Wkurza mnie...

budryska

#5348716 Napisano: 01.09.2012 05:26:58
A mnie wkurza, że wszyscy fajni faceci, których poznam są albo zajęci albo młodsi albo jedno i drugie emotka
0 0

Gość: aneczka155

#5348718 Napisano: 01.09.2012 05:29:36
aniabania napisał(a):

A mnie wkurza, że wszyscy fajni faceci, których poznam są albo zajęci albo młodsi albo jedno i drugie emotka

Nie martw się, jeszcze znajdziesz fajnego faceta emotka

P.S A jak bardzo młodsi? emotka Bo rok czy dwa to tyle co nic emotka
0 0

aurorcia

#5348720 Napisano: 01.09.2012 05:30:08
aniabania napisał(a):

Zajęci- rozumiem, ale młodsi???Co to za problem kilka lat, no chyba, że młodsi 15 lat emotka emotka
0 0

cudaczek121

#5348723 Napisano: 01.09.2012 05:30:52
aniabania napisał(a):

dołączam się,ale dodałabym do tego jeszcze,że mną niestety niechętni się zainteresować
emotka emotka A ja przecież taka fajna jestem i niczego mi nie brakuje emotka
0 0

Gość: gosia16

#5348725 Napisano: 01.09.2012 05:32:49
aniabania napisał(a):

Jak młodsi to fajni,ja tam bym w tym problemu nie widziała emotka
0 0

zaczytana-pola

#5348726 Napisano: 01.09.2012 05:33:21
emilka1705 napisał(a):

że usunęli mój post na tablicy z sagi o zbyt małej przyznanej liczbie nagród!!!

W ubiegłym tygodniu też w wynikach za mało nagród emotka
0 0

budryska

#5348727 Napisano: 01.09.2012 05:33:21
aneczka155 napisał(a):

Nie martw się, jeszcze znajdziesz fajnego faceta emotka

P.S A jak bardzo młodsi? emotka Bo rok czy dwa to tyle co nic emotka

aurorcia napisał(a):

Zajęci- rozumiem, ale młodsi???Co to za problem kilka lat, no chyba, że młodsi 15 lat emotka emotka

15 na szczęście nie, to jeszcze dzieci emotka

Ale 5 to jakoś często mi się zdarza
emotka
0 0

aurorcia

#5348728 Napisano: 01.09.2012 05:34:54
Kurcze znam jednego fajnego, dobrze po 30-tce, przystojny, wyrozumiały, chętny na wycieczki w celach zakupów konkursowych, ale też niestety zajęty i do tego mną emotka
0 0

budryska

#5348730 Napisano: 01.09.2012 05:36:07
aurorcia napisał(a):

Kurcze znam jednego fajnego, dobrze po 30-tce, przystojny, wyrozumiały, chętny na wycieczki w celach zakupów konkursowych, ale też niestety zajęty i do tego mną emotka

O właśnie! I tu mi jeszcze przypomniałaś, że żyłkę konkursową też by się przydało żeby mieli.

Chyba mam za duże wymagania emotka
0 0

Gość: gracet

#5348767 Napisano: 01.09.2012 06:26:54
moskala22 napisał(a):

wkurza mnie fakt iż 25 czerwca wygrałam sukienkę na fb i do tej pory do mnie nie dotarła. Nie denerwowałabym się tak, gdyby napisano kiedy ja wyślą, a tu 28 czerwca napisali że za kilka dni kurier mi ją przywiezie, 17 lipca usłyszałam że w ostatnim tygodniu lipca będą wysyłać, 8 sierpnia pojawiła się z kolei informacja żeby się nie martwić bo sukienki na pewno zostaną wysłane (po mnie wygrały jeszcze 3 dziewczyny). A gdy w końcu się zdenerwowałyśmy i zaczęłyśmy pisać na fun page firmy co jest grane, dlaczego nas tak oszukuja i olewają (bo od8 sierpnia nie było żadnego ich wpisu), to gdy weszłam dziś na ich profil doznałam szoku - wszystkie wpisy z sierpnia usunięto i zablokowano możliwość pisania postów na ich tablicy.

