Wkurza mnie...

aneta411

#5142971 Napisano: 16.04.2012 09:23:24
79magda - polecam się na przyszłość, mam jeszcze parę takich historyjek w rękawie emotka Mnie do łez rozbawiła Twoja historyjka o kartonach emotka
Joan - informacja na stronce byłaby ok - ale niestety strona jest aktualizowana co...., hmmm, przepraszam - strona jest i to powinno nam wystarczyć.
Karteczki na drzwiach czasem są wywieszane, ale najczęściej dotyczą one wysokości składek.
0 0

efelinkaaa

#5143000 Napisano: 16.04.2012 09:30:46
kotek11 napisał(a):

efelinkaaa sorry... z tego co sie orientowalam to większość miast ma ustanowiona opłatę jako ileś tam procent najnizszej krajowej.. i jak rozmawialam z kolezankami z innych miast - to tez maja zapis taki jak u nas w umowach - oplata za godzine wynosi ....% najnizszego wynagrodzenia ... stąd mylne moje zalożenie, iż w twoim przedszkolu tez tak jest ... ale z drugiej strony wybacz - nadal bede uwazala iz winna jest po czesci dyrekcja przedszkola - jakos nie uwierze, ze nie ma kontaku z um i wydzialem edukacji ... nie wiedziala , ze cos planuja emotka u nas co chwila sa jakies informacje wlasnie o tym co miasto planuje ... stad wiemy o roznych wariantach jakie sa rozwazane odnosnie odplatnosci za przyszly rok

Kotek, napiszę jeszcze raz. Przedszkole nic nie wiedziało. To UM dopiero teraz skontaktował się z placówkami, że będzie drożej (czyli płaćcie z wyrównaniem). W innym przedszkolu jest dokładnie ta sama sytuacja. więc nie zawsze jest wszystko takie oczywiste jak się wydaje.
Co do umowy, gdzieś mam kopię, postaram się znaleźć i zeskanować skoro nie wierzysz emotka Nie wiem jak koleżanki z innych miast miały, szczerze powiem - jakoś nie interesowała mnie treść ich przedszkolnych umów.
Zresztą wystarczy poszukać o podwyżkach za przedszkole, w większości wzrosły opłaty od 1.03 i odpowiednio wcześniej rodzice zostali poinformowani o tym (czywiście nie w każdym przedszkolu podnosili stawki). Nie wiem dlaczego my mamy płacić od stycznia, w tygodniu przejdziemy się do UM i porozmawiamy, bo dla mnie to paranoja.
Takie przepisy powinny być ustalane odgórnie, dla całego kraju, a nie - na mazowszu 4zł, a na pomorzu 2zł (przykładowo) emotka
ps. u nas nie ma leżakowania a dziecka na 5 godzin nie można oddać. Dlaczego? Przy zgłoszeniu dziecka są TYLKO 2 opcje do wyboru - albo płacisz do 16, albo do 17. Jeżeli nie pasuje komuś opcja, może w ogóle nie składać, bo to oznacza, że nie zgadza się na warunki... Tak się zabezpieczyli..
ps.2. nasze przedszkole nie ma strony www...

Ja na prawdę przeżyje podwyżkę, ale od momentu, w której mnie o niej poinformują, a nie wetcz.. Równie dobrze mogliby powiedziec, że cena wzrosła o 2zł za godzinę i teraz płać rodzicu 300-400zł za okres od stycznia (o ile masz jedno dziecko..). To już oczywiście ironia, ale jak stawiają nas przed faktem dokonanym, to mogą sobie teoretycznie maksymalną stawkę narzucić..
0 0

kasia19

#5143006 Napisano: 16.04.2012 09:32:08
wkurzają mnie to mało powiedziane wkur*** mnie pracodawcy.dziś byłam złożyć podanie do pracy do sklepu.Jestem po pedagogice i pani powiedziała,że oni raczej po handlówce szukją,że ja raczej muszę szukać pracy w swoim zawodzie,tylko że ja tej ku**** pracy w swoim zawodzie nie moge znalesc,a raczej nie mam znajomości żeby ją dostać emotka to gdzie ja mam ta pracę dostać?ku*** trzeba było iść do zety a nie studiować to może bym tą prace dostała,pani mi się pytała czy mam dziecko mówię że obecnie nie planuję,a co mam jej powiedzieć? miesiąc temu byłam złożyć w innym sklepie pani się pytania ma pani dzieci mówię nie,a ona a ja poszukuję kogoś z dzieckiem,nosz kur**** mać to wkońcu lepiej mieć dzieci czy nie jestem zła jak h*** emotka emotka emotka niech tych wszystkich pracodwaców piorun najjaśniejszy walnie!
0 0

