Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
koper
Postów 2237
Data rejestracji 20.03.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zresztą takie skreślenie z listy studentów to poważna sprawa, robi się to jakiś radach wydziału chyba, a może nawet podczas posiedzenia senatu uczelni. Przecież muszą być z tego protokoły i uczelnia na pisemny wniosek pewnie ma obowiązek okazania ich.
List obecności na zajęciach pewnie nie trzymają tak długo, bo po co, ale protokoły z egzaminów to i owszem, a ta osoba pewnie nie była nawet dopuszczona do egzaminów z powodu nieobecności na zajęciach.
Myślę, że trzeba koniecznie wystąpić do uczelni o udostępnienie właśnie tych protokołów i o podanie dokładnej przyczyny skreślenia z listy studentów- kto o to wystąpił i z jakich powodów.
zdolnabestia
Postów 5307
Data rejestracji 12.12.2005
Punkty karne 0
Konkursy dodane 2
Nie wiem, jak jeszcze działa nasza klasa, ale może akurat jest tam ta uczelnia i jego grupa założona.
Zastanawia mnie, czemu dopiero teraz próbują wydrzeć te pieniądze. Pewnie specjalnie czekają tyle lat, żeby ciężko było udowodnić
Gość: aneczkar10
koper
Postów 2237
Data rejestracji 20.03.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
No właśnie, bardzo możliwe, że te wszystkie protokoły mają obowiązek trzymać 5-7 lat i dopiero jak dokumenty mogli oficjalnie zniszczyć to poszli do sądu...
Myślę jednak, że tak, czy siak nie zaszkodzi wystąpić do uczelni o udostępnienie ich, może jednak nie są aż tak wyrachowani...
ismena
Postów 577
Data rejestracji 12.06.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Należności okresowe przedawniają się po upływie 3 lat, ale jeśli np. uczelnia wysyłała tzw. monity, to okres trzyletni za każdym razem rozpoczyna bieg na nowo.
Ponadto zarzut przedawnienia należy zgłosić na pierwszej rozprawie, a ta z tego co pisze joan już się odbyła.
joan
Postów 18747
Data rejestracji 02.09.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
Można wystąpić o udostępnienie list obecności, ale termin odwołania to 7 dni od dziś, nie ma szans, żeby zechcieli być pomocni. Termin minie, to po sprawie.
zaczytana-pola
Postów 11588
Data rejestracji 24.03.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
assal
Postów 3015
Data rejestracji 24.07.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
W regulaminach wielu uczelni jest podane, że płacić trzeba z góry, przed rozpoczęciem zajęć w danym semestrze - jak nie, student zostaje automatycznie skreślony z listy.
Jeśli jest taki punkt, uczelni się nic nie należy
Czekając na...
ismena
Postów 577
Data rejestracji 12.06.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A gdyby tak złożyć wniosek dowodowy i w tym wniosku wystąpić o udostępnienie list obecności?
BTW joan - jako, że zauważyłam, że szanujesz naszą ojczystą mowę ośmielę się wtrącić jedną rzecz
Sędzina, to ze staropolskiego żona sędziego. Także, czy kobieta, czy mężczyzna, to po prostu sędzia (tak jak sędzia Anna Maria Wesołowska, a nie sędzina Anna Maria
joan
Postów 18747
Data rejestracji 02.09.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
zaczytana-pola - owszem, ale każda szkoła reguluje to inaczej. Ktoś był się wypisać, nie chodził na zajęcia, nie zapłacił za semestr, a potem nagle go ścigają o kasę, burdel na kółkach. Inna sprawa, to znaleźć teraz jakąś dokumentację po przeprowadzce sprzed 7 lat
mia
Postów 17580
Data rejestracji 04.05.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane 24
Pensja do tej pory nie wpłynęła mi na konto, choć mamy 3 grudnia po południu, i nie mam z czego wypłacić w bankomacie
Nie wygrałam czegoś, na co mocno liczyłam...
Spadł śnieg i jest bardzo dekoracyjnie, tylko że ja mam jeszcze letnie opony w samochodzie - normalnie wszystko idzie jak z płatka!
Opowiedz Panu Bogu o swoich planach na przyszłość, a rozbawisz Go do rozpuku...
wanderlust
Postów 854
Data rejestracji 30.12.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Lotnisko mam 5 min. drogi autem odemnie. Wszystkie pozostałe samoloty lądowały. A może zrezygnowali z tego lotu ponieważ była mała ilość pasażerów i nie opłacało się wysyłać samolotu tylko podstawili autokar
dzasmina
Postów 2372
Data rejestracji 10.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
i mnie to dziś 'wkurza'.
no dobrze, że nikomu nic się nie stało, ale jak sobie pomyślę, że mało brakowało, to
Zdradliwa wena, raz jest raz jej nie ma...
Gość: amif
leoniu
Postów 485
Data rejestracji 04.02.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ale wywarłam lekką presję (lekką, bo za diabła nie byłam pewna regulaminu) i panna zdecydowała się zadzwonić gdzieś wyżej. I oczywiście krem miał być pełnowymiarowy.
I właśnie się zastanawiam: nie wiedziała, czy uznała, że ma przed sobą pierwszą naiwną...
anialistopad
Postów 14221
Data rejestracji 06.07.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Amif , a czemu wkurza Cię soraya? jeśli nie mozesz wygrać napisz do mnie chętnię pomogę , doradzę i na pewno wygrasz i po co się wkurzasz o taką błahostkę
www.zabawkikrasnala.pl
Gość: iskierka
Znalazłam fajną zabawkę dla kiciucha za niecałe 3 zł ale mi wstyd ją zamówić bo im się w ogóle nie to nie opłaca (niektóre sklepy ustaliły dolny limit np 20zł)
Gość: kamila10001
O matko co za ludzie, aż się człowiekowi nóż w kieszeni otwiera na takie okrucieństwo
Gość: joaska81
zaczytana-pola
Postów 11588
Data rejestracji 24.03.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane