Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
leona
Postów 513
Data rejestracji 27.09.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Podaję tran - wydaje mi się, że tylko dzieki niemu się trzymała do tej pory mimo, że całe przedszkole chorowało. Necieram Pulmexem. Malina mówisz - trzeba spróbowac, woda morska tez nie może zaszkodzić:)A coś aptecznego na szybko można podać łagodzącego objawy, rozpuszczalnego do picia? Połknięcie tabletki zajmuje jej 15 minut
Gość: sarsaparilla
Nosz kura, ja mam w szafce rzeczy, które nie chcę żeby oglądała, mam też sporo dokumentów, które zapewne też zdążyła obejrzeć, skoro już mi układała.
Od lat proszę ją żeby mi niczego nie ruszała w chacie i jak groch o ścianę, nic nie dociera. Wrrr.
Gość: aneczka155
Oj wiem jak Cię to wkurza. Moja babcia też wszystko chce sprzątać u mojej mamy w domu. Ostatnio wracam do domu, patrzę przez okno a tam babcia z łopatą biega i odśnieża...
Tak to jest gdy mieszka się dwie ulice dalej od najbliższej rodziny.
joan
Postów 18746
Data rejestracji 02.09.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
Gość: nineczka17
witamina c ,tran plus czosnek np firmy Iskal(mój 6-latek łyka bez problemu)
z diety wyłączyć słodycze i słodkie rzeczy szybciej namnażają się bakterię i nabiał bo zaśluzowuję w chorobie szybciej organizm (porady od mojej pediatry ale sprawdzone moje do tej pory dzieciaki się trzymają od września chodzą non stop do szkoly)
rozgrzewające herbatki na noc np imbir z cynamonem
rozgrzewające rosołki/zupy ,
wymoczyć nóżki wieczorem soda+sól kuchenna + sól do kąpieli
na nacierki lepsza od gotowych maści nalewka bursztynowa plus smalec gęsi plus rozmiażdżony czosnek który moczę w nalewce później przecedzam i dodaje smalec i nacieram plecki i piersi dzieci i lepej u mnie działa niż te maści gotowe
aneta411
Postów 886
Data rejestracji 15.06.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nie powinien Jej zaszkodzić Bioaron C - gdyż jest to syrop naturalny z aronii, ewentualnie Sambucol. Ja nie testowałam żadnych leków rozpuszczalnych, ale myślę, ze farmaceuta Ci pomoże.Aha, my jeszcze moczymy stópki (najczęściej przy katarze) w bardzo ciepłej wodzie z dodatkiem soli.
Moja mama za to jakimś cudem zgubiła 3 zmiotki w przeciągu 4 miesięcy, szufelki się ostały. To jeszcze były czasy gdy Majka nie chodziła do przedszkola a my pracowaliśmy.
Podczas sprzątania notorycznie ustawia mi przedmioty wg swojego widzimisię, tyle że ona sprząta jak mnie/nas nie ma bo wie, że się wściekamy jak coś rusza gdy my jesteśmy.
Aneczka ja na szczęście mieszkam nieco dalej od mamy ale ona pomaga, gdy nie ma nas w mieszkaniu.
Adam potem jedzie po mnie, że tak się daję ale nie mam serca na nią nakrzyczeć bo chyba tylko taka metoda odstraszyłaby ją od sprzątania. Ale o tym mówię, proszę, i co z tego:/.
dolly
Postów 8954
Data rejestracji 01.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Eee nie musisz sie obawiać, obraziłaby sie na chwilke, a potem wróciła do swoich nawyków
Gość: emka86
ja też się pod tym podpisuję! od 1 stycznia wszystko się wali na wszelkich płaszczyznach życia
właśnie miałam się wyżalić ,ale widzę ,że ktoś zrobił to za mnie...
Gość: katrin22
Dokładnie, ja na swoją nakrzyczę, obrazi się na jakieś 15 minut i dalej heja
barszcz
Postów 2199
Data rejestracji 22.03.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: tato999
musisz to załatwić z mamą bo będą między Wami spięcia, które będą Was powoli ale bardzo skutecznie niszczyć
ja bym nerwicy dostała jakby mi ktoś w moich rzeczach grzebał
nie chodzi o to, że masz na mamę wrzeszczeć ale powiedz jej, że jeśli choć raz jeszcze zrobi takie coś to już nigdy nie zaprosisz jej do siebie a z opieką nad dzieckiem jakoś sobie poradzicie
czasem trzeba się udać do skrajnych rozwiązań
joan
Postów 18746
Data rejestracji 02.09.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
Wkurza mnie, że wszystko dziś oblodzone, ośnieżone, zalane deszczem, znów posypane śniegiem, teraz grad pada; strach na dwór wyjść, a trzeba
petunija1
Postów 2507
Data rejestracji 24.11.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Heh. Moja mam non stop wszystkim mówi,że jestem źle wychowana (raczej mam swoje zdanie i przy nim obstaje)
Po czym ustawia mojego męża co i jak ma robić. Jest nawet rada jak ma prowadzić firmę.
Mój M zawsze jej na to,że nie będzie jej słuchał.
No bo jak ma słuchać kobiety co nawet córki nie umiała wychować i sama się do tego przyznaje.
Teraz mi już to lotto,ale wiele łez wylałam wcześniej...
Gość: pola731
teraz nie mam problemów - choć jakiś czas temu mi teściowa sprzątnęła ze stołu paragony konkursowe ... według niej to były śmieci
wkurza mnie brak pracy, a jak już się trafia to za taką stawkę , że na bilet miesięczny nie starczy
Gość: awi
Sprawa wydaje się prosta, wręcz banalna.
Nie krzycz, tylko w cztery oczy, z poważną miną powiedz, że nie chcesz aby zaglądała do szafek, nie chcesz by robiła porządki i przestawiała przedmioty. Będzie miło jak się zorientuje gdzie co leży i odłoży zawsze rzeczy na miejsce.
Jeżeli nie rozumie tego, to wymyśl jej jakieś proste zadanie, np nauczenie się na pamięć Bajki o carze Sałtanie, o jego synu, sławnym i potężnym bohaterze, księciu Gwidonie Sałtanowiczu i o pięknej księżniczce Łabędzicy po rosyjsku.
A jak to nie pomoże, to wrzuć do miski kilo maku i kilo soli i każ oddzielić jedno od drugiego
Tak jest kara dla niegrzecznych mam
agamaty
Postów 2876
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
a wyślij matkę do mnie, będzie mogła sprzątać do woli. Nie będę krzyczała a potem się nauczę na pamięć co gdzie schowała. No nie mam serca do porzadków... Nawet jej pozwolę w szafkach poukładać...
Joan moja mama nie krzyczy, nawet z dzieciństwa nie pamiętam żeby się na mnie o coś wściekła:D. No raz, kiedy chciałam rzucić studia i iść na inny kierunek ale to już inna historia;).
mia
Postów 17578
Data rejestracji 04.05.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane 14
Szlag - tego numeru na pewno nie będę blokować - to się wzięli na sposób!
Opowiedz Panu Bogu o swoich planach na przyszłość, a rozbawisz Go do rozpuku...
zaczytana-pola
Postów 11586
Data rejestracji 24.03.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ale Ty nie blokujesz sms- ów z danego nr telefonu( np. 7043), ale od danej firmy, która wysyła SPAM o danej tematyce. Oni usuwają numer z bazy wróżkowego SPAM- u, a nie blokują go...