Wkurza mnie...

Gość: gracet

#5599662 Napisano: 01.03.2013 21:58:53
o widzicie!
parę lat temu mnie tu zrównali za moje poglądy i spostrzeżenia....
że to niemożliwe, że to moja wina, że to jakaś prowincja....
czasy się zmieniły?
pies to ZWIERZE za które odpowiedzialny jet człowiek... za jego agresję, za jego odchody, za bezpieczeństwo....
żal, że nieliczni właściciele i miłośnicy to wiedzą!
0 0

Gość: katrin22

#5599665 Napisano: 01.03.2013 22:00:16
gracet napisał(a):

czarnygreg, ja również mam uraz do psów - ugryzł mnie "łagodny" pies znajomych, kiedy broniłam przed nim mojej córeczki...ból po ugryzieniu nie do opisania, gojenie długotrwałe i na nic mi przeprosiny znajomych!

Żadnemu psu nie można ufać. Sama mam sznaucera mini, jest kochany, ale nie mam go od szczeniaka, był rozpuszczony i nie posłuszny, musiałam go nieźle przeszkolić, buntował się i nawet mnie kąsał, do dziś mnie kąsa gdy go strzygę, więc co dopiero by mógł zrobić obcemu? Dzieciom zabraniam go głaskać, a jak mamy gości to pies jest na podwórzu, dopiero wieczorem go wpuszczam, nagonię na posłanie i "nie ma głaskania psa przez innych"

Sama bałam się co to będzie jak pojawi się dziecko w domu, czy pies nie będzie zazdrosny i zastosowałam metodę, którą zastosowali znajomi. Mąż ze szpitala przywiózł do domu osikaną pieluchę, dał psu do powąchania, i tak przez kilka dni, a jak wróciłam z dzieckiem do domu, to wtedy moja mam wzięła psa na spacer, także pies nie czuł się, że ktoś wkracza na jego terytorium, tylko pies wchodzi już do terytorium dziecka. Przez kilka tygodni psiak zaglądął na dziecko dziwnie, uszy miał podniesione, ale trzymając dziecko na rękach bawiłam się z psem i dałam mu do zrozumienia, że dziecko nie zabiera mu pani. Teraz psiak lata z moim synkiem, jednak ja cały czas czuwam i dziecka z psem sam na sam nie zostawiam.
0 0

joan

#5599673 Napisano: 01.03.2013 22:06:52
katrin22 napisał(a):

(...) W ogóle na wiosce jeszcze jest jakieś zacofanie, właściciele puszczają psy luzem. (...)

Nie tylko u Ciebie, sporo chodzę po górach, najgorszy odcinek do przejścia to dla mnie nie ostre podejście na szczyt, tylko pierwsze fragmenty szlaku, czyli przez wsie aż do linii lasu emotka A najlepsze są watahy psów latające luzem np. w Pcimiu, to dopiero czad! Ale co tam, grunt, że kapliczka przy drodze zadbana, a jak ktoś jest nietamtejszy, to niech se sam radzi emotka
0 0

Gość: jolcia12

#5599683 Napisano: 01.03.2013 22:13:48
Wkurza mnie pierd*lone Play i to że mi blokują stratery emotka

Dziś chciałam je porejestrować i wymusić ich odblokowanie, ale brak mi było argumentów.

Po przestudiowaniu regulaminów jestem pewna, że paniusie w salonach play są niedouczone i że nie mają prawa odmówienia mi rejestracji starterów. Oraz że blokowanie nowych starterów jest bezprawne!

Będę walczyć!!!
0 0

joan

#5599691 Napisano: 01.03.2013 22:17:24
gracet napisał(a):

o widzicie!
parę lat temu mnie tu zrównali za moje poglądy i spostrzeżenia....
że to niemożliwe, że to moja wina, że to jakaś prowincja....
czasy się zmieniły?
pies to ZWIERZE za które odpowiedzialny jet człowiek... za jego agresję, za jego odchody, za bezpieczeństwo....
żal, że nieliczni właściciele i miłośnicy to wiedzą!