kalisto1986

#5143038 Napisano: 16.04.2012 09:44:13
Magda nie wiem, czy pocieszy Cię fakt, że ja jest wiecznie zakręcona, jako totalny śpioch wstaje na ostatnią chwile.
Mały jest nauczony sam się ubierać itp, ale czas lubi robić sobie na skróty
W tamtym tygodniu, tradycyjnie zaspalimy, obudziliśmy się 20 minut przed dzwonkiem, biegiem ubieramy się, szybko z domu do szkoły, 5 minut przed już w szatni, przebiera mały buty, nagle patrze coś wystaję mu z portek.Myślę sobie, że gatki, ale nie raczej nosi obcisłe bokserki, zresztą takie mu naszykowałam emotka
Patrze a tam .... piżama. Mojemu genialnemu dziecku nie chciało się zdejmować, stwierdził, że tak szybciej, nałożył na to portki i już emotka
Pytam się go, jak będzie na w-f się przebierał, a on no normalnie szybko w dół 2 rzeczy, a ja na to a gatki ?
Hyhy nie da się opisac jego miny.
Do domu nie mogłam już go zabrać bo pani przyszła, w-f całe szczęśnie nie miał, a pani jak jej opowiedziałam zwijała się ze śmiechu i stwierdziła, że ostatnio to jakaś epidemia piżamowa emotka

A jeśli chodzi o wszelakie informacje, u nas jest fajne rozwiązania. Dzieciaki mają zeszyt informacji, Pani albo wpisuje tam info dla nas, albo co jest częstrze daje wydrukowane karteczki, a dzieci same je wklejają.
0 0

Gość: pola731

#5143041 Napisano: 16.04.2012 09:44:53
wkurza mnie odkrywanie Ameryki
http://wyborcza.b...pokazaly___kasy.html
0 0

ziolko

#5143068 Napisano: 16.04.2012 09:52:46
kasia19 napisał(a):

wkurzają mnie to mało powiedziane wkur*** mnie pracodawcy.dziś byłam złożyć podanie do pracy do sklepu.Jestem po pedagogice i pani powiedziała,że oni raczej po handlówce szukją,że ja raczej muszę szukać pracy w swoim zawodzie,tylko że ja tej ku**** pracy w swoim zawodzie nie moge znalesc,a raczej nie mam znajomości żeby ją dostać emotka to gdzie ja mam ta pracę dostać?ku*** trzeba było iść do zety a nie studiować to może bym tą prace dostała,pani mi się pytała czy mam dziecko mówię że obecnie nie planuję,a co mam jej powiedzieć? miesiąc temu byłam złożyć w innym sklepie pani się pytania ma pani dzieci mówię nie,a ona a ja poszukuję kogoś z dzieckiem,nosz kur**** mać to wkońcu lepiej mieć dzieci czy nie jestem zła jak h*** emotka emotka emotka niech tych wszystkich pracodwaców piorun najjaśniejszy walnie!

pytania o dzieci są pytaniami niedozwolonymi, jeśli chodzi o rozmowy kwalifikacyjne
emotka
0 0

