Wkurza mnie...

Gość: wsciekly

#5224746 Napisano: 06.06.2012 03:11:54
79magda napisał(a):

wsciekly napisał(a):

masz zwyczaj za każdym razem kody sprawdzać emotka emotka

bo ja do tej pory ufałem ludziom emotka

wsciekly napisał(a):

radzić łatwo, ale ciekawe czy Ty każdego tak... weryfikujesz emotka emotka emotka

Człowieku, od rana ludzie Ci dobrze radzą, nie chcesz korzystać z rad, Twoja sprawa, ale weź się ogarnij jakoś, bo dopóki nie ma na forum możliwości wciśnięcia magicznego guzika, by ignorować Twoje posty, wszędzie jest po prostu czerwono... Naprawdę nie masz innych zajęć? Może kody posprawdzaj...

emotka

chętnie wcisnąłbym guzik z Twoim avkiem, bo , królowo, tylko Ty masz problemy i tylko Ty masz prawo do życia emotka emotka emotka
0 0

#5224754 Napisano: 06.06.2012 03:15:54
kalisto1986 napisał(a):

[wsciekly ale to jest twoja wina w tym przypadku, nie carlsberga.
Wymagają tyle paragonów ile smsów zostało wysłanych i nie ma tu znaczenia czy grałeś z 1 czy 10 nr. Przez to, że w abc podałeś te same dane, mogli to zeryfikować i niestety mieli prawo sądzić, że wysłałeś za mało paragonów

zgodnie z regulaminem nie mieli prawa, bo w DC wysyłało się zgłoszenia w dniu zakupu

zawsze gram 1 paragon, 1 fon, 1 zgłoszenie

jeśli 31 stycznia grałem tylko z 1 telefonu, jakim cudem mam wysłać jakieś inne paragony
choćby z innych dni

nie moja wina, ale szukanie dziury w całym i obawiam się, że wiele osób w ten sposób kantują

ale jeśli będziemy napadać na siebie i nie zewrzemy szeregów, nic nie zwojujemy

jeśli są osoby w podobnej sytuacji, niech wrzucą info na PW
0 0

kalisto1986

#5224785 Napisano: 06.06.2012 03:27:09
wsciekly napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

[wsciekly ale to jest twoja wina w tym przypadku, nie carlsberga.
Wymagają tyle paragonów ile smsów zostało wysłanych i nie ma tu znaczenia czy grałeś z 1 czy 10 nr. Przez to, że w abc podałeś te same dane, mogli to zeryfikować i niestety mieli prawo sądzić, że wysłałeś za mało paragonów

zgodnie z regulaminem nie mieli prawa, bo w DC wysyłało się zgłoszenia w dniu zakupu

zawsze gram 1 paragon, 1 fon, 1 zgłoszenie

jeśli 31 stycznia grałem tylko z 1 telefonu, jakim cudem mam wysłać jakieś inne paragony
choćby z innych dni

nie moja wina, ale szukanie dziury w całym i obawiam się, że wiele osób w ten sposób kantują

ale jeśli będziemy napadać na siebie i nie zewrzemy szeregów, nic nie zwojujemy

jeśli są osoby w podobnej sytuacji, niech wrzucą info na PW

A regulaminie było napisane, że masz wysłać tylko 1 paragon ?
Co z tego, że wysyłało się w dniu zakupu - to nie ma nic do rzeczy.
Mogą weryfikować wszystkie nr z jakich grałeś, jeśli maja podstawy sądzić, że tak bylo - a sam dałeś im do tego dowód.
Nikt na ciebie nie napada, tylko staram Ci sie wytłumaczyć, że to ty popełniłeś błąd, a oni go wykryli.

Skoro tak dobrze znasz wszystkie agencje- co niejednokrotnie pisałeś powinieneś zdawać sobie sprawę, że porównują nawet bardzo stare konkursy w jakich brałeś udział i to nie tylko z aktualnych nr.
To jest tylko moje wyłączne zdanie bez napaści na ciebie, dałeś plame i moim zdaniem nic nie zwojujesz
0 0

mariwanna

#5224789 Napisano: 06.06.2012 03:28:18
kasiawr napisał(a):

Plagiaty ludków z forum.
http://www.mrozon...czekoladowym_stylu/1

http://www.pytani..._w_domu/naczynia.htm

emotka

niestety, to nie jedyny przypadek.
nie lubię plagiatorów!!!!
0 0

#5224791 Napisano: 06.06.2012 03:28:45
kalisto, ze zwycięskiego nr wysyłałem tylko 1 eska, więc co mam wysyłać ?

