Wkurza mnie...

myszania

#5853715 Napisano: 24.04.2014 09:14:17
A ja lubie to pytanie i nigdy nie wpisuje jakiś żebrających tekstów. Zawsze śmieszne, wesołe emotka i chyba sie podoba...no oprócz Onetu emotka
0 0

moskala22

#5853752 Napisano: 24.04.2014 10:11:15
ziolko napisał(a):

moskala, nie wywalaj gałów emotka bo sama widziałam podobne odp... czyli branie na litość i żebranie

muszę pomysleć nad takimi odpowiedziami - w końcu mam dwóch synów, zrobię jakąś pracę przestrzenna z nimi w roli głównej i oczkami Shreka emotka
0 0

Gość: polarniczka

#5853753 Napisano: 24.04.2014 10:11:51
Dla mnie pytanie "dlaczego miałbyś, miałabyś wygrać nagrodę" brzmi trochę jak "dlaczego trawa jest zielona". Fakt, można wymyślać cuda wianki dlaczego, ale jak widzę niektóre wpisy, gdzie ludzie się płaszczą, żebrzą, skomlą jak pies o kawałek kości to mnie trzepie. Też omijam takie konkursy łukiem szerokim jak szelki teściowej. Taka forma konkursu świadczy tylko o firmie, która go organizuje i o dziale PR, który chyba jest tak mało inteligenty, że nie potrafi czytać i zadaje takie bzdurne pytania. Wydaje mi się, że jestem rozgarnięta, ale czytając takie zadanie konkursowe moje IQ spada z hukiem na podłogę...
0 0

zezowaty_kot

#5853834 Napisano: 24.04.2014 11:29:04
Ostatnio brałam udział w takim konkursie z pytaniem "Dlaczego Ty?", bo przeczytałam odpowiedzi innych i uznałam, że jest szansa, bo akurat na ten konkurs miałam pomysł. Na koniec było 90% żebraczych tekstów, oczywiście większość na temat biedy i smutnych dzieci, 10% coś w zupełnie inną stronę, ciekawe napisane, bez żebrania. Miałam faworytów, byłam pewna, że wygra ktoś z puli "bezdzietne" ale okazało się, że nie. Wygrała kobieta-płaczka, która opisała (dosłownie) jak jej synek bardzo by się cieszył gdyby mama wygrała". Jeszcze żeby to było jakoś fajnie napisane, ale nie, poziom gimnazjalisty, dokładnie tak brzmiało: To ja powinnam wygrać, ponieważ mój synek (imię) byłby bardzo szczęśliwy gdyby mama w końcu coś wygrała. Szczęka mi opadła. Już pomijając te ambitne komentarze, to nie rozumiem na jakiej podstawie komisja uznała, że synek tej pani cieszyłby się bardziej niż synek setki innych pań piszących dokładnie to samo. Idąc dalej - niektóre z tych pań opierających swoje roszczenia do nagrody na dzieciach naprawdę fajnie napisały, wesoło, humorystycznie i jeśli już nagrodzić to raczej jedną z nich za chęci i zaangażowanie, a nie za samo posiadanie dziecka. Dla mnie niepojęte jest jak można wyróżnić jedną kobietę z całej parafii, za to, że urodziła dziecko, Choroba, jeśli takie są kryteria, to powinni nagrodzić też wszystkie inne, które również mają dzieci i również te dzieci są nieszczęśliwe, ponieważ mama nie wygrała emotka
Generalnie uważam, że żebranie na dzieci kiedyś na rodzicach się odbije, bo internet nie zapomina. Umarłabym ze wstydu jeśli kiedyś koledzy mojego syna wygrzebaliby jakiś mój tekst "nie mam pieniędzy i syn marzy o tym kremie na zmarszczki" emotka
0 0

Gość: iwonciaaa

#5853840 Napisano: 24.04.2014 11:32:38
Nie chciałabym tutaj cytować, ale kiedyś właśnie namierzyłam taką Panią.
Zawsze historia zaczynała się tak samo.
,,Nazywam się X i jestem małym i bardzo chorym chłopcem. Nie chciałem urodzić się chory...''
Później następował bardzo smutny opis jego losów z naciskiem na to, że mama poświęca mu całe życie i nie ma chwili, ani żadnej przyjemności dla siebie.
A w podsumowaniu:
dlatego powinna wygrać : bransoletkę/mikser/wyjazd do SPA

