Wkurza mnie...

anialistopad

#5141673 Napisano: 15.04.2012 02:25:09
wkurza mnie gra na rosnecie kokosal nie mogę dojść do 7 planszy ponad 15 tys. maksymalnie zdobywam emotka emotka
0 0

Gość: ewaewa

#5141969 Napisano: 15.04.2012 05:56:36
odnośnie podwyżki za przedszkole wstecz - uważam to za absurd, powinno się informować o zmianach, zwłaszcza dotyczących opłat, z wyprzedzeniem, a nie długo po fakcie.

A jeśli chodzi o pracę nauczyciela vs. praca fizyczna. Ja pracowałam zarówno fizycznie (supermarket), jak i w szkole (nauczyciel), więc mam porównanie i uważam, że jednak praca pedagoga jest bardziej męcząca, wyczerpująca - nie tylko psychicznie, ale i fizycznie. Ja wykonując pracę nauczyciela nie siedziałam wygodnie za biurkiem cały czas, przez większość lekcji stałam bądź chodziłam po klasie, a na przerwach miałam bardzo często dyżury na korytarzu. Początki były bardzo trudne, całe popołudnia w domu spędzałam na przygotowywaniu się do lekcji, codziennie męczył mnie ból gardła, pomimo tego, że nie trajkotałam przez całą godzinę lekcyjną, starałam się mówić jak najmniej, a nakłaniać uczniów do aktywności.
Podziwiam nauczycieli historii, biologii i innych podobnych przedmiotów, z których lekcje wyglądają jak wykłady, praktycznie jeden ciągły monolog nauczyciela.

Być nauczycielem nie jest tak łatwo jak się wydaje, wielu pedagogów musi dorabiać sobie np. korepetycjami, ciągle się szkolą, robią studia podyplomowe. Dzień pracy nauczyciela nie kończy się z chwilą kiedy wychodzi ze szkoły, w domu też się pracuje emotka Nie ma czego zazdrościć.
0 0

Gość: wsciekly

#5142001 Napisano: 15.04.2012 06:09:48
a według mnie to bezprzedmiotowa dyskusja emotka

kazda profesja ma jakieś plusy i minusy

popatrzcie na kierowcow czy motorniczych, policjantów lub babcie klozetowe...

chyba nikt nie powie, że kocha, lubi, szanuje naszą... Policję emotka

gdybym chciał ponarzekać na los informatyka, też by się coś znalazło - obciążenie wzroku i kręgosłupa, strach sąsiada, że wirusa puszcze itd. itp. ect.
0 0

joan

#5142006 Napisano: 15.04.2012 06:13:19
wsciekly - deja vu, bo rano chciałam napisać prawi dokładnie to samo, ale musiałam się bardzo spieszyć i w końcu zrezygnowałam emotka emotka
0 0

mia

#5142052 Napisano: 15.04.2012 06:36:05
kaki76 napisał(a):

wkurza mnie gra na rosnecie kokosal nie mogę dojść do 7 planszy ponad 15 tys. maksymalnie zdobywam emotka emotka

Pocieszę Cię, że ja nie jestem w stanie przejść dalej jak poziom 4, więc grę olałam i dla mnie jesteś geniuszem! emotka

joan napisał(a):

wsciekly - deja vu, bo rano chciałam napisać prawi dokładnie to samo, ale musiałam się bardzo spieszyć i w końcu zrezygnowałam emotka emotka

Do dyskusji o zawodzie nauczyciela, dołożę swoją opinię.
Osobiście wolałabym iść do pracy do Biedronki, jak uczyć w podstawówce lub w gimnazjum, przy obecnym rozwydrzeniu większości dzieciaków, dopingowanych przez rodziców - nad średnią szkołą bym się zawahała, pod warunkiem, że byłoby to LO.
Szacun dla tych nauczycieli, którzy swoją pracę wykonują z powołaniem i zamiłowaniem! emotka

A co do uroków różnych zawodów, to mimo na przykład estymy, jaką się darzy w naszym społeczeństwie zawód lekarza, i niewątpliwych walorów finansowych, za profesję proktologa tez bym uprzejmie podziękowała... emotka
0 0

#5142067 Napisano: 15.04.2012 06:42:25
mia, po co od razu na proktologa - wystarczy za pielęgniarkę do hospicjum
0 0

mia

#5142089 Napisano: 15.04.2012 06:50:57
wsciekly napisał(a):

mia, po co od razu na proktologa - wystarczy za pielęgniarkę do hospicjum

No i widzisz, jak się różnimy - hospicjum akurat na mnie zupełnie inaczej działa. Zresztą praca tam to wolontariat, powołanie, etc., więc to zupełnie inna kwestia.

