Wkurza mnie...

aneta411

#5599412 Napisano: 01.03.2013 17:57:32
rubik napisał(a):

Wkurza mnie brak ślizgaczy z Łakotek z stycznia nie zna kto nr tel.aby reklamować.

Skontaktuj się z nimi przez stronkę http://www.zjazdlasuchow.pl/kontakt mi odpisali po godzinie (tzn. podejrzewam, że przez weekend nie pracują, ale w poniedziałek powinni odpisać lub oddzwonić).
0 0

dolly

#5599430 Napisano: 01.03.2013 18:15:21
kalisto1986 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

Katrin emotka emotka emotka

No co mi katrinujesz emotka Ja wiem, że Kali ma większe prawa, ale Ona chciała wiosnę mieć tylko dla siebie emotka

no ba i mam dla siebie emotka
Jak mnie wzieła faza na porządki wiosenne, to oznacza,że wiosna już zostaje emotka

Słonko świeci, powietrze, tak przyjemne,że w całym domu od rana okna pootwierane, tylko,żeby jeszcze mały czart zaraził się tym zapałem i ruszył do tego co musi zrobić ...

hehe, niech zostanie, ale i u mnie emotka

Wkurza mnie gilgotanie w gardle, płukanie pomaga na chwile, już mnie klatka boli od pokasływania przez to gilgotanie emotka
0 0

calliope

#5599431 Napisano: 01.03.2013 18:15:25
Miałam się nie wkurzać z byle powodu ale dziś mam dość wszystkiego, chyba mi hormony świrują emotka , jeszcze musiałam zmienić hasło do poczty bo ktoś próbował się włamać emotka
0 0

Gość: rubik

#5599460 Napisano: 01.03.2013 18:52:22
Cytat rubik :
Wkurza mnie brak ślizgaczy z Łakotek z stycznia nie zna kto nr tel.aby reklamować.

Skontaktuj się z nimi przez stronkę http://www.zjazdlasuchow.pl/kontakt mi odpisali po godzinie (tzn. podejrzewam, że przez weekend nie pracują, ale w poniedziałek powinni odpisać lub oddzwonić).

Dziękuje bardzo za informację.
0 0

zdolnabestia

#5599476 Napisano: 01.03.2013 19:05:56
swibek napisał(a):

wkurzają mnie te "niby darmowe" programy do PITów! Takie PITolenie smutków! Co pobieram jakiś to owszem darmowy ale narzucają mi już fundację na 1%.. no OK, chcę przekazać 1% ale komuś innemu.. i czy nie ma wersji programu, żebym sama mogła to wpisać? Czy tylko w wersji papierkowej mogę uzupełnić sama? Niedługo to i na papierkach będą już narzucone i jeszcze za opłatą może.. emotka potrzebuję normalny program z czystym formularzem!! emotka
emotka czy ktoś z Was zna taki w necie, ja już pobrałam 8 róznych i wszędzie są fundacje, które mi nie odpowiadają.. emotka

Niedługo może już w ogóle nie być wyboru, gdzie oddać 1%, rząd chce położyć na tym łapę, bo za dużo pieniędzy trafia do prywatnych potrzebujących.. emotka
http://fakty.inte...echanizmie,1884004,3
0 0

jola29k

#5599488 Napisano: 01.03.2013 19:17:02
wkurza mnie sąsiad i jego pies , co za głupi palant nie zamyka bramy i ten jego pies biega po całym osiedlu i łapie za nogawki , syn się go boi bo pies się stawia a straż miejska ma to daleko
0 0

Gość: czarnygreg

#5599510 Napisano: 01.03.2013 19:33:40
jola29k napisał(a):

wkurza mnie sąsiad i jego pies , co za głupi palant nie zamyka bramy i ten jego pies biega po całym osiedlu i łapie za nogawki , syn się go boi bo pies się stawia a straż miejska ma to daleko

