Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
aneta411
Postów 886
Data rejestracji 15.06.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Joan - informacja na stronce byłaby ok - ale niestety strona jest aktualizowana co...., hmmm, przepraszam - strona jest i to powinno nam wystarczyć.
Karteczki na drzwiach czasem są wywieszane, ale najczęściej dotyczą one wysokości składek.
efelinkaaa
Postów 3061
Data rejestracji 27.10.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Kotek, napiszę jeszcze raz. Przedszkole nic nie wiedziało. To UM dopiero teraz skontaktował się z placówkami, że będzie drożej (czyli płaćcie z wyrównaniem). W innym przedszkolu jest dokładnie ta sama sytuacja. więc nie zawsze jest wszystko takie oczywiste jak się wydaje.
Co do umowy, gdzieś mam kopię, postaram się znaleźć i zeskanować skoro nie wierzysz
Zresztą wystarczy poszukać o podwyżkach za przedszkole, w większości wzrosły opłaty od 1.03 i odpowiednio wcześniej rodzice zostali poinformowani o tym (czywiście nie w każdym przedszkolu podnosili stawki). Nie wiem dlaczego my mamy płacić od stycznia, w tygodniu przejdziemy się do UM i porozmawiamy, bo dla mnie to paranoja.
Takie przepisy powinny być ustalane odgórnie, dla całego kraju, a nie - na mazowszu 4zł, a na pomorzu 2zł (przykładowo)
ps. u nas nie ma leżakowania a dziecka na 5 godzin nie można oddać. Dlaczego? Przy zgłoszeniu dziecka są TYLKO 2 opcje do wyboru - albo płacisz do 16, albo do 17. Jeżeli nie pasuje komuś opcja, może w ogóle nie składać, bo to oznacza, że nie zgadza się na warunki... Tak się zabezpieczyli..
ps.2. nasze przedszkole nie ma strony www...
Ja na prawdę przeżyje podwyżkę, ale od momentu, w której mnie o niej poinformują, a nie wetcz.. Równie dobrze mogliby powiedziec, że cena wzrosła o 2zł za godzinę i teraz płać rodzicu 300-400zł za okres od stycznia (o ile masz jedno dziecko..). To już oczywiście ironia, ale jak stawiają nas przed faktem dokonanym, to mogą sobie teoretycznie maksymalną stawkę narzucić..
kasia19
Postów 935
Data rejestracji 06.09.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mały jest nauczony sam się ubierać itp, ale czas lubi robić sobie na skróty
W tamtym tygodniu, tradycyjnie zaspalimy, obudziliśmy się 20 minut przed dzwonkiem, biegiem ubieramy się, szybko z domu do szkoły, 5 minut przed już w szatni, przebiera mały buty, nagle patrze coś wystaję mu z portek.Myślę sobie, że gatki, ale nie raczej nosi obcisłe bokserki, zresztą takie mu naszykowałam
Patrze a tam .... piżama. Mojemu genialnemu dziecku nie chciało się zdejmować, stwierdził, że tak szybciej, nałożył na to portki i już
Pytam się go, jak będzie na w-f się przebierał, a on no normalnie szybko w dół 2 rzeczy, a ja na to a gatki ?
Hyhy nie da się opisac jego miny.
Do domu nie mogłam już go zabrać bo pani przyszła, w-f całe szczęśnie nie miał, a pani jak jej opowiedziałam zwijała się ze śmiechu i stwierdziła, że ostatnio to jakaś epidemia piżamowa
A jeśli chodzi o wszelakie informacje, u nas jest fajne rozwiązania. Dzieciaki mają zeszyt informacji, Pani albo wpisuje tam info dla nas, albo co jest częstrze daje wydrukowane karteczki, a dzieci same je wklejają.
Gość: pola731
http://wyborcza.b...pokazaly___kasy.html
ziolko
Postów 10417
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
pytania o dzieci są pytaniami niedozwolonymi, jeśli chodzi o rozmowy kwalifikacyjne
zgadza się ,ale musiałabyś iść do sądu - a w naszej rzeczywistości jest jak jest
joan
Postów 18752
Data rejestracji 02.09.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane 9
Najlepsze jest to, że zadają je osoby, które z kapusty się nie wzięły, a do tego same mają dzieci
ziolko
Postów 10417
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
mieć dzieci - źle
nie mieć, też źle, bo może zaraz się pojawią
i dziwić się, że polskie społeczeństwo się starzeje
ostatnio w radiu jedna babka, słuchaczka, mówiła, że ma 2 córki... jedna córka mieszka w Anglii i ma 3 dzieci, tam jest zupełnie inne podejście do dzieci, niż u nas
A druga córka powiedziała, że jak będzie chciała mieć dzieci to wyjedzie do Anglii, bo u nas to parodia i kpina
a jak zmusisz tych wszystkich rodziców do odbierania i czytania poczty ? my żyjemy w Internecie - ale wiele osób nie czuje potrzeby korzystania z maila , komputera , Internetu
wiem ,bo dzieci mam 3 i nigdzie się nie udało porozumiewać ta drogą - sama często dowiaduję się z kartek wywieszonych w przedszkolu dzień przed zdarzeniem...mimo,ze w przedszkolu jestem codziennie
joan
Postów 18752
Data rejestracji 02.09.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane 9
Niestety, masz rację, kto dzieci nie ma, ten zaraz mieć będzie
pola731 - nie zawsze to rodzic dziecko odbiera, czasem babcia i nie ma co wymagać, żeby z lubą czytała wszystkie kartki, jakimi oklejone jest przedszkole. Poza tym, dziecko może być przez 2 tygodnie chore i co wtedy, skąd rodzic będzie wiedział, co i jak w najbliższym czasie?
Obowiązkiem nauczyciela jest skutecznie poinformować rodziców o sprawach organizacyjnych w sposób wygodny dla obu stron i własnie mejl mi tu najbardziej pasuje. Odpowiedzialność za przeczytanie mejla spoczywa na rodzicach
wrrrryyy
Postów 872
Data rejestracji 22.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Niestety Polska to kraj wielkich jaj.
Najlepiej zrobić jak w filmie: Mysz, która ryknęła.
Wypowiedzieć wojnę Anglii i natychmiast sie poddać, może nas przygarną
Gość: nineczka17
cc_investigator
Postów 4640
Data rejestracji 13.08.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Że konkursów się nie zgłasza - to rozumiem (konkurencja), ale, że później umieszcza wyniki - to już nie...
Gość: turb0
cc_investigator
Postów 4640
Data rejestracji 13.08.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Moja mama pracuje w przedszkolu. Nieobiektywnie stwierdzę, że jest cudowną nauczycielką, dzieci ją kochają, rodzice bardzo lubią. Nie potrafi jednak obsługiwać komputera - stara data...
Gość: drzemek
jasnoska
Postów 1014
Data rejestracji 10.09.2007
Punkty karne 0
Konkursy dodane 5
nie wiesz ze teraz sie lokowozami jezdzi
To już jest koniec-nie ma już nic
Gość: ewa1982
Gość: wsciekly
fryzjerów krakowskich też nie polecałbym
przekazałem jednej z osób z listy Wściekłego Mikołaja voucher z Welli do jakiegoś renomowanego salonu w grodzie Kraka
i teraz mi kobiecina śle eska, że za 150 zeta fryzjerka machnęła parę razy nożyczkami, nałożyła odżywkę i udawała, że modeluje
za dziecko musiała już zapłacić
i to ma być stolica Małopolski
w Warszawie taniej