WC - rozmowy o wszystkim

Jestemnowa

#7292371 Napisano: 29.08.2025 20:11:17
ziolko napisał(a):

Jestemnowa moim zdaniem nic nie płać, niech Ci udowodnią, że zrobiłaś coś źle. Zgłoś się do rzecznika praw konsumentów. 
Co wysłałaś? Jaka była waga?

Zapłacić nie zapłacę  waga 30 kg ale to i tak była wpisana wyższa bo finalnie waga była max 25 kg . Jak nie uwzględnia reklamacji to się zgłoszę do rzecznika
0 0

kalka

#7292390 Napisano: 29.08.2025 21:11:43
zezowaty_kot napisał(a):

Jestemnowa napisał(a):

zezowaty_kot napisał(a):

Jestemnowa napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

Jestemnowa napisał(a):

Czy miał ktoś z was taką sytuację 
Wysłałam paczkę ( wymiary , waga podalam nawet  trochę Większe ) koszt 200 zł za wysyłkę a tu dziś faktura 400 zł dopłaty do wysyłki miesiąc po dostarczeniu jej do odbiorcy . No 🤬 łącznie 600 zł za wysyłkę a towar w niej za 400 zł . To się nadaje do jakiegoś rzecznika praw czy nie bardzo ?

Przede wszystkim dobrze sprawdź nadawcę wiadomości bo często takie SMSy czy maile to oszustwo i wcale nie są od firmy kurierskiej. A najlepiej sama skontaktuj się z firmą i poproś o wyjaśnienie

Zamawiałam przez bl paczkę i już widzę na necie opinie ,że ta firma tak właśnie wyłudza pieniądze dolicza po czasie do paczek jakieś dziwne akcje typu towar niebezpieczny , niewymiarowy Itd 😭a moja paczka to zwykła paczka była ale uje🤬

Tak, wysłałam kopertę a po 3 tygodniach przyszedł mail, że paczka przekroczyła deklarowaną wartość do 10 kg. Koperta. Z kartką. To nic innego jak próba wyłudzania, pisaliśmy, żeby poazali nagrania i protokoły jakieś, że KOPERTA ważyła wiecej niż 10 kg. Już się nie odezwali.

Już złożyłam reklamacje ale oni są porąbani , piszą żebym zapłaciła a jak uwzględnia reklamacje to mi oddadzą ten hajs 🫣

Napisz, żeby się od pier xxxxx to uwzględnisz to w Zgłoszeniu do UiOK emotka

Otóż to!emotka  Nie mają żadnej podstawy prawnej, nie wdawaj się Jestemnowa w dyskusję z nimi!

cb656

#7292502 Napisano: 30.08.2025 11:18:28
Jestemnowa napisał(a):

Czy miał ktoś z was taką sytuację
Wysłałam paczkę ( wymiary , waga podalam nawet  trochę Większe ) koszt 200 zł za wysyłkę a tu dziś faktura 400 zł dopłaty do wysyłki miesiąc po dostarczeniu jej do odbiorcy . No 🤬 łącznie 600 zł za wysyłkę a towar w niej za 400 zł . To się nadaje do jakiegoś rzecznika praw czy nie bardzo ?

Olej. nie płać. To na bank jakieś szachrajstwo.
P.S. Chcesz się sądzić? Nie wiem czy skórka warta wyprawki Szkoda nerwów, a poza tym, ech... Paczka dotarła? Więc nie ma problemu!

edith

#7292556 Napisano: 30.08.2025 15:07:35
Mam do Was pytanie odnośnie wyjazdu za granicę,ponieważ wiem, że część z Was często podróżuje ( nie tylko za wygrane). Chcę wyjechać na 7 dni w październiku lub listopadzie na urlop ,bardziej aktywnie ,coś zobaczyć ale 1 dzień tez poleżeć. Co byście proponowali o tej porze roku ,myślałam  Madera ,Cypr? Ale mam ograniczoną kwotę i angielski bardzo słaby. Wchodzi w grę wyjazd zorganizowany,dziękuję z góry  za wszystkie odpowiedzi  emotka
1 cb656 0

stavroskurz

#7292557 Napisano: 30.08.2025 15:19:39
edith napisał(a):