#5143079 Napisano: 16.04.2012 09:54:12
ziolko napisał(a):

kasia19 napisał(a):

pytania o dzieci są pytaniami niedozwolonymi, jeśli chodzi o rozmowy kwalifikacyjne
emotka

zgadza się ,ale musiałabyś iść do sądu - a w naszej rzeczywistości jest jak jest
0 0

joan

#5143085 Napisano: 16.04.2012 09:56:07
pola731 napisał(a):

ziolko napisał(a):

emotka

zgadza się ,ale musiałabyś iść do sądu - a w naszej rzeczywistości jest jak jest

Najlepsze jest to, że zadają je osoby, które z kapusty się nie wzięły, a do tego same mają dzieci emotka
0 0

ziolko

#5143103 Napisano: 16.04.2012 09:59:38
najlepsze jest to, że kobiety są na przegranej pozycji, bo to one rodzą dzieci

mieć dzieci - źle
nie mieć, też źle, bo może zaraz się pojawią

i dziwić się, że polskie społeczeństwo się starzeje

ostatnio w radiu jedna babka, słuchaczka, mówiła, że ma 2 córki... jedna córka mieszka w Anglii i ma 3 dzieci, tam jest zupełnie inne podejście do dzieci, niż u nas
A druga córka powiedziała, że jak będzie chciała mieć dzieci to wyjedzie do Anglii, bo u nas to parodia i kpina

0 0

#5143104 Napisano: 16.04.2012 09:59:47
joan napisał(a):

79magda napisał(a):

oj, joan chyba za dużo amerykańskich filmów oglądasz
emotka w naszych realiach jeżeli ktoś wywiesi kartkę na drzwiach, to właściwie uważa się sprawę za załatwioną, no bo przecież pisze... A ja oczywiście idąc do przedszkola powinnam czytać codziennie wszystkie kartki emotka

A wcale nie, sama to wymyśliłam emotka Ale tak na poważnie, to myślałam, że mailing to coś oczywistego; przecież tyle samo czasu zajmie wklepanie info do Worda, co do mejla i puszczenie go do wszystkich rodziców emotka

a jak zmusisz tych wszystkich rodziców do odbierania i czytania poczty ? my żyjemy w Internecie - ale wiele osób nie czuje potrzeby korzystania z maila , komputera , Internetu

wiem ,bo dzieci mam 3 i nigdzie się nie udało porozumiewać ta drogą - sama często dowiaduję się z kartek wywieszonych w przedszkolu dzień przed zdarzeniem...mimo,ze w przedszkolu jestem codziennie
0 0

joan

#5143152 Napisano: 16.04.2012 10:12:33
ziolko - nawet mi nie mów o Anglii, wkrótce zostanę tu sama, jak palec...
Niestety, masz rację, kto dzieci nie ma, ten zaraz mieć będzie emotka Aczkolwiek sama znam przypadek osoby, która ledwo się zatrudniła (a dostała umowę na czas nieokreślony), od razu w ciążę zaszła, co za przypadek emotka Dziecko ma kilkanaście miesięcy, ona w domu siedzi i bierze kasę od pracodawcy, który ledwo ją na oczy widział. Proszę kamieniami nie rzucać, ale nie podoba mi się to. Potem się dziwić, że firmy są przewrażliwione emotka

pola731 - nie zawsze to rodzic dziecko odbiera, czasem babcia i nie ma co wymagać, żeby z lubą czytała wszystkie kartki, jakimi oklejone jest przedszkole. Poza tym, dziecko może być przez 2 tygodnie chore i co wtedy, skąd rodzic będzie wiedział, co i jak w najbliższym czasie?
Obowiązkiem nauczyciela jest skutecznie poinformować rodziców o sprawach organizacyjnych w sposób wygodny dla obu stron i własnie mejl mi tu najbardziej pasuje. Odpowiedzialność za przeczytanie mejla spoczywa na rodzicach emotka A przesłanego mejla można wydrukować 1x i na drzwi nakleić - dla tych, co z neta nie korzystają.
0 0

wrrrryyy

#5143257 Napisano: 16.04.2012 10:41:15
ziolko napisał(a):

ostatnio w radiu jedna babka, słuchaczka, mówiła, że ma 2 córki... jedna córka mieszka w Anglii i ma 3 dzieci, tam jest zupełnie inne podejście do dzieci, niż u nas
A druga córka powiedziała, że jak będzie chciała mieć dzieci to wyjedzie do Anglii, bo u nas to parodia i kpina

Niestety Polska to kraj wielkich jaj.
Najlepiej zrobić jak w filmie: Mysz, która ryknęła.
Wypowiedzieć wojnę Anglii i natychmiast sie poddać, może nas przygarną emotka
0 0

