Wkurza mnie...

petunija1

#5308293 Napisano: 31.07.2012 06:24:04
bachacz napisał(a):

awi napisał(a):

mia napisał(a):

bachacz napisał(a):

Ja jestem żywo zainteresowana konkursem staropolanki i jeśli piszecie o tym co ja myślę to powiem tak ,skombinował z linkiem sobie tak,że nie widać na co się głosuje ale sprawdziłam okazuje się ,że to praca pana Rogaczewskiego -wcześniej lawinowo przybywało mu głosów (jest na to specjalne konkursowe określenie) przez jeden weekedn a nawet parę godzin przybyło tyle ,że ja uczciwie zbierając (-a uwierzcie niewielu chce głosować i ciężki to kawałek chleba) przez przeszło 3 tygodnie nie jestem w stanie nazbierać.Proszę jeśli komuś zbywa głos wszystkim ,tylko nie jemu .

O to jak miło, że nie zagłosowałam... emotka

Basiu, głos dla Ciebie! emotka
Ale kurcze niezłą tę weryfikację robią, z smsami! emotka

ja mu napisałam, żeby podał imię i nazwisko to sama znajdę jego pracę i jak mi się spodoba to zagłosuję - jakoś zamilkł bez odzewu

bachacz oddałam głos na niebieskookiego blondaska emotka

Dziękuję bardzo za głos ale jako matka to chyba za to,że zauważyłaś mojego kochanego modela emotka
Dziękuję

I masz ode mnie głos. emotka

W temacie,że jeszcze 2 tygodnie do urlopu... emotka
0 0

bachacz

#5308307 Napisano: 31.07.2012 06:30:52
petunija1 napisał(a):

I masz ode mnie głos. emotka

W temacie,że jeszcze 2 tygodnie do urlopu... emotka

Bardzo dziękuję i jakoś mi dzięki Wam mniej wkurzliwie emotka
0 0

dochaaa

#5308428 Napisano: 31.07.2012 07:28:25
to ze od jakiegos czasu nie moge wyprawic synkowi chrzcin. Jakieś fatum nad tym wisi! Najpierw problem kwestii finansowej potem ze znalezieniem ojca chrzestnego a dzisiaj kiedy wszystko juz funkcjonuje ksiadz mowi ze ochrzci malego pod warunkiem ze wezmiemy slub...
0 0

Gość: katrin22

#5308435 Napisano: 31.07.2012 07:30:57
dochaaa napisał(a):

to ze od jakiegos czasu nie moge wyprawic synkowi chrzcin. Jakieś fatum nad tym wisi! Najpierw problem kwestii finansowej potem ze znalezieniem ojca chrzestnego a dzisiaj kiedy wszystko juz funkcjonuje ksiadz mowi ze ochrzci malego pod warunkiem ze wezmiemy slub...

zmieńcie księdza emotka
0 0

joan

#5308471 Napisano: 31.07.2012 07:50:12
tereniagno napisał(a):

Wkurza mnie,że coraz więcej osób gra bez paragonów,a potem szukają emotka emotka Niech idą szukać na ulicy,może tam znajdą emotka

Ja jestem tym zniesmaczona, ludzie o byle ochłapy się biją, czasem sobie stosowny wątek czytam i oczom nie wierzę emotka Ale dziś mnie nic nie wkurza, bo właśnie dostałam mejlowo voucher na zimowe plażowanie + zjem kanapki z pyszną makrelą prosto z Almy + ubawiłam się na filmie Roman Barbarzyńca emotka
0 0

zarania

#5308485 Napisano: 31.07.2012 07:54:32
dochaaa napisał(a):

U nas też ksiądz nie chrzci dzieci ludzi żyjących w konkubinacie, ale podobno jest to możliwe, jeśli rodzice dają rękojmię wychowania dziecka w wierze katolickiej.
0 0

Gość: morganka

#5308547 Napisano: 31.07.2012 08:21:34
zarania napisał(a):

U nas też ksiądz nie chrzci dzieci ludzi żyjących w konkubinacie, ale podobno jest to możliwe, jeśli rodzice dają rękojmię wychowania dziecka w wierze katolickiej.

Nie jestem katoliczką, ale mam dość spore pojęcie na temat zasad formalnych KK i... jestem w szoku, zwłaszcza, że to rodzice zwracają się do duchownego... To jest nie tylko możliwe, ale o ile się orientuję w ramach KK nawet polecane... Współczuję Wam lokalnego duchownego, szkoda, że stracił z oczu to co ważne (a przynajmniej powinno być ważne dla katolika, choć może nie powinnam się wypowiadać, bo to nie moja działka...).
0 0

#5308584 Napisano: 31.07.2012 08:34:14
Kurczę , nie mogłam edytować emotka

Proponuję kwestię zgłosić kurii, bo przynajmniej w rzeczywistości KK wygląda to tak, jakby chciał karać dziecko (odmowa przyjęcia do wspólnoty, grzech pierworodny i te sprawy) za to, że rodzice (domyślam się katolicy, nie apostaci, albo innej wiary) żyją w związku nie potwierdzonym sakramentem.