Nie wiem w jakim wieku jest syn ale moze kup gaz pieprzowy?
0 0

jola29k

#5599529 Napisano: 01.03.2013 19:55:37
czarnygreg napisał(a):

jola29k napisał(a):

Nie wiem w jakim wieku jest syn ale moze kup gaz pieprzowy?

syn ma dopiero 9 lat jeszcze sobie coś zrobi albo komuś
0 0

joan

#5599570 Napisano: 01.03.2013 20:29:45
jola29k napisał(a):

Ja bym zrobiła tak:
1) nagrywam 3 - 5 filmików, dokumentujących zachowanie psa; szczególnie, gdy biega bez kagańca i smyczy i podgryza spacerowiczów (muszą to być koniecznie nagrania z różnych dni, żeby właściciel nie wykręcił się sianem, że "Akurat wtedy pies mi uciekł."),
2) wysyłam mejla do Straży Miejskiej z adnotacją, że - zgodnie z Kodeksem Wykroczeń - "Art. 77. Kto nie zachowuje zwykłych lub nakazanych środków ostrożności przy trzymaniu zwierzęcia, podlega karze grzywny do 250 złotych albo karze nagany."
3) przypominam w mejlu, że obowiązkiem Straży Miejskiej jest ochrona spokoju i porządku w miejscach publicznych,
4) uprzejmie informuję, że jeśli w ciągu 7 dni Straż Miejska nie podejmie żadnych działań, prześlę tego samego mejla do lokalnej prasy, BO ŻYCIE I ZDROWIE MOJEGO DZIECKA JEST DLA MNIE NAJWAŻNIEJSZE!
0 0

kalisto1986

#5599593 Napisano: 01.03.2013 21:00:30
joan napisał(a):

jola29k napisał(a):

Ja bym zrobiła tak:
1) nagrywam 3 - 5 filmików, dokumentujących zachowanie psa; szczególnie, gdy biega bez kagańca i smyczy i podgryza spacerowiczów (muszą to być koniecznie nagrania z różnych dni, żeby właściciel nie wykręcił się sianem, że "Akurat wtedy pies mi uciekł."),
2) wysyłam mejla do Straży Miejskiej z adnotacją, że - zgodnie z Kodeksem Wykroczeń - "Art. 77. Kto nie zachowuje zwykłych lub nakazanych środków ostrożności przy trzymaniu zwierzęcia, podlega karze grzywny do 250 złotych albo karze nagany."
3) przypominam w mejlu, że obowiązkiem Straży Miejskiej jest ochrona spokoju i porządku w miejscach publicznych,
4) uprzejmie informuję, że jeśli w ciągu 7 dni Straż Miejska nie podejmie żadnych działań, prześlę tego samego mejla do lokalnej prasy, BO ŻYCIE I ZDROWIE MOJEGO DZIECKA JEST DLA MNIE NAJWAŻNIEJSZE!

najszybsza reakcja jest wtedy, gdy dzwonimy po interwencje, a oni odmawiają wystarczy poprosić grzecznie " rozumiem,że odmawia Pan interwencji ? Mogę prosić o powtórzenie Pana nazwiska ? " - chyba nigdy nie zdarzyło mi się, żeby ta metoda zawiodła. Jak już przyjadą warto spisać ich nr służbowe i dane - wtedy nie wymigują się i po stosownej ilości interwencji kierują sprawe do sądu emotka
0 0

Gość: gracet

#5599604 Napisano: 01.03.2013 21:14:23
dzięki, że jesteście:) cały czas się uczę!
0 0

Gość: katrin22

#5599613 Napisano: 01.03.2013 21:18:10
jola29k napisał(a):

