Wkurza mnie...

normafia

#5486790 Napisano: 02.12.2012 06:29:49
U mnie na ból ucha skutkował (do czasu) ketonal.
Jakoś noc można tak przetrwać.
0 0

anialistopad

#5486813 Napisano: 02.12.2012 06:37:01
mi zawsze laryngolog przepisywał augmentin , pomagał szybko
0 0

cc_investigator

#5486830 Napisano: 02.12.2012 06:43:23
potwierdzam augmentin jest przepisywany na zapalenia ucha. Jeśli nie było wycieku z ucha - polecam je zakroplić. Jeśli natomiast był, cZY ropny, czy krwisty - absolutnie nie. Prz augmentinie dobrze jest też brac probiotyk ginekologiczny (faceci wybaczcie).
0 0

efelinkaaa

#5486926 Napisano: 02.12.2012 07:13:25
keiti, lepiej nie bierz nic na własną rękę. Nie wiem czy dobrze wyczytałam kiedyś, ale spodziewasz się maleństwa? Jesli tak, to wypij ciepłe mleko z miodem, wejdź pod kołdrę, a rano chyba będziesz musiała iść do lekarza.
I strasznie wspólczuję, wiem co to za ból...
0 0

iinneess

#5487000 Napisano: 02.12.2012 07:34:57
hej ludziska,

piszę także tutaj, bo to Wy mi pomagaliście i głosowaliście na moje zgłoszenie w konkursie Dr. Oetkera - Słodka Chwila. Świat Pralin.
Dzisiaj, dziwnym cudem zniknęło moje zgłoszenie konkursowe!
Jak to możliwe?
Komuś jeszcze się to przytrafiło?
Czy warto pisać maila do organizatora?
Jestem wściekła. Człowiek poświęca swój czas, gra uczciwie a tu taki numer. emotka
Chamstwo wszędzie...

prosze o pw.
0 0

bridget

#5487005 Napisano: 02.12.2012 07:35:36
agumentin synek tez miał na ucho w zawiesinie ale w domu brak, mam bactrim np nieotwierany, zakraplam otinum bo tylko to posiadam , od wczoraj juz sie tak uzeram, ale dzis bol sie zwiekszył, z katarem ze soba powiazane wszystko. Efelinkaaa dobrze kojarzysz, ale to juz czas przeszły, w 3 msc ciazy straciłam malenstwo. emotka
0 0

efelinkaaa

#5487052 Napisano: 02.12.2012 07:55:08
keiti78zg napisał(a):

agumentin synek tez miał na ucho w zawiesinie ale w domu brak, mam bactrim np nieotwierany, zakraplam otinum bo tylko to posiadam , od wczoraj juz sie tak uzeram, ale dzis bol sie zwiekszył, z katarem ze soba powiazane wszystko. Efelinkaaa dobrze kojarzysz, ale to juz czas przeszły, w 3 msc ciazy straciłam malenstwo. emotka

przepraszam, nie wiedziałam emotka aż nie wiem co napisać, taka gafa z mojej strony emotka strasznie mi przykro... emotka
0 0

bridget

#5487069 Napisano: 02.12.2012 07:59:35
efelinkaaa napisał(a):

keiti78zg napisał(a):

przepraszam, nie wiedziałam emotka aż nie wiem co napisać, taka gafa z mojej strony emotka strasznie mi przykro... emotka

nic sie ni stalo, to było w lipcu, wiec troche juz czasu upłyneło i łatwiej o tym pisac....
0 0

agusia147

#5487186 Napisano: 02.12.2012 08:46:34
Współczuję emotka
0 0

cc_investigator

#5487259 Napisano: 02.12.2012 09:04:34
keiti78zg napisał(a):