Jak już stosować zasadę karania następnych pokoleń tak starotestamentowo (winogrona, zęby i te sprawy) to równie starotestamentowo można by traktować kwestię małżeństwa (czyli kontakt seksualny po prostu).

Przepraszam za emocje, ale mnie szlag jasny trafia, bo moja koleżanka była ostatnio w podobnej sytuacji, a jest bardzo wierzącą osobą i odmowa była dla niej dużym nieszczęściem. A problem polegał na tym, że dziecko było z rozwodnikiem, więc ksiądz uprzejmie zasugerował, że jak się z rozwodnikiem zadaje, to powinna dopilnować, by on postarał się o unieważnienie, to wtedy da im ślub i wszystko będzie jak Bóg przykazał.. Przepraszam bardzo, ale nie duchowny. Interwencja w kurii była efektywna w tamtym przypadku.
I przepraszam za post pod postem...
0 0

Gość: sarsaparilla

#5308585 Napisano: 31.07.2012 08:34:18
Ja i małż jesteśmy ateistami ale wiem, że w Szczecinie w samej katedrze chrzczą bez pytań i bez problemów. Znajomej za to nie chcieli ochrzcić w dużo mniejszym kościele. Próbujcie, coś znajdziecie.
0 0

ziolko

#5308594 Napisano: 31.07.2012 08:38:04
morganka spoko emotka za wpisy
czas na edycję po dodaniu wpisu jest 20 sekund tylko
0 0

Gość: urocza

#5308597 Napisano: 31.07.2012 08:40:15
katrin22 napisał(a):

dochaaa napisał(a):

zmieńcie księdza emotka

zdecydowanie polecam poszukac innego księdza ,może w innej parafii ,takiego prawdziwego księdza z powołania który udzieli sakramentu dziecku nie doszujując się żadnych innych aspektów ...
Mam koleżankę której najpierw mąż robił problemy nie chcąc chrzcic dziecka a potem ksiądz ponieważ dziecko skoczyło już 4 latka.W końcu przełamała się i dała namówic na poszukanie księdza w innej parafii gdzie ten bez zbędnych słów ochrzcił dziecko w obecności matki i chrzestnych .
0 0

#5308600 Napisano: 31.07.2012 08:41:09
No i oddałam głos na Basię, wkurzył mnie ten nabijacz, ledwo weszłam a tu już nachalna prośba:/.
0 0

Gość: wsciekly

#5308609 Napisano: 31.07.2012 08:45:50
sarsaparilla napisał(a):

No i oddałam głos na Basię, wkurzył mnie ten nabijacz, ledwo weszłam a tu już nachalna prośba:/.

szkoda, że minusów nie można dawać emotka
0 0

#5308619 Napisano: 31.07.2012 08:50:06
sarsaparilla napisał(a):

będę nachalny emotka nikt więcej nie ma wolnych głosów emotka emotka
0 0

fryteczka

#5308622 Napisano: 31.07.2012 08:51:15
słyszałam kiedys cytat , nie pamietam jakiego księdza ale to było tak : zeby ochrzcić dziecko potrzebne jest dziecko . Szkoda,ze nie kazdy ksiądz się z tym zgadza.
0 0

#5308624 Napisano: 31.07.2012 08:52:13
YYyy, wydaje mi się, że oddałam głos. Wpisałam kod z smsa, klikam dalej i nic nie przechodzi?
0 0

#5308627 Napisano: 31.07.2012 08:53:01
sarsaparilla napisał(a):

Ode mnie też poszło, wzoruję się na Was emotka

patrzcie jak dziewczyna skorzysta na tym, że ktos tak mało elegancko i sprawiedliwie postepuje emotka

@Ziolko
Ja się załapałam na te 20 sekund w takim razie, ale już nie zdążyłam tak szybko napisać emotka
0 0

#5308628 Napisano: 31.07.2012 08:54:05
sarsaparilla napisał(a):

YYyy, wydaje mi się, że oddałam głos. Wpisałam kod z smsa, klikam dalej i nic nie przechodzi?

a pisze, u góry drobnym czerwonym drukiem, że głos zaliczony ?

może kod źle wpisałaś
0 0

mia

#5308630 Napisano: 31.07.2012 08:55:00
sarsaparilla napisał(a):

Na pewno doliczyło.

Ja oddałam jeszcze jeden, z konta męża. emotka
Też doliczyło.
0 0

#5308633 Napisano: 31.07.2012 08:55:09
wsciekly napisał(a):

sarsaparilla napisał(a):

a pisze, u góry drobnym czerwonym drukiem, że głos zaliczony ?

może kod źle wpisałaś

Hmm może, idę córkę kłaść bo rozregulowana po wyjeździe wakacyjnym, potem zagłosuję jeszcze raz, z drugiego tel. Więcej nie mam:).
0 0