Wkurza mnie...

zaczytana-pola

#5606270 Napisano: 08.03.2013 11:43:58
trebor1 napisał(a):

plocia napisał(a):

everettia napisał(a):

trebor1 napisał(a):

barszcz napisał(a):

Jak Was czytam,to jakbym siebie słuchała emotka
Szkoda,ze już za stara jestem na zmiany,bo bym z teg kraju chętnie uciekła.Wszystkie instytucje państwowe tylko kłody pod nogi rzucają,a uczciwość to jakaś wyśmiewana w urzędach cecha!!! emotka

a propos urzędówm mi się zdawało, że o urzedach wiem sporo, bo często tam zawodowo sprawy przepycham, i raczej wydawało mi się, że nic mnie nie zaskoczy, aż tu dowiedziałem się, że możliwa jest sytacja, w której nie dostanie się pozwolenia na budowę, bo jeden z właścicieli działki sasiedniej nie żyje, a w zwiazku z czym nie można go skutecznie powiadomić o zamiarze budowy, i pozostaje tylko założyć sprawę spadkową sąsiadom (za swoje pieniądze), wtedy jak już się ureguluje czyje co je, urząd bedzie mógł dostarczyć zaintersesowanym pocztę, a ja dostanę pozwolenie, fajnie emotka

ale to chyba wina ustawodawcy emotka

Wykladasz kase na sprawę spadkową - 50 zł - i wnosisz o zwrot kosztów od uczestników emotka

wiem bo mam to na codzień emotka

nie kasa mnie w tej sprawie boli, ale czas, bo jak tej wiosny nie zacznę robót, to będę mógł dopiero zrobić to nastepnej wiosny, co mi jednak komplikuje życie

Urzędnikom nigdy się nie śpieszy. Mu w ubiegłym roku chcieliśmy fundamenty zalać. Byliśmy pewni, że na spokojnie się wyrobimy. Zdążyliśmy w ostatniej chwili emotka
0 0

martu18

#5606347 Napisano: 08.03.2013 12:02:14
a mnie wkurza, że jestem w pracy jak taki fajny konkurs na rmfie jest emotka
0 0

martu18

#5606356 Napisano: 08.03.2013 12:03:47
wkurza mnie, że jestem w pracy jak taki fajny konkurs na rmfie jest emotka
0 0

agusia147

#5606359 Napisano: 08.03.2013 12:04:34
zaczytana-pola napisał(a):

trebor1 napisał(a):

plocia napisał(a):

everettia napisał(a):

trebor1 napisał(a):

barszcz napisał(a):

Jak Was czytam,to jakbym siebie słuchała emotka
Szkoda,ze już za stara jestem na zmiany,bo bym z teg kraju chętnie uciekła.Wszystkie instytucje państwowe tylko kłody pod nogi rzucają,a uczciwość to jakaś wyśmiewana w urzędach cecha!!! emotka

a propos urzędówm mi się zdawało, że o urzedach wiem sporo, bo często tam zawodowo sprawy przepycham, i raczej wydawało mi się, że nic mnie nie zaskoczy, aż tu dowiedziałem się, że możliwa jest sytacja, w której nie dostanie się pozwolenia na budowę, bo jeden z właścicieli działki sasiedniej nie żyje, a w zwiazku z czym nie można go skutecznie powiadomić o zamiarze budowy, i pozostaje tylko założyć sprawę spadkową sąsiadom (za swoje pieniądze), wtedy jak już się ureguluje czyje co je, urząd bedzie mógł dostarczyć zaintersesowanym pocztę, a ja dostanę pozwolenie, fajnie emotka

ale to chyba wina ustawodawcy emotka

Wykladasz kase na sprawę spadkową - 50 zł - i wnosisz o zwrot kosztów od uczestników emotka

wiem bo mam to na codzień emotka

nie kasa mnie w tej sprawie boli, ale czas, bo jak tej wiosny nie zacznę robót, to będę mógł dopiero zrobić to nastepnej wiosny, co mi jednak komplikuje życie

Urzędnikom nigdy się nie śpieszy. Mu w ubiegłym roku chcieliśmy fundamenty zalać. Byliśmy pewni, że na spokojnie się wyrobimy. Zdążyliśmy w ostatniej chwili emotka

Hah i zazwyczaj jak się na coś czeka to dostaje się to w ostatniej chwili emotka
0 0