No wygadałam się, ale musiałam, bo aż ryczeć mi się chce że tak można robić z ludzi debili - człowiek cieszy sie że wygrał sukienkę za 250 zł a tu d***

mialam dokladnie tak samo tylko z jakąś drobnostką jako nagrodę
wiem, że się wkurzasz!
0 0

radosna

#5348768 Napisano: 01.09.2012 06:27:07
Wkurza mnie, że ciągle nie wiem, czy zdrowsze dla człowieka są normalne żarówki czy energooszczędne?
Od dzisiaj Unia zabrania produkować normalnych żarówek - ale czy to dobre dla zdrowia czy wręcz odwrotnie? Jakie macie zdanie na ten temat?
0 0

mia

#5348773 Napisano: 01.09.2012 06:32:23
emilka1705 napisał(a):

sarsaparilla napisał(a):

Ta w Sadze przyznają za mało nagród bo niby ludzie piszą z kilku kont ale jednocześnie nagrody dostają w jednej turze i po 3-4 osoby o jednym nazwisku, widać że to rodzina.

Nie przeszkadza mi familijne zgarnianie nagród ale o uczciwość organizatora bo jedno piszą a drugie robią.

Dokładnie... emotka
Piszemy jeszcze raz?
Normalnie odechciało mi się już udziału w tym konkursie po ich tekstach, więc czarna lista mnie nie wzrusza... Niech sobie zeżrą te kredki, ale dlaczego robią z ludzi kretynów? emotka
0 0

Gość: azych2

#5348775 Napisano: 01.09.2012 06:34:19
radosna napisał(a):

Wkurza mnie, że ciągle nie wiem, czy zdrowsze dla człowieka są normalne żarówki czy energooszczędne?
Od dzisiaj Unia zabrania produkować normalnych żarówek - ale czy to dobre dla zdrowia czy wręcz odwrotnie? Jakie macie zdanie na ten temat?

Ja stosuję zwykłe żarówki, ewentualnie halogenowe żarówki energooszczędne które dają dobre światło. Żarówki energooszczędne czyli świetlówki kompaktowe oszczędzają energię ale światło które emitują nie każdemu pasuje. Wybór należy do Ciebie.
0 0

Gość: eywa

#5348813 Napisano: 01.09.2012 07:13:10
ejj najlepsi faceci to tak jak dla mnie minimum starsi o 4 lata ode mnie;) wtedy ewentualnie dojrzałością sięgają bliżej mojego emotka ale żeby nie było pisze o starych doświadczeniach;) ale mąż starszy 4,5 roku emotka
0 0

zaczytana-pola

#5348823 Napisano: 01.09.2012 07:26:16
mia napisał(a):

emilka1705 napisał(a):

sarsaparilla napisał(a):

Ta w Sadze przyznają za mało nagród bo niby ludzie piszą z kilku kont ale jednocześnie nagrody dostają w jednej turze i po 3-4 osoby o jednym nazwisku, widać że to rodzina.

Nie przeszkadza mi familijne zgarnianie nagród ale o uczciwość organizatora bo jedno piszą a drugie robią.

Dokładnie... emotka
Piszemy jeszcze raz?
Normalnie odechciało mi się już udziału w tym konkursie po ich tekstach, więc czarna lista mnie nie wzrusza... Niech sobie zeżrą te kredki, ale dlaczego robią z ludzi kretynów? emotka

Dziwna akcja, nie rozdali już około 100 zestawów. Ja zawsze dodaję z jednego konta. A oni i tak nagradzają po kilka razy te same nazwiska i to im nie przeszkadza emotka Oczywiście nie, żebym coś miała do tego, że ktoś wygra dwa zestawy na rodzinę, ale stanowisko Sagi to lekkie przegięcie emotka
0 0