Tzn., że z biegiem czasu ludzie stali się bardziej świadomi tego, jaki mają wpływ na psy. Widzę po sobie, mam zupełnie inne podejście do psów, niż pół roku temu. I codziennie oglądam Cesara, dla relaksu. Doszło do tego, że nawet nagrania z Chin (Japonii? Korei?) oglądam, tzn. dialogi są w j. angielskim, a do tego napisy w postaci krzaczków emotka

Dobranoc, dzieweczki, spokojnych snów.
0 0

Gość: katrin22

#5599718 Napisano: 01.03.2013 22:29:51
joan napisał(a):

katrin22 napisał(a):

(...) W ogóle na wiosce jeszcze jest jakieś zacofanie, właściciele puszczają psy luzem. (...)

Nie tylko u Ciebie, sporo chodzę po górach, najgorszy odcinek do przejścia to dla mnie nie ostre podejście na szczyt, tylko pierwsze fragmenty szlaku, czyli przez wsie aż do linii lasu emotka A najlepsze są watahy psów latające luzem np. w Pcimiu, to dopiero czad! Ale co tam, grunt, że kapliczka przy drodze zadbana, a jak ktoś jest nietamtejszy, to niech se sam radzi emotka

Ja nawet planowałam zakup paralizatora na takie psy, bo bałam się wyjść na spacer. I odnosiłam wrażenie, że niektórzy specjalnie puszczali swoje kundle luzem i mieli ubaw jak uciekałam z psem na rękach. Potem miałam kij w razie "w", wiem prymitywne...ale inaczej nie dało się wyjść, ale ja się teraz cieszę, że problem spacerów z psem mam z głowy. Teraz jak będę wychodzić z dzieckiem na spacer, to będę zwracała uwagę ludziom, żeby zamykali swoje psy, a jak to nie pomoże, to zgłoszę gdzie trzeba.

A mnie ostatnio wkurza, że ludziska paskudne nie wrzucają śmieci do kubłów tylko obok... Naprzeciwko domku mam kosz na plastiki i na szkło. Jak kosz jest pełny, to ktoś beszczelnie wysypuje swoje obok, żeby chociaż w worku zostawił. Kilka razy poszłam i pozbierałam, ale nie mam ochoty tego robić. Mam plan, żeby wywiesić na tablicy ogłoszeń (jest tuż za koszami) kartkę z prośbą, ale co napisać, by dotarło do tego płytkiego ludu? Jak napiszę "proszę nie rozrzucać śmieci obok kosza", to zignorują to emotka
0 0

benasia

#5599751 Napisano: 01.03.2013 23:18:48
U nas na wsi o dziwo psy raczej nie latają, rzadko się zdarza żeby jakieś latały, owszem sąsiada pies husky czasem ucieka (kilka razy zagryzł i zabrał moim rodzicom kurę), i jeszcze u jednego sąsiada pies lata ale tez tylko szczeka a czasem nawet nie ogólenie nie groźny - wszak pies moze latać ale powinien tylko i wyłacznie na swoim ogrodzonym podwórku i konieczna jest tabliczka ostrzegawcza że pies jest na podwórku.
0 0

asantesana

#5599752 Napisano: 01.03.2013 23:22:04
katrin22 napisał(a):

Jak napiszę "proszę nie rozrzucać śmieci obok kosza", to zignorują to emotka

Ja bym napisała najpierw miło - w stylu, że wygląd koszy na śmieci jest wizerunkiem miejscowości X i miło by było, aby wszyscy byli dumni, że są jej mieszkańcami" Jeśli nie pomoże, to z grubej rury.
0 0

vickichelm

#5599757 Napisano: 01.03.2013 23:34:57
wkurza mnie to , że PRAWIE nic nie wygrywam...Gdzie się podziałyyyyy tamte wygraneee... emotka
0 0

Gość: sarsaparilla

#5599760 Napisano: 01.03.2013 23:42:26
katrin22 napisał(a):

joan napisał(a):

katrin22 napisał(a):

Ja nawet planowałam zakup paralizatora na takie psy, bo bałam się wyjść na spacer. I odnosiłam wrażenie, że niektórzy specjalnie puszczali swoje kundle luzem i mieli ubaw jak uciekałam z psem na rękach. Potem miałam kij w razie "w", wiem prymitywne...ale inaczej nie dało się wyjść, ale ja się teraz cieszę, że problem spacerów z psem mam z głowy. Teraz jak będę wychodzić z dzieckiem na spacer, to będę zwracała uwagę ludziom, żeby zamykali swoje psy, a jak to nie pomoże, to zgłoszę gdzie trzeba.