Gość: nineczka17

#5143266 Napisano: 16.04.2012 10:45:19
wrrrryyy napisał(a):

ziolko napisał(a):

tak jest inna polityka prorodzinna tam na dziecko dostaje się tygodniowo 20 funtów i są inne jeszcze świadczenia

0 0

cc_investigator

#5143304 Napisano: 16.04.2012 10:53:27
Mocno wkurza mnie, choć może nie powinno, zamieszczanie wyników konkursu, którego wcześniej nie było w bazie.
Że konkursów się nie zgłasza - to rozumiem (konkurencja), ale, że później umieszcza wyniki - to już nie...
0 0

Gość: turb0

#5143312 Napisano: 16.04.2012 10:55:03
A mnie wkurza że mi słabo poszło kolokwium z analizy emotka
0 0

cc_investigator

#5143316 Napisano: 16.04.2012 10:55:43
pola731 napisał(a):

joan napisał(a):

79magda napisał(a):

oj, joan chyba za dużo amerykańskich filmów oglądasz
emotka w naszych realiach jeżeli ktoś wywiesi kartkę na drzwiach, to właściwie uważa się sprawę za załatwioną, no bo przecież pisze... A ja oczywiście idąc do przedszkola powinnam czytać codziennie wszystkie kartki emotka

A wcale nie, sama to wymyśliłam emotka Ale tak na poważnie, to myślałam, że mailing to coś oczywistego; przecież tyle samo czasu zajmie wklepanie info do Worda, co do mejla i puszczenie go do wszystkich rodziców emotka

a jak zmusisz tych wszystkich rodziców do odbierania i czytania poczty ? my żyjemy w Internecie - ale wiele osób nie czuje potrzeby korzystania z maila , komputera , Internetu

wiem ,bo dzieci mam 3 i nigdzie się nie udało porozumiewać ta drogą - sama często dowiaduję się z kartek wywieszonych w przedszkolu dzień przed zdarzeniem...mimo,ze w przedszkolu jestem codziennie

Moja mama pracuje w przedszkolu. Nieobiektywnie stwierdzę, że jest cudowną nauczycielką, dzieci ją kochają, rodzice bardzo lubią. Nie potrafi jednak obsługiwać komputera - stara data...
0 0

Gość: drzemek

#5143353 Napisano: 16.04.2012 11:07:35
Pier.oleni krakowscy sraksówkarze!
0 0

jasnoska

#5143361 Napisano: 16.04.2012 11:09:55
drzemek napisał(a):

nie wiesz ze teraz sie lokowozami jezdzi
emotka
0 0

Gość: ewa1982

#5143390 Napisano: 16.04.2012 11:16:23
Moje 3 grosze co do przedszkoli bo strasznie mnie to wkurza. I od razu dodam, ze nie mam nic do rodziców i dzieci 6ciolatków, a do chorego systemu, który jakieś 4 lata temu wysyłał te dzieci do szkoły a teraz się wycofuje. Miasta natomiast zdazyły już polikwidowac przedszkola bo po co tyle jak 6latki będa do szkoły chodziły... i tu nagle zonk. Jestem mama prawie 3 latka, który ma iśc do przedszkola i nie wiem czy się dostaniemy bo zamiast 2 gróp maluchów ma byc jedna bo musza przyjąć 6cio latków. Tym samym 40tu - 3 latków zostanie odrzuconych. wielka niewiadoma czy moje dziecko bedzie w tej grupie. I to mnie wkurza. To się wygadałam emotka
0 0

Gość: wsciekly

#5143393 Napisano: 16.04.2012 11:18:16
drzemek napisał(a):

fryzjerów krakowskich też nie polecałbym emotka

przekazałem jednej z osób z listy Wściekłego Mikołaja voucher z Welli do jakiegoś renomowanego salonu w grodzie Kraka

i teraz mi kobiecina śle eska, że za 150 zeta fryzjerka machnęła parę razy nożyczkami, nałożyła odżywkę i udawała, że modeluje

za dziecko musiała już zapłacić

i to ma być stolica Małopolski emotka emotka emotka emotka

w Warszawie taniej emotka
0 0