Wkurza mnie...

Gość: size

#5492845 Napisano: 04.12.2012 09:30:15
alamak napisał(a):

size napisał(a):

alamak napisał(a):

Maria - a może to alergia? Ja maiłam podobnie z synem - tylko kaszel przez 3 mies. i okazało się, że to alergia na kota.

A w temacie- wkurza mnie, że jestem taka durna emotka Wygrałam wkonku gdzie podawało się nr paragonu w sms-ie, tak się cieszyłam, bo to moja 1-sza wygrana w tego typu konkursach na hasło emotka I co??? Dzisiaj pani z agencji zadzwoniła, że źle wpisałam nr paragonu i nagrody nie będzie... Bo ja głupia wpisałam 2 numery - ten dolny i górny. emotka

No jakby nie patrzeć to one są z Twojego paragonu i teoretycznie wygrałaś.

Może Ci pomogą osoby obeznane w temacie. Naprawdę mogą Cię pozbawić nagrody?

Tak też tłumaczyłam kobiecie, ale chyba nie dotarło. W reg. pisze tylko, że należy odesłać oryginalny paragon - no i on jest oryginalny nawet w 200%. I ca ja mam teraz zrobić???

Pomóżcie dziewczynie wybrnąć... Nie mam rzetelnej wiedzy, gdyż mało uczestniczę w takich konkach. Wiem tylko, ze niekiedy agencje przy pomyleniu numeru paragonu z systemowym nie robiły problemów... (z forum)

Ps. W temacie: od godz. 14 maluję ściany. Do 17 z 3 i pól letnią córką (osoby w temacie wiedzą ile znaczy ta pomoc emotka ) Wkurza mnie, ze kolor mający być kontrastowym (choć w małym zakresie) okazał się bliźniaczo podobny.
0 0

melissa

#5492848 Napisano: 04.12.2012 09:30:53
maria1980 napisał(a):

Dziwna choroba mojej córki,której objawem jest tylko kaszel-nic więcej!

Kaszle od dwóch tygodni,najpierw był szereg syropów na przeziębienie -nie pomógł!

W piątek tydzień temu-lekarka stwierdziła lekką emotka infekcję i przepisała inne syropki,gdyby nie pomogły w poniedziałek na wizytę....

W poniedziałek (bo przecież nie pomogły) inna pani doktor przepisała nam antybiotyk na zapalenie oskrzeli ,po którym na pewno przejdzie..

dziś jest chyba najgorzej kaszle ,a ten antybiotyk jakby pogorszył jej stan...
Nie wiem jak dziecku pomóc,kaszle aż się dusi...
jutro do lekarza -co tym razem? emotka emotka emotka

Moim dzieciom w takich przypadkach zawsze pomagają inhalacje - najlepiej Mucosolvan i Berodual (na receptę, gdy mi się kończą proszę lekarza o kolejną - nie ma z tym problemu) rozcieńczane solą fizjologiczną. Wszystko w ten sposób rozpędzamy i od kilku już lat nie podawałam im żadnego antybiotyku, nawet gdy podejrzewano zapalenie oskrzeli.
0 0

mia

#5492860 Napisano: 04.12.2012 09:33:38
alamak napisał(a):

A w temacie- wkurza mnie, że jestem taka durna emotka Wygrałam wkonku gdzie podawało się nr paragonu w sms-ie, tak się cieszyłam, bo to moja 1-sza wygrana w tego typu konkursach na hasło emotka I co??? Dzisiaj pani z agencji zadzwoniła, że źle wpisałam nr paragonu i nagrody nie będzie... Bo ja głupia wpisałam 2 numery - ten dolny i górny. emotka

Co to za agencja?
I wpisałaś dwa numery jednym ciągiem, czy jak to należy rozumieć?
0 0

alamak

#5492865 Napisano: 04.12.2012 09:36:04
mia napisał(a):

alamak napisał(a):

Co to za agencja?
I wpisałaś dwa numery jednym ciągiem, czy jak to należy rozumieć?