A mnie ostatnio wkurza, że ludziska paskudne nie wrzucają śmieci do kubłów tylko obok... Naprzeciwko domku mam kosz na plastiki i na szkło. Jak kosz jest pełny, to ktoś beszczelnie wysypuje swoje obok, żeby chociaż w worku zostawił. Kilka razy poszłam i pozbierałam, ale nie mam ochoty tego robić. Mam plan, żeby wywiesić na tablicy ogłoszeń (jest tuż za koszami) kartkę z prośbą, ale co napisać, by dotarło do tego płytkiego ludu? Jak napiszę "proszę nie rozrzucać śmieci obok kosza", to zignorują to emotka

U nas w zeszłym roku druga wspólnota z którą dzielimy podwórko, ogrodziła swoje śmietniki, drzwi na klucz, elegancko kwiatki obok posadzone, miodzio.

Co robili ci wymuskani lokatorzy? Notorycznie wrzucali nam swoje śmieci tak, że po 2 dniach mieliśmy pełne kubły a u nich prawie nic nie było. Na moja uwagę do gościa, który przy mnie bezczelnie wywalał swoje śmieci do naszych koszy, że jego śmietnik stoi metr dalej, pan odrzekł, że "se będzie wywalał tam, gdzie mu się podoba". Po miesiącu i my zrobiliśmy mur.

Przykładów ludzkiej złośliwości w ten deseń pociągniętej, mogę mnożyć na pęczki:/.
0 0

zaczytana-pola

#5599794 Napisano: 02.03.2013 00:31:23
Wkurza mnie, że doszło do takiej sytuacji emotka emotka
http://www.gazeta...1/POWIAT16/130309936
0 0

jorunn2010

#5599808 Napisano: 02.03.2013 07:38:38
zaczytana-pola napisał(a):

Wkurza mnie, że doszło do takiej sytuacji emotka emotka
http://www.gazeta...1/POWIAT16/130309936

też mnie wkurza i smuci że do tego doszło, ale mała się odnalazła, nic jej nie jest emotka
0 0

benasia

#5599840 Napisano: 02.03.2013 09:33:50
wkurza mnie ze jak klikam wasze linki zeby zobaczyć (np powyżej) to mi się reklamy otwierają emotka
0 0

Gość: hittmanka

#5599849 Napisano: 02.03.2013 09:59:04
benasia napisał(a):

wkurza mnie ze jak klikam wasze linki zeby zobaczyć (np powyżej) to mi się reklamy otwierają emotka

oooo.... mnie też to masakrycznie wkurza bo nijak nie da się wejść pod te linki... tylko reklamy emotka
0 0

kammaro

#5599855 Napisano: 02.03.2013 10:22:38
hittmanka napisał(a):

benasia napisał(a):

oooo.... mnie też to masakrycznie wkurza bo nijak nie da się wejść pod te linki... tylko reklamy emotka

Mnie też to wkurza emotka
Wciskając Ctrl i klikając w link otwiera się reklama i oczekiwana strona.
0 0

Gość: mikki85

#5599858 Napisano: 02.03.2013 10:27:29

zdolnabestia napisał(a):

swibek napisał(a):

wkurzają mnie te "niby darmowe" programy do PITów! Takie PITolenie smutków! Co pobieram jakiś to owszem darmowy ale narzucają mi już fundację na 1%.. no OK, chcę przekazać 1% ale komuś innemu.. i czy nie ma wersji programu, żebym sama mogła to wpisać? Czy tylko w wersji papierkowej mogę uzupełnić sama? Niedługo to i na papierkach będą już
narzucone i jeszcze za opłatą może.. emotka potrzebuję normalny program z czystym formularzem!! emotka
emotka czy ktoś z Was zna taki w necie, ja już pobrałam 8 róznych i wszędzie są fundacje, które mi nie odpowiadają.. emotka

Niedługo może już w ogóle nie być wyboru, gdzie oddać 1%, rząd chce położyć na tym łapę, bo za dużo pieniędzy trafia do prywatnych potrzebujących.. emotka
http://fakty.inte...echanizmie,1884004,3

