Wkurza mnie...

Gość: goralecka

#5604406 Napisano: 07.03.2013 08:19:39
size napisał(a):

Weź ten staż.
Nie stój w miejscu - to najgorsze.
Na stażu pracuj, nie bądź mądrzejsza niż "panie z doświadczeniem" - taka niechlubna pokora - obserwuj, wyciągaj wnioski - ALE - nie rezygnuj.

Zawsze możesz się czymś potem wykazać, ktoś to może zauważy i zawsze możesz zrezygnować. Jak praca nie kłóci się z Twoimi ambicjami - bierz. Nie siedź i spróbuj.

Pozdrawiam i życzę powodzenia emotka

Staz oczywiscie wezme. Siedzenie w domu mimo mnostwa czasu na konkursy jednak mi nie sluzy emotka nie znosze takiego stanu nic nie robienia, potarganych wlosow i rozciagnietych dresow emotka czy sie kloci z moimi ambicjami..raczej nie..wiem, ze od czegos trzeba zaczac. Wkurza mnie tylko to, ze jest az taki wybor miejsc na ten staz a wyboru trzeba dokonac w minute przy okienku w UP. A wlasciwie od tego duzo zalezy. Cibo ja ciagle naiwnie wierze, ze oo stazu o prace bedzie latwiej emotka
0 0

masza

#5604411 Napisano: 07.03.2013 08:26:52
mia napisał(a):

monikar napisał(a):

wkurza mnie brak pieniędzy oraz brak wygranych którymi mogłabym podratować swój budżet emotka

Z ust mi to wyjmujesz.
Ja prace mam, owszem - po 20 latach pracy 1800 na rękę. Żyć nie umierać. Akurat 1000 dla syna na studiach, ok. 1000 na rachunki i na dobry początek jestem 200 na minusie.
Tyle samo zarabiałam 10 lat temu, gdy gaz, paliwo i żarcie kosztowały średnio o 30% mniej emotka

Nie chcę być bogata, nie muszę kupować sobie markowych ciuchów i jeździć nowym samochodem... Chciałabym tylko wreszcie móc przestać myśleć o tych cholernych pieniądzach i jak związać koniec z końcem! emotka

emotka emotka mam te same odczucia
0 0

Gość: everettia

#5604434 Napisano: 07.03.2013 08:56:52
ja chce z powrotem moje stare konto!
z lapka i tableta nie mogę wejśc na forum wcale(miałam opcje stałego logowania) tylko mulący netbook mi sie ostał!
0 0

Gość: everettia

#5604437 Napisano: 07.03.2013 08:59:25
chcę moje stare konto!
nie mogę wejśc na forum korzystając z laptopa i tableta, został mi muł-netbook,przed sekundką próbowałam zamiescić teki post i mi się nie wyświetlił, no to powtórka
0 0

asantesana

#5604739 Napisano: 07.03.2013 12:14:58
Że im bardziej się staram, tym gorzej wychodzi...
0 0

jasnoniebieska

#5604788 Napisano: 07.03.2013 12:39:59
Wkurza mnie i wręcz załamuję ręce z bezsilności, że człowiek w tym kraju i zresztą wszędzie jest nic nie warty bez pieniędzy. Często oddalałam od siebie te myśli, jednak wszystko temu przeczy... Najgorzej jest z chorobą i niespodziewanymi wydatkami, gdzie nic nie da się zrobić. Trzeba tylko czekać. emotka emotka
0 0

staszek

#5604798 Napisano: 07.03.2013 12:46:17
że nie trafiłam ekspresu z Tesco emotka
0 0

karolkas

#5604801 Napisano: 07.03.2013 12:47:29
asante napisał(a):

oj ja mam to samo, jak mi na czymś strasznie zależy to g... z tego wychodzi
0 0

staszek

#5604803 Napisano: 07.03.2013 12:48:06
że nie trafiłam expresu z Tesco emotka
0 0

karolkas

#5604806 Napisano: 07.03.2013 12:49:23
karolkas napisał(a):

asante napisał(a):

oj ja mam to samo, jak mi na czymś strasznie zależy to g... z tego wychodzi

i wkurza mnie że mój mąż wykwalifikowany pracownik, z doświadczeniem i itp nie ma pracy od lutego i zaczyna mu już odbijać.
0 0

Gość: gosia16

#5604808 Napisano: 07.03.2013 12:49:53
staszek napisał(a):

że nie trafiłam ekspresu z Tesco emotka

ja też emotka ale niestety z tego co zauważyłam tematy kawowe mi nie leżą.Może dlatego że piję zwykłą rozpuszczalną,(belejaką)bo i tak zalewam ją wiadrem mleka,więc ekspertem nie jestem.
0 0

monikar

#5604821 Napisano: 07.03.2013 12:56:48
goralecka napisał(a):

size napisał(a):

Weź ten staż.
Na stażu pracuj, nie bądź mądrzejsza niż "panie z doświadczeniem" - taka niechlubna pokora - obserwuj, wyciągaj wnioski - ALE - nie rezygnuj.

Zawsze możesz się czymś potem wykazać, ktoś to może zauważy i zawsze możesz zrezygnować. Jak praca nie kłóci się z Twoimi ambicjami - bierz. Nie siedź i spróbuj.