0 0

kalisto1986

#5224805 Napisano: 06.06.2012 03:34:07
wsciekly napisał(a):

kalisto, ze zwycięskiego nr wysyłałem tylko 1 eska, więc co mam wysyłać ?

Ale z innego wyslałeś dodatkowo emotka
Jaaa poczytaj ze zrozumieniem

Najprostszy przykład jaki moge przedstawić :
W lutym wygrałes w danej agencji na nr 999 nagrode
w marcu w tej samej agencji wygrales nagrode na nr 888
w kwietniu tak samo w tym,że na nr 555

w maju wysłałeś na konkurs smsy z nr 555,999 i 888 wygraleś tylko na nr 555, ale mają prawo od Ciebie zarządać 3 paragonów, bo mają w bazie, że pozostałe nr należą do Ciebie.
Teoretycznie w tym przypadku mógłbyś się kłócić, ale w sytuacji jaką ty masz nie masz już tej możliwości, bo jest to w tym samym czasie.

Proste grałeś w dc na kilka nr, wygrałeś na jednym - podałeś swoje dane, u tego samego organizatora wygraleś w innym konkursie na nr z którym w dc zaliczyłeś pudła i tez podaleś swoje dane - więc po przeanalizowaniu twoich danych w bazie wyszło im, że w dc za mało paragonów odesłałeś i mieli co do tego racje.

Łapiesz już ???
0 0

#5224809 Napisano: 06.06.2012 03:35:44
i w żadnym z regulaminów carlsbergowskich nie ma zapisów, że identyfikują po numerze telefonu emotka

w DC jest nawet, że z tego samego numeru telefonu komórkowego zgłoszenia mogą być wysyłane przez nieograniczoną liczbę uczestników, z których każdy identyfikowany jest innymi danymi osobowymi (imię, nazwisko, adres zamieszkania)

więc nie tędy droga emotka

jeden bilet mogę przeżałować, ale nerwów nie odpuszczę emotka emotka emotka
0 0

kalisto1986

#5224814 Napisano: 06.06.2012 03:37:45
wsciekly napisał(a):

i w żadnym z regulaminów carlsbergowskich nie ma zapisów, że identyfikują po numerze telefonu emotka

w DC jest nawet, że z tego samego numeru telefonu komórkowego zgłoszenia mogą być wysyłane przez nieograniczoną liczbę uczestników, z których każdy identyfikowany jest innymi danymi osobowymi (imię, nazwisko, adres zamieszkania)

Tak mogło kilka osób wysłać z danego nr smsy, ale tak czy siak musiałyby wysłac tyle paragonów ile smsów.
A nie muszą pisać, że identyfikują po nr, mówie jak jest i nie jest to tajemnicą, bo takie identyfikację są od dawna - TY to powinieneś wiedziec
Rób jak chcesz, ja już więcej nie będe tłumaczyć, bo widzę, że się nie da ....
0 0

anialistopad

#5224816 Napisano: 06.06.2012 03:37:50
ale przecież mógł oddać komuś startery teoretycznie i ktos sobie zagrał na nie więc jakim prawem chcą od niego paragony na tamte numery jeśli nie należą do niego a w temacie wkurza mnie ból głowy od rana i tabletki nie pomagają emotka
0 0

kalisto1986

#5224826 Napisano: 06.06.2012 03:40:52
kaki76 napisał(a):

ale przecież mógł oddać komuś startery teoretycznie i ktos sobie zagrał na nie więc jakim prawem chcą od niego paragony na tamte numery jeśli nie należą do niego a w temacie wkurza mnie ból głowy od rana i tabletki nie pomagają emotka

Ale jak mial oddać, skoro wygrał na niego później ?
Tak można się bronić, po upływie jakiegos czasu, ale nie jak tutaj najpierw wysyłam z tych nr na dc, a później na abc i podał te same dane - nie inne.
Co innego jakby były inne dane, ale są te same
0 0

Gość: kamila10001

#5224827 Napisano: 06.06.2012 03:40:59
bc14 napisał(a):

wkurzają mnie piłki z Nestle bo mnie skutecznie omijają emotka

nineczka17 napisał(a):

ane123ta napisał(a):

bc14 napisał(a):

wkurzają mnie piłki z Nestle bo mnie skutecznie omijają emotka

mnie też

mnie też na tyle sms emotka

Mnie też omijają emotka i jeszcze mnie plecy bolą korzonki czy co, a i tic taki, osiem pudełek z takim samym kodem emotka
0 0

#5224843 Napisano: 06.06.2012 03:45:45
kalisto, ale w żadnym z regulaminów nie ma zapisu, że agencji wolno wprowadzać dodatkową identyfikację uczestników

a zwłaszcza tworzenie jakichś podejrzanych baz danych

Ty bowiem możesz w każdej chwili przekazać nr innej osobie lub z niego zrezygnować i trafi on po jakimś czasie do innej osoby, która przez Ciebie będzie miała problemy konkursowe, bo automatycznie będzie dyskwalifikowana

jeśli pozwolimy na takie praktyki, niebawem nie będzie normalnych konkursów emotka

i mnie nie chodzi już o to, ile esków wysłałem i z jakich fonów, bo do każdego zgłoszenia miałem uczciwie paragon i jakby ktoś mnie poinformował o potrzebnie ich przesłania, zrobiłbym to natychmiast

chodzi o to, że na siłę szukają w dziury w całym i wmawiają człowiekowi, że wygrał z... innego numeru, innego dnia i dostarczył paragon ze złą datą

dzisiaj już informowano mnie dwukrotnie - najpierw że ta wygrana byłą z T-Mobile, które trafiło w ABC, drugi raz z Playa, z którego dzwoniłem z reklamacją, a nie nieszczęsnej Heyah

rozumiesz teraz w czym rzecz ?????
0 0

#5224852 Napisano: 06.06.2012 03:48:30
kalisto1986 napisał(a):

kaki76 napisał(a):

Ale jak mial oddać, skoro wygrał na niego później ?
Tak można się bronić, po upływie jakiegos czasu, ale nie jak tutaj najpierw wysyłam z tych nr na dc, a później na abc i podał te same dane - nie inne.
Co innego jakby były inne dane, ale są te same

ale numer, który wygrał w ABC, kupiłem 2 miesiące po wygranej w DC, więc nie brał on udziału w konkursie w czasie, gdy wysyłałem SMS ze zwycięskiego numeru w DC emotka
0 0

kalisto1986

#5224853 Napisano: 06.06.2012 03:49:02
Rozumiem i też uważam, że prowadzenie baz danych np po roku jest nieuczciwe, ale tutaj jest mowa o wysyłanych smsach prawie w tym samym czasie.
Może i się myle - może ktoś kto zna polityke agencji dodatkowo się wypowie, ale na moje oko sam sobie strzeliłes w kolano podając te same dane na nr w których grałeś w tym samym konkursie.

ps
jeśli kupiłeś nr z abc później, to może źle zrozumiałam, że z niego tez grałeś w dc
0 0

#5224855 Napisano: 06.06.2012 03:50:06
kalisto1986 napisał(a):

wsciekly napisał(a):

Tak mogło kilka osób wysłać z danego nr smsy, ale tak czy siak musiałyby wysłac tyle paragonów ile smsów.
A nie muszą pisać, że identyfikują po nr, mówie jak jest i nie jest to tajemnicą, bo takie identyfikację są od dawna - TY to powinieneś wiedziec
Rób jak chcesz, ja już więcej nie będe tłumaczyć, bo widzę, że się nie da ....

wiem, ale nie toleruje emotka
0 0

kalisto1986

#5224859 Napisano: 06.06.2012 03:51:53
wsciekly napisał(a):

dzisiaj rano babka kręciła, że wysłałem zbyt małą liczbę paragonów, bo niby grałem jeszcze 23 marca oraz dwukrotnie 11 kwietnia

grałem w te dni, ale nie wygrałem i to z innego telefonu - z tego, który trafił do ich bazy danych z... ABC emotka

