Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
aneta411
Postów 886
Data rejestracji 15.06.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Skontaktuj się z nimi przez stronkę http://www.zjazdlasuchow.pl/kontakt mi odpisali po godzinie (tzn. podejrzewam, że przez weekend nie pracują, ale w poniedziałek powinni odpisać lub oddzwonić).
dolly
Postów 8954
Data rejestracji 01.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
hehe, niech zostanie, ale i u mnie
Wkurza mnie gilgotanie w gardle, płukanie pomaga na chwile, już mnie klatka boli od pokasływania przez to gilgotanie
calliope
Postów 1900
Data rejestracji 03.08.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: rubik
Wkurza mnie brak ślizgaczy z Łakotek z stycznia nie zna kto nr tel.aby reklamować.
Skontaktuj się z nimi przez stronkę http://www.zjazdlasuchow.pl/kontakt mi odpisali po godzinie (tzn. podejrzewam, że przez weekend nie pracują, ale w poniedziałek powinni odpisać lub oddzwonić).
Dziękuje bardzo za informację.
zdolnabestia
Postów 5306
Data rejestracji 12.12.2005
Punkty karne 0
Konkursy dodane 2
Niedługo może już w ogóle nie być wyboru, gdzie oddać 1%, rząd chce położyć na tym łapę, bo za dużo pieniędzy trafia do prywatnych potrzebujących..
http://fakty.inte...echanizmie,1884004,3
jola29k
Postów 2317
Data rejestracji 27.09.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane 4
Gość: czarnygreg
Nie wiem w jakim wieku jest syn ale moze kup gaz pieprzowy?
jola29k
Postów 2317
Punkty karne 0
Konkursy dodane 4
joan
Postów 18746
Data rejestracji 02.09.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
Ja bym zrobiła tak:
1) nagrywam 3 - 5 filmików, dokumentujących zachowanie psa; szczególnie, gdy biega bez kagańca i smyczy i podgryza spacerowiczów (muszą to być koniecznie nagrania z różnych dni, żeby właściciel nie wykręcił się sianem, że "Akurat wtedy pies mi uciekł."),
2) wysyłam mejla do Straży Miejskiej z adnotacją, że - zgodnie z Kodeksem Wykroczeń - "Art. 77. Kto nie zachowuje zwykłych lub nakazanych środków ostrożności przy trzymaniu zwierzęcia, podlega karze grzywny do 250 złotych albo karze nagany."
3) przypominam w mejlu, że obowiązkiem Straży Miejskiej jest ochrona spokoju i porządku w miejscach publicznych,
4) uprzejmie informuję, że jeśli w ciągu 7 dni Straż Miejska nie podejmie żadnych działań, prześlę tego samego mejla do lokalnej prasy, BO ŻYCIE I ZDROWIE MOJEGO DZIECKA JEST DLA MNIE NAJWAŻNIEJSZE!
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
najszybsza reakcja jest wtedy, gdy dzwonimy po interwencje, a oni odmawiają wystarczy poprosić grzecznie " rozumiem,że odmawia Pan interwencji ? Mogę prosić o powtórzenie Pana nazwiska ? " - chyba nigdy nie zdarzyło mi się, żeby ta metoda zawiodła. Jak już przyjadą warto spisać ich nr służbowe i dane - wtedy nie wymigują się i po stosownej ilości interwencji kierują sprawe do sądu
Gość: gracet
Gość: katrin22
Miałam podobną sytuację parę lat temu. Bałam się wyjść z psem na wieczorny spacer, bo dalszego sąsiada 2 psy od razu nas atakowały i pewnego razu pogryzły mojego sznaucerka, ledwo zdążyłam go wziąć na ręce i uciec do domu. Jeszcze pod wpływem adrenaliny zadzwoniłam na policję, przyjechali spisali protokół i rzekomo pojechali do właściciela ostrzec go. Jeszcze mi ci idioci policjanci ciśnienie podnieśli, bo zaczęli sobie jaja robić i głupio się chichotać, wtedy stanowczym tonem powiedziałam "To pana bawi? jakbym nie uciekła, to być może i mnie by pogryzły, bo broniłam swojego psa" i po tym tekście zatkali się. Powiem tak: Guzik to dało, musiałam zmienić trasę spacerów. W ogóle na wiosce jeszcze jest jakieś zacofanie, właściciele puszczają psy luzem. Teraz Mam wieli ogród i nie muszę z psem wychodzić, ale czasami widzę jak dalszy sąsiad puszcza swojego owczarka luzem i podejrzewam, że znów będę musiała walczyć, a najgorsze jest to, że tacy ludzie nic nie rozumieją i pewnie sobie wrogów narobię, ale bezpieczeństwo mojej rodziny najważniejsze i w D mam czyjąś opinię.
