Wkurza mnie...

ziolko

#5278399 Napisano: 09.07.2012 12:12:46
mia - ja właśnie byłam w normalnym, sieci helios, 2 sale, kolejka po popcorn dłuższa, niż po bilety
0 0

Gość: rachel

#5278408 Napisano: 09.07.2012 12:19:44
właśnie dlatego nie chodzę na kino na obcasach. Od dawna mnie wkurza jak więcej niż pół sali kobiet przychodzi poplotkować. Pamiętam że byłam kiedyś na Kochanicach króla film niby średnio mi się podobał, potem trafiłam na ten sam film na jakimś maratonie i okazało się że połowy scen nie pamiętam. Za to pamiętałam że przed seansu rozdawali drinki i oczywiście panie + alkohol = impreza szkoda tylko że padło na kino zamiast pubu
0 0

malenka89

#5278481 Napisano: 09.07.2012 12:59:29
malenka89 napisał(a):

wsciekly napisał(a):

malenka89 napisał(a):

A mnie wkurzyła dzisiaj firma kurierska emotka Jakiś czas temu wysyłałam paczkę, opłaciłam, kurier odebrał, paczkę dostarczyli, dzisiaj dostaję fakturę, że mam zapłacić 20 zł za tzw. przeadresowanie.
Dzwoniłam do firmy, oni twierdzą, że kod pocztowy był zły, sprawdziłam kod w necie - jest ok, zadzwoniłam do gościa, któremu wysyłałam paczkę - potwierdził, że kod jest dobry, mało tego, ma taki nawet wpisany w dowodzie.

OPEK ?

to ich stary numer

ja wpisałam kod z końcówką 20, oni mają w systemie 21 - bo są w tej miejscowości 2 kody no i pech chciał, że oni mają ten drugi, pierwszego nie mają emotka

powiedziałam, że nic im nie zapłacę za to, kod jest dobry, ale ciśnienie mi podnieśli emotka

UPS

dzisiaj dostałam odrzucenie reklamacji, to tylko 20 zł, ale powiedziałam, że im tego nie zapłacę... mogą się nawet ze mną sądzić.

Czy ktoś wie jakich mogę użyć argumentów?
Nie mam już do nich siły
emotka
0 0

joan

#5278485 Napisano: 09.07.2012 01:02:20
malenka89 napisał(a):

Nie mam już do nich siły
emotka

Jeśli gość Ci udostępni kopię dowodu, prześlij im. Albo np. wykaz kodów pocztowych wg poczty, bo to chyba - zgodnie z nazwą - poczta nadaje kod POCZTOWY.
0 0

malenka89

#5278490 Napisano: 09.07.2012 01:04:49
joan napisał(a):

malenka89 napisał(a):

Nie mam już do nich siły
emotka

Jeśli gość Ci udostępni kopię dowodu, prześlij im. Albo np. wykaz kodów pocztowych wg poczty, bo to chyba - zgodnie z nazwą - poczta nadaje kod POCZTOWY.

do nich w ogóle nie dociera to, co ja mówię emotka UPS mówi, że tylko oni mogą złożyć reklamację, oni powiedzieli, że reklamacji nie przyjmują emotka wysłałam im informacje, że w dowodzie jest taki adres, wysłałam im wykaz kodów i dalej twierdzą, że to ja zrobiłam błąd bo powinnam wpisać kod ogólnej miejscowości i nazwę miejscowości głównej, nie gminy emotka no oni sobie jaja robią emotka
0 0

assal

#5278495 Napisano: 09.07.2012 01:07:18
Z kodami jest problem.
Ja używam takiego, jaki jest przypisany do dzielnicy. A 99% ludzi podaje kod ogólny miasta emotka
Wszystko dociera.
Choć są absurdy, bo kilka firm z jednej ulicy ma w urzędach wpisane różne kody emotka
0 0

joan

#5278498 Napisano: 09.07.2012 01:07:59
malenka89 napisał(a):

do nich w ogóle nie dociera to, co ja mówię emotka UPS mówi, że tylko oni mogą złożyć reklamację, oni powiedzieli, że reklamacji nie przyjmują emotka wysłałam im informacje, że w dowodzie jest taki adres, wysłałam im wykaz kodów i dalej twierdzą, że to ja zrobiłam błąd bo powinnam wpisać kod ogólnej miejscowości i nazwę miejscowości głównej, nie gminy emotka no oni sobie jaja robią emotka