Gość: aka

#5606580 Napisano: 08.03.2013 12:47:29
2,5 godziny w przychodni z dziećmi, cała poczekalnia ludzi, a tylko jeden pediatra emotka
0 0

Gość: emilka1705

#5606608 Napisano: 08.03.2013 12:52:52
martu18 napisał(a):

ciesz się. Ja mam taki eznadziejny dzień. Pogoda beznadziejna, dzień kobiet, a męża nie ma, dzieci jakby się wściekły i ten konkurs mnie dobił:( eh a już dane wypełniłam a tu gul nagrody skończyły się:(
0 0

agamaty

#5606635 Napisano: 08.03.2013 12:59:37
aka napisał(a):

2,5 godziny w przychodni z dziećmi, cała poczekalnia ludzi, a tylko jeden pediatra emotka

echhh.... a u nas juz od tygodnia walczymy z gorączką... przychodnia przepełniona. Dobrze, że zapisują na godzinę i praktycznie się nie czeka... Ale co z tego skoro dziś to już tylko na wtorek można się zapisać...
0 0

fryteczka

#5606661 Napisano: 08.03.2013 13:04:36
emilka1705 napisał(a):

martu18 napisał(a):

ciesz się. Ja mam taki eznadziejny dzień. Pogoda beznadziejna, dzień kobiet, a męża nie ma, dzieci jakby się wściekły i ten konkurs mnie dobił:( eh a już dane wypełniłam a tu gul nagrody skończyły się:(

jakbym czytala o moim dzisiejszym dniu emotka
0 0

radosna

#5606673 Napisano: 08.03.2013 13:07:16
agamaty napisał(a):

aka napisał(a):

echhh.... a u nas juz od tygodnia walczymy z gorączką... przychodnia przepełniona. Dobrze, że zapisują na godzinę i praktycznie się nie czeka... Ale co z tego skoro dziś to już tylko na wtorek można się zapisać...

W mojej przychodni dziecięcej pracuje znajoma pielęgniarka. Powiedziała mi, że w dalszym ciągu pracują tam lekarki, do których jak chodziłam jako dziecko - panie z dawno przekroczonym wiekiem emerytalnym. Okazuje się, że nie ma chętnych pediatrów do pracy w tej przychodni. Stąd te kolejki. Po pierwsze mało osób wybiera tę specjalizację, a po drugie nie chcą pracować w przychodniach ze względu na pensję.
0 0

joan

#5606679 Napisano: 08.03.2013 13:07:53
Pewien stały bywalec więzienia, nazwijmy go X.

Otóż Pan X czasem pomieszkuje poza więzieniem. Dawniej mieszkał w pewnym miejscu razem ze swoim psem TTB. Aktualnie wyprowadza się do innego lokum i nie zamierza tego psa dłużej posiadać. Wpadł na genialny pomysł, że da go uśpić. Przy czym eutanazja kosztuje, a zdrowych nieagresywnych psów się nie usypia...

Przeprowadzka w toku; od kilku dni pies nieustannie wyje, bo został sam w opuszczonym mieszkaniu. Czy ktoś go karmi - nie wiadomo, aczkolwiek czasem ktoś do tego mieszkania jeszcze zagląda (być może po graty). Nie wiem, ile to potrwa, bo nie mieszkam w tej okolicy i nie mam jak tego nadzorować.

Na zarzut sąsiadki, że "chyba coś złego się dzieje z tym psem, bo tak wyje", Pan X odrzekł, że to się wkrótce skończy, bo psa da koledze swojego syna.

A ja czuję, że przywiąże go w lesie do drzewa albo skręci mu kark emotka

Panu X nikt nie fiknie, bo nikt nie chce skończyć z siekierą w plecach...
0 0

barszcz

#5606762 Napisano: 08.03.2013 13:24:41
A myślałam,że u mnie jest tragicznie!W zeszłym tygodniu nie było miejsc,a wczoraj udalo mi się zapisać do lekarza pierwszego kontaktu ,na środe dopiero!
Trzeba mieć "końskie zdrowie,źeby chorowac! emotka
0 0

ewusia

#5607292 Napisano: 08.03.2013 15:48:27
Wkurza mnie pazerność niektórych ludzi
0 0

ewusia

#5607321 Napisano: 08.03.2013 15:53:34
Wkurza mnie pazerność niektórych ludzi
0 0

Gość: awi

#5607457 Napisano: 08.03.2013 16:33:39
joan napisał(a):

Otóż Pan X czasem pomieszkuje poza więzieniem. Dawniej mieszkał w pewnym miejscu razem ze swoim psem TTB. Aktualnie wyprowadza się do innego lokum i nie zamierza tego psa dłużej posiadać. Wpadł na genialny pomysł, że da go uśpić. Przy czym eutanazja kosztuje, a zdrowych nieagresywnych psów się nie usypia...