Miałam podobną sytuację parę lat temu. Bałam się wyjść z psem na wieczorny spacer, bo dalszego sąsiada 2 psy od razu nas atakowały i pewnego razu pogryzły mojego sznaucerka, ledwo zdążyłam go wziąć na ręce i uciec do domu. Jeszcze pod wpływem adrenaliny zadzwoniłam na policję, przyjechali spisali protokół i rzekomo pojechali do właściciela ostrzec go. Jeszcze mi ci idioci policjanci ciśnienie podnieśli, bo zaczęli sobie jaja robić i głupio się chichotać, wtedy stanowczym tonem powiedziałam "To pana bawi? jakbym nie uciekła, to być może i mnie by pogryzły, bo broniłam swojego psa" i po tym tekście zatkali się. Powiem tak: Guzik to dało, musiałam zmienić trasę spacerów. W ogóle na wiosce jeszcze jest jakieś zacofanie, właściciele puszczają psy luzem. Teraz Mam wieli ogród i nie muszę z psem wychodzić, ale czasami widzę jak dalszy sąsiad puszcza swojego owczarka luzem i podejrzewam, że znów będę musiała walczyć, a najgorsze jest to, że tacy ludzie nic nie rozumieją i pewnie sobie wrogów narobię, ale bezpieczeństwo mojej rodziny najważniejsze i w D mam czyjąś opinię.

Jola, Ty dzwoń na policję i nie bój się sąsiada, rób fotki jak pies lata luzem! a sprawa będzie wygrana.
0 0

jola29k

#5599631 Napisano: 01.03.2013 21:27:32
to nasze osiedle to całe " obsrane " a wieczorem to sama się boje wychodzić a jak już muszę to mam taką starą laskę od teścia
0 0

#5599633 Napisano: 01.03.2013 21:31:40
jola29k napisał(a):

to nasze osiedle to całe " obsrane " a wieczorem to sama się boje wychodzić a jak już muszę to mam taką starą laskę od teścia

pisałam o tym dokładnie na początki swojej kariery na e-konkursach... mój mały syn (wtedy) zawsze wracał z osiedlowego spaceru w psich g***ach...
dziś mam swój domek, a córeczka chodzi czysta!!!!!!
0 0

Gość: czarnygreg

#5599642 Napisano: 01.03.2013 21:40:27
Rzeczywiscie gaz dla dziewieciolatka to nie jest db pomysl,ale sobie kup,
Mnie pogryzl kiedys pies sasiada, cos w rodzaju mieszanki amstafa z dobermanem, wybiegl i rzucil sie na mnie,najpierw szarpnal za rekaw plaszcza w potem probowal mnie zagryzc bo staral sie zatopic zeby w szyi, to bylo juz ze dwa lata temu,do tej pory mam na barku slad zebow, tylko je odrobine wbil bo mialam na sobie plaszcz,gruby sweter i bylam zawinieta w bardzo dlugi i gruby szal,bylo minus 20, i to uratowalo mi zycie, lekarz na pogotowiu opatrujac mi reke skomentowal: dziwne ze pani nie zagryzzl albo przynajmniej nie wyszrpnal kawalka ciala....
Reke mialam spuchnieta do podwojnej wielkosci,musialam isc do chirurga naczyniowego, pies moze mial a moze nie mial szczepien bo po jakims czasie dopiero sie znalazly,wiec i tak dostalam dwa zastrzyki ktore bardzo niestety kolidowaly z lekami ktore musze przyjmowac,
Aha,sasiedzi zdziwieni,komentarz - on nikogo nie gryzie,ojej,
Znaczy sama mu pysk wpadlam, nie przeprosili, sa do tej pory obrazeni i sie nie odzywaja bo zaplacili mandat....200 zl!!! Szok!
Ja przez dlugi czas balam sie wyjsc z domu, nie wyjde jak gazu ze soba nie mam,
Mam uraz do wlascicieli psow,ktorzy je wolo puszczaja,u nas zwierzeta sie chroni bardziej niz ludzi,
Uwazam ze wieki pies ktory wybiega z posesji rzuca sie kogos i chce zagryzc powinien byc uspiony,ale zyje przeciec,wiec NIC sie nie stalo...
0 0

