WC - rozmowy o wszystkim

joan

#7297766 Napisano: 16.09.2025 12:25:31
pikawka napisał(a):

haha tak wszystko za darmo, no wiadomo, że chce taniej ale myślę, po ile one stoją..

tak się składa, że mojemu synowi został skradziony pilot do pompy insulinowej i jutro będę lżejsza o 8 tys… emotka także  tego…. Każdy ma życie i swoje wydatki i zobowiązania emotka  

no dobra to za ile sprzedajecie ?

Zrób to samo, co koleżanka zrobi -> sprawdź oferty na Allegro i Olx emotka
1 pikawka 0

adamo86

#7297767 Napisano: 16.09.2025 12:30:44
joan napisał(a):

pikawka napisał(a):

haha tak wszystko za darmo, no wiadomo, że chce taniej ale myślę, po ile one stoją..

tak się składa, że mojemu synowi został skradziony pilot do pompy insulinowej i jutro będę lżejsza o 8 tys… emotka także  tego…. Każdy ma życie i swoje wydatki i zobowiązania emotka  

no dobra to za ile sprzedajecie ?

Zrób to samo, co koleżanka zrobi -> sprawdź oferty na Allegro i Olx emotka

Koleżanka to wyszuka jakąś używaną albo słabszy model i jeszcze będzie chciała taniej od tego emotka
1 pikawka 0

joan

#7297774 Napisano: 16.09.2025 12:39:33
adamo86 napisał(a):

Koleżanka to wyszuka jakąś używaną albo słabszy model i jeszcze będzie chciała taniej od tego emotka

Ejo, dlaczego zakładasz, że koleżanka ta nie potrafi czytać ze zrozumieniem? emotka Przecież Pikawka może ceny na portalach sama sprawdzić i zaproponować coś w stylu "Cześć, przeglądnęłam dokładnie ceny takiego sprzętu na Olx i Allegro (model XYZ, nowy nieużywany, bez dokumentacji) i oto moja oferta o 100 zł tańsza od innych."

Polecam sprawdzać Olx/Allegro, a nie pytać na naszym forum o takie sprawy - wątek sprzedażowy u nas od lat bawi mnie do łez emotka
1 pikawka 0

Luiza37

#7297777 Napisano: 16.09.2025 12:46:59
pikawka napisał(a):

Dysona od Olia Columbit 

za ile będziecie sprzedawać? Nie wiem ile powiedzieć koleżance emotka  

może być priv

Też się zastanawiam, bo na allegro czy olx nie znalazłam nigdzie w sprzedaży tego modelu HD11... Są jedynie na stronach sklepów internetowych za ok. 2099 zł. Też chcę sprzedać... Będę wystawiać chyba za 1500 zł.
1 pikawka 0

pikawka

#7297778 Napisano: 16.09.2025 12:56:23
Luiza37 napisał(a):

pikawka napisał(a):

Dysona od Olia Columbit 

może być priv

Też się zastanawiam, bo na allegro czy olx nie znalazłam nigdzie w sprzedaży tego modelu HD11... Są jedynie na stronach sklepów internetowych za ok. 2099 zł. Też chcę sprzedać... Będę wystawiać chyba za 1500 zł.

no właśnie też nie znalazłam dlatego nie wiem ile powiedzieć. 
2050 nowa w sklepie niby…
0 0

pikawka

#7297779 Napisano: 16.09.2025 12:56:52
Luiza37 napisał(a):

pikawka napisał(a):

Dysona od Olia Columbit 

może być priv

Właśnie 1500 myślałam!!! Dzięki
1 Luiza37 0

anaesth

#7297839 Napisano: 16.09.2025 15:58:12
Odebrałam dzisiaj telefon, rzekomo od pracownika Provident, który nawet się nie przedstawił, celem potwierdzenia, że wczoraj zawnioskowałam o pożyczkę 2000zł. Nigdy nie korzystałam z ich usług. Człowiek przedyktował mi moje imię i nazwisko oraz stary adres, pod którym nie mieszkam już prawie 4 lata. Podał mi numer i godzinę wniosku, 4 ostatnie cyfry rachunku Revolut, na który miała być wypłacona pożyczka. Mówił to wszystko tak, jakby to nie była dla niego nowość, że doszło rzekomo do próby wyłudzenia pieniędzy na moje dane. Powiedział, że mam się spodziewać telefonu z mojego banku, a tymczasem informuje organy ścigania.

