Wkurza mnie...

Gość: mrilka

#4981337 Napisano: 28.01.2012 03:01:26
nocti napisał(a):

loczeq napisał(a):

mrilka napisał(a):

loczeq napisał(a):

mrilka napisał(a):

wkurzył mnie pewien gościu z allegro, od którego kupiłam buty, chciałam 38 (podawało się w e-mailu rozmiar), a dostałam 37 - i jeszcze mi napisał że wymiana na inny rozmiar jest na mój koszt emotka
Istne naciągactwo!!!!

a jaki numer buta byl na aukcji w tytule na ktorej zalicytowalas? taki jak chcialas czy taki jak wyslal?

nie było nr buta w tytule, trzeba było w e-mailu podać nr buta i długość stopy (ma wszystkie rozmiary dostępne i wybiera się e-mailowo)

po pierwsze napisz do Allegro - nie mozna tak sprzedawac - 1 aukcja = 1 rozmiar

po drugie napisz do goscia zze zglaszasz niezgodnosc towaru z umowa

Dokładnie tak. Rozmiar wybrałaś i masz na to mail. Wysłał inny to jego pomyłka więc nie może Cie naciągać na koszty. Tylko z takim gościem to nie wiem czy bym dalej się bawiła w wymianę. Zaraz będziesz czekać miesiąc na wysyłkę emotka
Albo wymiana, albo zwrot - ale nie daj się naciągnąć na koszty. Zaznacz w mailu, że przy okazji chciałaś go powiadomić, że wystawianie takich aukcji z rozmiarem do wyboru jest niezgodne z regulaminem allegro.

dzięki
niektórzy to mają naprawdę tupet, już czasem ręce opadają jak tak można emotka
0 0

monia24

#4981431 Napisano: 28.01.2012 04:02:13
katrin22 napisał(a):

jola29k napisał(a):

i już koniec ferii od poniedziałku znowu sie zacznie bieganie do szkoły po syna bo sam nie wróci bo psy biegają a on się bardzo boi , nawet byłam z nim u psychologa i też nic nie wymyślił ,
w domu nie mam psa bo dzieci mają alergie i to mocną

A jakbyście sprawili sobie psa antyalergicznego? ja mam sznaucera miniaturkę, ich sierść nie uczula emotka
Jorka czy shitzu też włosie nie uczula.

nie ma psa, który nie uczula. Faktycznie niektóre rasy nie mają sierści, tylko włos. Ale od sierści o wiele bardziej uczula np. ślina zwierząt lub odchody, więc jeżeli ktoś ma alergię na sierść to ok, ale jeśli nie o sierść chodzi to klapa.
0 0

Gość: nocti

#4981473 Napisano: 28.01.2012 04:29:18
monia24 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

jola29k napisał(a):

i już koniec ferii od poniedziałku znowu sie zacznie bieganie do szkoły po syna bo sam nie wróci bo psy biegają a on się bardzo boi , nawet byłam z nim u psychologa i też nic nie wymyślił ,

A jakbyście sprawili sobie psa antyalergicznego? ja mam sznaucera miniaturkę, ich sierść nie uczula emotka

nie ma psa, który nie uczula. Faktycznie niektóre rasy nie mają sierści, tylko włos. Ale od sierści o wiele bardziej uczula np. ślina zwierząt lub odchody, więc jeżeli ktoś ma alergię na sierść to ok, ale jeśli nie o sierść chodzi to klapa.

Nie wiem czy z psami jest tak samo jak z kotami, ale u kotów najbardziej uczula ślina, a nie sama sierść. Sierść po prostu lata w powietrzu (bardziej lub mniej) i te alergeny rozprowadza stąd krótkowłose mniej uczulają niż długowłose.
0 0

#4981481 Napisano: 28.01.2012 04:31:38
joan napisał(a):

Szanse uczestników są takie same, jak w każdej loterii. Jedynie organizator na tego typu promocji lepiej wychodzi, bo nie musi wszystkich nagród przydzielić.

Nie do końca bym się z tym zgodziła. Jeśli mówimy o klasycznej loterii to jest losowanie co jakiś czas i biorą udział zgłoszone kody czyli mam powiedzmy szansę 1 na kilka tysięcy.
Jeśli nagrody są przypisane do kodów to szansa na znalezienie właściwego stanowi ilość nagród do ilości wszystkich kodów...czyli kiepsko.
U nas za każdym razem PUDŁO...
0 0

Agnes

#4981593 Napisano: 28.01.2012 05:49:11
nocti napisał(a):

wsciekly napisał(a):

nocti napisał(a):

postscript napisał(a):

petunija1 napisał(a):

Wkurza mnie,że nigdzie nie ma tych głupich promocyjnych tic-taców.
Schodzę na psy Minus 12 stopni a ja biegam na poszukiwania -jakby jeszcze był za czym.
Ale tak mam, jak coś niemożliwe tym bardziej mam hopla. emotka emotka

w Tesco sa. ale to chyba konkurs dla hurtownikow. ja swoich szans w nim nie widze, a tych wygranych dzwonkow na komorke nawet nie sciagalem.

