Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: sarsaparilla
O dziwo, zarabiamy podobne kwoty, choć pracę mamy zupełnie inną. Uważam, że poziom zmęczenia materiału mamy podobny, on fizycznie, ja hmm, nie psychicznie, bo kocham swoją pracę. No i mam zagwozdkę:).
Gość: marielu
resztę chciałam tyż skomentować ale się za bardzo wkurzyłam
wkurza mnie brak czasu...
cc_investigator
Postów 4640
Data rejestracji 13.08.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Podpisuję się pod sarsaparillą.
Zastanawiam się, dlaczego tyle osób ma coś do nauczycieli... Czyżby złe doświadczenia dzieciństwa? A może te nasze teoretyczne 18h/tydzień pokutujące w społeczeństwie, które nie mają nic wspólnego z rzeczywistym czasem pracy nauczyciela.
cc_investigator
Postów 4640
Data rejestracji 13.08.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Izoldaaa6, mam ogromny szacunek dla osób pracujących fizycznie. Do porównania musiałabym wykonywać jednak obydwie prace, a fizycznie, przyznam bez bicia, nigdy nie pracowałam, tak jak podejrzewam z Twojej wypowiedzi, Ty nie pracowałaś jako nauczyciel. W przypadku zawodu nauczyciela, bardzo często zapomina się o ogromnym obciążeniu psychicznym (kto nie próbował, czym smakuje wychowawstwo, ten nie wie) i bardzo dużej odpowiedzialności.
Gość: kotek11
przepraszam bardzo.. przedszkole winne jak nikt.. rodzice tez... w umowie poszukaj zapisu - oplate godzinowa ustanowiono jako jakis tam procent wynagrodzenia... to w interesie rodzicow i przedszkola winno byc pilnowanie tej kwoty.. moj mlody chodzi na 5 godzin wiec nie doplacamy ale i tak wiem kiedysie stawki za godziny zmieniaja (na wypadek gdyby musial zostac dluzej)... czy tak samo bylabys zla gdyby poinformowali po fakcie o obnizce
PS - lepiej zadzwon tez do swojego UM i zapytaj sie o planowane oplaty w przyszlym roku... co by nie bylo niespodzinaki... u nas np dawno po naborze... a wybieralismy w ciemno slyszac tylko plotki -ze
A - oplaty zostaja bez mzian
b - wprowadzone zostna bloki po 2-3 godziny oplatne
c - rodzice zaplaca za ilosc godzin zadeklarowanych w delaracji wyboru przedszkola, a nie za faktyczna ilosc godzi (pod warunkiem, ze nie przedluza poytu - bo wtedy doplaca).. to ostatnie to pomysł w-ce prezydenta...
i co rodzice mieli robic
denira
Postów 203
Data rejestracji 30.07.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
skończ studia i idź do szkoły pracować nie będziesz zazdrościć nauczycielom
Zakupy w: ITM, Biedronka, Netto, Lidl, Tesco, ABC, Delikatesy Centrum.
denira
Postów 203
Punkty karne 0
Konkursy dodane
denira
Postów 203
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: aneczka155
A ja podziwiam nauczycieli! A co
Wszyscy co mają coś do nauczycieli: zastanówcie się ile czasu zabiera im samo przygotowanie się do lekcji, do tego jeszcze czas spędzony na sprawdzaniu kartkówek,testów, zebrania z rodzicami, pewnie jeszcze sporo rzeczy by się znalazło.
P.S Miłego dnia wszystkim życzę
Gość: vilemo
Gość: vilemo
absolutnie się zgadzam
dolly
Postów 8954
Data rejestracji 01.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A skoro jesteś nauczycielem- pedagogiem, to chyba więcej zrozumienia by się przydało...
efelinkaaa
Postów 3061
Data rejestracji 27.10.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Kotek, piszesz a nie wiesz za bardzo o czym. Postawiłaś tezę, że rodzice winni a nie wiesz co było na umowie.
Podpisałam umowę z zapisem, że godzina wynosi 3zł (TRZY ZŁOTE). Nie było nic w procentach, była wyszczególniona kwota. Umowa podpisana na rok szkolny 2011/2012. Zaznaczało się ile godzin dziecko będzie w przedszkolu (albo 5 bezpłatnych + OBOWI¡ZKOWE 3 dodatkowe, albo 5 bezpłatnych + OBOWI¡ZKOWE 4 - tylko te dwie opcje do wyboru).
Gdybym na umowie miała stawkę procentową, to bym się nie wkurzała, ale była stała kwota. I taką umowę podpisałam właśnie.
Czy nie byłabyś zła gdyby zwrócił się do Ciebie dostawca internetu prosząc o wyrównanie za poprzednie 3 m-ce? Własnie sobie przypomniał, że była podwyżka..
wybacz, ja nie czuję się winna, i to raczej nie wina przedszkola również. Czytam wszystkie ogłoszenia na drzwiach przedszkola czy w BIPie na um, ale jakoś nie przyszło mi do głowy aby co miesiąc dzwonić do wydziału oświaty z pytaniem czy aby nie wzrosła opłata za przedszkole (Rozumiem, że powinnam??). Tym bardziej, że wszystkie kwitki z tego roku mam już dawno opłacone... (w terminie).
Na prawdę, nie każde miasto ustala identyczne warunki dla przedszkoli (spójrz na sam fakt, że u Ciebie można oddać dziecko tylko na 5 godzin a u nas takiej mozliwości nie ma i nie będzie) i nie ma jednego wzoru umów dla całej Polski.
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Żeby nie było - dla mnie mogą zrobić podwyżkę, ale od miesiąca, w którym o niej poinformują a nie 3 miesiące wstecz.. Bez przesady.
kaczord
Postów 144
Data rejestracji 24.03.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A czy taka podwyżka jest w ogóle zgodna z prawem?
Jeszcze nie słyszałem o podwyżce wstecz
Gość: zibek
Dzieje się tak od czasu do czasu, ale coraz częściej i nie jest to moja wina, tylko złego linkowana, chyba.
Masakra!
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja też nie słyszałam o czymś takim.. Szukałam w necie, przedszkola owszem drożeją - ale np. od marca i w marcu rodzice zostają poinformowani o tym fakcie.
My na prawde mieliśmy stała kwotę na umowie - 3zł. Podpiszę aneks do umowy, ale nie z datą wsteczną..
Ja się zastanawiam skąd jest taka rozbieżność cen za godzinę - jedni płacą 3zł, inni 1,8 jeszcze inni ponad 4
Echh poczekam na rozwój wydarzeń..
Jeszcze raz tylko dodam, rozumiem podwyżki, ale nie działające wstecz... Tylko to mnie wkurza.
Na koniec zaś dodam, że fajnie, że również uczniowie dostrzegają, że nauczyciel wkłada spory wysiłek w przygotowanie się do zajęć oraz ułożenie owych zajęć tak. O dyscyplinie i kretynach, patologii, rodzicach mających wszystko gdzieś, tonach papierów, rozpisywać się nie będę. Że, że, że. Dzięki;).