Wkurza mnie...

olunka

#5618960 Napisano: 22.03.2013 14:11:41
cudaczek121 napisał(a):

chochliczka napisał(a):

efelinkaaa napisał(a):

teściowa się na mnie obraziła za... szkoda gadać. Jest mi przykro, ale zrobiłam słusznie z moim sumieniem.

Co do teściowej temat rzeka...Znam twój ból.
Moja przyszła teściowa napisała przedwczoraj smsa do mojego narzeczonego, ze jak przyjedziemy przed świętami to pomożemy jej sprzątac ..... emotka emotka emotka Bez komentarza.
Dlatego zostałam w domu emotka

wiesz co,Twój narzeczony jako syn, to ewntualnie mógłby jej pomóc, no,ale Ty emotka To w takim razie Twoi rodzice powinni może zaproponować narzeczonemu pomoc w Twoim rodzinnym domu emotka

a ja jako "przyszla" teściowa uważam,że fajnie jest jak synowa chce pomóc, na pewno nikt nie ma zamiaru wykorzystywać i zapedzić was dziewczyny do kamieniołomów, ale takie cos może zblizyć:)możecie sie obrazic ale ja obserwując kolejne dziewczyny synów (a troche ich było) to mam wrażenie,że rosnie nam pokolenie "księzniczek", ale to moje zdanie, ja byłam zadowolona jak teściowa chciała, zym jej w czyms pomogła, albo z nia robiła, ale ona uważała,że lepiej wszystko zrobi i to mnie bardziej bolało

a to,że "ewentualnie" syn może matce pomóc emotka emotka
0 0

Gość: katrin22

#5618965 Napisano: 22.03.2013 14:14:56
No widzę, że dzisiejszy dzień należy do teściowych, moja mi się dziś śniła emotka potem Ją widziałam, a teraz wszystko mi z rąk wypada. Stłukłam już szklankę i słoiczek z majonezem wrrr emotka
0 0

picola

#5618973 Napisano: 22.03.2013 14:17:34
mój mąż pomaga moim rodzicom, ja pomagam teściowej, dla nas to normalne emotka
wkurza mnie brak czasu na konki
0 0

olunka

#5618976 Napisano: 22.03.2013 14:19:56
a mnie wkurza,że mam coraz mniej sił i cierpliwosci do zajmowania się moją mamy,zaczyna mnie to przerastac chociaz i mąz i syn mi pomagają, a najgorsze to to, że lepiej juz nie będzie tylko gorzej...
0 0

#5618987 Napisano: 22.03.2013 14:28:32
olunka napisał(a):

a mnie wkurza,że mam coraz mniej sił i cierpliwosci do zajmowania się moją mamy,zaczyna mnie to przerastac chociaz i mąz i syn mi pomagają, a najgorsze to to, że lepiej juz nie będzie tylko gorzej...

emotka
0 0

staszek

#5618991 Napisano: 22.03.2013 14:30:37
olunka napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

chochliczka napisał(a):

efelinkaaa napisał(a):

teściowa się na mnie obraziła za... szkoda gadać. Jest mi przykro, ale zrobiłam słusznie z moim sumieniem.

Moja przyszła teściowa napisała przedwczoraj smsa do mojego narzeczonego, ze jak przyjedziemy przed świętami to pomożemy jej sprzątac ..... emotka emotka emotka Bez komentarza.

wiesz co,Twój narzeczony jako syn, to ewntualnie mógłby jej pomóc, no,ale Ty emotka To w takim razie Twoi rodzice powinni może zaproponować narzeczonemu pomoc w Twoim rodzinnym domu emotka

a ja jako "przyszla" teściowa uważam,że fajnie jest jak synowa chce pomóc, na pewno nikt nie ma zamiaru wykorzystywać i zapedzić was dziewczyny do kamieniołomów, ale takie cos może zblizyć:)możecie sie obrazic ale ja obserwując kolejne dziewczyny synów (a troche ich było) to mam wrażenie,że rosnie nam pokolenie "księzniczek", ale to moje zdanie, ja byłam zadowolona jak teściowa chciała, zym jej w czyms pomogła, albo z nia robiła, ale ona uważała,że lepiej wszystko zrobi i to mnie bardziej bolało

olunka masz rację. Co w tym dziwnego, że chce, żebyście jej pomogli? Skoro masz należeć do rodziny to chyba miło, że ma do Ciebie zaufanie i zaprasza do pomocy. Ja tylko bym się cieszyła z takiego rozwiązania. Chyba, że to jakaś straszna hetera, ale nic nie napisałaś o tym więc mniemam, że nie.

w temacie: szefowa... wrrrrrrrr emotka
0 0

#5618993 Napisano: 22.03.2013 14:33:33
Zależy jaka teściowa jest. Moja jest samolubna, ale jak trzeba było, to zacisnęłam zęby i pomogłam w potrzebie.
0 0

olunka

#5619012 Napisano: 22.03.2013 14:45:10
katrin22 napisał(a):

olunka napisał(a):

emotka

mama choruje na SM od 20 lat, ale teraz juz sie calkiem poddała chorobie i to w tym wszystkim najgorsze i to,ze nie mam nikogo kto by mnie nawet na 1 dzień zmienił emotka
0 0

joan

#5619015 Napisano: 22.03.2013 14:46:26
olunka napisał(a):

mama choruje na SM od 20 lat, ale teraz juz sie calkiem poddała chorobie i to w tym wszystkim najgorsze i to,ze nie mam nikogo kto by mnie nawet na 1 dzień zmienił emotka

