Wkurza mnie...

Gość: rachel

#5308942 Napisano: 01.08.2012 07:35:16
ziolko napisał(a):

nocti napisał(a):

A jak Mąż miał kurs przedmałżeński (ja miałam na szczęście w szkole) to ksiądz powiedział: za wydanie certyfikatu się nie płaci, ale składa się ofiarę za całe przygotowanie duchowe. Przyjęło się, że jest to 20 zł i będę tego egzekwował przy wydawaniu dokumentu emotka emotka

ja miałam kurs w szkole, jak miałam 18 lat...
ale tak czy siak robiłam ponownie, bo podobno papierek jest ważny 10 lat, a tu minęło więcej
emotka
nic nie płaciliśmy, odbębniliśmy chyba 5 spotkań i luz

ale jakbyśmy chcieli zrobić te spotkania w weekend w jednym domu formacji duchowej przy klasztorze w moim mieście - nazywa się to rekolekcje dla narzeczonych, połączone z naukami - to musielibyśmy płacić... 360 zł emotka
niby nauki darmowe, ale trzeba było zapłacić za nocleg, wyżywienie.
Pytam się - a co, jeśli mieszkam 6 km od klasztoru? przecież mogę nocować w domu.
Nie, bo uczestnicy muszą być na miejscu.

Oczywiście zrezygnowaliśmy emotka

hehe pewnie pilnowanie czystośći przedmałżeńskiej w tej cenie wliczone...
0 0

jola29k

#5308960 Napisano: 01.08.2012 07:42:58
rachel napisał(a):

ja akurat jestem w temacie chrzcin. w niedziele chrzecze córkę. Jeszcze nie wiem za ile. Ale jak brałam slub ksiadz powiedział dajcie ile mozecie mój przyszły maz dał tyle ile dawali znajomi ( kilka stów) a ksiadz od razu ze musi sie podzielic z koscielnym itd. Maz wyjął jeszcze stówe i położył. Ksiądz wiął i mówi zebysmy teraz poszli opłącic organiste...a my myslelismy ze to juz w cenie... emotka na koniec w dzień slubu przed wejsciem do kościoła zatrzymuje nas koscielny i mówi ze sie mu nalezy 50 zł. dalismy ale mamy niesmak do dzisiaj. to był piekny slub, bardz długi...ale i bardzo kosztowny emotka na chrzest dajemy najmnijesza stawke z naszego miasta...wkurza mnie to troche takie zerowanie na uczuciach, wierze...

u nas się nie płaci za chrzest ani za roczek możesz dac w kopercie pieniądze ale je dajesz do koszyczka
0 0

Gość: postscript

#5308972 Napisano: 01.08.2012 07:52:33
ziolko napisał(a):

nocti napisał(a):

A jak Mąż miał kurs przedmałżeński (ja miałam na szczęście w szkole) to ksiądz powiedział: za wydanie certyfikatu się nie płaci, ale składa się ofiarę za całe przygotowanie duchowe. Przyjęło się, że jest to 20 zł i będę tego egzekwował przy wydawaniu dokumentu emotka emotka

ale tak czy siak robiłam ponownie, bo podobno papierek jest ważny 10 lat, a tu minęło więcej
emotka

10 lat, bo przeciez w tej materii sie tak wiele zmienia <sarkazm>
kolezanka poszla na nauki, a pan, ktory je prowadzil byl chory. przyszla wiec jego zona i przez dwie godziny opowiadala, ze (cytuje): zona po urodzeniu dziecka ma sie szybko pozbierac, zeby moc sie jak najszybciej oddawac mezowi, bo on ma swoje potrzeby. dodam, ze kolezanka mocno wyzwolona, ale siedziala cicho - w takim szoku byla.
0 0

Gość: nocti

#5308973 Napisano: 01.08.2012 07:52:50
rachel napisał(a):

ziolko napisał(a):

emotka
nic nie płaciliśmy, odbębniliśmy chyba 5 spotkań i luz

ale jakbyśmy chcieli zrobić te spotkania w weekend w jednym domu formacji duchowej przy klasztorze w moim mieście - nazywa się to rekolekcje dla narzeczonych, połączone z naukami - to musielibyśmy płacić... 360 zł emotka
niby nauki darmowe, ale trzeba było zapłacić za nocleg, wyżywienie.
Pytam się - a co, jeśli mieszkam 6 km od klasztoru? przecież mogę nocować w domu.
Nie, bo uczestnicy muszą być na miejscu.