Jola, Ty dzwoń na policję i nie bój się sąsiada, rób fotki jak pies lata luzem! a sprawa będzie wygrana.
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
jola29k
Postów 2317
Punkty karne 0
Konkursy dodane 4
pisałam o tym dokładnie na początki swojej kariery na e-konkursach... mój mały syn (wtedy) zawsze wracał z osiedlowego spaceru w psich g***ach...
dziś mam swój domek, a córeczka chodzi czysta!!!!!!
Gość: czarnygreg
Mnie pogryzl kiedys pies sasiada, cos w rodzaju mieszanki amstafa z dobermanem, wybiegl i rzucil sie na mnie,najpierw szarpnal za rekaw plaszcza w potem probowal mnie zagryzc bo staral sie zatopic zeby w szyi, to bylo juz ze dwa lata temu,do tej pory mam na barku slad zebow, tylko je odrobine wbil bo mialam na sobie plaszcz,gruby sweter i bylam zawinieta w bardzo dlugi i gruby szal,bylo minus 20, i to uratowalo mi zycie, lekarz na pogotowiu opatrujac mi reke skomentowal: dziwne ze pani nie zagryzzl albo przynajmniej nie wyszrpnal kawalka ciala....
Reke mialam spuchnieta do podwojnej wielkosci,musialam isc do chirurga naczyniowego, pies moze mial a moze nie mial szczepien bo po jakims czasie dopiero sie znalazly,wiec i tak dostalam dwa zastrzyki ktore bardzo niestety kolidowaly z lekami ktore musze przyjmowac,
Aha,sasiedzi zdziwieni,komentarz - on nikogo nie gryzie,ojej,
Znaczy sama mu pysk wpadlam, nie przeprosili, sa do tej pory obrazeni i sie nie odzywaja bo zaplacili mandat....200 zl!!! Szok!
Ja przez dlugi czas balam sie wyjsc z domu, nie wyjde jak gazu ze soba nie mam,
Mam uraz do wlascicieli psow,ktorzy je wolo puszczaja,u nas zwierzeta sie chroni bardziej niz ludzi,
Uwazam ze wieki pies ktory wybiega z posesji rzuca sie kogos i chce zagryzc powinien byc uspiony,ale zyje przeciec,wiec NIC sie nie stalo...
jola29k
Postów 2317
Punkty karne 0
Konkursy dodane 4
ja też mieszkam w domu to jest osiedle domków takie stare osiedle bo domki są podobne , powojenne
Gość: katrin22
A sąsiedzi potrafią być okropni. Moi byli sąsiedzi (mieszkałam z rodzicami) podtruli nad w sumie 5 psów. Jednego owczarka niemieckiego (był w kojcu, nikomu nic nie robił), 2 dobermany i na koniec znów owczarka i jednego kundelka, a najgorsze jest to, że nic im nie mogliśmy udowodnić, a psów nie dało się uratować, te wszystkie wydarzenia trwały z 15 lat. Po ostatnim psie zaprzysięgłam sobie, że się do sąsiadów nie odezwę. Tacy potrafią być ludzie, aż ciężko w to uwierzyć. A czemu podejrzewam sąsiadów? bo słyszałam, że ponoć bali się takich dużych psów, tylko psy były w kojcu, a brat wyprowadzał je na smyczy na spacery, wrrr i się wkurzyłam znów, bo sobie to przypomniałam
jola29k
Postów 2317
Punkty karne 0
Konkursy dodane 4
zaczytana-pola
Postów 11585
Data rejestracji 24.03.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Niestety sięgają po kasę wszędzie gdzie tylko się da