Nie przejmuj się, trwaj przy swoim, z doświadczenia wiem, że jeśli ma się rację, firmy kurierskie zawsze w końcu kapitulują. Tylko nie pozostawiaj żadnego ich pisma bez odpowiedzi, nawet, gdybyś miała robić w kółko wytnij-wklej.
0 0

assal

#5278500 Napisano: 09.07.2012 01:08:47
Ale tutaj racji nie mają oni.
Co z tego, że wpisali sobie w system ogólny kod?
Wystarczy im nie zapłacić, i tyle!
A uzasadnienie bym na piśmie złożyła emotka
0 0

malenka89

#5278507 Napisano: 09.07.2012 01:12:18
assal napisał(a):

Ale tutaj racji nie mają oni.
Co z tego, że wpisali sobie w system ogólny kod?
Wystarczy im nie zapłacić, i tyle!
A uzasadnienie bym na piśmie złożyła emotka

tylko nie ma komu emotka oni przyjmują reklamację mailowo (pośredniczą tylko), UPS reklamacji nie przyjmie bo tylko oni mogą emotka

nie zapłacę i tyle, nawet mogą mnie do sądu pozwać emotka
0 0

Gość: awi

#5278585 Napisano: 09.07.2012 01:46:52
Czemu Ty masz składać reklamację? Paczka dostarczona prawidłowo. Jeśli oni chcą jakąś dodatkową kasę za błędny ich zdaniem kod to niech się jej domagają a jeśli jest spór to niech zakładają sprawę.

Nie wiem, czy mogą sprzedać ten dług bez orzeczenia sądu...
0 0

malenka89

#5278587 Napisano: 09.07.2012 01:49:03
awi napisał(a):

Czemu Ty masz składać reklamację? Paczka dostarczona prawidłowo. Jeśli oni chcą jakąś dodatkową kasę za błędny ich zdaniem kod to niech się jej domagają a jeśli jest spór to niech zakładają sprawę.

no paczkę dostarczyli, a mnie wystawili fakturę za przeadresowanie, bo stwierdzili, że kod pocztowy jest zły, a taki kod pocztowy jest w dowodzie odbiorcy.
napisałam, że mogą mnie pozwać do sądu emotka
0 0

koper

#5278644 Napisano: 09.07.2012 02:32:53
malenka89 napisał(a):

awi napisał(a):

no paczkę dostarczyli, a mnie wystawili fakturę za przeadresowanie, bo stwierdzili, że kod pocztowy jest zły, a taki kod pocztowy jest w dowodzie odbiorcy.
napisałam, że mogą mnie pozwać do sądu emotka

Ja bym poszła o krok dalej, skoro wystawiają fakturę za przeadresowanie, dlatego, że mają nieaktualną bazę kodów pocztowych, a Ty wysłałaś im na to dowód, a oni zamiast przeprosić za błąd, dalej idą w zaparte, to bym im napisała, że jak natychmiast nie anulują faktury i nie przeproszą za zamieszania, to zgłaszam na policję próbę wyłudzenia i od razu bym napisała do Rzecznika Praw Konsumenta.