bardzo mi przykro emotka

Keiti - wg pediatry mojego synka, bactrim to taki półantybiotyk. Choć rzeczywiście Kuba dostał go jak miał zaczerwienione uszko, w związku z katarem.
Wydaje mi się, że trzeba do lekarza, po taki antybiotyk z prawdziwego zdarzenia. Ja raz się dorobiłam takiego zapalenia (z wyciekiem krwistym), że w te pędy mnie wysłał do laryngologa z dopiskiem pilne na skierowaniu. Prz odkataralnym zapaleniu ucha trzeba leczyć też ten katar (to opinia mojego laryngologa).
0 0

bridget

#5487293 Napisano: 02.12.2012 09:18:56
cc_investigator napisał(a):

keiti78zg napisał(a):

bardzo mi przykro emotka
Keiti - wg pediatry mojego synka, bactrim to taki półantybiotyk. Choć rzeczywiście Kuba dostał go jak miał zaczerwienione uszko, w związku z katarem.
Wydaje mi się, że trzeba do lekarza, po taki antybiotyk z prawdziwego zdarzenia. Ja raz się dorobiłam takiego zapalenia (z wyciekiem krwistym), że w te pędy mnie wysłał do laryngologa z dopiskiem pilne na skierowaniu. Prz odkataralnym zapaleniu ucha trzeba leczyć też ten katar (to opinia mojego laryngologa).

....ech..
u mnie jest nawracajace schorzenie, juz kilka razy miałam przetykane ucho, a z 2 razy do roku stan zapalny - zreszta mozna powiedziec ze u Nas to rodzinne. Znalazłam w tabletkach augmentin..teraz nie wiem czy emaptycznie ale 2 tez sie odzywa i jakby było przytkane bo inaczej słysze...mam nadzieje ze nocka szybko zleci - dzieki dziewczyny....
0 0

wanderlust

#5487367 Napisano: 02.12.2012 09:47:03
Wkur*** mnie a nie wkurzył Eurolot emotka emotka
Rodzicom odwołali lot z Krk do Poz z powodu brzydkiej pogody w Poznaniu, co wg mnie nie ma za zastrzeżeń do warunków panujących w Pń. Podstawili im autokar lub możliwość rannego lot, bez noclegu. emotka Czy ktoś miał już takie sytuacje,czy można sie starać o jakąś rekompensate od Eurolotu?
0 0

baxter

#5487587 Napisano: 02.12.2012 11:07:38
eciepecie napisał(a):

eciepecie napisał(a):

eciepecie napisał(a):

Totalny burdel w bazie konkursów emotka
Po jakiego grzyba stwarza się kategorie, skoro od długiego już czasu konkursy dodawane są jak leci do kategorii aktualne?!
Ja rozumiem, że ktoś zgłaszający może mieć w d..e kategorie, ale od czego do cholery jest ten, kto zatwierdza do bazy? Ja w tytule jest foto albo kup i wygraj to trzeba być naprawdę ślepym, by tego nie zauważyć.
Po co ta cała sztuczna moderacja, skoro i tak nie działa, bo wszyscy chyba śpią?!
To już lepiej chyba, by każdy zgłoszony konkurs od razu ukazywał się w bazie, bez konieczności oczekiwania na jakieś niedbałe zatwierdzenie. Przynajmniej nie będzie konkursów spóźnionych....
Codziennie po kilka w złych kategoriach emotka
Przykładowo tylko z dziś (sorry, wylało mi się, od dawna mnie to wcurwia, tylko nie otwierałem pyska licząc na poprawę - ale poprawy nie ma!!)

https://www.e-kon...ticles-1-105696.html foto
https://www.e-kon...ticles-1-105690.html foto
https://www.e-kon...ticles-1-105679.html promo

dziś znów w aktualnych:
https://www.e-kon...ticles-1-105753.html (SMS)
https://www.e-kon...ticles-1-105765.html (SMS)
Q¬WA PIONAS, OTWÓRZ OCZY!!!!! emotka

https://www.e-kon...ticles-1-105848.html
Zadanie konkursowe polega na (...) przesłaniu ich zdjęcia.
https://www.e-kon...ticles-1-105845.html
zdjęcia w jak najlepszej rozdzielczości należy wysłać na wskazany poniżej adres.
Oczywiście - kategoria OGÓLNE, bo po co FOTO?! emotka

przyznaję, moja wina w konkach z tesco magazynu emotka dodawałam je 30 listopada około północy i coś nie pomyslałam, ze to przeciez smsowe, sory, więcej sie to nie przydarzy
0 0

