Wkurza mnie...

asantesana

#5277039 Napisano: 07.07.2012 09:18:07
I w ogóle kochani jesteście, już mi trochę przeszło, bo miałam straszny kryzys. Zwłaszcza przy braku kasy na ewentualnego elektryka. Ale ludzie maja poważniejsze problemy, cóż tam jakiś głupi prąd emotka
0 0

Gość: wsciekly

#5277044 Napisano: 07.07.2012 09:20:34
no to może któryś z sąsiadów coś majstrował i też nie ma prądu

w starym budownictwie są kable aluminiowe, nowy sprzęt bazuje na miedzi

złe połączenie miedzi z aluminium powoduje topienie styków i przerwy w dopływie energii

pierwszym objawem, że coś nie gra są błyskawicznie przepalające się żarówki
0 0

kalisto1986

#5277048 Napisano: 07.07.2012 09:24:35
asante napisał(a):

I w ogóle kochani jesteście, już mi trochę przeszło, bo miałam straszny kryzys. Zwłaszcza przy braku kasy na ewentualnego elektryka. Ale ludzie maja poważniejsze problemy, cóż tam jakiś głupi prąd emotka

Może było jakieś przesilenie, skoro lampa już wczoraj migała ? Jak mój mąż przyczłapie do domu to spytam się go co to może być emotka
0 0

asantesana

#5277050 Napisano: 07.07.2012 09:25:40
wściekły, wszyscy których pytałam mają prąd. Mozna się tak domyślać, ale i tak trzeba sprawdzić skąd bierze się prąd w obu dziurkach gniazdek, bo z tego co wiem, to powinien próbnik świecić w jednej dziurce. Gdy już okaże się co było przyczyną, dam znać...
0 0

asantesana

#5277054 Napisano: 07.07.2012 09:26:39
kalisto1986 napisał(a):

asante napisał(a):

Może było jakieś przesilenie, skoro lampa już wczoraj migała ? Jak mój mąż przyczłapie do domu to spytam się go co to może być emotka

Dzięki emotka
0 0

Gość: czarnygreg

#5277055 Napisano: 07.07.2012 09:27:07
Upał u nas niemilosierny,oddychać czym nie ma,jak się okno otworzy to i tak duchota a rano budzi mnie o nieludzkiej porze wrzask perliczek radośnie hodowanych przez nowego sąsiada...... emotka
A teraz jeszcze burza,niechby padało, to nie! Ledwo ledwo, a wieje koszmarnie! Nienawidzę takiego wiatru,okna pozamykane,siedzę i kisne emotka
Będę jak zsiadle mleko emotka
0 0

#5277061 Napisano: 07.07.2012 09:34:28
asante napisał(a):

wściekły, wszyscy których pytałam mają prąd. Mozna się tak domyślać, ale i tak trzeba sprawdzić skąd bierze się prąd w obu dziurkach gniazdek, bo z tego co wiem, to powinien próbnik świecić w jednej dziurce. Gdy już okaże się co było przyczyną, dam znać...

jeżeli masz próbnik z neonówką, będzie on świecił w obydwu dziurkach - z tym że w jednej jaśniej

dopiero próbnik z żaróweczka może być pomocny

najwidoczniej nie masz zera lub dochodzi do przegrzania przewodów
0 0

dzasmina

#5277073 Napisano: 07.07.2012 09:42:04
czarnygreg napisał(a):

Upał u nas niemilosierny,oddychać czym nie ma,jak się okno otworzy to i tak duchota a rano budzi mnie o nieludzkiej porze wrzask perliczek radośnie hodowanych przez nowego sąsiada...... emotka
A teraz jeszcze burza,niechby padało, to nie! Ledwo ledwo, a wieje koszmarnie! Nienawidzę takiego wiatru,okna pozamykane,siedzę i kisne emotka
Będę jak zsiadle mleko emotka

perliczki podobno tym wrzaskiem odstraszają myszy i szczury, więc nie ma tego złego... pogodę też mam podobną - z każdej strony grzmi, a burzy nie ma. mam wrażenie, że się duszę.

poza pogodą wkurzają mnie finanse, które uniemożliwiają mi udział w kilku konkursach emotka
0 0

beniaminowa

#5277080 Napisano: 07.07.2012 09:52:08
Wkurzają mnie sinice w morzu emotka Taka ładna pogoda a do morza wejść się nie da emotka
0 0

mia

#5277092 Napisano: 07.07.2012 10:07:18
U was upał, a ja dzisiaj zmarzłam nad morzem - ludzie w kurtkach chodzili. No sz.l.a.g mnie trafił, jak mam czas się wybrać, to pogody nie ma. emotka
Sinic u mnie nie ma, ale i tak nikogo nie kusiło żeby się wykąpać...