Nie czaje, to kupiłeś ten nr 2 miesiące wcześniej czy nie ???
Podtrzymuje swoje zdanie i jak dla mnie gubisz się chyba ...
0 0

zaczytana-pola

#5224865 Napisano: 06.06.2012 03:57:09
Dziwna sytuacja, bo ja bardzo dobrze odbieram EURO RSCG, podawałam te same dane na różne nr telefonów w różnych konkursach i nigdy nie było żadnych problemów, ale... to konkurs z biletami, więc w tym przypadku mogą kierować się innymi zasadami, np. jedna osoba= jeden bilet. Chociaż to chyba nie ma odzwierciedlenia w Regulaminie emotka
0 0

#5224868 Napisano: 06.06.2012 04:00:42
kalisto1986 napisał(a):

Rozumiem i też uważam, że prowadzenie baz danych np po roku jest nieuczciwe, ale tutaj jest mowa o wysyłanych smsach prawie w tym samym czasie.
Może i się myle - może ktoś kto zna polityke agencji dodatkowo się wypowie, ale na moje oko sam sobie strzeliłes w kolano podając te same dane na nr w których grałeś w tym samym konkursie.

ps
jeśli kupiłeś nr z abc później, to może źle zrozumiałam, że z niego tez grałeś w dc

pod koniec stycznia wygrałem z Heyah jednym eskiem w DC i zgłoszenie było w ich bazie pozytywnie zweryfikowane (infolinia z marca)

jakoś 2 miesiące później aktywowałem nowy starter w T-Mobile i od razu wygrana w ABC (kwiecień)
SMS na DC poszedł z tego numeru w ostatnich dniach konkursu - 28 lub 29.04 i nic nie wygrał

jeszcze w ubiegłym tygodniu w bazie danych Carlsberga miałem bilety i z DC i z ABC i wszystko grało - info z infolinii

nagle w trakcie wysyłki biletów coś się dzieje

najpierw twierdzą, że wygrałem na.. T-Mobile to samo co z ABC, ale jakim cudem skoro to nowy numer

emotka emotka emotka

potem twierdzą, że wygrana padła na Play, z którego dzwoniłem z reklamacją i numer im się wyświetlił

jakim cudem więc przez kilka miesięcy byłem w bazie danych z nr z Heyah emotka

ale widzę, że na forum to konkursowicze są be, a agencje święte

niech tak zostanie i krzyż Wam na drogę emotka

P.S. i chcę przypomnieć, że ja nie gram bez paragonów, żebym nie miał co odesłać do agencji

a opisuję mechanizm całego przekrętu, bo zapewne jest nas więcej
0 0

#5224873 Napisano: 06.06.2012 04:02:55
kalisto1986 napisał(a):

wsciekly napisał(a):

dzisiaj rano babka kręciła, że wysłałem zbyt małą liczbę paragonów, bo niby grałem jeszcze 23 marca oraz dwukrotnie 11 kwietnia

grałem w te dni, ale nie wygrałem i to z innego telefonu - z tego, który trafił do ich bazy danych z... ABC emotka

Nie czaje, to kupiłeś ten nr 2 miesiące wcześniej czy nie ???
Podtrzymuje swoje zdanie i jak dla mnie gubisz się chyba ...

Heyah numer stary
T- Mobile nowy aktywowany w marcu
0 0

#5224876 Napisano: 06.06.2012 04:04:25
ilonar2301 napisał(a):

Dziwna sytuacja, bo ja bardzo dobrze odbieram EURO RSCG, podawałam te same dane na różne nr telefonów w różnych konkursach i nigdy nie było żadnych problemów, ale... to konkurs z biletami, więc w tym przypadku mogą kierować się innymi zasadami, np. jedna osoba= jeden bilet. Chociaż to chyba nie ma odzwierciedlenia w Regulaminie emotka

ale tutaj problem powstał nie w EURO RSCG, ale w Carlsbergu emotka
0 0