0 0

Gość: czarnygreg

#5278648 Napisano: 09.07.2012 02:35:18
natknęłam sie na konkurs ciastek san, trzeba kupić 2 paczki i wysłać sms, na ulotce w sklepie był podany adres strony, chciałam dodać konkurs do bazy i nic z tego, za nic w swiecie nie mogę sie go doszukać.... emotka
0 0

Gość: awi

#5278650 Napisano: 09.07.2012 02:36:34
Znalazłam coś takiego w pigułce (stan z 2010:

http://www.wykona...911001263317577.html

Okazuje się, że mogą sprzedać dług ale czy dla 20 zł ktoś wytoczy armaty?

Wystawili Ci fakturę, żebyś zapłaciła za popełniony przez nich błąd (źle spisali kod z bazy pocztowej, bo chyba adresat w dowodzie błędu nie ma emotka

Wiesz co, zadzwoń do Faktu, SE, TVN lub jakiejś lokalnej gazety, zrób medialny szum że naciągają klientów na dodatkowe opłaty - to chyba prędzej poskutkuje...

Wkurzyłam się

0 0

Gość: wsciekly

#5278656 Napisano: 09.07.2012 02:40:48
ale przeadresowanie się robi, gdy paczka jedzie w zły rejon - województwo lub miasto

nadawca musi wtedy wypełnic specjalny formularz i od nowa opłacic przesyłkę

maleńka, u ciebie nie doszło do przekierowania
0 0

malenka89

#5278684 Napisano: 09.07.2012 02:51:44
wsciekly napisał(a):

ale przeadresowanie się robi, gdy paczka jedzie w zły rejon - województwo lub miasto

mnie nikt nie pytał o to czy chcę zapłacić czy nie
emotka

dostałam fakturę, pisze przeadresowanie, a w uzasadnieniu, że podałam zły kod pocztowy emotka
0 0

Gość: wsciekly

#5278709 Napisano: 09.07.2012 03:05:59
malenka89 napisał(a):

wsciekly napisał(a):

mnie nikt nie pytał o to czy chcę zapłacić czy nie
emotka

dostałam fakturę, pisze przeadresowanie, a w uzasadnieniu, że podałam zły kod pocztowy emotka

na stronie powinni miec regulamin
0 0

pioge7

#5278836 Napisano: 09.07.2012 04:40:14
wsciekly napisał(a):

pioge7 napisał(a):

wkuzra mnie piłka z pewnezagranie.... trzymałem specjalnie nie napompowaną dla siostrzńca na urodziny na poczatku lipca mu ją dałem i się piłki napompować nie da, powietrze wchodiz i jak skończy się pompować wychodiz.... to samo z drugą....

adidas przyjmował reklamacje i dawali nowe piłki

wystarczył telefon do agencji, nic nie trzeba było odsyłać

no to się wkurzyłem jeszcze bardziej.... ja do nich pisałem napisali że trzeba odesłać i odesłałem, straciłem 9,50 zł emotka emotka
0 0

Gość: pola731

#5279072 Napisano: 09.07.2012 07:59:10
pioge7 napisał(a):

wsciekly napisał(a):

pioge7 napisał(a):

wkuzra mnie piłka z pewnezagranie.... trzymałem specjalnie nie napompowaną dla siostrzńca na urodziny na poczatku lipca mu ją dałem i się piłki napompować nie da, powietrze wchodiz i jak skończy się pompować wychodiz.... to samo z drugą....

adidas przyjmował reklamacje i dawali nowe piłki

wystarczył telefon do agencji, nic nie trzeba było odsyłać

no to się wkurzyłem jeszcze bardziej.... ja do nich pisałem napisali że trzeba odesłać i odesłałem, straciłem 9,50 zł emotka emotka

ja też odsyłałam - to tylko Wściekły ma takie chody...
0 0

Gość: pola731

#5279074 Napisano: 09.07.2012 08:00:38
wkurzył mnie dzisiejszy dzień - jak coś się może nie ułożyć to się nie ułoży ... wiem ,że powinnam wstać i się otrzepać i pójść dalej , ale dziś mi ciężko
0 0