Tekst się nie zmieniał, zmieniały się tylko marzenia tej biednej mamy emotka
0 0

zezowaty_kot

#5853860 Napisano: 24.04.2014 11:58:20
To ja jej nie kojarzę, z resztą ja raczej nie pamiętam tekstów a zdjęcia profilowe, które w pamięci zapisują mi się w folderze "płaczki" emotka

Ja pamiętam jeszcze sytuację, gdzie do wygrania były pieniądze na marzenie. Wygrały jakieś marzenia dotyczące wycieczek/samochodów itp. Były super zrobione: opis+zdjęcie, ktoś się mocno napracował. Po wynikach tablicę organizatora przejęła kobieta, wylewająca pomyje na zwycięzców, bo ona ma ważne marzenie, chce się leczyć, aby móc urodzić dziecko a nie "takie cenzurarele" i nie może się pogodzić z faktem, że organizator jest bezduszny i dał ludziom na wycieczkę a jej na taki szczytny cel nie dał. Naubliżała innym wtedy, zwyzywała od idiotów, bo mają takie płytkie marzenia a ona jedyna marzy o czymś naprawdę ważnym i to jej się nagroda należy emotka Jak można mieć taki tupet, chyba logiczne, że każdy marzy o tym czego mu brakuje. Jak ktoś nie ma problemów z zajściem w ciążę, to nie marzy o leczeniu a wrzucenie go za to do wora z idiotami i ludźmi płytkimi jest niezwykle krzywdzące. emotka
0 0

vickichelm

#5853863 Napisano: 24.04.2014 12:01:23
żartujecie sobie ??? emotka emotka emotka Na serio są tacy ludzie ?:D
0 0

zezowaty_kot

#5853868 Napisano: 24.04.2014 12:10:55
Są dużo gorsi emotka Co konkurs to zaczynają się na tablicach organizatora takie przepychanki, że nic, tylko lecieć po popcorn i czytać. Lepsze niż "Przygody Szerloka Holmesa" emotka
0 0

vickichelm

#5853874 Napisano: 24.04.2014 12:15:16
hahaha to jak cos takiego będzie poproszę linka chętnie poczytam emotka
0 0

Gość: lilykaii

#5853888 Napisano: 24.04.2014 12:35:22
vickichelm napisał(a):

ta....na serio są ludzie, którzy marzą o czym innym niż o samochodzie i wycieczce emotka
0 0

Gość: iwonciaaa

#5853896 Napisano: 24.04.2014 12:45:46
Ja pamiętam jedną dziewczynę kiedyś, był konkurs na like - pobyt weekendowy w hotelu.
Uznali, że oszukiwała i odjęli jej dość dużo głosów.
Później leciały komentarze
,,to dzięki mnie macie fanów. Zaraz odlubią Wasz profil''
,,Zrobię Wam opinię''
Dali jej w końcu ten pobyt.
Nie byłoby Wam wstyd pojechać do tego hotelu, po takich odwałach?

A jeśli chodzi o marzenie - leczenie, aby zajść w ciążę.
Wszystko rozumiem.
Ale to nie jest powód, żeby się odgrywać na wszystkich i wyzywać.
0 0

zezowaty_kot

#5853932 Napisano: 24.04.2014 13:33:57
magnus napisał(a):

lilykaii napisał(a):

vickichelm napisał(a):

ta....na serio są ludzie, którzy marzą o czym innym niż o samochodzie i wycieczce emotka

Na serio są emotka
Jest hierarchia potrzeb, zawsze zwycięży to czego brakuje Ci najbardziej, jeśli kogoś dotknie choroba, z której można wyjść dzięki płatnym operacjom, rehabilitacji, sprzętom itp to wszystko inne jest na prawdę mniej ważne.
No, ale przyjemniej czyta się marzenie o zielonych palmach, plaży gdzieś tam... czy aucie emotka