Gość: emilka1705

#5348837 Napisano: 01.09.2012 07:40:16
a może napiszemy bezpośrednio na kontakt do sagi? Wicie jak jest z prowadzeniem fanpage na fb. Firmy często zlecają je komuś innemu i same nie wiedzą, że to co ma je reklamować robi zupełnie coś odwrotnego.
0 0

joan

#5348859 Napisano: 01.09.2012 08:06:18
radosna napisał(a):

Musiałabyś poczytać troszkę w necie na temat wpływu świetlówek energooszczędnych np. na siatkówkę oka; jeśli dasz radę, zajrzyj na zagraniczne strony. U mnie w domu panuje przekonanie, że świetlówki energooszczędne są szkodliwe. Mój facet sporo o tym czytał, w końcu kupił dwa megaogromniaste kartony zwyczajnych żarówek, bo powoli wycofywali je ze sprzedaży. Mam więc w domu konkretny zapas. Oczywiście on intensywnie topnieje, bo żarówki były pierwszą ofiarą tzw. skracania życia produktu. Czyli produkują szajs, by klient musiał wciąż wymieniać produkt na nowy, a oni zbijają na tym krocie i zamieniają naszą planetę w jedno wielkie wysypisko śmieci. To mnie wkur* emotka
0 0

radosna

#5348863 Napisano: 01.09.2012 08:10:17
joan napisał(a):

radosna napisał(a):

Musiałabyś poczytać troszkę w necie na temat wpływu świetlówek energooszczędnych np. na siatkówkę oka; jeśli dasz radę, zajrzyj na zagraniczne strony. U mnie w domu panuje przekonanie, że świetlówki energooszczędne są szkodliwe. Mój facet sporo o tym czytał, w końcu kupił dwa megaogromniaste kartony zwyczajnych żarówek, bo powoli wycofywali je ze sprzedaży. Mam więc w domu konkretny zapas. Oczywiście on intensywnie topnieje, bo żarówki były pierwszą ofiarą tzw. skracania życia produktu. Czyli produkują szajs, by klient musiał wciąż wymieniać produkt na nowy, a oni zbijają na tym krocie i zamieniają naszą planetę w jedno wielkie wysypisko śmieci. To mnie wkur* emotka

Dziękuję za odpowiedź. Ktoś się tutaj wypowiedział, że halogenowe żarówki energooszczędne są dobre (choć są delikatne). Czy możesz zapytać swojego faceta o te halogenowe? Bo gdzie ja sobie postawię kartony z żarówkami? emotka
0 0

joan

#5348871 Napisano: 01.09.2012 08:22:25
radosna napisał(a):

Dziękuję za odpowiedź. Ktoś się tutaj wypowiedział, że halogenowe żarówki energooszczędne są dobre (choć są delikatne). Czy możesz zapytać swojego faceta o te halogenowe? Bo gdzie ja sobie postawię kartony z żarówkami? emotka

Mój twierdzi, że najlepsze są zwykłe żarówki i dla mnie to logiczne. Inne pulsują i mrugają - może umysł tego świadomie nie rejestruje, ale oko tak. Dla mnie to oznacza, że ośmiogodzinna praca w biurze z innymi lampami, niż żarówkowe, to bardzo zły wybór. Ale gdy ktoś ma np. energooszczędną żarówkę w ubikacji, to nic nie powinno się stać.

Halogenówki nie dają wystarczającej ilości światła, a poza tym żrą relatywnie dużo prądu. Nie nadają się do oświetlenia całego mieszkania.

Podsumowując:
świetlówki - ewentualnie do pomieszczeń, gdzie przebywamy krótkotrwale. Ale czy wtedy jest sens je montować?
halogenówki - do pomieszczeń, gdzie mocne światło nie jest konieczne. Np. do korytarza, sypialni..
tradycyjne żarówki - do wszelkich pomieszczeń, a szczególnie tych, gdzie długo przesiadujemy, np. do biura, salonu, pokoju dziecięcego itp.
0 0

joan

#5348873 Napisano: 01.09.2012 08:24:22
PS: Karton z żarówkami nie jest wielki, spoko koko gdzieś zmieścisz emotka
0 0