Wkurza mnie...

izoldaaa6

#5513584 Napisano: 14.12.2012 12:57:24
już nie wyrabiam, dzisiaj mija 2 tygodnie jak nie ma u mnie neta (nie z mojej winy), w pracy tylko na chwilkę mogę zajrzeć! zwariuję jak na weekend nie będzie - wrrrrrrrrr
no i oczywiście na posucha jaka panuje, tyle konków i jakieś znikome nagrody emotka
0 0

Gość: merus

#5513615 Napisano: 14.12.2012 01:12:11
efelinkaaa napisał(a):

u nas nie ma jasełek, tzn. jest cos a'la jasełka - dziewczynki to aniołki, chłopcy to pastuszki, razem śpiewają kolędy, mówią wierszyki, dzielą się opłatkiem i dostają prezenty. To wszystko emotka Z tego jestem bardzo zadowolona, chociaż sama scenka by mi nie przeszkadzała, chociaż wątpię aby dzieci ją zrozumiały emotka

A co do wyjść na dwór, to u nas w ogóle nie wychodzą w taką pogodę, nie wiem dlaczego. a potem skargi, ze dzieci krzyczą, biegają, skaczą.. Myślę, że czterolatkom potrzebny jest jakiś rodzaj ruchu, przynajmniej te pół godziny na dworze emotka a tak od 2 tygodni siedzą w salach.

I tak właśnie jest rodzicom nigdy nie dogodzisz, jedni chcą tak, inni zupełnie inaczej. Dlatego ja choć pracuję w szkole podstawowej, jestem pełna podziwu dla przedszkolanek, bo to kawał ciężkiej pracy. Szczególnie , że z rodzicami coraz trudniej się dogadać, szczególnie na tym etapie edukacji ich dzieci. Nie mam tu na myśli spraw religijnych , ale takie codzienne sprawy. Ciągle mają pretensje, czasami o takie głupoty, że człowiek po prostu nie wie co odpowiedzieć.
O ile w sprawach religijnych się zgadzam, o tyle w wersję, że dzieci nie dostały jedzenia, bo robili coś w książeczkach po prostu nie wierzę. W przedszkolu są stałe pory posiłków i szczerze wątpię, by panie pozwoliły dzieciom głodować. Może się mylę, ale wiem, co dzieciaki potrafią wymyślić.
0 0

Gość: emilka1705

#5513655 Napisano: 14.12.2012 01:24:33
i znów kolejne problemy:( już nie daje rady:( cholera, a jak na złość mąż na wyjeździe i nikt nie przytuli:(

ps. wkurza mnie jeszcze dhl. Wczoraj gość wysłał mi paczkę, dostałam maila z dhlu że dotrze dziś...mój miejscowy kurier kursuje koło 12, a moich ciuchów brak:( do tego nie ma z nimi żadnego kontaktu telefonicznego. Mnie pasuje wyjść na zakupy, a muszę siedzieć w domu.
0 0

toka

#5513661 Napisano: 14.12.2012 01:27:08
emilka1705 napisał(a):

i znów kolejne problemy:( już nie daje rady:( cholera, a jak na złość mąż na wyjeździe i nikt nie przytuli:(

ps. wkurza mnie jeszcze dhl. Wczoraj gość wysłał mi paczkę, dostałam maila z dhlu że dotrze dziś...mój miejscowy kurier kursuje koło 12, a moich ciuchów brak:( do tego nie ma z nimi żadnego kontaktu telefonicznego. Mnie pasuje wyjść na zakupy, a muszę siedzieć w domu.

ja kiedyś czekałam na cenną nagrodę którą wysłano DHLem i miała dojśc w dniu mojego wyjazdu.Nie miałam nr telefonu do kuriera więc zadzwoniłam na infolinie a tam pani mnie z nim połączyła,umówiliśmy się na dogodny termin odbioru przesyłki.Nie było żadnego problemu emotka
0 0

Gość: quaqua

#5513684 Napisano: 14.12.2012 01:35:47
emilka1705 napisał(a):

Teraz już szał przedświąteczny trwa. Do mnie dojeżdżają 3-4h później niż zazwyczaj, tyle paczek mają...
0 0

anialistopad

#5513685 Napisano: 14.12.2012 01:35:54
merus napisał(a):

efelinkaaa napisał(a):

u nas nie ma jasełek, tzn. jest cos a'la jasełka - dziewczynki to aniołki, chłopcy to pastuszki, razem śpiewają kolędy, mówią wierszyki, dzielą się opłatkiem i dostają prezenty. To wszystko emotka Z tego jestem bardzo zadowolona, chociaż sama scenka by mi nie przeszkadzała, chociaż wątpię aby dzieci ją zrozumiały emotka

A co do wyjść na dwór, to u nas w ogóle nie wychodzą w taką pogodę, nie wiem dlaczego. a potem skargi, ze dzieci krzyczą, biegają, skaczą.. Myślę, że czterolatkom potrzebny jest jakiś rodzaj ruchu, przynajmniej te pół godziny na dworze emotka a tak od 2 tygodni siedzą w salach.