Oczywiście zrezygnowaliśmy emotka

hehe pewnie pilnowanie czystośći przedmałżeńskiej w tej cenie wliczone...

Dokładnie tak. W domu to by sobie razem w jednym łóżeczku spali, a na takich rekolekcjach nie ma mowy. Specjalnie zatrudniona ekipa ochroniarska tego pilnuje, a to nie jest praca charytatywna. Płacić trzeba. Za czystość swoją i innych kursantów emotka
0 0

#5308974 Napisano: 01.08.2012 07:54:26
postscript napisał(a):

ziolko napisał(a):

emotka

kolezanka poszla na nauki, a pan, ktory je prowadzil byl chory. przyszla wiec jego zona i przez dwie godziny opowiadala, ze (cytuje): zona po urodzeniu dziecka ma sie szybko pozbierac, zeby moc sie jak najszybciej oddawac mezowi, bo on ma swoje potrzeby. dodam, ze kolezanka mocno wyzwolona, ale siedziala cicho - w takim szoku byla.

10 lat, bo... to jest kara za późne wychodzenie za mąż. Po 10 latach to Mąż i 3 dzieci, a nie zaręczyny emotka emotka
0 0

ziolko

#5308983 Napisano: 01.08.2012 08:00:18
nocti napisał(a):

postscript napisał(a):

ziolko napisał(a):

emotka

10 lat, bo... to jest kara za późne wychodzenie za mąż. Po 10 latach to Mąż i 3 dzieci, a nie zaręczyny emotka emotka

hahahha
hihihih

ale się uśmiałam

emotka emotka
emotka emotka emotka emotka

genialne emotka

co do noclegu podczas rekolekcji, to jeden weekend nie sprawia kłopotu, bo dla chcącego nic trudnego emotka

postscript - ta baba to chyba miała poglądy z XIX wieku, co za babsztyl emotka
ja pierdziuuu... że też jeszcze takie poglądy ludzie mają
0 0

#5309049 Napisano: 01.08.2012 08:35:44
ziolko napisał(a):

boje sie takich ludzi...
0 0

Gość: wsciekly

#5309059 Napisano: 01.08.2012 08:40:55
postscript napisał(a):

ziolko napisał(a):

boje sie takich ludzi...

postscript, zaskoczyłeś mnie na amen emotka

Ty się kogoś boisz emotka emotka
0 0

joan

#5309071 Napisano: 01.08.2012 08:44:40
Wkurza mnie, gdy organizator zmienia regulamin w trakcie trwania konkursu i to już po tym, jak wysłałam zgłoszenia emotka W ciągu ostatnich kilku dni to już drugi taki przypadek! Wychodzi na to, że ślę prace nie na temat, które nie spełniają wymogów regulaminu i za które mnie zaraz ktoś wsuwkami do włosów ukrzyżuje emotka I co, mam teraz pisma słać z prośbą o wycofanie moich zgłoszeń? Grr.
0 0

cc_investigator

#5309108 Napisano: 01.08.2012 09:07:31
joan napisał(a):

Wkurza mnie, gdy organizator zmienia regulamin w trakcie trwania konkursu i to już po tym, jak wysłałam zgłoszenia emotka W ciągu ostatnich kilku dni to już drugi taki przypadek! Wychodzi na to, że ślę prace nie na temat, które nie spełniają wymogów regulaminu i za które mnie zaraz ktoś wsuwkami do włosów ukrzyżuje emotka I co, mam teraz pisma słać z prośbą o wycofanie moich zgłoszeń? Grr.

Joan, a o jaki konkurs chodzi? Aż strach się pytać emotka
0 0

beniaminowa

#5309110 Napisano: 01.08.2012 09:07:44
kadjas123 napisał(a):

postscript napisał(a):

zona po urodzeniu dziecka ma sie szybko pozbierac, zeby moc sie jak najszybciej oddawac mezowi, bo on ma swoje potrzeby.

