Wkurza mnie...

teodozja

#5852724 Napisano: 22.04.2014 11:43:32
taalvikki napisał(a):

zaczytana-pola napisał(a):

anialistopad napisał(a):

A sama w święta siedzę z małym to mnie wkurza emotka

A ja siedzę z małym w szpitalu, więc pomyśl sobie, że mam gorzej emotka

wkurza mnie pocieszanie typu "inni mają gorzej".
czy to zmienia położenie pocieszanego? czy to nie jest, w pewnym sensie, symetryczne do zawiści (inni mają lepiej)? w ogóle jak można być pocieszonym wiedząc, że nie tylko ja mam ch**owo, ale inni także? przecież wtedy jest jeszcze mniej miło..

To moim zdaniem nie tak.Każdy z nas ma jakieś kłopoty tylko przecież ich nie widać na pierwszy rzut oka.Dopiero jak ktoś o nich zacznie mówić to się o nich dowiadujemy.Osoby, które wydają się nam z pozoru bardzo szczęsliwe borykają się z cieżkimi problemami rodzinnymi czy chorobami.Mówienie o tym czy takie pocieszanie to taka grupa wsparcia
bo jest takie powiedzenie że najedzony nie zrozumie głodnego
a ktoś bez kłopotów osobę w kłopotach.Zawsze to w grupie lepiej niż byc samym. Trzymajmy się kochani mimo naszych przeciwności losu emotka
0 0

warcik

#5852812 Napisano: 22.04.2014 14:30:29
Od pół godziny wiszę na telefonie do przychodni specjalilistycznej,sygnał wolny i nikt nie odbiera, a na stronie internetowej reklama:"Sprawdź jak łatwo się z nami skontaktować" emotka
0 0

zaczytana-pola

#5852820 Napisano: 22.04.2014 14:56:25
kalisto1986 napisał(a):

zaczytana-pola napisał(a):

anialistopad napisał(a):

A sama w święta siedzę z małym to mnie wkurza emotka

A ja siedzę z małym w szpitalu, więc pomyśl sobie, że mam gorzej emotka

Ilona coś poważnego ? emotka
Ja dzisiaj też sama z dzieciakami w domu, do tego rozwaliło mnie jakies choróbsko, że ledwo funkcjonuje emotka

Nie emotka
Już jesteśmy w domu dzisiaj.

taalvikki, jeśli wkurzają Cię moje wpisy, to ich po prostu nie czytaj
emotka Lepiej Ci się zrobi od razu emotka
0 0

Gość: polarniczka

#5853527 Napisano: 23.04.2014 19:28:20
czuję totalne konkursowe wypalenie, tyle rozwiązań konkursów tyle porażek, nie potrafię się skupić i skreślić na konkurs chociażby zdania...zaczynam mieć depresję konkursową emotka
0 0

wanderlust

#5853531 Napisano: 23.04.2014 19:33:41
polarniczka napisał(a):

czuję totalne konkursowe wypalenie, tyle rozwiązań konkursów tyle porażek, nie potrafię się skupić i skreślić na konkurs chociażby zdania...zaczynam mieć depresję konkursową emotka

Mam tak samo jak Ty.. emotka
0 0

myszania

#5853533 Napisano: 23.04.2014 19:36:03
Wkurzam się, że nie potrafie wygrac w Onecie od ROKU...noż cho***ra.
Wszędzie wygrywam interia, wp, gazeta...a tam...nic, zero.

Może ja czegoś nie wiem emotka emotka emotka emotka
0 0

assal

#5853534 Napisano: 23.04.2014 19:37:13
Mi najlepiej idzie właśnie na onecie emotka
Za to wkurza mnie wizaż i polki emotka
0 0

picola

#5853544 Napisano: 23.04.2014 19:48:27
assal napisał(a):

Mi najlepiej idzie właśnie na onecie emotka
Za to wkurza mnie wizaż i polki emotka

mam dokładnie tak samo emotka
0 0

Gość: miliep

#5853619 Napisano: 23.04.2014 21:59:14
polarniczka napisał(a):

Ja cierpię na jakieś konkursowe przesilenie-jak zaczynałam grać (w sumie nie dawno),to do każdego podchodziłam z prawdziwą kreatywnością, a teraz zwyczajnie mi się nie chce. A to nagrody nie takie, a to szanse małe, a to trzeba kupić niepotrzebne kosmetyki... no i odrzucam jeden po drugim, a potem dziwię się że nie wygrywam. Nie wiem, może na jakiś czas dam na wstrzymanie. Tylko do Korala życzenia sobie powymyślam i do Visy transakcje, a resztę olewam emotka
0 0

moskala22

#5853620 Napisano: 23.04.2014 22:01:19
polarniczka napisał(a):

mam dokładnie to samo emotka
0 0

zezowaty_kot

#5853622 Napisano: 23.04.2014 22:03:25
Ooooo podczepiam się. Kiedyś grałam mniej a częściej wygrywałam. Teraz gram sporo A wpada mało i raczej drobiazgi. Chyba wrócę do metody "rzadziej a konkretniej".
0 0

taalvikki

#5853626 Napisano: 23.04.2014 22:10:42
miliep napisał(a):

polarniczka napisał(a):

Ja cierpię na jakieś konkursowe przesilenie-jak zaczynałam grać (w sumie nie dawno),to do każdego podchodziłam z prawdziwą kreatywnością, a teraz zwyczajnie mi się nie chce. A to nagrody nie takie, a to szanse małe, a to trzeba kupić niepotrzebne kosmetyki... no i odrzucam jeden po drugim, a potem dziwię się że nie wygrywam. Nie wiem, może na jakiś czas dam na wstrzymanie. Tylko do Korala życzenia sobie powymyślam i do Visy transakcje, a resztę olewam emotka

ja myślę, że to może mieć obiektywne podstawy. nie ma co ukrywać, jakichś rewelacyjnych konkursów, żądnych prawdziwej kreatywności /i taką nagradzających/ teraz brak. jak dobra nagroda, to pytania z serii "jak dbasz o skórę wiosną", a jak świetne pytanie, to nagroda jednoksiążkowa.

w każdym razie u mnie zastój podobny, głównie ze względu na małą motywację zewnętrzną. patrzę, co się dziś kończy i po kolei wykreślam..