Staz oczywiscie wezme. Siedzenie w domu mimo mnostwa czasu na konkursy jednak mi nie sluzy emotka nie znosze takiego stanu nic nie robienia, potarganych wlosow i rozciagnietych dresow emotka czy sie kloci z moimi ambicjami..raczej nie..wiem, ze od czegos trzeba zaczac. Wkurza mnie tylko to, ze jest az taki wybor miejsc na ten staz a wyboru trzeba dokonac w minute przy okienku w UP. A wlasciwie od tego duzo zalezy. Cibo ja ciagle naiwnie wierze, ze oo stazu o prace bedzie latwiej emotka

ja jestem po bezpłatnym stażu w banku który niestety zupełnie nic mi nie dał, żaden pracodawca nie patrzy na tego typu doświadczenie, wśród osób które znam tylko te które po stażu dostały umowę o prace wyszły na swoje, reszta ze stażem w CV żałuje że w ogóle zdecydowała się na tę formę pracy...

Mam wykształcenie wyższe, staż i jestem bezrobotna...do czego to doszło w tym kraju emotka
0 0

Gość: bc14

#5604895 Napisano: 07.03.2013 13:48:23
goralecka napisał(a):

monikar napisał(a):

pracy nie ma, perspektyw w tym kraju także, jak byłam ostatnio w UP i zapytałam "przemiłą" Panią jakie oferty może mi zaproponować to usłyszałam, oczywiście, że żadne i ustaliła mi następny termin za pół roku....no ręce opadają nic tylko uciekać z tego kraju emotka

U mnie akurąt pani w urzedzie pracy byla przemila i mowie to bez ironii...ale prcy rowniez nie bylo i nastepny termin tez mam za pol roku. Ale w zwiazku z niedawnym ukonczeniem studiow proponuja mi staz w ministerwie/urzedzie/sadzie. Tylko jak to zrobic by znalezc tam pozniej po stazu jakas stala posadke emotka

a mnie do tego wszystkiego wkurza rodzina i chłopak codziennymi pytaniami " Co robisz? co dziś robiłąś?" kurde siedziałam na tyłku cały dzień w poszukiwaniu "szansy" pracy.
0 0

trebor1

#5604910 Napisano: 07.03.2013 13:59:33
wkurza mnie, że po miesiącu obecności w konkursowym niebycie, strasznie się zmugoliłem, i muszę się na nowo starać by mnie pociągneła magia konkursowego Hogwartu
0 0

marzanna

#5604917 Napisano: 07.03.2013 14:02:51
Wkurza mnie seria porażek na wszystkich dosłownie polach. Osobistym, konkursowym, finansowym....Wszystko, na co liczyłam i miałam nadzieję, to jeden wielki niewypał. Idzie wiosna, a ja bym chętnie spod koca nie wychodziła. I jak czytam, co się dzieje w tym kraju, to chciałabym uciekać na drugi koniec świata emotka Ufffff może mi ulży emotka
0 0

margo466

#5604922 Napisano: 07.03.2013 14:07:37
goralecka napisał(a):

size napisał(a):

Weź ten staż.

no i bardzo dobrze - szanse trzeba wykorzystać i ambicje czasem schować do kieszeni emotka
0 0

sylwika76

#5604929 Napisano: 07.03.2013 14:11:07
marzanna napisał(a):

Wkurza mnie seria porażek na wszystkich dosłownie polach. Osobistym, konkursowym, finansowym....Wszystko, na co liczyłam i miałam nadzieję, to jeden wielki niewypał. Idzie wiosna, a ja bym chętnie spod koca nie wychodziła. I jak czytam, co się dzieje w tym kraju, to chciałabym uciekać na drugi koniec świata emotka Ufffff może mi ulży emotka

emotka - nie jesteś osamotniona - też mnie to spotkało emotka
0 0

zaczytana-pola

#5604932 Napisano: 07.03.2013 14:17:13
goralecka napisał(a):

size napisał(a):

Weź ten staż.

U nas nawet takiego stażu nie ma emotka Koleżanka po studiach dostała z PUP-u skierowanie do Delikatesów na kasę emotka Nie twierdzę w żadnym wypadku, że praca w Delikatesach to jakaś hańba, ale po co jej były te studia, skoro PUP proponuje takie stanowisko. emotka
0 0

zaczytana-pola

#5604940 Napisano: 07.03.2013 14:20:33
goralecka napisał(a):

size napisał(a):

Weź ten staż.

U nas nawet takiego stażu nie ma emotka Koleżanka zarejestrowana jest w UP jako bezrobotna. Została niedawno zwolniona z pracy( redukcja etatów). Dostała skierowanie do Delikatesów na kasę. Nie uważam, że taka praca to hańba, ale pytam- po co jej studia, skoro i tak wysyłają ją do spożywczaka? emotka
0 0

Gość: aneti

#5604944 Napisano: 07.03.2013 14:24:13
Dziewczyny, łapcie każdy staż w którym można się czegoś nauczyć. Ja na stażu przez kilka miesięcy wykonywałam czynność kopiuj-wklej (8h dziennie). Fascynowałam się tym na ile to tylko było możliwe emotka Z dnia na dzień okazało się że jeden z pracowników musi na 2 mce wyjechać za granicę, skrócono mi staż i dostała umowę o pracę. Koleżanka po studiach prawniczych na stażu `parzyła u nas kawę`, od razu powiedziano jej że na pracę nie ma co liczyć. Ale tak się złożyło że kiedyś pomogła prawnikowi z zewnątrz w napisaniu jakiegoś pisemka i po stażu ten facet zatrudnił ją u siebie emotka Nigdy nie wiadomo na co się trafi emotka
0 0