Gość: awi

#5487741 Napisano: 03.12.2012 12:52:12
rosik93 napisał(a):

Rodzicom odwołali lot z Krk do Poz z powodu brzydkiej pogody w Poznaniu, co wg mnie nie ma za zastrzeżeń do warunków panujących w Pń. Podstawili im autokar lub możliwość rannego lot, bez noclegu. emotka Czy ktoś miał już takie sytuacje,czy można sie starać o jakąś rekompensate od Eurolotu?

http://eurolot.co...przewozu_eurolot.pdf

przeanalizuj Art.29
Jeśli twierdzisz, że w Poznaniu nie było brzydkiej pogody i to udowodnisz, to...
0 0

Gość: awi

#5487745 Napisano: 03.12.2012 12:57:45
awi napisał(a):

rosik93 napisał(a):

przeanalizuj Art.29
Jeśli twierdzisz, że w Poznaniu nie było brzydkiej pogody i to udowodnisz, to...

i Art.30 emotka
0 0

wanderlust

#5487757 Napisano: 03.12.2012 03:11:43
awi napisał(a):

awi napisał(a):

rosik93 napisał(a):

przeanalizuj Art.29

i Art.30 emotka

Dzięki bardzo. Prześledziłem całą sprawę związaną z reklamacjami i już wiem gdzie uderzyć. Pewnie będzie to trwało tygodniami, ale trzeba próbować.
0 0

Gość: czarna2318

#5487888 Napisano: 03.12.2012 08:01:05
A mnie dzisiaj wkurzyło,że tyle śniegu napadało,a drogi nic nie odśnieżone.A rano woziłam dzieciaki do szkoły,jechałam w takim stresie.Chyba zapomnieli,że to już grudzień,dopiero jak wracałam to jakaś jedna odśnieżarka się pojawiła na drodze emotka
0 0

efelinkaaa

#5487908 Napisano: 03.12.2012 08:14:14
czarna2318 napisał(a):

A mnie dzisiaj wkurzyło,że tyle śniegu napadało,a drogi nic nie odśnieżone.A rano woziłam dzieciaki do szkoły,jechałam w takim stresie.Chyba zapomnieli,że to już grudzień,dopiero jak wracałam to jakaś jedna odśnieżarka się pojawiła na drodze emotka

a ja obronię drogowców, bo mój mąż nim jest emotka W większości miast drogowcy nie wyjeżdżają wtedy, gdy widzą śnieg, tylko wtedy, kiedy urząd miasta/gminy wyda rozkaz, u nas nazywa sie to akcja zima. Jeśli Urząd nie rozpocznie akcji, firma odśnieżająca może sobie wyjechać odśnieżać... ale nic im nie zapłacą emotka

Pozdrawiam, u nas na szczęście nie jest tak źle na drogach, śnieg napadał, ale temperatura na plusie, więc wszystko rozjeżdżone w mig emotka

0 0

Gość: sarsaparilla

#5487918 Napisano: 03.12.2012 08:20:18
awi napisał(a):

awi napisał(a):

rosik93 napisał(a):

przeanalizuj Art.29

i Art.30 emotka

Mój chop mówi, że lotnisko jest pod Poznaniem nie w samym Poznaniu. Sprawdź dokładnie jaka tam była pogoda.
0 0

aneta411

#5487922 Napisano: 03.12.2012 08:23:00
czarna2318 napisał(a):

Dokładnie, dzisiejszy pojazd do pracy skończy się klepaniem ....
emotka Całe szczęście, ze winowajca nie uciekł, a przede wszystkim, ze nikomu nic się nie stało.
0 0