Wiesz, mi się wydaje, że nie dlatego zwyciężyły prace na temat samochodu i wycieczki - były one super dopracowane, pomysłowe i w pełni zasłużyły na nagrodę. Ja szczerze współczuję tej kobiecie z problemem, jednak jej tragedia nie usprawiedliwia atakowania ludzi, którzy akurat mają zupełnie inne potrzeby. Nie dlatego nie wygrała, bo jej marzenie jest gorsze, a dlatego, że ktoś więcej serca i pracy włożył w przedstawienie swojego. Poza tym spieranie się, czyje marzenie jest wartościowsze jest tak samo sensowne jak ustalanie czy ładniejszy jest kolor czerwony czy żółty.
0 0

ziolko

#5853965 Napisano: 24.04.2014 14:32:46
wkurza mnie, że lokalne radio pomija moje smsy w konkursach emotka emotka
mam dowód na to - ile razy mail czy sms wysłany później wygrywał? a ten co był pierwszy z moimi danymi to oczywiście był pomijany emotka
0 0

dolly

#5853968 Napisano: 24.04.2014 14:37:55
ziolko napisał(a):

mam dowód na to - ile razy mail czy sms wysłany później wygrywał? a ten co był pierwszy z moimi danymi to oczywiście był pomijany emotka

kochana moze z rozpedu swoj avatar tez wrzucalas emotka

emotka
0 0

ziolko

#5853969 Napisano: 24.04.2014 14:40:33
dolly niestety nie... a może by mi pomógł?
;)
0 0

dolly

#5853981 Napisano: 24.04.2014 14:50:35
ziolko napisał(a):

dolly niestety nie... a może by mi pomógł?
;)

kto wie, kto wie, tylko pozniej bez wnikania co nimi powodowalo, ze dali wygrac emotka
0 0

zezowaty_kot

#5854030 Napisano: 24.04.2014 15:40:55
magnus napisał(a):

zezowaty_kot napisał(a):

magnus napisał(a):

lilykaii napisał(a):

vickichelm napisał(a):

Na serio są emotka
Jest hierarchia potrzeb, zawsze zwycięży to czego brakuje Ci najbardziej, jeśli kogoś dotknie choroba, z której można wyjść dzięki płatnym operacjom, rehabilitacji, sprzętom itp to wszystko inne jest na prawdę mniej ważne.
No, ale przyjemniej czyta się marzenie o zielonych palmach, plaży gdzieś tam... czy aucie emotka

Wiesz, mi się wydaje, że nie dlatego zwyciężyły prace na temat samochodu i wycieczki - były one super dopracowane, pomysłowe i w pełni zasłużyły na nagrodę. Ja szczerze współczuję tej kobiecie z problemem, jednak jej tragedia nie usprawiedliwia atakowania ludzi, którzy akurat mają zupełnie inne potrzeby. Nie dlatego nie wygrała, bo jej marzenie jest gorsze, a dlatego, że ktoś więcej serca i pracy włożył w przedstawienie swojego. Poza tym spieranie się, czyje marzenie jest wartościowsze jest tak samo sensowne jak ustalanie czy ładniejszy jest kolor czerwony czy żółty.

Nie oceniam bo nie znam tej sytuacji i pracy.
Mówię tylko o różnorodności marzeń emotka
Naprawdę są marzenia inne niż rzeczy tak bardzo materialne jak auto emotka

Mam pełną świadomość tego. Jeden marzy o jednorożcach i tuleniu tęczy, ktoś inny o samochodzie a jeszcze inny o wygraniu z męczącą chorobą. A ja marzę o ciszy. emotka
0 0

Gość: koza.k90

#5854059 Napisano: 24.04.2014 16:38:58
ziolko napisał(a):

spróbuj z innego telefonu wysłać dane jakiejś koleżanki, mamy, kuzynki...

może ktoś w tej redakcji Cię kojarzy i eliminuje eski z Twoimi danymi
0 0

Gość: magda1811

#5854065 Napisano: 24.04.2014 16:51:15
Konta fikcyjne i blogowe które wygrywają konkursy na FB!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
0 0

Gość: malgorzatap

#5854113 Napisano: 24.04.2014 19:03:08
Tak sobie czytam i myślę jakie tragiczne historie Monika U musi opisywać na auta... Swoją drogą nikt chyba tyle nie przeżył emotka
0 0