Wkurza mnie...

Gość: wsciekly

#5142206 Napisano: 15.04.2012 07:29:36
goralecka napisał(a):

vilemo napisał(a):

fakt trzeba skończyć emotka to w temacie - wkurza mnie jak zwykle magisterka i moja głupota, że wciąż nie mogę skończyć tego dziadostwa...i że źle przeprowadziłam badanie statystyczne i guzik mi wychodzi, bo pytania są nieprecyzyjne emotka

Moja bez badań statystycznych i też guzik mi wychodzi emotka ...tak mi się marzyło skończenie jej do końca maja a tu pierwszego rozdziału nie widać emotka

to powiedz sobie, że jak nie uporasz się w wyznaczonym terminie z tym rozdziałem, to... nici z konkursów

Powinno zadziałać
0 0

Gość: goralecka

#5142209 Napisano: 15.04.2012 07:30:07
vilemo napisał(a):

oj znam to - większość moich znajomych już kończy, a ja najchętniej wszystko bym usunęła i zaczęła od nowa - czuję się taka niezdolna i głupia i zastanawiam jakim cudem tak długo na tych studniach wytrwałam... emotka

No to możemy sobie podać rękę emotka Nigdy nie miałam problemów z pisaniem a teraz dostaję gorączki jak tylko otwieram worda. Ale ciągle mam nadzieję, że kilka zarwanych nocek i się uda...może damy radę? emotka Koniec narzekania i trzeba się brać do roboty emotka
0 0

#5142214 Napisano: 15.04.2012 07:32:25
vilemo napisał(a):

ech...spróbuję z 8 stron uratować chociaż 2, w których pytania są precyzyjne...

ankieta na 8 stron stanowczo za długa

wystarczy połowa z tego
0 0

Gość: vilemo

#5142215 Napisano: 15.04.2012 07:32:45
musimy emotka tyle osób dało radę - my też jakoś damy emotka jutro znów - od 8 do 18... emotka
0 0

#5142219 Napisano: 15.04.2012 07:36:23
vilemo napisał(a):

musimy emotka tyle osób dało radę - my też jakoś damy emotka jutro znów - od 8 do 18... emotka

I meldujesz się co godzinę na forum - kolejna strona zaliczona emotka
0 0

Gość: vilemo

#5142221 Napisano: 15.04.2012 07:39:00
wściekły emotka dzięki za pocieszenie z tymi 2 stronami - może się uda emotka to będę się jutro meldować emotka
0 0

#5142238 Napisano: 15.04.2012 07:46:35
vilemo napisał(a):

wściekły emotka dzięki za pocieszenie z tymi 2 stronami - może się uda emotka to będę się jutro meldować emotka

a teraz... Kości, paciorek i małe co nieco z żywca rodem emotka
0 0

Gość: shamrock

#5142290 Napisano: 15.04.2012 08:05:40
koniec weekendu emotka
0 0

Gość: ewaewa

#5142577 Napisano: 15.04.2012 10:52:16
vilemo to i ja życzę powodzenia, ja nie chcę wspominać pisania swojej pracy dyplomowej emotka

wściekły masz rację, każdy zawód ma swoje plusy i minusy, ale bardzo wiele osób zazdrości nauczycielom, że mają tyyyyyle wolnego emotka
i ogólnie lajtową robotę, a mało kto zna realia.

tak z przymrużeniem oka - wkurza mnie tylko to, że doba ma jedyne 24h, o 24 za mało jak dla mnie emotka
0 0

Gość: kotek11

#5142596 Napisano: 16.04.2012 05:43:11
efelinkaaa sorry... z tego co sie orientowalam to większość miast ma ustanowiona opłatę jako ileś tam procent najnizszej krajowej.. i jak rozmawialam z kolezankami z innych miast - to tez maja zapis taki jak u nas w umowach - oplata za godzine wynosi ....% najnizszego wynagrodzenia ... stąd mylne moje zalożenie, iż w twoim przedszkolu tez tak jest ... ale z drugiej strony wybacz - nadal bede uwazala iz winna jest po czesci dyrekcja przedszkola - jakos nie uwierze, ze nie ma kontaku z um i wydzialem edukacji ... nie wiedziala , ze cos planuja emotka u nas co chwila sa jakies informacje wlasnie o tym co miasto planuje ... stad wiemy o roznych wariantach jakie sa rozwazane odnosnie odplatnosci za przyszly rok

co do 5 godzin - pisalam tutaj na poczatku roku ... wkurzalam sie, ze przedszkole wlasnie nie chcialo sie zgodzic na pobyt mlodego tylko przez 5 godzin.... ale pare duszyczek pomoglo ... i okazalo sie, ze jednak mozna... i nie robilam tego ze wzgledu na kase - tylko moje dziecko nei chailo... bo kochane panie maja w przedszkolu atki rozklad