Agencja Hard&Smart, i tak wpisałam jednym ciągiem.
0 0

assal

#5492932 Napisano: 04.12.2012 09:53:12
Niektóre agencje nie robią problemu.
Niestety, ludzie kombinują. Niektórzy mają jeden paragon, a poślą kilka razy - licząc, że jakby co, pomylili się. Zły numer wpisali. Zamiast z dołu, ten z góry, itp.
Pomyłki się zdarzają, owszem. Ale ile razy agencja może wierzyć w pomyłki?
Tę agencję akurat znam i lubię. Można próbować zadzwonić, porozmawiać, ale oni nie muszą uznać złego numeru.
Sami walczymy, by się firmy trzymały regulaminu

emotka
0 0

alamak

#5492957 Napisano: 04.12.2012 10:00:02
assal napisał(a):

Niestety, ludzie kombinują. Niektórzy mają jeden paragon, a poślą kilka razy - licząc, że jakby co, pomylili się. Zły numer wpisali. Zamiast z dołu, ten z góry, itp.
Tę agencję akurat znam i lubię. Można próbować zadzwonić, porozmawiać, ale oni nie muszą uznać złego numeru.

emotka

Ja rozumiem, że różnie ludzie kombinują. Ale tutaj właśnie wysłałam 2 numery żeby uniknąć tego rodzaju niejednoznaczności emotka
0 0

assal

#5492964 Napisano: 04.12.2012 10:00:53
Oni naprawdę są w porządku.
Zadzwoń, na spokojnie porozmawiaj, wyjaśnij emotka
0 0

zaczytana-pola

#5492975 Napisano: 04.12.2012 10:04:15
alamak napisał(a):

assal napisał(a):

emotka

Ja rozumiem, że różnie ludzie kombinują. Ale tutaj właśnie wysłałam 2 numery żeby uniknąć tego rodzaju niejednoznaczności emotka

Moja wychowawczyni w liceum powtarzała: Młodzieży Kochana, nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu.
Ale zadzwoń, pogadaj, spróbuj- może coś Ci się uda załatwić.

W temacie- wkurza mnie zima. Jeszcze się na dobre nie zaczęła, a już mam jej dość emotka
0 0

alamak

#5492979 Napisano: 04.12.2012 10:05:01
assal napisał(a):

Oni naprawdę są w porządku.
Zadzwoń, na spokojnie porozmawiaj, wyjaśnij emotka

OK. Spróbuje jutro raz jeszcze, bo dziś już wyjaśniałam i nic z tego.
0 0

alamak

#5492989 Napisano: 04.12.2012 10:06:55
ilonar2301 napisał(a):

Moja wychowawczyni w liceum powtarzała: Młodzieży Kochana, nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu.

No właśnie, przedobrzyłam emotka
0 0

mia

#5493033 Napisano: 04.12.2012 10:25:21
alamak napisał(a):

assal napisał(a):

emotka

A może w tym sklepie ilość cyfr w numerze paragonu jest stała?
Tak jak np. w ITM jest ustawione 6 cyfr.
I to ich przekona?
Trzymam kciuki za spokojna rzeczowa rozmowę, no i oczywiście z pozytywnym efektem! emotka
0 0

alamak

#5493039 Napisano: 04.12.2012 10:27:06
mia napisał(a):

alamak napisał(a):

assal napisał(a):

emotka

A może w tym sklepie ilość cyfr w numerze paragonu jest stała?
Tak jak np. w ITM jest ustawione 6 cyfr.
I to ich przekona?
Trzymam kciuki za spokojna rzeczowa rozmowę, no i oczywiście z pozytywnym efektem! emotka

Eee, a możesz rozwinąć? Bo nie rozumiem tego o ilości cyfr?
0 0

mia

#5493052 Napisano: 04.12.2012 10:31:10
Sa takie sklepy/sieci, gdzie numer paragonu (ten górny) ma stale tę sama liczbę cyfr.
Np. W Intermarche ma 6 cyfr. Stale - choćby miał to być paragon nr 1, to nie będzie to 1 tylko 000001.

