Wkurza mnie...

Gość: tato999

#5279550 Napisano: 10.07.2012 09:20:57
nocti napisał(a):

kaki76 napisał(a):

wkurza mnie katar i czerwone oczy tabletki od alergi nie pomagaja kurde co to sie teraz pyli? A tak fajnie mialam ostatni tydzien juź myslalam ze bedzie dobrze a tu figa

Obecnie pokrzywy, cladosporium, trawy i inne w zależności od regionu. Polecam leki z loratadyną - 1 tabletka na dobę, najlepiej tuż przed spaniem.

kup sobie calcium allerge duo
0 0

Gość: iskierka

#5279596 Napisano: 10.07.2012 09:44:41
goralecka napisał(a):

iskierka napisał(a):

Wkurza mnie że zapodział się kapsel do mleka.Coś mi się wydaje że ktoś go wyrzucił do śmieci,a kosz już opróżniony emotka .Zastanawiam się czy jeszcze można gdzieś je kupić.

chodzi o takie jakie były w dawniejszych czasach?Może na allegro poszukaj, w pamiątkach PRL-u. jest tam taki dział.
Ale życzę żeby się znalazł emotka

Właśnie taki z tamtych czasów emotka .U nas ten kapsel okazuje się nadal praktyczny.Teraz mozna kupić w tych szklanych butelkach 0,5l. śmietanę 30 i 36% .Kapslują ją w te sreberka jak kiedyś mleko.I ogóle fajnie się w tych butelkach transportuje mleko dla kota jeśli ma się oczywiście ten kapselek plastikowyemotka
Dzięki za info na allegro emotka
0 0

Gość: kasia89tn

#5279879 Napisano: 10.07.2012 12:47:42
awi napisał(a):

Wystawili Ci fakturę, żebyś zapłaciła za popełniony przez nich błąd (źle spisali kod z bazy pocztowej, bo chyba adresat w dowodzie błędu nie ma

Swego czasu pracowałam w call center i tam powtarzali nam, że kody się zmieniają i możliwe, że ktoś w dowodzie ma stary, bo urzędy nie zawsze zwracają na to uwagę. W takiej sytuacji trzeba było na paczce podawać kod adresata dostępny w bazie kodów (przypisany do ulicy), a nie ten który jest w dowodzie.
0 0

picola

#5279908 Napisano: 10.07.2012 01:07:08
Jak przeprowadzałam się na wieś, to w gminie przy wyrabianiu nowego dowodu pytano jaki kod pocztowy ma moja wieś. Podałam taki, jaki znalazłam w internecie. Mój sąsiad podał taki, jaki podano mu na poczcie. Pani z biura meldunkowego wpisywała do dowodu taki numer kodu pocztowego jaki, któś jej podyktował. Ostatecznie na kilka domów jednorodzinnych na tej samej ulicy, każda rodzina ma inny kod pocztowy emotka
0 0

asiakali

#5280083 Napisano: 10.07.2012 03:00:55
Może nie wkurzam się ,ale żal mi samej siebie...poszłam wczoraj do super farm po zakupy na konkurs, zakupy zrobiłam i zadowolona poszłam do domu,a kupon zostawiłam w koszyku w sklepie emotka ,dzisiaj polazłam jeszcze raz, kupon wrzuciłam i poszłam do rossmana żeby odebrać próbkę pasty i zrobić zakupy...przy kasie przypomniałam sobie ,że kupon zostawiłam w pracy... emotka nie wiem gdzie ja mam głowę emotka
0 0

Gość: katrin22

#5280411 Napisano: 10.07.2012 06:34:58
Wkurzyłam się sama na siebie. Na allegro zakupiłam doładowanie bramki voip i w formularzu zaznaczyłam Płatne przy odbiorze i czekam jak ta durna na formularz PayU. Odświeżam mail i NIC. Korygować się nie da....więc zadzwoniłam i jak ta przysłowiowa blondynka dukam, że źle zaznaczyłam emotka

Finał był taki, że miły Pan podał mi aders online i tam wpłaciłam i potraktował jako zakup na all emotka ))))
okazało się, że na allegro kosztuje to 49,99zł, a poprzez stronę 45zł emotka

Czyli nie ma tego złego, ale w pewnym momencie się załamałam, bo potrzebowałam natyuchmiast załadować konto i udało się, a i 5zł mam emotka
0 0

Gość: katrin22

#5280417 Napisano: 10.07.2012 06:38:37
dolly napisał(a):

magma6 napisał(a):

l0ginka napisał(a):

a mnie wkurza sąsiad z góry..śpi na balkonie i chrapie emotka głośno chrapie emotka

moze budzik pomoże emotka

emotka emotka pewnie, żona Go wyrzuciła, bo chrapał w sypialni emotka

albo w sypialni było za gorąco, można to dwuznacznie zrozumieć. emotka
0 0

Gość: awi

#5280429 Napisano: 10.07.2012 06:46:36
kasia89tn napisał(a):

awi napisał(a):

bo chyba adresat w dowodzie błędu nie ma

Swego czasu pracowałam w call center i tam powtarzali nam, że kody się zmieniają i możliwe, że ktoś w dowodzie ma stary, bo urzędy nie zawsze zwracają na to uwagę. W takiej sytuacji trzeba było na paczce podawać kod adresata dostępny w bazie kodów (przypisany do ulicy), a nie ten który jest w dowodzie.