8 - przychodza dzieci
8:30 sniadanie
9-11:30 zabawa
11:30 2 sniadanie
12-14 spanie - obowiazkowe
14:30 obiad
a przed 15 trzeba dziecko odebrac, co by za kolejna godzine nie placic

No i moj mlody buntowal sie przeciw spaniu.. wiec skoro mielismy mozliwosc(moj macierzynski) odbioru go wczesniej to z tego korzystalismy ....
0 0

ziolko

#5142799 Napisano: 16.04.2012 08:28:36
wiecie co..

wkurza mnie ta sytuacja z suszem jajecznym, a winny i tak się wyłga, bo to szwagier szefa sanepidu

noo.. po prostu tyle słów mi się ciśnie na usta, że nic nie napiszę, bo większość byłaby niecenzuralna

http://wyborcza.p...l?as=1&startsz=x

http://wyborcza.p...edzenia_trujacy.html

a ludzie po zjedzeniu makaronów czy ciastek będą chorować na raka, chyba że firmy, do których trafiał susz nie dodawały go jednak do swoich produktów, ale marna to nadzieja...

winni, szwagier i prokuratura powinna dopłacać do ewentualnego leczenia ludzi, którzy zachorowali po zjedzeniu tego suszu
a prokuratura w pierwszej kolejności powinna ujawnić nazwy firm i zakładów, które brały ten susz, ale widać znowu kryją swoich ;/
0 0

bartula

#5142836 Napisano: 16.04.2012 08:40:59
ziolko - to jest koszmar! Ja nigdy nie zrozumiem jak można postępować tak okropnie i nieetycznie, o ile byłoby lepiej gdyby każdy niezależnie od wyznania nie robił drugiemu co jemu niemiłe. Wszędzie tylko kasa i kasa i kasa, świat zmierza w dziwnym kierunku emotka emotka
0 0

79magda

#5142857 Napisano: 16.04.2012 08:43:55
W czwartek pani w przedszkolu powiedziała mi, że w poniedziałek dzieci idą na przedstawienie, mam przynieść 15 zeta i dwa bilety... Zapłaciłam od razu, bilety doniosłam. Dziś idziemy do przedszkola, o tej godzinie, co zawsze, a tu grupa stoi przed drzwiami, gotowa do wyjścia... Dobrze, że akurat zdążyłyśmy, bo poszliby bez Młodej...

I tak moje dziecko bez śniadania jest teraz na przedstawieniu, a mnie trafia - dlaczego nikt mi nie powiedział, że śniadanie będzie wcześniej, albo bym Ją wcześniej zaprowadziła, albo dała cokolwiek do zjedzenia w domu emotka

Martwię się. I jestem zła. Najważniejsza informacja od pani - ile kasy, a cała reszta już nieważna emotka

... Czasem mam wrażenie, że jestem niczym taka mama ze wszystkich nakręconych komedii świata, której zawsze coś nie wychodzi! Spóźniona, roztrzepana, niewiedząca, nieumiejąca zrobić łańcucha na choinkę/kolorowej pisanki/wyklejanki/pokazowego serniczka na wieczorek poezji pięciolatków, czy też innego cuda... Gdy dzieci szły do teatru, jako jedyna nie dałam Córce przekąsek i kolorowego soczku do równie kolorowego plecaczka. Więc przed kolejnym wyjściem zapakowałam taki plecaczek, że Martha Stewart byłaby dumna... i co się okazało? Pani skonfiskowała plecaczek, bo dzieciom nie wolno było zabierać jedzenia! No żesz, a skąd ja mam niby to widzieć??? Mam być pokrzywdzona tylko dlatego, że nie jestem typem mamusi, która codziennie wisi na klamce przedszkolnych drzwi, zadając tysiące pytać, nie uczestniczę w kiermaszach/spotkaniach/festynach mamusiek?

Uffff... grrrrr... musiałam się wygadać!
0 0

aneta411

#5142876 Napisano: 16.04.2012 08:52:38
79magda mam podobnie. Moja córka jest w przedszkolu przed 7, a zabieram ją ok.16, wychowawczyni pracuje od 8,30-13 - więc nie mam okazji się z nią zobaczyć. Bazuję na tym co zapamięta córka. Ostatnio zapamiętał, że bierze udział w przedstawieniu, będzie żabką, ma być ubrana na zielono.... i cały tydzień tak chodziła ubrana, a przedstawienie może będzie dziś. Oby - bo inaczej zbankrutuję na ubrania w kolorze zielonym i proszek do prania.
A niby przedszkole jest dla dzieci rodziców pracujących. Jasne, tyle, że dzieci najlepiej odbierać ok. 13.
0 0

joan

#5142881 Napisano: 16.04.2012 08:55:37
Powiem Wam babeczki, że to wszystko jest niesmacznym żartem -> przecież można organizacyjne info zamieszczać na stronie przedszkola, a jeśli nie ma kto aktualizować strony, to zawsze jest jeszcze mailing emotka
0 0

zaczytana-pola

#5142882 Napisano: 16.04.2012 08:56:12
ziolko napisał(a):

wiecie co..