A później weszłam na stronę Providenta, a tam komunikat, że oszuści dzwonią i podają się za ich pracowników. Nie podawałam żadnych wrażliwych danych, ale i tak zastanawiam się, co z tym zrobić. Niby Provident sugeruje zgłoszenie tego na policję i do banku... Piszę tu o tym, bo może wypłynęły dane z jakiejś agencji konkursowej i byćmoże do kogoś z Was też zadzwonią.

nanajka81

#7297842 Napisano: 16.09.2025 16:19:19
anaesth napisał(a):

Odebrałam dzisiaj telefon, rzekomo od pracownika Provident, który nawet się nie przedstawił, celem potwierdzenia, że wczoraj zawnioskowałam o pożyczkę 2000zł. Nigdy nie korzystałam z ich usług. Człowiek przedyktował mi moje imię i nazwisko oraz stary adres, pod którym nie mieszkam już prawie 4 lata. Podał mi numer i godzinę wniosku, 4 ostatnie cyfry rachunku Revolut, na który miała być wypłacona pożyczka. Mówił to wszystko tak, jakby to nie była dla niego nowość, że doszło rzekomo do próby wyłudzenia pieniędzy na moje dane. Powiedział, że mam się spodziewać telefonu z mojego banku, a tymczasem informuje organy ścigania.

A później weszłam na stronę Providenta, a tam komunikat, że oszuści dzwonią i podają się za ich pracowników. Nie podawałam żadnych wrażliwych danych, ale i tak zastanawiam się, co z tym zrobić. Niby Provident sugeruje zgłoszenie tego na policję i do banku... Piszę tu o tym, bo może wypłynęły dane z jakiejś agencji konkursowej i byćmoże do kogoś z Was też zadzwonią.

Jakiś czas temu też do mnie taki cygan dzwonił i gadał o pożyczce, tyle że podał bank z którym nie mam nic wspólnego i jak go zaczęłam wypytywać to się rozłączył. Polecam zastrzec pesel w mobywatelu a takie telefony chyba można gdzieś zgłaszać przez neta. Ja to się nabijam z tych co do mnie dzwonią aby mi fotowoltaikę sprzedać - mówię że wyprowadziłam się do bloku i tyle. Koniec tematu.
1 anaesth 0

zielonaszpilka

#7297847 Napisano: 16.09.2025 16:40:45
anaesth napisał(a):

Mój szwagier też miał taki telefon emotka  Chodziło o to, że niby ktoś próbował wziąć pożyczkę na jego firmę i żeby zabezpieczyć środki trzeba przelać  środki na rachunek techniczny. Zgapił się na początku, bo pierwsze pytanie było coś w stylu „czy ma pan konto w mBanku?”, a on na to: „nie, w ING” 😂 i potem, że była próba wyłudzenia i że za chwilę zadzwoni do niego osoba z banku.  Jak palnął to Ing to już się zorientował, więc postanowił zrobić sobie trochę jaj. Zaraz zadzwonił pan, oczywiście z ING emotka , szwagier współpracował z nim grzecznie, ale ciągle coś przerywało, prosił o powtórzenie, nie rozumiał co ma zrobić - żeby jak najdłużej na lini ich przytrzymać. Trwało do bardzo długo, szwagier w tym czasie prowadził auto, był na głośnomówiącym, więc mu było wszystko jedno, i w końcu przyszedł ten moment, gdy mieli zlecić ten przelew i pan pyta ile środków jest na rachunku firmowym. A szwagier: 100 zł. Pan chrząknął i lekko zwątpił. Zaczął wypytywać czy na pewno taka kwota, czy są jakieś inne rachunki, no nie był zadowolony, że po takim zmarnowanym czasie miałby zarobić 100 zł. Szwagier miał dość szopki i powiedział mu co o nich myśli. Sprawę zgłosił w banku, ale pewnie  i tak nic to nie da, więc po prostu trzeba być uważnym o też uważać, co się odpowiada na pytania. Lepiej mówić mniej niż więcej emotka   Aha, imię i nazwisko też mieli, adres również, ale nieaktualny. Okazuje się, że w jakiejś ogólnodostępnej bazie firm w sieci dalej widnieje stary adres do korespondencji.
1 anaesth 0

sks900

#7297851 Napisano: 16.09.2025 17:05:58
anaesth napisał(a):

Odebrałam dzisiaj telefon, rzekomo od pracownika Provident, który nawet się nie przedstawił, celem potwierdzenia, że wczoraj zawnioskowałam o pożyczkę 2000zł. 