Mam do Was pytanie odnośnie wyjazdu za granicę,ponieważ wiem, że część z Was często podróżuje ( nie tylko za wygrane). Chcę wyjechać na 7 dni w październiku lub listopadzie na urlop ,bardziej aktywnie ,coś zobaczyć ale 1 dzień tez poleżeć. Co byście proponowali o tej porze roku ,myślałam  Madera ,Cypr? Ale mam ograniczoną kwotę i angielski bardzo słaby. Wchodzi w grę wyjazd zorganizowany,dziękuję z góry  za wszystkie odpowiedzi  emotka

W Turcji w październiku jest jeszcze ładnie i ciepło, w miarę tanio, no i dużo Polaków w regionach turystycznych, którzy organizują wycieczki, można na samym polskim się odnaleźć. Tylko trzeba uważać na tureckich scamerów, którzy zapraszają na herbatki, itp... a potem wciskają drogie rzeczy, zwłaszcza na płatności kartą trzeba uważać, bo potrafią zawrotne kwoty nabijać, no ale z drugiej stronie to wszędzie tak jest w miejscach turystycznych.

rufus

#7292632 Napisano: 30.08.2025 20:36:18
edith napisał(a):

W dobie translatorow i innych dogodnosci to angielskim serio nie ma co sie przejmowac. Podstawy wystarczaja, tym bardziej jesli to ma byc wyjazd zorganizowany. emotka

W wyzej wymienionych kierunkach nie bylem, ale odwiedziłem 2x Malte i mysle ze ten kierunek moze bedzie dla Ciebie? Wlasnie pod kątem zwiedzania, bo akurat plaz tam jest bardzo malo, choc tez da sie znalezc. Kilka jest na pewno.  emotka
Wysepka bardzo mala, troche mniejsza od Krakowa. emotka
I wszedzie spotkasz Polakow, miejscami poczujesz sie jak w PL jesli nadal masz obawy o jezyk. emotka

Co do miesiaca to mysle ze jednak bardziej pazdziernik bo im pozniej tym wieksze szanse na kaprysna pogode. Chociaz ja bylem w grudniu i trafilem na piekna pogode i pow. 25 st. Moze mialem szczescie jak to w konkursach. emotka
..A szczescie mnie opuscilo kiedy taplałem sie w blekitnej lagunie i z mokrych rąk woda przedostala sie do tel i w ten sposob popsulem nowy telefon. emotka

danek39

#7292636 Napisano: 30.08.2025 21:06:00
Link do konkursu, który kończy się jutro, a w bazie jeszcze go nie dodano patrz moderacja. Do wygrania wejściówki do parku rozrywki (jakiego nie podano)

https://www.parp....jM4lN9Og-fkWu97iPSOQ

picola1

#7292654 Napisano: 30.08.2025 22:35:21
edith napisał(a):

Madera jest niesamowita wiosną (kwiecień-maj - polecam bardzo), tam wtedy wszystko kwitnie i jest naprawdę przepięknie. Na Cyprze i na Malcie byłam w lutym i wtedy była pogoda 18-20 stopni, idealna na intensywne zwiedzanie i myślę, że w październiku też będzie ok. Mnie zauroczyła zarówno Malta, jak i Cypr, więc trudny wvbór. Poleciłabym Ci Wyspy Kanaryjskie, zarówno Teneryfa, Gran Canaria  - południowe części wyspy, bo są lekko cieplejsze niż północ. Fajna jest też Fuertaventura i Lanzarote, ale mają bardziej księżycowy krajobraz i jak jeszcze tam nie byłaś to możesz mieć mieszane uczucia. Na wszystkich Wyspach Kanaryjskich jest co zwiedzać, mieszka tam dużo Polaków, którzy pracują w turystyce i wszędzie można się na nich natknąć (na plantacji bananów, na farmie aloesu, w wytwórni lokalnego wina - po prostu wszędzie). Angielskim się nie martw, bo tak jak kto napisał wyżej, w dobie translatorów język nie jest problemem. Miłego podróżowania!

as32572

#7292692 Napisano: 31.08.2025 10:59:17
Ktoś ma pomysł czemu przy otwarciu kążdej strony mam najpierw: nie udało się nawiązać połączenia?
Internet jest na kablu i generalnie jest - może się rozłącza na mini sekundę, ale w tym czasie brat korzysta z drugiego komputera i nie ma problemów, tak samo jak przyszedł tu zobaczyć i mówi, że wszystko działa, a mi ten komunikat się wyświetla od wczoraj non stop, na każdej stronie, części loterii nie mogę wcale wysłać bo captcha twierdzi, że jestem robotem.
1 cb656 0

cb656

#7292696 Napisano: 31.08.2025 11:15:26
as32572 napisał(a):

Ktoś ma pomysł czemu przy otwarciu kążdej strony mam najpierw: nie udało się nawiązać połączenia?