Poza tym wkurza mnie ciągły brak pieniędzy, jak już myślałam, że w tym miesiącu uda się wyjść na prostą, to nowe wydatki się pojawiły i zdechło. No i ZUS... emotka emotka emotka
0 0

Gość: czarnygreg

#5277102 Napisano: 07.07.2012 10:27:41
Mam 3 koty, wszystkie myszy w okolicy wylapane,perliczki mnie wkurzaja,facet nie mieszka na tej działce,cwaniak,ogrodzil i założył sobie hodowlę żyjątek
Dobrze ze nie śmierdzi,na razie....
0 0

madzia34

#5277156 Napisano: 08.07.2012 07:35:48
własnie otworzyłam fb a tam pusto,główna strona biała nic nie widac,w swoj profil moge wejsc ale nie widze nic innego:(
0 0

pioge7

#5277165 Napisano: 08.07.2012 08:09:31
wkurza mnie że już tyle razy próbowałem na sante zagrać i nic, a tu dziś.. GRATULACJE ja w szoku, myślałem że książka a tu... kupon 20 procent emotka kurcze.... czy ta książka nie jest mi dana emotka
0 0

asantesana

#5277631 Napisano: 08.07.2012 07:51:51
asante napisał(a):

No i naprawione, jak cudownie mieć prąd... Kuzyn pogrzebał, powiedział, że mam praktycznie instalację do wymiany, obszedł jakoś uszkodzone coś tam i póki co działa. Dzięki wszystkim za wsparcie duchowe emotka
0 0

#5277635 Napisano: 08.07.2012 07:58:05
asante napisał(a):

asante napisał(a):

No i naprawione, jak cudownie mieć prąd... Kuzyn pogrzebał, powiedział, że mam praktycznie instalację do wymiany, obszedł jakoś uszkodzone coś tam i póki co działa. Dzięki wszystkim za wsparcie duchowe emotka

umów się z właścicielką, że w zamian za zwolnienie z czynszu przez jakiś okres, zrobisz nową instalację

kable możesz kupić sama w markecie budowlanym (koniecznie czwórka lub piątka - chodzi o grubość), zapłacisz tylko za robotę

elektrycy często zakładają trójki i po kilku latach diabli biorą cienkie kabelki
0 0

asantesana

#5277671 Napisano: 08.07.2012 08:29:43
wściekły, nie znasz mojej właścicielki emotka . Juz 3 raz byl hydraulik do mojej muszli klozetowej bo ciągle coś cieknie a ona nie wymieni na nową chociaż jej proponowałam że we własnym zakresie ją zamontuję a ona kupi emotka . Koszt napraw już zrównał się z kosztem nowej muszli, ale dyskusja z nią jest bezcelowa emotka . Lubię to mieszkanie i już dużo sama zrobiłam. No cóż, niższy czynsz - gorszy stan...
0 0

jola29k

#5277689 Napisano: 08.07.2012 08:44:16
wkurzają mnie ceny ksiązek do szkoły dla młodego 350 zł a dla córki z 500 zł będzie , nawet nie mogę odkupić bo nowym programem idą emotka
0 0

kalisto1986

#5277708 Napisano: 08.07.2012 08:55:02
Wkurza mnie, że chyba co niektórym kierowcom słońce ostro przygrzało głowy i osłabiło myślenie emotka
Jedziemy trasą na której rozpoczęty jest remont drogi, przez co, co jakiś czas są postawione słupki, które trzeba ominąć, pierwsza sytuacja - taksówkarz, chyba śpieszył się do nagłego przypadku nagle próbował ominąć takowy słupek i dużo nam nie brakowało do czołówki emotka , mąż odbił w trawe, nic się nie stało. Pojechaliśmy dalej...
Wjechaliśmy na ulice, gdzie pas na którym my jechaliśmy jest ok, natomiast drugi pas ma przeszkody tzn co 10 metrów są słupy pozostałe po pkp, które trzeba omijać. Normalnie kierowcy czekają, aż pas po którym my jechaliśmy będzie wolny i wymijają, ale nieee musiał znaleźć się geniusz który wymijał w momencie kiedy się zrównaliśmy emotka Więlki huk, szybkie hamowanie, patrzymy a facet dalej sobie jedzie, nawet nie zatrzymując się emotka dopiero jak zobaczył, że podbiegamy spisując rejestrację raczył się zatrzymać emotka
Niby nic wielkiego ( przy tym huku myślałam, że przynajmniej drzwi będą wgniecione) ... po lusterku i rysy na lakierze, ale duży kawałek lusterka wystrzelił prosto w fotelik synka - całe szczęście między nózkami, część na mamuśkę moją - dobrze, że nic im się nie stało.
Pominę już brak dokumentów gościa i dwukrotne spisywanie oświadczeń emotka

No trafia mnie coś dzisiaj, chyba to nie mój dzień emotka
0 0

Gość: wall.e

#5277755 Napisano: 08.07.2012 09:43:27

asantesana

#5277789 Napisano: 08.07.2012 10:41:37
kalisto, dobrze że Wam nic się nie stało... A na takich kretynów brak słów...
0 0