I tak właśnie jest rodzicom nigdy nie dogodzisz, jedni chcą tak, inni zupełnie inaczej. Dlatego ja choć pracuję w szkole podstawowej, jestem pełna podziwu dla przedszkolanek, bo to kawał ciężkiej pracy. Szczególnie , że z rodzicami coraz trudniej się dogadać, szczególnie na tym etapie edukacji ich dzieci. Nie mam tu na myśli spraw religijnych , ale takie codzienne sprawy. Ciągle mają pretensje, czasami o takie głupoty, że człowiek po prostu nie wie co odpowiedzieć.
O ile w sprawach religijnych się zgadzam, o tyle w wersję, że dzieci nie dostały jedzenia, bo robili coś w książeczkach po prostu nie wierzę. W przedszkolu są stałe pory posiłków i szczerze wątpię, by panie pozwoliły dzieciom głodować. Może się mylę, ale wiem, co dzieciaki potrafią wymyślić.

Zgadzam się są upierdliwi rodzice , w grupie przedszkolnej mojego syna są 2 kobiety , które na wszsystko są na nie.Nie wazne jaka sprawa u nich jest nie, robiliśmy mikołaja , składka po 10 zł. One oburzone bo jak to ciągle składki , dzień nauczyciela na kwiaty problem 5 zł zebrać , policjant w szkole po co? , przecież te dzieci nic nie zrozumieją.Uprzykrzają życie każdemu dookoła , wiecznie mają problem , podziwiam nauczycielkę tej grupy
0 0

Gość: emilka1705

#5513689 Napisano: 14.12.2012 01:36:48
u mnie od wczoraj status przesyłki to 'Przesyłka odebrana od nadawcy', a w mailu termin dostarczenia na dziś:( próbuje dodzwonić się na infolinie to po wybraniu języka na PL rozłącza....
0 0

efelinkaaa

#5513741 Napisano: 14.12.2012 01:58:05
merus napisał(a):

efelinkaaa napisał(a):

no ja akurat na jedzenie nie narzekałam nigdy, więc nie wiem czemu mnie zacytowałaś emotka

wiecie, takich sprawach jest ciężko stac po czyjejś stronie. Wiadomo, że dzieci w takim wieku bardzo często koloryzują, ale z drugiej strony - dlaczego matka ma nie wierzyć swojemu dziecku i z góry zakładać, że kłamie?
Moje dziecko skarży się bardzo rzadko, głównie to słyszę: X zabrał klocki czy Y mazaki emotka Jednak gdyby moje dziecko zasygnalizowało jakiś problem typu: chodzę w przedszkolu głodny, pani krzyczała, ktoś mnie bije, to dlaczego miałabym nie wierzyć? Na pewno delikatnie próbowałabym rozwiązać taki problem.
Ja ogólnie mam pretensję do przedszkola bardzo rzadko, w sumie ta ostatnia sytuacja to był nasz pierwszy problem od 1,5 roku. Nie wnikałam, gdy dziecko spadło z huśtawki, nie krzyczałam gdy spadł ze schodów, bo doskonale rozumiem, że dwie panie nie dopilnują całej 25, ba! Ja sama czasami nie dopilnuje jednego łobuziaka. Miałam tylko trochę żalu, że nikt do mnie nie zadzwonił, chociaż guz był na prawdę ogromny i w dodatku zsiniało przy oku.... Natomiast sytuacja, że moje dziecko stawiane jest do kąta za błahostki mnie poruszyła. Jedna sytuacja już rozwiązana, wczoraj odbyliśmy rozmowę z panią (ja i inni rodzice) i miejmy nadzieję, że sytuacja się zmieni.
0 0

maria1980

#5513751 Napisano: 14.12.2012 02:00:51
Że biegając od lekarza do lekarza przyjmując coraz to nowsze antybiotyki słysząc opinie -typu infekcja,zapalenie oskrzeli,ostra infekcja ,łagodna infekcja dziś stanęliśmy przed diagnozą :