wkurza mnie ta sytuacja z suszem jajecznym, a winny i tak się wyłga, bo to szwagier szefa sanepidu

Susz jajeczny, sól drogowa... Zastanawiam się ile jeszcze tego świństwa zjadamy. Sól chyba już zamieciona pod dywan, więc nie zdziwię się, że i z suszem będzie tak samo emotka
0 0

#5142889 Napisano: 16.04.2012 08:58:59
ilonar2301 napisał(a):

ziolko napisał(a):

wiecie co..

Susz jajeczny, sól drogowa... Zastanawiam się ile jeszcze tego świństwa zjadamy. Sól chyba już zamieciona pod dywan, więc nie zdziwię się, że i z suszem będzie tak samo emotka

od tego czasu sól kupuję z Wieliczki - prawie 5 zeta za małe opakowanko

i chyba się przerzucę na domowe kluski babuni, bo ona raczej suszu nie używa emotka
0 0

79magda

#5142920 Napisano: 16.04.2012 09:06:54
19790411 napisał(a):

79magda mam podobnie. Bazuję na tym co zapamięta córka. Ostatnio zapamiętał, że bierze udział w przedstawieniu, będzie żabką, ma być ubrana na zielono.... i cały tydzień tak chodziła ubrana, a przedstawienie może będzie dziś. Oby - bo inaczej zbankrutuję na ubrania w kolorze zielonym i proszek do prania.

To mi przypomniało, jak moja Córka powiedziała mi, że mają do przedszkola przynieść kartony... Oczywiście powiedziała mi to wieczorem, no ale nic... Niestrudzona mamuśka wybrała się do Biedronki po solidne okazy. Jakież było moje zdziwienie, gdy okazało się, że chodziło o pudełeczka typu z kremów, herbaty itp. A ja wparowałam na salę z kartonami z Biedronki. Teraz się z tego śmieję, ale wtedy myślałam, że się zapadnę pod ziemię
emotka i tak jest niestety prawie za każdym razem... emotka

Ale dziękuję, poprawiłaś mi trochę humor emotka

joan napisał(a):

Powiem Wam babeczki, że to wszystko jest niesmacznym żartem -> przecież można organizacyjne info zamieszczać na stronie przedszkola, a jeśli nie ma kto aktualizować strony, to zawsze jest jeszcze mailing emotka

oj, joan chyba za dużo amerykańskich filmów oglądasz
emotka w naszych realiach jeżeli ktoś wywiesi kartkę na drzwiach, to właściwie uważa się sprawę za załatwioną, no bo przecież pisze... A ja oczywiście idąc do przedszkola powinnam czytać codziennie wszystkie kartki emotka
0 0

cudaczek121

#5142936 Napisano: 16.04.2012 09:10:33
Wkurza mnie,że Młody siostry ma wiatrówkę.W dzieciństwie przechodziłam świnkę i różyczkę,mam nadzieję,że się nie zarażę emotka Jak to dobrze,że nie jestem matką,bo chyba bym dostała fioła-syn siostry 2 dni w żłobku, po czym conajmniej tydzień w domu chory emotka
0 0

joan

#5142967 Napisano: 16.04.2012 09:22:02
79magda napisał(a):

oj, joan chyba za dużo amerykańskich filmów oglądasz
emotka w naszych realiach jeżeli ktoś wywiesi kartkę na drzwiach, to właściwie uważa się sprawę za załatwioną, no bo przecież pisze... A ja oczywiście idąc do przedszkola powinnam czytać codziennie wszystkie kartki emotka

A wcale nie, sama to wymyśliłam emotka Ale tak na poważnie, to myślałam, że mailing to coś oczywistego; przecież tyle samo czasu zajmie wklepanie info do Worda, co do mejla i puszczenie go do wszystkich rodziców emotka

PS: Najbardziej ekstremalne są opowieści mojego kolegi o wieczornych wycieczkach po centrach handlowych, gdy się dowiaduje po pracy w dzień A, że syn ma przynieść do przedszkola na dzień B np. duże ilości gładkiej bibuły w kolorach białym i czerwonym albo szerokie tasiemki z tkaniny, bo przecież dom rodzinny to skład z art. papierniczymi i materiałami ozdobnymi na każdą okazję emotka
0 0