#5599650 Napisano: 01.03.2013 21:47:45
czarnygreg, ja również mam uraz do psów - ugryzł mnie "łagodny" pies znajomych, kiedy broniłam przed nim mojej córeczki...ból po ugryzieniu nie do opisania, gojenie długotrwałe i na nic mi przeprosiny znajomych!
0 0

jola29k

#5599651 Napisano: 01.03.2013 21:48:28
gracet napisał(a):

jola29k napisał(a):

pisałam o tym dokładnie na początki swojej kariery na e-konkursach... mój mały syn (wtedy) zawsze wracał z osiedlowego spaceru w psich g***ach...
dziś mam swój domek, a córeczka chodzi czysta!!!!!!

ja też mieszkam w domu to jest osiedle domków takie stare osiedle bo domki są podobne , powojenne
0 0

Gość: katrin22

#5599655 Napisano: 01.03.2013 21:51:57
O jak mnie wkurzają psie kupy... sama wychodziłam z psem w takie miejsca gdzie może się załatwić i nikt w nie nie depnie (na wiosce nikt kup nie zbiera).

A sąsiedzi potrafią być okropni. Moi byli sąsiedzi (mieszkałam z rodzicami) podtruli nad w sumie 5 psów. Jednego owczarka niemieckiego (był w kojcu, nikomu nic nie robił), 2 dobermany i na koniec znów owczarka i jednego kundelka, a najgorsze jest to, że nic im nie mogliśmy udowodnić, a psów nie dało się uratować, te wszystkie wydarzenia trwały z 15 lat. Po ostatnim psie zaprzysięgłam sobie, że się do sąsiadów nie odezwę. Tacy potrafią być ludzie, aż ciężko w to uwierzyć. A czemu podejrzewam sąsiadów? bo słyszałam, że ponoć bali się takich dużych psów, tylko psy były w kojcu, a brat wyprowadzał je na smyczy na spacery, wrrr i się wkurzyłam znów, bo sobie to przypomniałam emotka
0 0

jola29k

#5599656 Napisano: 01.03.2013 21:53:43
gracet napisał(a):

czarnygreg, ja również mam uraz do psów - ugryzł mnie "łagodny" pies znajomych, kiedy broniłam przed nim mojej córeczki...ból po ugryzieniu nie do opisania, gojenie długotrwałe i na nic mi przeprosiny znajomych!

mnie dwa razy ugryzł pies raz jak byłam mała chodziłam do szkoły ,to nie był mocno fizycznie ale wtedy strasznie się bałam psów a potem jak byłam dorosła to ugryzł mnie jamnik od znajomej w ręke bo chciałm pogłaskać kota to do dziś mam blizny i boje się psów . Chociaż w domu mama miała owczarka
0 0

zaczytana-pola

#5599658 Napisano: 01.03.2013 21:54:31
zdolnabestia napisał(a):

swibek napisał(a):

wkurzają mnie te "niby darmowe" programy do PITów! Takie PITolenie smutków! Co pobieram jakiś to owszem darmowy ale narzucają mi już fundację na 1%.. no OK, chcę przekazać 1% ale komuś innemu.. i czy nie ma wersji programu, żebym sama mogła to wpisać? Czy tylko w wersji papierkowej mogę uzupełnić sama? Niedługo to i na papierkach będą już narzucone i jeszcze za opłatą może.. emotka potrzebuję normalny program z czystym formularzem!! emotka
emotka czy ktoś z Was zna taki w necie, ja już pobrałam 8 róznych i wszędzie są fundacje, które mi nie odpowiadają.. emotka

Niedługo może już w ogóle nie być wyboru, gdzie oddać 1%, rząd chce położyć na tym łapę, bo za dużo pieniędzy trafia do prywatnych potrzebujących.. emotka
http://fakty.inte...echanizmie,1884004,3

Niestety sięgają po kasę wszędzie gdzie tylko się da emotka . Szkoda tylko, że ministerstwo finansów( i nie tylko) nie może zaoszczędzić np. na swoich nagrodach...
0 0