Tak, zagalopowałam się, szkoda że czas na edycję posta jest taki krótki
0 0

cudaczek121

#5280454 Napisano: 10.07.2012 07:03:40
tygrysek82bu napisał(a):

Wkurza mnie, że wczoraj mąż zadzwonił przed rozpoczęciem pracy, że potrzebuje wziąć urlop na żądanie. Usłyszał odpowiedź : Dobrze (a więc nie było uzasadnionej odmowy) . Dzisiaj przychodzi do pracy i szef mu wyrzuca, że ma nieuzasadniona nieobecność za wczoraj, bo nie ma już nic takiego jak urlop na żądanie. Mam nadzieję, że mąż będzie umiał się postawić i powalczyć o swoje prawa. Prywatne małe firmy, a raczej ich właściciele, myślą , że wszystko im wolno, że prawo ich nie obowiązuje, nie ma mowy o dwutygodniowym nieprzerwanym urlopie wypoczynkowym (chociaż taki jest zagwarantowany kodeksem pracy) nie ma mowy o dniu wolnym na opiekę nad dzieckiem czy o urlopie na żądanie. Jest jedna wielka dyktatura. Na szczęście mąż zmienia pracę, jest na dwutygodniowym wypowiedzeniu - co jest dodatkowym powodem dla szefa do nękania go na każdym kroku. Jest zły,że mąż się zwalnia, więc na złość nabruździ mu w papierach, choć do tej pory był wzorowym pracownikiem. emotka
Może to nie złość konkursowa , ale musiałam to z siebie wyrzucić, żeby nieco obniżyć ciśnienie.

Jestem absolwentką prawa i z tego, co mi wiadomo istnieje w kodeksie pracy jak urlop na żądanie.Z tego co wiem można wziąć 4 takie dni pod rząd i poinformować o tym pracodawcę telefonicznie w dniu, w którym planuje się taki urlop, więc Twój mąż nie złamał prawa emotka

Wkurza mnie to,że moja koleżanka jest taka niesłowna emotka Najpierw deklaruje chęć spotkania ze mną, po czym nie raczy odpisać na smsa, a jej fon ciągle zajęty emotka Jak gadałyśmy kilka dni temu, to jej nawet powiedziałam dosadnie,że jeśli ma mnie gdzieś, to niech po prostu powie emotka To się oburzyła na takie stwierdzenie i nadal deklarowała spotkanie emotka Teraz to ja ją oleję jak do mnie zadzwoni emotka
0 0

isetta

#5280458 Napisano: 10.07.2012 07:07:24
A mnie wkurza kurier, który przywiózł tydzień temu piłkę z Nestle i teraz codziennie podjeżdża pod mój dom, staje i trąbi po 8 rano. W końcu mam wakacje, po sesji, myślałam że się wyśpię a tu ni hu hu... Przyjeżdża, bo potrzebuje kwitek którego nie wziął. Dałam mu wczoraj wypełniony a on, że to nie to i pojechał. Dzisiaj znowu przyjechał i trąbi burak, nawet nie wyszłam, bo niby dlaczego. Jego sprawa, zwłaszcze że gdyby był kulturalny i miły to normalnie by przyszedł i zagadał, a nie stoi z papierosem i trąbi.

Wypełniłam, daję mu a on ani dziękuję ani nic... Grr.
0 0

petunija1

#5280608 Napisano: 10.07.2012 08:38:19
tygrysek82bu napisał(a):