A tak przy okazji, mój kolega dziennikarz pracował miesiąc jako sanitariusz w pogotowiu przygotowując artykuł... z tego, co opowiadał, dwa dni nie był w stanie nic jeść, dopóki się nie przyzwyczaił.
Szczegółów pozostałych jego opowieści oszczędzę emotka
0 0

Gość: vilemo

#5142099 Napisano: 15.04.2012 06:53:29
ja jeszcze mam traumę po części praktycznej zajęć z medycyny sądowej... emotka
0 0

#5142111 Napisano: 15.04.2012 06:58:41
mia, no nie wiem emotka

ostatnio miałem w hospicjum co noc 1 - 2 zgony

ciężkie przypadki i ciężko było patrzeć na taka górę cierpienia

a personel musi

najgorszy był staruszek z zaawansowana gangrena, ropiejacymi kikutami i przerzutami na części intymne

też człowiek i ktoś musiał mu pomóc w najprostszych czynnościach

jedno lato spędziłem na pogotowiu - nie ma porównania
0 0

#5142124 Napisano: 15.04.2012 07:03:37
vilemo napisał(a):

to pewnie Kości i CSI... Cię nie kręcą emotka
0 0

mia

#5142130 Napisano: 15.04.2012 07:06:16
Wsciekly, widzisz to wszystko zależy, kto na co trafi...
Ja po tygodniu na oddziale onkologiczno- wewnętrznym wyglądałam tak, że własny mąż mnie ledwo poznał, oczywiście nie z powodu własnych dolegliwości, tylko z tego powodu co tam widziałam i słyszałam emotka
Ale i tak dobrze, że to był oddział dla dorosłych (aczkolwiek umierającą 18-latkę trudno określić dorosłą), dzieci bym nie zdzierżyła... emotka

W temacie: wkurza mnie, że na takie przygnębiające tematy zeszliśmy.
Z mojej strony EOT.
0 0

#5142131 Napisano: 15.04.2012 07:06:17
wsciekly napisał(a):

vilemo napisał(a):

oj kręcą, kręcą - oglądam zawsze na dobranoc - bez trupa nie zasnę emotka z tymże od czasów kilku sekcji trochę mniej, bo teraz zdaję sobie sprawę z...zapachów...no i jem mniej mięsa emotka
0 0

#5142140 Napisano: 15.04.2012 07:10:02
vilemo napisał(a):

wsciekly napisał(a):

vilemo napisał(a):

oj kręcą, kręcą - oglądam zawsze na dobranoc - bez trupa nie zasnę emotka z tymże od czasów kilku sekcji trochę mniej, bo teraz zdaję sobie sprawę z...zapachów...no i jem mniej mięsa emotka

moje biedne spaghetti chyba w koszu wyląduje emotka

racja mia, to nie tematyka kolacyjno-dobranockowa
0 0

#5142147 Napisano: 15.04.2012 07:12:30
fakt trzeba skończyć emotka to w temacie - wkurza mnie jak zwykle magisterka i moja głupota, że wciąż nie mogę skończyć tego dziadostwa...i że źle przeprowadziłam badanie statystyczne i guzik mi wychodzi, bo pytania są nieprecyzyjne emotka
0 0

#5142153 Napisano: 15.04.2012 07:14:39
vilemo napisał(a):

fakt trzeba skończyć emotka to w temacie - wkurza mnie jak zwykle magisterka i moja głupota, że wciąż nie mogę skończyć tego dziadostwa...i że źle przeprowadziłam badanie statystyczne i guzik mi wychodzi, bo pytania są nieprecyzyjne emotka

z czego praca, że oparta na statystyce emotka
0 0

Gość: goralecka

#5142163 Napisano: 15.04.2012 07:17:48
vilemo napisał(a):

Moja bez badań statystycznych i też guzik mi wychodzi emotka ...tak mi się marzyło skończenie jej do końca maja a tu pierwszego rozdziału nie widać emotka
0 0

#5142169 Napisano: 15.04.2012 07:20:55
w sumie nieoparta, tylko w ostatnim rozdziale wymyśliłam sobie ankietę, żeby sprawdzić postrzeganie studentów na pewien problem społeczny - no i sprawdziłam tak, że najchętniej bym ją usunęła - ale trochę szkoda, bo dwa dni po 8 godzin ją analizowałam, robiłam wykresy i wpisywałam do Excela, a miesiąc zbierałam emotka
0 0

#5142184 Napisano: 15.04.2012 07:24:45
goralecka napisał(a):

vilemo napisał(a):

Moja bez badań statystycznych i też guzik mi wychodzi emotka ...tak mi się marzyło skończenie jej do końca maja a tu pierwszego rozdziału nie widać emotka

oj znam to - większość moich znajomych już kończy, a ja najchętniej wszystko bym usunęła i zaczęła od nowa - czuję się taka niezdolna i głupia i zastanawiam jakim cudem tak długo na tych studniach wytrwałam... emotka
0 0

#5142190 Napisano: 15.04.2012 07:26:29
vilemo napisał(a):

w sumie nieoparta, tylko w ostatnim rozdziale wymyśliłam sobie ankietę, żeby sprawdzić postrzeganie studentów na pewien problem społeczny - no i sprawdziłam tak, że najchętniej bym ją usunęła - ale trochę szkoda, bo dwa dni po 8 godzin ją analizowałam, robiłam wykresy i wpisywałam do Excela, a miesiąc zbierałam emotka

może zmień punkt widzenia

jesli to Twoja autorska ankieta, a nie narzucona przez promotora, możesz wszystko
0 0

#5142201 Napisano: 15.04.2012 07:28:50
ech...spróbuję z 8 stron uratować chociaż 2, w których pytania są precyzyjne...
0 0