Dokładnie o to mi chodzi. I w takim sklepie jest oczywiste, że numer np. 2323235004 czy 234 jest nieprawidłowy lub źle wpisany.
0 0

alamak

#5493062 Napisano: 04.12.2012 10:33:11
mia napisał(a):

Sa takie sklepy/sieci, gdzie numer paragonu (ten górny) ma stale tę sama liczbę cyfr.
Np. W Intermarche ma 6 cyfr. Stale - choćby miał to być paragon nr 1, to nie będzie to 1 tylko 000001.

Dokładnie o to mi chodzi. I w takim sklepie jest oczywiste, że numer np. 2323235004 czy 234 jest nieprawidłowy lub źle wpisany.

No tak, sprawdziłam, ten numer ma zawsze tyle samo cyfr. Ale jak to ma mi pomóc, bo nie ogarniam? emotka
0 0

kalisto1986

#5493087 Napisano: 04.12.2012 10:41:46
Moim zdaniem niestety tutaj wszystko zależy od dobrej woli agencji, może pomóc tłumaczenie im właśnie tak jak mia podpowiada. Jeśli w danej sieci sklepów zawsze jest stała liczba w numerze paragonu, to wiadomo, to logiczne,że nie mogłaś mieć paragonu z dłuższą ilością znaków.

Ewentualnie możesz spróbować zdziałać coś u sponsora, ale tak jak pisałam, tutaj może pomóc tylko dobra wola
0 0

mia

#5493090 Napisano: 04.12.2012 10:42:42
alamak napisał(a):

mia napisał(a):

No tak, sprawdziłam, ten numer ma zawsze tyle samo cyfr. Ale jak to ma mi pomóc, bo nie ogarniam? emotka

Wg mnie to mocno ogranicza możliwość kombinacji, o które ewentualnie Cię posądzają. emotka
Łatwiej uwierzyć w dwa sklejone numerki - takie jest przynajmniej moje zdanie w tej kwestii; nie wiem, jakie będzie agencji. emotka
0 0

alamak

#5493103 Napisano: 04.12.2012 10:48:41
mia napisał(a):

alamak napisał(a):

mia napisał(a):

Wg mnie to mocno ogranicza możliwość kombinacji, o które ewentualnie Cię posądzają. emotka
Łatwiej uwierzyć w dwa sklejone numerki - takie jest przynajmniej moje zdanie w tej kwestii; nie wiem, jakie będzie agencji. emotka

Ach, już rozumiem. A najgorsze w tym wszystkim jest to, że nic nie kombinowałam, wysłałam tylko 1 sms-a emotka
0 0

mia

#5493114 Napisano: 04.12.2012 10:52:11
alamak napisał(a):

Ach, już rozumiem. A najgorsze w tym wszystkim jest to, że nic nie kombinowałam, wysłałam tylko 1 sms-a emotka

Z tym się nie zgodzę. emotka
To jest właśnie najlepsze - i z tą świadomością rozmawiaj jutro z agencją. emotka
0 0

alamak

#5493120 Napisano: 04.12.2012 10:54:24
mia napisał(a):

alamak napisał(a):

Z tym się nie zgodzę. emotka
To jest właśnie najlepsze - i z tą świadomością rozmawiaj jutro z agencją. emotka

Dzięki emotka
I dziekuję wszystkim, którzy starali się pomóc, tutaj i na priv. emotka
0 0

Gość: czarnygreg

#5493768 Napisano: 05.12.2012 11:37:40
Lubię się wymieniać z osobami z forum i mam z reguły fajne doswiadczena, ale.....żelazko braun za PROBKi kremu????No, ludzie! emotka
0 0