Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: gracet
parę lat temu mnie tu zrównali za moje poglądy i spostrzeżenia....
że to niemożliwe, że to moja wina, że to jakaś prowincja....
czasy się zmieniły?
pies to ZWIERZE za które odpowiedzialny jet człowiek... za jego agresję, za jego odchody, za bezpieczeństwo....
żal, że nieliczni właściciele i miłośnicy to wiedzą!
Gość: katrin22
Żadnemu psu nie można ufać. Sama mam sznaucera mini, jest kochany, ale nie mam go od szczeniaka, był rozpuszczony i nie posłuszny, musiałam go nieźle przeszkolić, buntował się i nawet mnie kąsał, do dziś mnie kąsa gdy go strzygę, więc co dopiero by mógł zrobić obcemu? Dzieciom zabraniam go głaskać, a jak mamy gości to pies jest na podwórzu, dopiero wieczorem go wpuszczam, nagonię na posłanie i "nie ma głaskania psa przez innych"
Sama bałam się co to będzie jak pojawi się dziecko w domu, czy pies nie będzie zazdrosny i zastosowałam metodę, którą zastosowali znajomi. Mąż ze szpitala przywiózł do domu osikaną pieluchę, dał psu do powąchania, i tak przez kilka dni, a jak wróciłam z dzieckiem do domu, to wtedy moja mam wzięła psa na spacer, także pies nie czuł się, że ktoś wkracza na jego terytorium, tylko pies wchodzi już do terytorium dziecka. Przez kilka tygodni psiak zaglądął na dziecko dziwnie, uszy miał podniesione, ale trzymając dziecko na rękach bawiłam się z psem i dałam mu do zrozumienia, że dziecko nie zabiera mu pani. Teraz psiak lata z moim synkiem, jednak ja cały czas czuwam i dziecka z psem sam na sam nie zostawiam.
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
joan
Postów 18746
Data rejestracji 02.09.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
Nie tylko u Ciebie, sporo chodzę po górach, najgorszy odcinek do przejścia to dla mnie nie ostre podejście na szczyt, tylko pierwsze fragmenty szlaku, czyli przez wsie aż do linii lasu
Gość: jolcia12
Dziś chciałam je porejestrować i wymusić ich odblokowanie, ale brak mi było argumentów.
Po przestudiowaniu regulaminów jestem pewna, że paniusie w salonach play są niedouczone i że nie mają prawa odmówienia mi rejestracji starterów. Oraz że blokowanie nowych starterów jest bezprawne!
Będę walczyć!!!
joan
Postów 18746
Data rejestracji 02.09.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
Tzn., że z biegiem czasu ludzie stali się bardziej świadomi tego, jaki mają wpływ na psy. Widzę po sobie, mam zupełnie inne podejście do psów, niż pół roku temu. I codziennie oglądam Cesara, dla relaksu. Doszło do tego, że nawet nagrania z Chin (Japonii? Korei?) oglądam, tzn. dialogi są w j. angielskim, a do tego napisy w postaci krzaczków
Dobranoc, dzieweczki, spokojnych snów.
Gość: katrin22
Ja nawet planowałam zakup paralizatora na takie psy, bo bałam się wyjść na spacer. I odnosiłam wrażenie, że niektórzy specjalnie puszczali swoje kundle luzem i mieli ubaw jak uciekałam z psem na rękach. Potem miałam kij w razie "w", wiem prymitywne...ale inaczej nie dało się wyjść, ale ja się teraz cieszę, że problem spacerów z psem mam z głowy. Teraz jak będę wychodzić z dzieckiem na spacer, to będę zwracała uwagę ludziom, żeby zamykali swoje psy, a jak to nie pomoże, to zgłoszę gdzie trzeba.
A mnie ostatnio wkurza, że ludziska paskudne nie wrzucają śmieci do kubłów tylko obok... Naprzeciwko domku mam kosz na plastiki i na szkło. Jak kosz jest pełny, to ktoś beszczelnie wysypuje swoje obok, żeby chociaż w worku zostawił. Kilka razy poszłam i pozbierałam, ale nie mam ochoty tego robić. Mam plan, żeby wywiesić na tablicy ogłoszeń (jest tuż za koszami) kartkę z prośbą, ale co napisać, by dotarło do tego płytkiego ludu? Jak napiszę "proszę nie rozrzucać śmieci obok kosza", to zignorują to
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
asantesana
Postów 6360
Data rejestracji 14.01.2012
Punkty karne 0
Konkursy dodane 11
Ja bym napisała najpierw miło - w stylu, że wygląd koszy na śmieci jest wizerunkiem miejscowości X i miło by było, aby wszyscy byli dumni, że są jej mieszkańcami" Jeśli nie pomoże, to z grubej rury.
vickichelm
Postów 2593
Data rejestracji 08.06.2011
Punkty karne 1
Konkursy dodane
Gość: sarsaparilla
U nas w zeszłym roku druga wspólnota z którą dzielimy podwórko, ogrodziła swoje śmietniki, drzwi na klucz, elegancko kwiatki obok posadzone, miodzio.
Co robili ci wymuskani lokatorzy? Notorycznie wrzucali nam swoje śmieci tak, że po 2 dniach mieliśmy pełne kubły a u nich prawie nic nie było. Na moja uwagę do gościa, który przy mnie bezczelnie wywalał swoje śmieci do naszych koszy, że jego śmietnik stoi metr dalej, pan odrzekł, że "se będzie wywalał tam, gdzie mu się podoba". Po miesiącu i my zrobiliśmy mur.
Przykładów ludzkiej złośliwości w ten deseń pociągniętej, mogę mnożyć na pęczki:/.
zaczytana-pola
Postów 11585
Data rejestracji 24.03.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
http://www.gazeta...1/POWIAT16/130309936
jorunn2010
Postów 664
Data rejestracji 15.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
też mnie wkurza i smuci że do tego doszło, ale mała się odnalazła, nic jej nie jest
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: hittmanka
oooo.... mnie też to masakrycznie wkurza bo nijak nie da się wejść pod te linki... tylko reklamy
kammaro
Postów 2095
Data rejestracji 29.03.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mnie też to wkurza
Wciskając Ctrl i klikając w link otwiera się reklama i oczekiwana strona.
Uskrzydla mnie każda wygrana.Przegrana daje kopa do działania.
♦♦♦
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
Gość: mikki85
mam lepszego kwiatka
od lipca tysiące ludzi pobierających świadczenia pielęgnacyjne może być bez środków do życia
ustawa działa do końca czerwca, nowe wnioski będą jednak przyjmowane najwcześniej w lipcu, decyzje pojawią się nie wcześniej niż w sierpniu, pieniądze zapewne dopiero we wrześniu
i ludzie opiekujący się niepełnosprawnymi przez co najmniej 2 miesiące mają żyć... powietrzem
kammaro
Postów 2095
Data rejestracji 29.03.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja już nie mam słów, na to co się dzieje w tym kraju!
Na FB jest profil "obalić rząd" i lubi go tylko 884 osoby a 17 "o tym mówi"! To jak MY chcemy coś zmienić?!
koper
Postów 2237
Data rejestracji 20.03.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Też tak mam, ale jak kliknę drugim przyciskiem myszy i wybiorę "otwórz w nowym oknie" to otwiera się normalna strona, a nie reklama"
Niemniej jednak jest to strasznie wkurzające
zaczytana-pola
Postów 11585
Data rejestracji 24.03.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Podejrzewam, że jak nie ten rząd, to następny będzie taki sam...
Gość: czarnygreg