Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: mikki85
ale jak nie będziesz miała tego okna u siebie i nie porównasz wymiarów, to nic nie zwojujesz
jeśli to "naciągacze", może sie okazać, że po Twojej interwencji nagle okno się... zmniejszyło lub fachowiec wpadł na genialny pomysł jak je prawidłowo zamontować
joan
Postów 18655
Data rejestracji 02.09.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Generalnie okna dzielą się na 2 rodzaje:
- o wymiarach standardowych, idziesz do Castoramy i se kupujesz okna, co tam stoją, mój znajomy potem wstawiał samodzielnie;
- o wymiarach niestandardowych (ja takie mam) - nie ma opcji, żeby komuś innemu pasowały!
Ja bym nie czekała do poniedziałku.
Czy Twoi rodzice podpisali jakiekolwiek papiery? Np. że okno źle wymierzyli, więc się go zrzekają?
to można podciągnąć pod niewłaściwe wykonanie usługi i wykorzystanie niewiedzy klienta
czysta niekompetencja firmy
malenka
Postów 441
Data rejestracji 20.01.2013
Punkty karne 0
Konkursy dodane
I wiece co? Jeszcze wczoraj miałam jakieś dziwne przeczycie i powiedziałam do mamy "Żeby to nie wyszło tak, że nie dostaniesz ani kasy, ani okna".
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Nie bój się zapisów umowy, często nawet umowy wielkich banków zawierają klauzule niedozwolone, które są bezskuteczne
Sprawdź, co podpisali Twoi rodzice.
koper
Postów 2237
Data rejestracji 20.03.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jedź teraz z kimś do siedziby tej firmy i każ sobie pokazać te okna i zmierz je dokładnie. Porównaj wymiary okien z wymiarami na umowie.
Ta firma na bank coś kręci. Jakie barnie okien w komis? O czym oni mówią?
Trzymam kciuki i mam nadzieję, że uda Wam się z nimi wygrać
malenka
Postów 441
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nic nie podpisywali.
Właśnie rozmawiałam z Rzecznikiem. Przy takiej umowie jaką zawarliśmy nie jest w stanie nic zrobić. Prawo stoi po stronie firmy. Jedyne co mi poradziła to żeby pojechać do firmy i sprawdzić czy wymiary okna rzeczywiście są takie jak zamawiane.
calliope
Postów 1900
Data rejestracji 03.08.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Zadzwońcie i powiedzcie, że czekacie na okna
podobno na każdego cwaniaka jest jeszcze większy cwaniak...
jeśli w umowie nie ma zapisu, że cena została obniżona o jakiś procent lub o konkretną kwotę ze względu na samodzielne pomiary, zapis o odpowiedzialności klienta jest bezprawny
czasem firmy doliczają sobie kasę za usługę zwaną "pomiarem"
jak tego nie ma czarno na białym, masz ich w kieszeni
olunka
Postów 8459
Data rejestracji 03.06.2007
Punkty karne 0
Konkursy dodane 14
\"...To piosenka, która mówi
Jak się nie ma, co się lubi
To nie lubi się i tego, co się ma.\"
kupuje ci u mnie gość na alle koszulkę i wybiera... bezpłatną opcję odbioru w punkcie
sprawdzam dane - imię i nazwisko jakby znajome, bo tak sie nazywa właściciel lokalnej piekarni, ale adres z drugiego końca Polski
więc pytam, kiedy zjawi sie tu i tu po odbiór zakupionego towaru
a ten pisze, że mu się tak po prostu "kliknęło"
a mnie się wydaje, że ktoś głupiego szukał i na przesyłkę za friko liczył
malenka
Postów 441
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mikki nie ma takiego zapisu w umowie, ale konsultowałam się z Rzecznikiem przed chwilą i usłyszałam, że w takiej sytuacji sprawę mogę próbować załatwić tylko i wyłącznie polubownie. Ja osobiście nic nie mogę zrobić, bo nie jestem stroną w tym sporze, działania może podjąć tylko i wyłącznie mama, bo to ona podpisywała umowę. Mama z kolei powiedziała, że musi się z tym wszystkim przespać i wymyślić możliwie najlepsze wyjście z sytuacji, chociaż patrząc na nią widzę, że przyjęła postawę "wyparcie przez pogodzenie się z wolą nieba". W całej tej sprawie najgorsze jest to, że po prostu nie stać nas na nowe okno, a stare są tak stare i nieszczelne, że zimą firanki nam powiewają w domu. I na siebie też jestem zła bo nie dopilnowałam żeby ktoś z firmy przyjechał wykonać pomiary.
Ty, jako najbliższa rodzina, możesz ją reprezentować w wielu sprawach nawet bez zlecenia
w ostateczności można zrobić upoważnienie
poza tym nikt przez telefon nie wie, że ma do czynienia z córką, a nie matką
więc natychmiast dzwoń do firmy i każ sobie przywieźć to badziewie
jako "stara konkursowa wyjadaczka" chyba masz trochę tupetu i odwagi...
malenka
Postów 441
Punkty karne 0
Konkursy dodane
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Nawet, gdyby okna miały nieprawidłowe wymiary, są Twoje i nikt nie może sobie nimi bezprawnie rozporządzać. Jak już pisałam, odbiór zamówionego towaru nie nastąpił.
Gość: maggi
Trzymam kciuki, żeby udało się coś z oknami wywalczyć.
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dodatkowo zerknij na umowę czy jest wyszczególniony koszt demontażu starych okien i montażu nowych, jeśli nie to poproś o cennik i zażądaj pisemnie zwrotu tej kwoty (na pewno będzie mniejsza niż w cenniku, jako, że są obniżki przy zakupie łącznym).
Swoją drogą no kurdę dała Twoja mama ciała
Wkurza mnie choróbsko, które totalnie mnie powaliło
cc_investigator
Postów 4640
Data rejestracji 13.08.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
o to mam, dokładnie to!