A co nie mówiła prawdy? Mąż /a także kobieta-no chyba, że jestem nienormalna emotka /nie ma ochoty na seks zaraz jak się urodzi dziecko? Przecież to delikatna i najpiękniejsza przyjemność w życiu..
Nie idealizujcie współczesnych facetów, że niby mają mniejsze potrzeby niż Ci z XIX wieku. No chyba, że teraz starcza im komputer i gry
emotka

Ile masz dzieci? emotka
0 0

escada

#5309119 Napisano: 01.08.2012 09:14:29
wkurza mnie,że w tym roku chyba nie ma Filmowego Pościgu Lata, fajna zabawa była w każde wakacje
0 0

beniaminowa

#5309135 Napisano: 01.08.2012 09:20:13
kadjas123 napisał(a):

Mało-ale tyle ile chciałam, a ma to dla Ciebie jakieś znaczenie?

Ma. Bo się zastanawiam czy wiesz o czym piszesz emotka I ile to jest dla Ciebie zaraz?
A wkurza mnie ospa emotka
0 0

denira

#5309140 Napisano: 01.08.2012 09:22:00
Co do chrzcin to u nas płaci się po mszy, rodzice idą i płacą, ja chrzciłam 2 dzieci i za żadne nie zapłaciłam, po mszy ulotniłam się z kościoła, ze ślubem też tak zrobiłam, a jak chcą kasy to niech cennik wywieszą oficjalny no i oczywiście rachunek dają, a ksiądz jak po kolędzie chodzi to też nic nie daję, daję tylko ministrantom, bo wiadomo dla chłopców to jedyna taka okazja, aby zarobić na upragnioną rzecz.
0 0

#5309160 Napisano: 01.08.2012 09:39:56
kadjas123 napisał(a):

postscript napisał(a):

zona po urodzeniu dziecka ma sie szybko pozbierac, zeby moc sie jak najszybciej oddawac mezowi, bo on ma swoje potrzeby.

A co nie mówiła prawdy? Mąż /a także kobieta-no chyba, że jestem nienormalna emotka /nie ma ochoty na seks zaraz jak się urodzi dziecko? Przecież to delikatna i najpiękniejsza przyjemność w życiu..
Nie idealizujcie współczesnych facetów, że niby mają mniejsze potrzeby niż Ci z XIX wieku. No chyba, że teraz starcza im komputer i gry
emotka

hmm, u mnie jest tak goraco, ze dopiero po dwukrotnym przeczytaniu tego polapalem sie, ze to prowokacja. prawda? prawda??? emotka
0 0

joan

#5309162 Napisano: 01.08.2012 09:42:16
postscript napisał(a):

hmm, u mnie jest tak goraco, ze dopiero po dwukrotnym przeczytaniu tego polapalem sie, ze to prowokacja. prawda? prawda??? emotka

A u mnie chłozik, ale i tak dopiero po przeczytaniu Twojej wypowiedzi zakumałam tę od koniczynka123 emotka
0 0

#5309167 Napisano: 01.08.2012 09:45:28
joan napisał(a):

postscript napisał(a):

A u mnie chłozik, ale i tak dopiero po przeczytaniu Twojej wypowiedzi zakumałam tę od koniczynka123 emotka

U mnie upał i już nic z tego nie rozumiem emotka emotka
0 0

tereniagno

#5309179 Napisano: 01.08.2012 09:52:52
Wkurza mnie myszka od kompa emotka klikam,a tu wyskakują mi inne okienka emotka
0 0

noemi

#5309185 Napisano: 01.08.2012 09:56:09
denira napisał(a):

ksiądz jak po kolędzie chodzi to też nic nie daję, daję tylko ministrantom, bo wiadomo dla chłopców to jedyna taka okazja, aby zarobić na upragnioną rzecz.

Mój brat był ministrantem i ksiądz, z którym chodził kazał maluchom oddać sobie część pieniędzy, jakie dastali od ludzi emotka Może za mało w kopertach znalazł emotka
0 0

Gość: aka

#5309190 Napisano: 01.08.2012 09:58:34
Mnie wkurza brak pracy...
0 0