Wkurza mnie...

denira

#5280789 Napisano: 11.07.2012 06:07:09
mia napisał(a):

baxter napisał(a):

awi napisał(a):

wkurza mnie, że uzależniłam się nie tyle od konkursów co od tego forum. w kazdej wolnej chwili tu zaglądam i czytam co napisaliście w róznych watkach jak mnie nie było. To jakiś koszmar emotka

nie jestes sama, jest nas wiecej
emotka

Dużo więcej emotka

ja tez tak mam, w konkursach nie biorę udziału, a na forum kilka razy na dzień wchodzę, trzeba założyć nowy wątek, uzależnieni od forum emotka
0 0

ziolko

#5280797 Napisano: 11.07.2012 06:14:22
poważnie chcecie nowy temat?? emotka

to faktycznie sugeruję uzależnieni od forum, ale wtedy będzie jeszcze gorzej, bo wtedy musowo będziecie czytać ten temat emotka emotka czy i co ktoś dopisał, hehe
0 0

ziolko

#5280798 Napisano: 11.07.2012 06:15:36
a mnie wkurza, że upały mnie osłabiają, jakie szczęście, że zapowiadają parę dni chłodniejszych...
0 0

Gość: pola731

#5280800 Napisano: 11.07.2012 06:22:01
denira napisał(a):

mia napisał(a):

baxter napisał(a):

awi napisał(a):

wkurza mnie, że uzależniłam się nie tyle od konkursów co od tego forum. w kazdej wolnej chwili tu zaglądam i czytam co napisaliście w róznych watkach jak mnie nie było. To jakiś koszmar emotka

nie jestes sama, jest nas wiecej
emotka

Dużo więcej emotka

ja tez tak mam, w konkursach nie biorę udziału, a na forum kilka razy na dzień wchodzę, trzeba założyć nowy wątek, uzależnieni od forum emotka

to nowa choroba , na którą i ja zapadłam dawno temu
0 0

trebor1

#5280913 Napisano: 11.07.2012 07:52:39
rzadko się wkurzam, jeszcze rzadziej na konkursy, a jeszcze rzadziej o tym piszę...
aż do czasu w którym wziąłem udział w konkursie Muratora poddasze marzeń
Nagroda: 50tys. na wykończenie poddasza (w postaci materiałów i robocizny)
konkurs był skierowany do osób:
- które mają nie użytkowane poddasze
- planują budowę domu z poddaszem
- planują nadbudowę poddasza
Ja, należę do tej trzeciej kategorii planuje w najbliższym czasie przebudować poddasze, tak żeby można było je użytkować.
A że trochę się zajmuję się projektowaniem postanowiłem się za to wziąć. Oczywiście zrobiłem to na ostatnią chwilę, poświeciłem na to 20godz. (a dokładnie dwie noce) z czasu którego przecież permanentnie nie ma. W rezultacie powstały dwie koncepcje projektu (dwa zestawy rysunków architektonicznych + dwa opisy techniczne w formie rymowanej po 1800 znaków każdy)
Udało się wszystko wysłać no i czekam… po miesiącu jest telefon, radość i euforia…
ale pani zapytuje czy jestem już gotowy na przyjęcie nagrody: czyli na wpuszczenie ich ekipy budowlanej, ja mówię że nie, że poddasze będzie gotowe pod koniec sierpnia na wykończenie
i tu zonk…
Bo organizator (murator) zapowiadał odbiór nagrody w terminie - do ustalenia,
A sponsorzy (którzy jednak decydują) chcą żeby odbiór nagrody był do ustalenia ale w miesiącach lipiec-sierpień.
Tak więc w konkursie o przyznaniu nagrody nie zadecydowała ostatecznie kreatywność, tylko gotowość na przyjęcie JUŻ ekipy…
wiec po co pisali że to konkurs dla osób planujących dopiero poddasze, albo w ogóle budowę
Ostatecznie d…a zbita, Pani obiecała jakieś nagrody pocieszenia, ale czym one są w obliczu tych 50tys ?
emotka
0 0

Gość: bc14

#5280920 Napisano: 11.07.2012 07:55:52
emotka współczuje, masakra emotka
gratuluje pomysłowości projekt na pewno ciekawy
baa najlepszy
0 0

trebor1

#5280921 Napisano: 11.07.2012 07:56:22
i jeszcze jedna rzecz mnie w kurza, jak się pisze długiego posta, to w tym czasie potrafi mnie z forum wylogować,
i kiedy robię dodaj mam info że nie jestem już zalogowany,
a jak się zaloguję, to tem dłuuugi post się nie dodaje tylko ginie w niebycie...
czy nie można tego tak zrobić jak na innych forach żeby jednak po potwiedzeniu loginu posty się dodawały?
0 0

Gość: nocti

#5281015 Napisano: 11.07.2012 08:41:28
trebor1 to trochę za duża nagroda, żeby teraz czekać na coś na pocieszenie. Radziłabym dokładnie przestudiować regulamin od A do Z i nawet zasięgnąć porady - czy mogą odebrać nagrodę z takiego powodu. Czy termin do ustalenia mógł oznaczać konkretne ramy czasowe? emotka
0 0