--------------------

ilonar2301, nie, nie chodzi o Twoje wpisy i nie o to, że mam coś do konkretnej osoby. chodziło mi raczej o sam fakt tego, że to, że ktoś ma gorzej mi np pogarsza samopoczucie (bo niefajności jest więcej, nie tylko u mnie, ale i u kogoś). ale może inni inaczej reagują, wtedy ok emotka
0 0

ziolko

#5853646 Napisano: 23.04.2014 22:54:46
moskala22 napisał(a):

polarniczka napisał(a):

i ja.. zaś na fb wygrywają najczęściej te same osoby, które się podlizują, albo tworzą "słodkie" kolaże.

Zaś wkurza mnie, jak jest fajna nagroda i pytanie z serii "dlaczego to ty powinnaś wygrać nagrodę" emotka emotka emotka

Jak widzę to pytanie, to od razu odpuszczam, bo nie słodzę, nie rymuję, nie biorę na litość, nie potrafię żebrać o nagrodę.
Po prostu żenada....

0 0

staszek

#5853649 Napisano: 23.04.2014 23:02:14
ziolko napisał(a):

moskala22 napisał(a):

polarniczka napisał(a):

i ja.. zaś na fb wygrywają najczęściej te same osoby, które się podlizują, albo tworzą "słodkie" kolaże.

Zaś wkurza mnie, jak jest fajna nagroda i pytanie z serii "dlaczego to ty powinnaś wygrać nagrodę" emotka emotka emotka

Jak widzę to pytanie, to od razu odpuszczam, bo nie słodzę, nie rymuję, nie biorę na litość, nie potrafię żebrać o nagrodę.
Po prostu żenada....

jedyna odpowiedź jaka mi się przy takim pytaniu nasuwa, brzmi: "bo tak!". I dlatego właśnie też nie biorę w takich udziału
0 0

moskala22

#5853651 Napisano: 23.04.2014 23:05:56
ziolko napisał(a):

Zaś wkurza mnie, jak jest fajna nagroda i pytanie z serii "dlaczego to ty powinnaś wygrać nagrodę"

Po prostu żenada....

mam właśnie wrażenie że coraz więcej jest konkursów z tym pytaniem w roli głównej - beznadzieja
0 0

Gość: iwonciaaa

#5853656 Napisano: 23.04.2014 23:17:32
moskala22 napisał(a):

ziolko napisał(a):

Zaś wkurza mnie, jak jest fajna nagroda i pytanie z serii "dlaczego to ty powinnaś wygrać nagrodę"

Po prostu żenada....

mam właśnie wrażenie że coraz więcej jest konkursów z tym pytaniem w roli głównej - beznadzieja

pytanie, pytaniem

Ale jak widzę odpowiedzi w stylu
-Powinnam wygrać czekoladki, bo nigdy jeszcze nie miałam okazji jeść czekoladek emotka
-Albo sukienkę, bo nie mam żadnej sukienki, bo mnie nie stać nawet na taką na wagę...

Jak dla mnie to jest trochę przegięcie.
Nie mówiąc o tym, jak niektórzy ludzie potrafią pisać rzeczy w stylu ,,piszę w imieniu mojego synka, który jest chory i mówi, że mamusia powinna dostać nagrodę, bo dużo się martwi''
0 0

moskala22

#5853657 Napisano: 23.04.2014 23:19:40
iwonciaaa napisał(a):

moskala22 napisał(a):

ziolko napisał(a):

Po prostu żenada....

pytanie, pytaniem

Ale jak widzę odpowiedzi w stylu
-Powinnam wygrać czekoladki, bo nigdy jeszcze nie miałam okazji jeść czekoladek emotka
-Albo sukienkę, bo nie mam żadnej sukienki, bo mnie nie stać nawet na taką na wagę...

Jak dla mnie to jest trochę przegięcie.
Nie mówiąc o tym, jak niektórzy ludzie potrafią pisać rzeczy w stylu ,,piszę w imieniu mojego synka, który jest chory i mówi, że mamusia powinna dostać nagrodę, bo dużo się martwi''

emotka emotka emotka
0 0

ziolko

#5853662 Napisano: 23.04.2014 23:24:23
moskala, nie wywalaj gałów emotka bo sama widziałam podobne odp... czyli branie na litość i żebranie

0 0

sylzab2294

#5853667 Napisano: 23.04.2014 23:36:33
moskala22 napisał(a):

ziolko napisał(a):

Po prostu żenada....

wrrr, mnie też to bulwersuje, bo głupie tak odpowiadc dlaczego akurat Tobie się należy, a żebrać nie umiem i tyle w tym temacie emotka
Wnerwia mnie za to niekompetencja agencji, ich niesłowność itp...ale coż...przytoczę słowa, które mi się nasuwają...
Konkursowicze, konkursowiczom zgotowali ten los....niestety emotka
smutne, ale i prawdziwe....
0 0

Gość: alusia29

#5853711 Napisano: 24.04.2014 09:04:10
Też omijam takie konki szerokim łukiem, choćby nie wiem jakie fajne nagrody były

emotka
0 0