Dlaczego dla hurtowników? Kod jest w środku opakowania i trzeba wysypać połowę cukierków, żeby go przeczytać.
Hurtownik nie sprzeda otwieranego wcześniej pudełka...

Mnie tylko wkurza to, że kody już zostały przypisane do nagród zanim się zaczął konkurs. Można grać i grać, a właściwe kody mogą być nieosiągalne.

i w końcu nikt nie wygra emotka

Ktoś pewnie wygra, ale mogą nie zejść wszystkie nagrody... ile opakowań wyląduje w koszu bo ktoś nie gra w konkursy? A ile się nie sprzeda w czasie promocji?
emotka

niekoniecznie bo tiktaki z wygranym kodem może kupic przypadkowa osoba która konkursy nie interesują i kodu nie wyśle
ja póki co kupiłam 3
i na 3 kody mam jeden wygrany brelok
0 0

Agnes

#4981618 Napisano: 28.01.2012 05:59:05
a tak w temacie bo zapomniałam w poprzednim poście
wkurza mnie mróz
0 0

Gość: moderatorek

#4981648 Napisano: 28.01.2012 06:18:27
wrzuca się linki do konkursów i jeszcze groźba od admina, że uruchomi karniaki emotka
0 0

maribog

#4981719 Napisano: 28.01.2012 06:53:28
moderatorek napisał(a):

wrzuca się linki do konkursów i jeszcze groźba od admina, że uruchomi karniaki emotka

ale tym samym wytłumaczył od czego służy owy temat emotka
0 0

monia24

#4981720 Napisano: 28.01.2012 06:53:29
nocti napisał(a):

monia24 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

jola29k napisał(a):

Nie wiem czy z psami jest tak samo jak z kotami, ale u kotów najbardziej uczula ślina, a nie sama sierść. Sierść po prostu lata w powietrzu (bardziej lub mniej) i te alergeny rozprowadza stąd krótkowłose mniej uczulają niż długowłose.

to znaczy z tą śliną to jest chyba tak, że ona uczula i u psiaczków i kotków w równym stopniu. Częściej mówi się o kotach, ponieważ one bardzo się liżą i dlatego bardziej uczulają, bo tej śliny na samym kocie, a nie tylko w pyszczku jest bardzo dużo.
0 0

Gość: postscript

#4981759 Napisano: 28.01.2012 07:12:17
nocti napisał(a):

joan napisał(a):

Szanse uczestników są takie same, jak w każdej loterii. Jedynie organizator na tego typu promocji lepiej wychodzi, bo nie musi wszystkich nagród przydzielić.

Nie do końca bym się z tym zgodziła. Jeśli mówimy o klasycznej loterii to jest losowanie co jakiś czas i biorą udział zgłoszone kody czyli mam powiedzmy szansę 1 na kilka tysięcy.
Jeśli nagrody są przypisane do kodów to szansa na znalezienie właściwego stanowi ilość nagród do ilości wszystkich kodów...czyli kiepsko.
U nas za każdym razem PUDŁO...

no wlasnie. mnostwo opakowan bedzie jeszcze w lipcu na polkach sklepowych i pewnie duzo nagrod przepadnie. sam tydzien temu na otwarciu nowego marketu kupilem zupki vifona te z wakacyjnym konkursem (!). to tictaki beda lezaly do grudnia spokojnie emotka
0 0

Gość: nineczka17

#4981767 Napisano: 28.01.2012 07:15:08
Agnes napisał(a):

nocti napisał(a):

wsciekly napisał(a):

nocti napisał(a):

postscript napisał(a):

petunija1 napisał(a):

Wkurza mnie,że nigdzie nie ma tych głupich promocyjnych tic-taców.
Schodzę na psy Minus 12 stopni a ja biegam na poszukiwania -jakby jeszcze był za czym.
Ale tak mam, jak coś niemożliwe tym bardziej mam hopla. emotka emotka

w Tesco sa. ale to chyba konkurs dla hurtownikow. ja swoich szans w nim nie widze, a tych wygranych dzwonkow na komorke nawet nie sciagalem.

Dlaczego dla hurtowników? Kod jest w środku opakowania i trzeba wysypać połowę cukierków, żeby go przeczytać.
Hurtownik nie sprzeda otwieranego wcześniej pudełka...