Moja teściowa również ma SM, ale powiedziałabym, że z minimalnymi objawami. Mam nadzieję, że długo jeszcze będzie w pełni sił. Przytulam emotka
0 0

Gość: merkana

#5619020 Napisano: 22.03.2013 14:48:36
olunka napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

chochliczka napisał(a):

efelinkaaa napisał(a):

Moja przyszła teściowa to taka wypasiona babka, że wspólne sprzątanie, czy pieczenie to dla mnie czysta przyjemność emotka zwłaszcza, kiedy po wspólnej pracy wyciąga buteleczkę pysznego likieru:P poza tym, cieszę się jak prosi mnie o pomoc. To oznacza, że wierzy w moje "gospodarskie" zdolności emotka
0 0

olunka

#5619024 Napisano: 22.03.2013 14:51:21
joan napisał(a):

olunka napisał(a):

Moja teściowa również ma SM, ale powiedziałabym, że z minimalnymi objawami. Mam nadzieję, że długo jeszcze będzie w pełni sił. Przytulam emotka

to niech jak najdłuże stara się być samodzielna, mysmy mamie ustapili i zaczęliśmy ja wyręczać we wszystkim teraz taki efekt,że jest calkowicie zależna od nas a my przez to tez uziemieni, wkurza mnie bo mi się zebralo na użalanie a nie lubie, dokoańczam kawę i dalej sprzatac kuchnie emotka
0 0

joan

#5619029 Napisano: 22.03.2013 14:55:04
olunka napisał(a):

joan napisał(a):

olunka napisał(a):

to niech jak najdłuże stara się być samodzielna, mysmy mamie ustapili i zaczęliśmy ja wyręczać we wszystkim teraz taki efekt,że jest calkowicie zależna od nas a my przez to tez uziemieni, wkurza mnie bo mi się zebralo na użalanie a nie lubie, dokoańczam kawę i dalej sprzatac kuchnie emotka

Moja teściowa zawsze miała cały dom na głowie; niby trzech facetów obok, a w sumie sześć lewych rąk do obowiązków domowych emotka Ale to się zmieniło, gdy panowie opuścili dom rodzinny emotka Teraz teściowa dalej dba o dom, a mieszkanie ma ponad 150 mkw, więc nie ma szansy na odpuszczenie.
0 0

efelinkaaa

#5619112 Napisano: 22.03.2013 16:17:57
ja nie mam nic przeciwko pomocy teściowej, ale w granicach normy i zdrowego rozsądku...
0 0

Gość: chochliczka

#5619135 Napisano: 22.03.2013 17:00:44
olunka napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

chochliczka napisał(a):

efelinkaaa napisał(a):

Ola ja bym pomogla,nie jestem zla,ale jezeli ktos ma do mnie od poczatku nastawienie na nie, a jest tylko mily jak cos chce to wiesz... odechciewa sie.Ostatnio jak u nich bylismy, tesciowa chodzila do pracy, dzwonilismy do niej i pytalam codziennie ze moze ja ugotuje sama obiad,zawsze mowila ze nie.A pozniej jak wracala do domu to twierdzila ze moglismy jednak ugotowac...To nie mój dom wiec ja tam nie chce sie rzadzic,skoro mowila ze nie to nie.A pozniej zmieniala zdanie,wiesz jak ja sie czulam?Ale ona z tych jest co zawsze robią wszystko na odwrót.Takze juz mnie to nie dziwi.Na poczatku sie przejmowalam, było mi przykro itd,ale po kolejnym jej tekscie do mojego narzeczonego - "uwazaj bo Cie na ciąże złapie..." stwierdziłam, ze dosc.
0 0

antylopia

#5619141 Napisano: 22.03.2013 17:04:57
wkurza mnie zakalec w ciescie emotka
0 0

Gość: goralecka

#5619234 Napisano: 22.03.2013 18:32:13
Ze w warszawie likwiduja autonus 175 emotka emotka emotka
0 0

mia

#5619766 Napisano: 23.03.2013 19:26:05
chochliczka napisał(a):

Ostatnio jak u nich bylismy, tesciowa chodzila do pracy, dzwonilismy do niej i pytalam codziennie ze moze ja ugotuje sama obiad,zawsze mowila ze nie.A pozniej jak wracala do domu to twierdzila ze moglismy jednak ugotowac...To nie mój dom wiec ja tam nie chce sie rzadzic,skoro mowila ze nie to nie.A pozniej zmieniala zdanie,wiesz jak ja sie czulam?Ale ona z tych jest co zawsze robią wszystko na odwrót.Takze juz mnie to nie dziwi.Na poczatku sie przejmowalam, było mi przykro itd,ale po kolejnym jej tekscie do mojego narzeczonego - "uwazaj bo Cie na ciąże złapie..." stwierdziłam, ze dosc.

O, jakbym moją teściową widziała... Ta sama fałszywość. emotka I to ostentacyjne sapanie przy sprzątaniu, przy którym oczywiście nie da sobie pomóc. emotka
Dzięki niech będą Allachowi, że jesteśmy tam tylko raz w roku, choć dla mnie ten raz to i tak o jeden za dużo! emotka
0 0

radosna

#5619777 Napisano: 23.03.2013 19:50:57
goralecka napisał(a):

Ze w warszawie likwiduja autonus 175 emotka emotka emotka

Trzeba bronić tej linii:
https://www.faceb..._t=plan_user_invited
0 0

efelinkaaa

#5619924 Napisano: 24.03.2013 09:59:21
brak gotówki... z niecierpliwością czekam na grubsze czasy emotka
0 0