Przeprowadzka w toku; od kilku dni pies nieustannie wyje, bo został sam w opuszczonym mieszkaniu. Czy ktoś go karmi - nie wiadomo, aczkolwiek czasem ktoś do tego mieszkania jeszcze zagląda (być może po graty). Nie wiem, ile to potrwa, bo nie mieszkam w tej okolicy i nie mam jak tego nadzorować.

Na zarzut sąsiadki, że "chyba coś złego się dzieje z tym psem, bo tak wyje", Pan X odrzekł, że to się wkrótce skończy, bo psa da koledze swojego syna.

zróbcie flash mob przed jego siedzibą i wykupcie psinę
(wiem, pomysł "genialny" ale nic innego nie wymyśliłam...)

a co to jest TTB
0 0

koper

#5607470 Napisano: 08.03.2013 16:38:55
Wkurza mnie RMF, wkurza mnie Rossnet, wkurza mnie brak Grześków w Kauflandzie, wkurza mnie to, że w topie o wkurzaniu posty pokazują się z opóźnieniem emotka
0 0

Gość: aswiercinska

#5607472 Napisano: 08.03.2013 16:39:15
agamaty napisał(a):

aka napisał(a):

a mnie wkurza że od rana przyjmuję i mam już ponad 100 osób i końca nie widać emotka
0 0

joan

#5607500 Napisano: 08.03.2013 16:54:58
awi napisał(a):

zróbcie flash mob przed jego siedzibą i wykupcie psinę
(wiem, pomysł "genialny" ale nic innego nie wymyśliłam...)

a co to jest TTB

TTB = teriery typu bull.

Nie wiem, gdzie ten gostek aktualnie przebywa, a nie mieszkam obok jego poprzedniego lokum, więc nie mam możliwości, żeby czatować pod drzwiami. Jeśli po weekendzie nic się nie zmieni, spróbuję maksymalnie zbuntować jego sąsiadów, ale oni boją się tego faceta.
0 0

slonecznik1309

#5607508 Napisano: 08.03.2013 17:00:03
radosna napisał(a):

agamaty napisał(a):

aka napisał(a):

W mojej przychodni dziecięcej pracuje znajoma pielęgniarka. Powiedziała mi, że w dalszym ciągu pracują tam lekarki, do których jak chodziłam jako dziecko - panie z dawno przekroczonym wiekiem emerytalnym. Okazuje się, że nie ma chętnych pediatrów do pracy w tej przychodni. Stąd te kolejki. Po pierwsze mało osób wybiera tę specjalizację, a po drugie nie chcą pracować w przychodniach ze względu na pensję.

ja czasami chodzę prywatnie do bardzo dobrej lekarki (bo moja 3,5 lata chorowała przez pół roku non stop) i lekarka przyjmuje od 17 tej...to żebym mogła wejsc o 17 tej, to moja tesciowa siedzi w kolejce od godz. 12 tej emotka w poczekalni, bo tyle ludzi....ale jedna wizyta u niej i bardzo nam pomogła, po cotygodniowym chodzeniu do przychodni! a koszt wizyty 70 zł, kontrola co kilka dni, ale bezpłatnie...
0 0

Gość: awi

#5607531 Napisano: 08.03.2013 17:17:19
Joan, pogadaj z nim.
Nie bój się.
Przecież Cię nie zabije.
Buntowanie sąsiadów to nie jest najlepszy pomysł...
Pokojowo spróbuj emotka
Pies wyje, może znajdzie się ktoś, kto się nim zaopiekuje. Albo do schroniska oddajcie.
0 0

Gość: size

#5607537 Napisano: 08.03.2013 17:21:50
joan napisał(a):

Może to zgłosić gdzieś?

Sposoby interwencji w przypadku zauważenia zaniedbań lub znęcania się nad zwierzętami (ze strony Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami w Polsce):

http://www.toz.pl...menu2=gdzie_zglaszac

Nie wiem jak wygląda to w praktyce (czy można zgłosić sprawę anonimowo np.), ale słabo mi się robi jak czytam/słyszę o czymś takim.

W każdym razie życzę powodzenia.
0 0