Wkurza mnie, że wczoraj mąż zadzwonił przed rozpoczęciem pracy, że potrzebuje wziąć urlop na żądanie. Usłyszał odpowiedź : Dobrze (a więc nie było uzasadnionej odmowy) . Dzisiaj przychodzi do pracy i szef mu wyrzuca, że ma nieuzasadniona nieobecność za wczoraj, bo nie ma już nic takiego jak urlop na żądanie. Mam nadzieję, że mąż będzie umiał się postawić i powalczyć o swoje prawa. Prywatne małe firmy, a raczej ich właściciele, myślą , że wszystko im wolno, że prawo ich nie obowiązuje, nie ma mowy o dwutygodniowym nieprzerwanym urlopie wypoczynkowym (chociaż taki jest zagwarantowany kodeksem pracy) nie ma mowy o dniu wolnym na opiekę nad dzieckiem czy o urlopie na żądanie. Jest jedna wielka dyktatura. Na szczęście mąż zmienia pracę, jest na dwutygodniowym wypowiedzeniu - co jest dodatkowym powodem dla szefa do nękania go na każdym kroku. Jest zły,że mąż się zwalnia, więc na złość nabruździ mu w papierach, choć do tej pory był wzorowym pracownikiem. emotka
Może to nie złość konkursowa , ale musiałam to z siebie wyrzucić, żeby nieco obniżyć ciśnienie.

Jessu jak słyszę takie coś to mnie krew zalewa. takie traktowanie ludzi..brak słów.
Dobrze,że mąż zmienia pracę,ale zawsze jest możliwość do zgłoszenia takich poczynań do Państwowej Inspekcji Pracy jakby inne metody nie działały.
0 0

Gość: awi

#5280695 Napisano: 10.07.2012 09:52:48
wkurza mnie, że uzależniłam się nie tyle od konkursów co od tego forum. w kazdej wolnej chwili tu zaglądam i czytam co napisaliście w róznych watkach jak mnie nie było. To jakiś koszmar emotka
0 0

baxter

#5280702 Napisano: 10.07.2012 10:02:29
awi napisał(a):

wkurza mnie, że uzależniłam się nie tyle od konkursów co od tego forum. w kazdej wolnej chwili tu zaglądam i czytam co napisaliście w róznych watkach jak mnie nie było. To jakiś koszmar emotka

nie jestes sama, jest nas wiecej
emotka
0 0

joan

#5280707 Napisano: 10.07.2012 10:07:31
baxter napisał(a):

awi napisał(a):

emotka

O tak, chyba trzeba na terapię pójść emotka Tu już nie chodzi o konkursy, ja się pytam, jak do tego doszło? emotka
Dobranoc.
0 0

bartula

#5280712 Napisano: 10.07.2012 10:14:35
Grupowo może wyjdzie taniej? emotka emotka emotka
Zrobimy listę chętnych, wynajmiemy salę i zaprosimy jakiegoś super psychoterapeutę, a potem szybko do domku zaglądnąć co się w tym czasie działo na forum emotka
Dobranoc
0 0

Gość: gracet

#5280763 Napisano: 11.07.2012 04:21:55
joan napisał(a):

baxter napisał(a):

awi napisał(a):

emotka

O tak, chyba trzeba na terapię pójść emotka Tu już nie chodzi o konkursy, ja się pytam, jak do tego doszło? emotka
Dobranoc.

bartula napisał(a):

Grupowo może wyjdzie taniej? emotka emotka emotka
Zrobimy listę chętnych, wynajmiemy salę i zaprosimy jakiegoś super psychoterapeutę, a potem szybko do domku zaglądnąć co się w tym czasie działo na forum emotka
Dobranoc

witajcie w klubie emotka

może terapia online a w tle e-konkursy emotka
0 0

mia

#5280768 Napisano: 11.07.2012 04:46:15
baxter napisał(a):

awi napisał(a):

emotka

Dużo więcej emotka
0 0

Gość: emilka1705

#5280777 Napisano: 11.07.2012 05:24:12
to ja się dopisuję do listy emotka
czas który spędzam na forum niestety nie przelicza się na ilość konkursów w których biorę udział a na nagrody to już wogóle
0 0

Gość: wsciekly

#5280781 Napisano: 11.07.2012 05:40:51
isetta napisał(a):

A mnie wkurza kurier, który przywiózł tydzień temu piłkę z Nestle i teraz codziennie podjeżdża pod mój dom, staje i trąbi po 8 rano. W końcu mam wakacje, po sesji, myślałam że się wyśpię a tu ni hu hu... Przyjeżdża, bo potrzebuje kwitek którego nie wziął. Dałam mu wczoraj wypełniony a on, że to nie to i pojechał. Dzisiaj znowu przyjechał i trąbi burak, nawet nie wyszłam, bo niby dlaczego. Jego sprawa, zwłaszcze że gdyby był kulturalny i miły to normalnie by przyszedł i zagadał, a nie stoi z papierosem i trąbi.

Wypełniłam, daję mu a on ani dziękuję ani nic... Grr.

pewnie mu w... oko wpadlas i biedak stara się zwrócić Twoją uwagę emotka
0 0

Gość: czarna2318

#5280788 Napisano: 11.07.2012 06:06:34
mia napisał(a):

baxter napisał(a):

awi napisał(a):

emotka

Dużo więcej emotka

Bardzo dużo emotka
0 0