Niestety sięgają po kasę wszędzie gdzie tylko się da emotka . Szkoda tylko, że ministerstwo finansów( i nie tylko) nie może zaoszczędzić np. na swoich nagrodach...

mam lepszego kwiatka emotka

od lipca tysiące ludzi pobierających świadczenia pielęgnacyjne może być bez środków do życia emotka

ustawa działa do końca czerwca, nowe wnioski będą jednak przyjmowane najwcześniej w lipcu, decyzje pojawią się nie wcześniej niż w sierpniu, pieniądze zapewne dopiero we wrześniu

i ludzie opiekujący się niepełnosprawnymi przez co najmniej 2 miesiące mają żyć... powietrzem emotka
0 0

kammaro

#5599871 Napisano: 02.03.2013 10:51:18
mikki85 napisał(a):

zdolnabestia napisał(a):

swibek napisał(a):

wkurzają mnie te "niby darmowe" programy do PITów! Takie PITolenie smutków! Co pobieram jakiś to owszem darmowy ale narzucają mi już fundację na 1%.. no OK, chcę przekazać 1% ale komuś innemu.. i czy nie ma wersji programu, żebym sama mogła to wpisać? Czy tylko w wersji papierkowej mogę uzupełnić sama? Niedługo to i na papierkach będą już
narzucone i jeszcze za opłatą może.. emotka potrzebuję normalny program z czystym formularzem!! emotka
emotka czy ktoś z Was zna taki w necie, ja już pobrałam 8 róznych i wszędzie są fundacje, które mi nie odpowiadają.. emotka

Niedługo może już w ogóle nie być wyboru, gdzie oddać 1%, rząd chce położyć na tym łapę, bo za dużo pieniędzy trafia do prywatnych potrzebujących.. emotka
http://fakty.inte...echanizmie,1884004,3

Niestety sięgają po kasę wszędzie gdzie tylko się da emotka . Szkoda tylko, że ministerstwo finansów( i nie tylko) nie może zaoszczędzić np. na swoich nagrodach...

mam lepszego kwiatka emotka

od lipca tysiące ludzi pobierających świadczenia pielęgnacyjne może być bez środków do życia emotka

ustawa działa do końca czerwca, nowe wnioski będą jednak przyjmowane najwcześniej w lipcu, decyzje pojawią się nie wcześniej niż w sierpniu, pieniądze zapewne dopiero we wrześniu

i ludzie opiekujący się niepełnosprawnymi przez co najmniej 2 miesiące mają żyć... powietrzem emotka

Ja już nie mam słów, na to co się dzieje w tym kraju! emotka Dlaczego MY się na to zgadzamy? Na całym świecie ludzie potrafią się zbuntować, wyjść na ulicę, obalić rząd.
Na FB jest profil "obalić rząd" i lubi go tylko 884 osoby a 17 "o tym mówi"! To jak MY chcemy coś zmienić?!
0 0

koper

#5599881 Napisano: 02.03.2013 11:11:13
benasia napisał(a):

Też tak mam, ale jak kliknę drugim przyciskiem myszy i wybiorę "otwórz w nowym oknie" to otwiera się normalna strona, a nie reklama" emotka
Niemniej jednak jest to strasznie wkurzające emotka
0 0

zaczytana-pola

#5599901 Napisano: 02.03.2013 11:47:17
kammaro napisał(a):

Ja już nie mam słów, na to co się dzieje w tym kraju! emotka Dlaczego MY się na to zgadzamy? Na całym świecie ludzie potrafią się zbuntować, wyjść na ulicę, obalić rząd.
Na FB jest profil "obalić rząd" i lubi go tylko 884 osoby a 17 "o tym mówi"! To jak MY chcemy coś zmienić?!

Podejrzewam, że jak nie ten rząd, to następny będzie taki sam...
0 0

Gość: czarnygreg

#5599904 Napisano: 02.03.2013 11:57:38
Kammaro, byl czas ze ludzie obalili nie tylko rzad, i cos mi sie zdaje ze wielu sie czkawka te zmiany odbily,chyba nikt nie wierzy ze takie dzialanie przyniesie cos dobrego,
0 0