Ze wschodnim akcentem mówił?
0 1 niunio

anaesth

#7297861 Napisano: 16.09.2025 17:46:05
sks900 napisał(a):

anaesth napisał(a):

Odebrałam dzisiaj telefon, rzekomo od pracownika Provident, który nawet się nie przedstawił, celem potwierdzenia, że wczoraj zawnioskowałam o pożyczkę 2000zł. 

Ze wschodnim akcentem mówił?

Tak
0 0

ktosiek1

#7297870 Napisano: 16.09.2025 18:25:22
anaesth napisał(a):

Orientujecie się może, czy każdy z pluszaków-biedroniaków ma inny numer EAN? Chodzi o sprawdzenie w aplikacji Biedronki, gdzie jest dostępny Paragon Piotrek (czy ktoś uprzejmy mółby się podzielić tym numerem?), bo nie mam czasu jeździć po całym mieście, a w najbliższej go nie ma emotka

edit: znalazłam! 8717674036816, gdyby ktoś też potrzebował emotka

A gdzie to sprawdzić w aplikacji i czy ktoś wie jaki EAN ma koszyk?
0 0

zielonaszpilka

#7297871 Napisano: 16.09.2025 18:27:32
ktosiek1 napisał(a):

anaesth napisał(a):

Orientujecie się może, czy każdy z pluszaków-biedroniaków ma inny numer EAN? Chodzi o sprawdzenie w aplikacji Biedronki, gdzie jest dostępny Paragon Piotrek (czy ktoś uprzejmy mółby się podzielić tym numerem?), bo nie mam czasu jeździć po całym mieście, a w najbliższej go nie ma emotka

Najlepiej na allegro - koszyk 5054903 983569
0 0

ktosiek1

#7297873 Napisano: 16.09.2025 18:39:20
ktosiek1 napisał(a):

anaesth napisał(a):

Ok, a gdzie sprawdzić dostępność w aplikacji?
0 0

anaesth

#7297877 Napisano: 16.09.2025 18:48:49
ktosiek1 napisał(a):

ktosiek1 napisał(a):

anaesth napisał(a):

W aplikacji, na dole masz żołty pasek i przycisk "skaner" -> wprowadź ręcznie kod produktu, pokaże się produkt i tam sobie wyklikasz, jaki sklep Cię interesuje emotka
0 0

ktosiek1

#7297878 Napisano: 16.09.2025 18:51:40
anaesth napisał(a):

ktosiek1 napisał(a):

ktosiek1 napisał(a):

anaesth napisał(a):

W aplikacji, na dole masz żołty pasek i przycisk "skaner" -> wprowadź ręcznie kod produktu, pokaże się produkt i tam sobie wyklikasz, jaki sklep Cię interesuje emotka

Dziękuję emotka
1 anaesth 0

taak

#7297889 Napisano: 16.09.2025 20:08:40
Był ktoś może w ostatnich dniach w Energylandii? Wybieram się w weekend, zapowiada się ładna pogoda i zastanawiam się, czy strefa basenowa jest jeszcze otwarta
0 0

pioge7

#7297914 Napisano: 16.09.2025 21:07:16
taak napisał(a):

Był ktoś może w ostatnich dniach w Energylandii? Wybieram się w weekend, zapowiada się ładna pogoda i zastanawiam się, czy strefa basenowa jest jeszcze otwarta

Zamknęli. W niedzielę bodajże był ostatni dzień.
0 0

taak

#7297921 Napisano: 16.09.2025 21:46:35
pioge7 napisał(a):

taak napisał(a):

Zamknęli. W niedzielę bodajże był ostatni dzień.

Szkoda, dziękuję za odpowiedź
1 pioge7 0

pikawka

#7297989 Napisano: 17.09.2025 09:47:29
Dyson Olia Columbit

co z gwarancją?
0 0