No ja nie mam pomysła, ech, przepraszam... emotka
0 0

as32572

#7292697 Napisano: 31.08.2025 11:19:50
cb656 napisał(a):

as32572 napisał(a):

No ja nie mam pomysła, ech, przepraszam... emotka

ChatGPT stwierdził, że to pewnie dlatego że mamy rózne IP, tak napewno mamy różne jak korzystamy z tego samego internetu.
Chyba powinnam to wpisać w wątku wkurza mnie, bo liczyłam na spokojny weekend a siedzę a walczę z każdym zgłoszeniem.
0 0

cb656

#7292698 Napisano: 31.08.2025 11:22:44
as32572 napisał(a):

ChatGPT stwierdził, że to pewnie dlatego że mamy różne IP, tak na pewno mamy różne jak korzystamy z tego samego internetu.
Chyba powinnam to wpisać w wątku wkurza mnie, bo liczyłam na spokojny weekend a siedzę a walczę z każdym zgłoszeniem.

Hm. Moim zdaniem sztuczna inteligencja może powodować problemy. Bo niestety nie ogarnia całej tej kuwety, ech...
0 0

wiolka252

#7292733 Napisano: 31.08.2025 14:20:10
Nie wiem do jakiego wątku się wpisać 🥺 ale jak ktoś ma na zbyciu cholerne biedronkowe kody na pluszaki to poproszę na priv. 16 nam brakuje naklejek na pierwszego pluszaka .Z góry dziękuję 🌹😘
0 0

Nelusia102

#7292804 Napisano: 31.08.2025 20:09:27
boss75 napisał(a):

Przygarnę nalepki i kody do quizu Biedronka
Zbieram na małej Agatki
Większość z Was wie ,kim jest Agatka

Wysyłam w wiadomości prywatnej  kolejne - DLA Agatki

joan

#7292915 Napisano: 01.09.2025 10:54:55
Wybiera się ktoś na mecz Polska vs Finlandia? emotka

Mam 2 bilety z nadrukowaną adnotacją organizatora imprezy, że "wstęp za okazaniem dokumentu potwierdzającego tożsamość". A na biletach puste miejsce przy info dot. imię + nazwisko + pesel. Czyli te bilety są zatem de facto "na okaziciela"? Czy raczej takie coś to gwarancja problemów przy wejściu na stadion? emotka

Najwyraźniej dawno już nie byłam za friko na tego typu imprezie, stąd moje wątpliwości emotka
1 cb656 0

rudzixon

#7293153 Napisano: 01.09.2025 20:54:48
https://www.e-kon...uzytkownicy/PPPet-er
Moze ktos wie co sie dzieje u tego użytkownika?
Mamy wspólne biznesy.. (aktualnie 5 zl mu jestem dluzna) zazwyczaj logował sie codziennie. Nagle kontakt się urwał, a byl stały...
Po ludzku sie martwię.
0 0

rainbowdash

#7293157 Napisano: 01.09.2025 21:33:22
rudzixon napisał(a):

https://www.e-kon...uzytkownicy/PPPet-er
Moze ktos wie co sie dzieje u tego użytkownika?
Mamy wspólne biznesy.. (aktualnie 5 zl mu jestem dluzna) zazwyczaj logował sie codziennie. Nagle kontakt się urwał, a byl stały...
Po ludzku sie martwię.

Może urlop ma i gdzies bez zasięgu się zaszył?
0 0

nataszka

#7293493 Napisano: 02.09.2025 22:42:10
Czy jest na grupie surdopedagog🤔😎?
1 cb656 0

baxter

#7294597 Napisano: 05.09.2025 17:36:55
Hej,czy u Was wróciły pokazy/prezentacje produktow powiązane z gratisami? U nas zapraszają teraz na pokaz nowych produktów i niby mają dawać do testów odkurzacze roomba,ja sceptycznie podchodzę do takich tematów ale może wiecie coś w tym temacie
0 0

kolorowekredki

#7294641 Napisano: 05.09.2025 20:13:25
Chętnie przyjme talenciaki, jeśli ktoś ma na zbyciu 🌹💐
0 0