Gość: kamila10001

#5281185 Napisano: 11.07.2012 10:02:21
nocti napisał(a):

trebor1 to trochę za duża nagroda, żeby teraz czekać na coś na pocieszenie. Radziłabym dokładnie przestudiować regulamin od A do Z i nawet zasięgnąć porady - czy mogą odebrać nagrodę z takiego powodu. Czy termin do ustalenia mógł oznaczać konkretne ramy czasowe? emotka

Co? Chcą ci odebrać nagrodę? Szok? Dzwoń tam, bierz tą ekipę teraz na już! Przecież to tylko rozmowa telefoniczna była, idź do rzecznika konsumenta w swoim mieście żeby tam napisał!!!
0 0

#5281188 Napisano: 11.07.2012 10:04:46
Do ustalenia i nic więcej? To przecież wyrażenie niedookreślone jest. Powiedź że do ustalenia interpretujesz literalnie pomiędzy stronami. Postrasz ich że masz radcę prawnego w rodzinie itp.
0 0

ziolko

#5281216 Napisano: 11.07.2012 10:28:41
kamila10001 napisał(a):

Do ustalenia i nic więcej? To przecież wyrażenie niedookreślone jest. Powiedź że do ustalenia interpretujesz literalnie pomiędzy stronami. Postrasz ich że masz radcę prawnego w rodzinie itp.

do ustalenia i w dodatku do 30 sierpnia
więc nie wiadomo, czy do 30 sierpnia mają być zakończone roboty czy dopiero ekipa wchodzi, np 29 sierpnia

mają niedopracowany regulamin i teraz zonk

0 0

#5281234 Napisano: 11.07.2012 10:35:56
No ja się sama tym zdenerwowałam, a co dopiero zwycięzca. Nic trzeba iść do powiatowego rzecznika konsumentów, on musi napisać pismo, w dwóch egzemplarzach, za potwiedzeniem odbioru, a wpierw zadzwonić i uprzedzić ich o tym że zaangażujesz do sprawy powiatowego rzecznika konsumentów, który będzie interweniował w Twojej sprawie. Nie wiem ale wydaje się że w sprawach nie uregulowanych w regulaminie i w razie pojęć niedookreślonych wchodzą przepisy kodeksu cywilnego o przyrzeczeniach publicznych.
0 0

ziolko

#5281240 Napisano: 11.07.2012 10:39:09
z tego co wiem, to Murator ma swoich prawników i swoje wewnętrzne ustalenia, może być ciężko, ale nagroda warta walki
0 0

Gość: vilemo

#5281244 Napisano: 11.07.2012 10:43:08
e-konki też mają swoich wewnętrznych prawników emotka mogę pomóc jakby co emotka

a wkurza mnie, że konkurs na urzędnika w Prokuraturze był ustawiony i wygrała dziewczyna, która pracowała tam wcześniej na zastępstwo, a nie mogli jej przyjąć na normalne stanowisko bez konkursu - więc przechodziłam 3 etapy kwalifikacji, zrezygnowałam z rozdania dyplomów na swojej uczelni - wszystko na nic emotka
0 0

Gość: wsciekly

#5281248 Napisano: 11.07.2012 10:49:05
vilemo napisał(a):

e-konki też mają swoich wewnętrznych prawników emotka mogę pomóc jakby co emotka

a wkurza mnie, że konkurs na urzędnika w Prokuraturze był ustawiony i wygrała dziewczyna, która pracowała tam wcześniej na zastępstwo, a nie mogli jej przyjąć na normalne stanowisko bez konkursu - więc przechodziłam 3 etapy kwalifikacji, zrezygnowałam z rozdania dyplomów na swojej uczelni - wszystko na nic emotka

to w końcu skończyłas prawo czy medycynę emotka
0 0

#5281256 Napisano: 11.07.2012 10:51:30
prawo, ale chodziłam dodatkowo na zajęcia z medycyny sądowej emotka
0 0

#5281259 Napisano: 11.07.2012 10:52:00
vilemo napisał(a):

W prokuraturze zawsze, wszystko jest obstawione, mówię z doświadczenia już lepiej w sądzie próbować bo może nikt znajomy nie będzie zainteresowany etatem. A nawiązując do tematu utraconej nagrody to jeżeli oczywiście zwyciężczyni zależy na tej nagrodzie to przecież należy zadzwonić i powiedzieć że przyjmujemy pracowników i że się nie odmówiło tylko pani nadinterpretowała słowa, być może nastąpi polubowne załatwienie sprawy.
0 0

#5281264 Napisano: 11.07.2012 10:53:38
ech emotka no nic, uczę się do aplikacji, może tam się uda
0 0

Gość: wsciekly

#5281277 Napisano: 11.07.2012 11:00:12
vilemo napisał(a):

prawo, ale chodziłam dodatkowo na zajęcia z medycyny sądowej emotka

ale bez socjologii, psychiatrii i wszelkiej masci psychologii nie masz żadnych szans emotka

nie wspominając juz o informatyce i szeroko rozumianych zagadnieniach telekomunikacyjnych

to przecież taka odpowiedzialna robota emotka
0 0

#5281289 Napisano: 11.07.2012 11:05:06
emotka podobno zemsta motywuje najbardziej, więc postaram się zostać bardzo czepliwym dla prokuratury sędzią emotka
0 0