ASTMA emotka

Od 4 tygodni futrowali mi dziecko antybiotykami,ja pier** a teraz inhalator i słyszę :
Niech się pani modli,żeby to się nie przeobraziło w przewlekłą chorobę płuc... emotka emotka
0 0

ziolko

#5513786 Napisano: 14.12.2012 02:25:32
gigantycznie wkurza mnie PLUS
codziennie coraz bardziej

emotka emotka emotka emotka

powinni się nazywać MINUS emotka
0 0

Gość: kamila10001

#5513829 Napisano: 14.12.2012 02:45:33
Wkurza mnie szukanie pracy, znalazłam ofertę konkursową w moim mieście w MOPS-ie, tylko że aby spełnić wymogi formalne należy oprócz różnej maści dokumentów złożyć również zaświadczenie od lekarza medycyny pracy że nie mam przeciwwskazań do wykonywania takiej pracy, czyli w poniedziałek muszę do lekarza, a poźniej dopiero z papierzyskami do MOPSU emotka
0 0

sambolera

#5513834 Napisano: 14.12.2012 02:47:35
ziolko napisał(a):

zgadzam sie, i z ta nazwa nowa dla nich trafilas w 10
emotka
0 0

efelinkaaa

#5513940 Napisano: 14.12.2012 03:55:31
sambolera napisał(a):

ziolko napisał(a):

emotka

ja miałam ostatnio problemy z t-mobile, dokładnie: miesiąc modernizacji i wymiany nadajników. Telefonu nie mogłam używac cały dzień (na abonament). Napisałam im dosadnego maila i obniżyli mi abonament na 3 m-ce. Tak więc, jeśli nie możecie korzystać z telefonów - piszcie do nich i domagajcie się rekompensaty emotka

a tak wracając do tematu: wkurza mnie sprzedawca na allegro. Kupiłam barwniki do ciast 5.12, napisał, że wysłał w poniedziałk i do tej pory ani się nie odzywa, ani nie odbiera telefonu, a przesyłki nie widać.
0 0

Gość: beciala

#5513953 Napisano: 14.12.2012 04:03:32
efelinkaaa napisał(a):

wkurza mnie sprzedawca na allegro. Kupiłam barwniki do ciast 5.12, napisał, że wysłał w poniedziałk i do tej pory ani się nie odzywa, ani nie odbiera telefonu, a przesyłki nie widać.

Ja dostałam przesyłkę dopiero po miesiącu, po wielu próbach kontaktu telefonicznego i mailowego. Niby przesyłka wróciła do nadawcy,tylko napisane miałam to dopiero w negatywie który mi wystawił w odpowiedzi na mój negatyw. emotka Mógł mi wystawić negatywa za upominanie się o dostarczenie przesyłki?
A tak nawiasem mówiąc wielokrotnie prosiłam o numer przesyłki i nie podano mi go, więc w ten zwrot nie bardzo wierzę. emotka
0 0

kozuszka38

#5513958 Napisano: 14.12.2012 04:06:04
sambolera napisał(a):

ziolko napisał(a):

emotka

mnie też wkurza,już nie wiem gdzie mam telefon płożyć żeby był zasięg.
emotka
nikt się do mnie nie potrafi dodzwonić.
0 0

ziolko

#5513961 Napisano: 14.12.2012 04:07:49
beciala nie powinien wystawiać negatywa za brak przesyłki, szczególnie, że to on zawinił

efelinkaaa - to nie są problemy takie, że nie mam telefonu cały dzień, tylko upierdliwe problemy, kiedy chcę zadzwonić, to jest sieć zajęta a jak wysłać smsa to nie ma takiego numeru, nawet jak chcę wysłać smsa do znajomych emotka

zasięg oficjalnie maksymalny, a jak przychodzi co do czego, to nie można się dodzwonić, tylko dostaje się smsy, że ktoś próbował się połączyć

i tak od 2 miesięcy emotka
0 0

Gość: beciala

#5513963 Napisano: 14.12.2012 04:09:27
ziolko napisał(a):

beciala nie powinien wystawiać negatywa za brak przesyłki, szczególnie, że to on zawinił

Mogę coś z tym zrobić, czy nie ma sensu zawracać sobie głowę?
0 0

fryteczka

#5514022 Napisano: 14.12.2012 04:41:54
napisz do allegro
0 0

wanderlust

#5514163 Napisano: 14.12.2012 05:54:59
kozuszka38 napisał(a):

sambolera napisał(a):

ziolko napisał(a):

emotka

mnie też wkurza,już nie wiem gdzie mam telefon płożyć żeby był zasięg.
emotka
nikt się do mnie nie potrafi dodzwonić.

Do mnie też ostatnio cały dzień nie można było się dodzwonić emotka Dopiero na drugi dzień rano dostałem smsa, że ktoś próbował się ze mną skontaktować emotka
0 0

asantesana

#5514172 Napisano: 14.12.2012 06:00:23
Nie, nie wkurza mnie, mnie się chce płakać z wściekłości, bo mój laptop rzęzi i zachowuje się jakby miał wydać ostatnie tchnienie, a bez laptopa leżę i kwiczę... Nawet oddanie do naprawy nie wchodzi w grę...
0 0