZU praktycznie, bo po kilku chwilach od wypełnienia formularza zwycięzcy, pojawił się w skrzynce mailowej wygrany e-kod. Tak to ja mogę wygrywać codziennie, nie widzę przeciwwskazań! emotka emotka

Wygląda na to, że Twoja taktyka jest skuteczniejsza emotka

Cebulka

#7295669 Napisano: 09.09.2025 15:22:48
Drodzy, czy piwa z zabki mogą być na jednym paragonie?
Planuję dzisiaj duże zakupy, bo musi oj kusi....

I czy ktoś pisał w sprawie niepojawienia się kodu ? W niedzielę kupiłam dwa zestawy, na dwa różne paragony,  dalam apke do zeskanowania w obu przypadkach. W domu patrzę, a mam jeden los. Nie pojawił mi się po czasie.... Na początku odpuściłam, ale jak widzę tutaj te wygranie w wątku to pomyślałam sobie, że zawalczę (ale też nie wiem czy zdążę, bo konkurs do dzisiaj ...). Co radzicie?
0 0

Jestemnowa

#7295678 Napisano: 09.09.2025 15:29:09
Cebulka napisał(a):

Drodzy, czy piwa z zabki mogą być na jednym paragonie?
Planuję dzisiaj duże zakupy, bo musi oj kusi....

I czy ktoś pisał w sprawie niepojawienia się kodu ? W niedzielę kupiłam dwa zestawy, na dwa różne paragony,  dalam apke do zeskanowania w obu przypadkach. W domu patrzę, a mam jeden los. Nie pojawił mi się po czasie.... Na początku odpuściłam, ale jak widzę tutaj te wygranie w wątku to pomyślałam sobie, że zawalczę (ale też nie wiem czy zdążę, bo konkurs do dzisiaj ...). Co radzicie?

Lepiej nawet brać na jeden paragon wszystkie coś kiedyś czytałam ,że między jednym zakupem a drugim musi minąć 5 minut ale nie jestem pewna czy tej loterii to dotyczy . Warto spróbować 🍀
0 0