Mnie tylko wkurza to, że kody już zostały przypisane do nagród zanim się zaczął konkurs. Można grać i grać, a właściwe kody mogą być nieosiągalne.

i w końcu nikt nie wygra emotka

Ktoś pewnie wygra, ale mogą nie zejść wszystkie nagrody... ile opakowań wyląduje w koszu bo ktoś nie gra w konkursy? A ile się nie sprzeda w czasie promocji?
emotka

niekoniecznie bo tiktaki z wygranym kodem może kupic przypadkowa osoba która konkursy nie interesują i kodu nie wyśle
ja póki co kupiłam 3
i na 3 kody mam jeden wygrany brelok

a ja na 3 kody same pudła emotka kupiłam w mały sklepie osiedlowym
0 0

jola29k

#4981866 Napisano: 28.01.2012 08:13:26
monia24 napisał(a):

nocti napisał(a):

monia24 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

jola29k napisał(a):

to znaczy z tą śliną to jest chyba tak, że ona uczula i u psiaczków i kotków w równym stopniu. Częściej mówi się o kotach, ponieważ one bardzo się liżą i dlatego bardziej uczulają, bo tej śliny na samym kocie, a nie tylko w pyszczku jest bardzo dużo.

Taki mały piesek to nie dla mnie ja mam córke 2 latka jeszcze to by takiego pieska zamęczyła . A córka (9 Lat ) ma taką dużą alergie jak się wiosna zaczyna to córka od razu choruje na płuca
lekarka mówi ze to alergiczne zapalenie płuc . Więc w domu jest tylko rybka i patyczaki nic więcej wole nie ryzykować . Córka też bardzo kocha konie nawet nie daleko jest stadnina . Na siersc konia też uczulona . Syn też ma alergie tylko trawy i nie które drzewa . U mnie w rodzinie nie ma alergików u męża też skąd się to bierze . Mam tylko nadzieje ze ta malutka nie będzie miała alergi ma mają krew czyli od złosliwej jędzy jak mówi mój mąż .
0 0

jola29k

#4981870 Napisano: 28.01.2012 08:17:38
annaszura napisał(a):

katrin22 napisał(a):

jola29k napisał(a):

Ja też się boję psów .. dużych

ja też się boje ale tego przy dzieciach nie pokazuje jak ide wieczorem z nimi na zajęcia dodatkowe to mam pod wózkiem laske od tescia ,
0 0

Gość: wsciekly

#4981919 Napisano: 28.01.2012 08:43:02
jola29k napisał(a):

annaszura napisał(a):

katrin22 napisał(a):

jola29k napisał(a):

Ja też się boję psów .. dużych

ja też się boje ale tego przy dzieciach nie pokazuje jak ide wieczorem z nimi na zajęcia dodatkowe to mam pod wózkiem laske od tescia ,

moja znajoma ma fajne urządzonko, które sprawdza się w okolicy, gdzie jest masa bezpańskich psów

przywiezione co prawda z Niemiec, ale u nas są już podobne

http://www.nokaut...kaj/odstraszacz.html
0 0

#4982189 Napisano: 29.01.2012 08:40:40
MDW napisał(a):

wycieczka do Egiptu i voucher na bizuterię na 3,5 tyś do SAVICKI za zajecie 1 meijsca w konkursie ślub 2011 emotka

Czy ktoś widział ten konkurs w bazie? emotka
0 0

Gość: rafi323raf

#4982381 Napisano: 29.01.2012 11:18:18
ostatnio przechadzając się po lewiatanie, znalazłem plakaty z konkursem Lubelli - czytam czytam, a tu konkurs z 2009 roku emotka

no chyba rekord
0 0

Agnes

#4982560 Napisano: 29.01.2012 12:56:56
wkurzają mnie konki Walentynkowe a dokładniej pytania
Wszędzie to samo: wymyśl randkę, napisz życzenia
emotka
0 0

#4982605 Napisano: 29.01.2012 01:18:02
Agnes napisał(a):

wkurzają mnie konki Walentynkowe a dokładniej pytania
Wszędzie to samo: wymyśl randkę, napisz życzenia
emotka

trzeba przywyknąć emotka
0 0

#4982610 Napisano: 29.01.2012 01:19:08
nocti napisał(a):

MDW napisał(a):

wycieczka do Egiptu i voucher na bizuterię na 3,5 tyś do SAVICKI za zajecie 1 meijsca w konkursie ślub 2011 emotka

Czy ktoś widział ten konkurs w bazie? emotka

zapewne to jeden z tych 50 %, które pojawiają się potem w MDW i DZIŚ DOTARŁA NAGRODA... emotka
0 0