Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
malenka
Postów 441
Data rejestracji 20.01.2013
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kozuszka38
Postów 1574
Data rejestracji 05.11.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mama podawała wymiary
Nieważne jest w moich oczach, czy człowiek będzie mniej czy więcej posiadał. Ważne jest, czy będzie mniej czy bardziej człowiekiem.
Antoine de Saint-Exupéry
Gość: mikki85
ale zazwyczaj dobra firma sama dokonuje pomiarów, bo klient się na tym może nie znać
Gość: bc14
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
aguagu
Postów 2944
Data rejestracji 03.04.2014
Punkty karne 0
Konkursy dodane 3
Nie. I w dodatku ktoś może je za Ciebie odebrać z upoważnieniem. Ja mega spartoliłam, wiedząc jak mało ludzi tam gra nie poczekałam ze zdjęciem na ostatni etap.
A tak to bilecik na finał by był.
OLX karmi psy ze schronisk, wystarczy kliknąć.
https://www.olx.pl/lps/nakarm-psa/
zaczytana-pola
Postów 11519
Data rejestracji 24.03.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
toka
Postów 3082
Data rejestracji 09.02.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
malenka
Postów 441
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja to właśnie doskonale wiem. Nie wiem z kolei co wstąpiło w mamę, że zaryzykowała ponad 1 600 zł, przekonana, że sama sobie z tym poradzi. Owszem, prosiła żeby ktoś z firmy przyjechał sprawdzić wymiary, ale usłyszała coś w stylu "na pewno dobrze pani wymierzyła". I zamiast nalegać to stwierdziła, że będzie ok! W innym wypadku odpowiedzialność spadła by na firmę, a tak? Jak sobie pomyślę ile czasu trzeba było oszczędzać na te okna to aż mi się ryczeć chce
joan
Postów 18655
Data rejestracji 02.09.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
calliope
Postów 1900
Data rejestracji 03.08.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
No ja jestem w szoku, że nie wysłali pracownika na pomiar. Trzeba przecież wiedzieć jak to zrobić prawidłowo
koper
Postów 2237
Data rejestracji 20.03.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mam nadzieję, że nie pozwoliłaś im zabrać okien.
Masz gdzieś zapisane wymiary które podała mama? Zmierz dokładnie okna i porównaj z wymiarami mamy.
Zapłaciłaś już za okna? Jeżeli tak to oczywiście nie oddawaj im okien i muszą zwrócić Ci chociaż część pieniędzy (np. za montaż)
Poszukaj w internecie opinii o tej firmie, jeżeli to ich stała praktyka to coś znajdziesz.
No i chyba zgłosiłabym się do rzecznika praw konsumenta, może poradzi coś rozsądnego, przecież musi być jakiś sposób...
działa przy starostwie
kiedyś znajoma miała podobny problem, a pracuje w żaluzjach i umie zrobić profesjonalnie pomiary
firma powiększyła jej okna o ponad 5 cm, co już nie mogło stanowić jakiejś milimetrowej pomyłki
najpierw mieli jej powiększać otwory okienne, ale w końcu dali nowe okna
malenka
Postów 441
Punkty karne 0
Konkursy dodane
toka niestety nie da się powiększyć otworów okiennych bo wtedy z zewnątrz nie byłoby w ogóle widać framugi okna, a z kolei na to nie zgadza się spółdzielnia.
też mi to przyszło do głowy
i jednymi oknami "obskakują" setki ludzi, bo nikt ich nie chce zatrzymać
joan
Postów 18655
Data rejestracji 02.09.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
No!
I nie rozumiem za bardzo, oni te okna zabrali z powrotem? Czy zostawili?
maleńka, każ sobie jeszcze raz przywieźć te okna
jak zapłacone, to już Twoje
koper
Postów 2237
Data rejestracji 20.03.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zamawiałaś nowe okna. Firma kazała klientowi samodzielnie zmierzyć okna, zaznaczając w umowie, że za błędy ponosi odpowiedzialność wyłącznie klient.
Wysłaliście do firmy wymiary, oni po jakimś czasie zjawili się u Was z oknami. Powiedzieli, że okna są za duże, ale nikt nie zmierzył okien dostarczonych przez firmę. Firma okna zabrała do siebie.
I kilka pytań.
Czy na umowie są umieszczone pomiary podane przez Twoją mamę, czy ona to nie wiem, telefonicznie im podawała.
Czy za te okna już zapłaciliście, czy dopiero macie zapłacić.
Na serio zabrali te okna? Jak tak to karz im je przywieźć i zrób z nich chociażby szklarnię na działce, ale nie oddawaj okien ten firmie, no chyba, że jeszcze nie płaciłaś...
jeśli będą twierdzili, że:
- bez dopłaty nie przyjadą,
- nie mają w tej chwili samochodu, fachowca, czasu, czegokolwiek...
- wywalili okna na śmietnik, bo klient przecież nie przyjął
to masz ich w kieszeni, że kombinują
malenka
Postów 441
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Oni powiedzieli, że okno może u nas zostać, ale ewentualnie mogą zapytać szefa czy by tego okna nie wziął "w komis" do nich. W sensie, że może ktoś będzie chciał okno w takim samym wymiarze i kupi to. No i wzięli to okno ze sobą. Mi się ta cała sprawa strasznie nie podoba i uważam, że coś tu śmierdzi, ale może po prostu mam paranoję.
Mam zamiar pójść do Rzecznika w poniedziałek, ale sama widzę jak na dłoni, że wszystko jest tak zrobione, że nie da się powiedzieć, że to ich wina.
edit
Chodzi też o to, że mieszkanie jest małe i zwyczajnie nie ma gdzie tych okien trzymać więc sama uznała, że sensownie jest żeby oni je wzięli w ten rzekomy komis.
Oczywiście okna zostały opłacone. Co lepsze, opłacone też zostało zdemontowanie starych i zamontowanie nowych okien. I za to też nie odzyskamy kasy! Bo to jest jakaś tam usługa łączna, dzięki której Vat na okna wynosił tylko 8 %, a nie standardowe 22%. No pluję sobie w brodę, że mnie nie było w domu, bo pozostali domownicy to jak cielęta we mgle!
kozuszka38
Postów 1574
Data rejestracji 05.11.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane