Wkurza mnie...

delvitto

#5941094 Napisano: 08.11.2014 12:05:18
sprzedałam na allegro cukierki, ot, bombonierkę taką. Dostałam pieniądze, kurier zawiózł, a dziś mam maila że nikt nie odbiera przesyłki, kurier nie może się dodzwonić na podany telefon, awizo zostawiono 2 razy:( wysłałam więc wiadomość do kupującego. Nie rozumiem, jak to jest kupić, zapłacić, i zapomnieć;(
A co, jeśli mi nie odpisze, kurier mi przywiezie z powrotem, a ja bd musiała oddawać kasę? A są koszta zwrotu?
kurczę, miał ktoś z Was podobną sytuację?
0 0

koper

#5941103 Napisano: 08.11.2014 12:29:11
*Delvitto Miałam podobną sytuację, tylko wysyłka PP. Listonosz pewnego dnia przyniósł mi zwrot. Zapłaciłam za zwrot i napisałam maila do kupującego. Wszystko sprawdziłam, tzn, czy nie pomyliłam się w adresie itd, i jak miałam pewność, że to tylko wina kupującego, to zaproponowałam zwrot pieniędzy po odjęciu kosztów przesyłki i zwrotu, lub, że jeżeli przeleje mi pieniądze za zwrot i na ponowną wysyłkę, to mogę wysłać ponownie.
0 0

delvitto

#5941109 Napisano: 08.11.2014 12:47:28
koper napisał(a):

*Delvitto Miałam podobną sytuację, tylko wysyłka PP. Listonosz pewnego dnia przyniósł mi zwrot. Zapłaciłam za zwrot i napisałam maila do kupującego. Wszystko sprawdziłam, tzn, czy nie pomyliłam się w adresie itd, i jak miałam pewność, że to tylko wina kupującego, to zaproponowałam zwrot pieniędzy po odjęciu kosztów przesyłki i zwrotu, lub, że jeżeli przeleje mi pieniądze za zwrot i na ponowną wysyłkę, to mogę wysłać ponownie.

Dzięki. Jest to jakieś rozwiązanie, z tym, że dziwiłabym się tej osobie, gdyby ponownie je zakupiła. Miałaby najdroższe na świecie cukierki emotka Niby to nie moja sprawa, ale kto bogatemu zabroni. Ja się ze swej strony wywiązałam, a teraz tylko kłopot;(
0 0

Gość: alusia29

#5941145 Napisano: 08.11.2014 15:58:20
Nie cierpię Nivea emotka emotka
0 0

arabela79

#5941147 Napisano: 08.11.2014 16:05:30
alusia29 napisał(a):

Nivea nic nie winne, poczytaj wątek Paragony
emotka
0 0

pszczola

#5941155 Napisano: 08.11.2014 16:56:59
arabela79 napisał(a):

alusia29 napisał(a):

Nivea nic nie winne, poczytaj wątek Paragony
emotka

Dokładnie, gdyby były nr paragonów, pewnie każdy dostałby nagrodę! Ja miałam 1 paragon i wysłałam 1 zgłoszenie- nie kombinuję już że jedno na mnie, drugie na męża, trzecie na babcię babci, bo ostatnio zauważyłam, że gdy tak robię NIC nie wygrywam, a gdy uczciwie wyślę 1 zgłoszenie to zazwyczaj się udaje- jakby czuli czy kombinuję czy nie.
Ale wątek paragony, wkurza mnie ogromnie!
0 0

megery

#5941164 Napisano: 08.11.2014 17:59:53
Cześć Wszystkim! a mnie wkurzył Carrefour, poszłam z moim "dzieciem" po zabawkę transformers z gazetki Zabawki jak z bajki" i okazało się że zabawka nie kosztuje jak napisali w gazetce 49,90 zł, a ponad 190 zł. (Błąd w gazetce, zamieścili zdjęcia nie tego produktu), na stoisku nie było żadnej kartki, informacji że jest taki błąd, w bok-u nic nie wiedzieli, dopiero po mojej interwencji wykryli błąd. Napisałam @ do centrali, ale czy coś to da? Chciałabym kupić zabawkę po cenie gazetkowej emotka
0 0

Gość: giuliettaX

#5941183 Napisano: 08.11.2014 19:57:57
megery napisał(a):

Cześć Wszystkim! a mnie wkurzył Carrefour, poszłam z moim "dzieciem" po zabawkę transformers z gazetki Zabawki jak z bajki" i okazało się że zabawka nie kosztuje jak napisali w gazetce 49,90 zł, a ponad 190 zł. (Błąd w gazetce, zamieścili zdjęcia nie tego produktu), na stoisku nie było żadnej kartki, informacji że jest taki błąd, w bok-u nic nie wiedzieli, dopiero po mojej interwencji wykryli błąd. Napisałam @ do centrali, ale czy coś to da? Chciałabym kupić zabawkę po cenie gazetkowej emotka

miałam taką sytuację w auchan może rok temu, błąd w gazetce na kilku cenach! poszłam do POK, pani zrobiła fotki paragonu, gazetki i produktów i od razu zwrócili ma kasę emotka w rossmanie tak jest często na kosmetykach, że na półce inna cena niż na kasie i też dziewczyna sprawdza i płacisz tą widoczną z regału emotka
0 0

leoniu

#5941247 Napisano: 09.11.2014 00:04:00
joan napisał(a):

zaczytana-pola napisał(a):

joan napisał(a):

Właśnie skończyłam oglądać "Kamienie na szaniec" - szmelcowata ekranizacja, profanacja książki emotka

Ja chyba jeszcze nie widziałam filmu lepszego, niż książka. Taki Mankell na przykład. Świetne kryminały. A serial o Wallanderze był denny...

Powiem Ci, że takiego rozczarowania się nie spodziewałam emotka Biorąc pod uwagę, że fabuła dotyczy autentycznych postaci, które broniły Polski... emotka

Nie widziałam Kamieni i raczej ich nie obejrzę... Ale zdarzyło mi się widzieć cudo pt. "63 dni chwały", które jest 69 minutami klęski... Więc, jak masz ochotę się jeszcze wojennie pomasochizować to polecam emotka Samo zło emotka
0 0

agicho

#5941527 Napisano: 10.11.2014 12:35:50
Już mnie nie bawią SMSy typu :""Kilka godzin pisalem szczegolowy HOROSKOP tylko dla Ciebie. Nie spałem, a Tobei żal 3 zł na 1 SMSa.Nie smuc mnie!Stracisz wszytsko,jak sie nie dowiesz." - choć dzisiaj przeszli samych siebie emotka
0 0

joan

#5941531 Napisano: 10.11.2014 12:46:59
leoniu napisał(a):

Nie widziałam Kamieni i raczej ich nie obejrzę... Ale zdarzyło mi się widzieć cudo pt. "63 dni chwały", które jest 69 minutami klęski... Więc, jak masz ochotę się jeszcze wojennie pomasochizować to polecam emotka Samo zło emotka

Niedawno przypadkiem obejrzałam film "Wiecznie żywy". Po kilku minutach nie wiedzieliśmy, czy to tak na poważnie, czy satyra na leniwych zombiaków, czy pastisz, czy k* co?! emotka Aczkolwiek film ten jest w pewnym sensie kultowy, teksty zapadają w pamięć, np. komplement "Ty nie śmierdzisz! Zupełnie, jakbyś nie gnił..." A gdy zombie zjada mózg faceta, żeby poprzez wspomnienia dowiedzieć się czegoś o jego lasce: "Cóż, ludzie poznają się w różny sposób..." Normalnie odpad czachy! emotka
0 0

kalisto1986

#5941538 Napisano: 10.11.2014 13:01:28
joan napisał(a):

leoniu napisał(a):

Niedawno przypadkiem obejrzałam film "Wiecznie żywy". Po kilku minutach nie wiedzieliśmy, czy to tak na poważnie, czy satyra na leniwych zombiaków, czy pastisz, czy k* co?! emotka Aczkolwiek film ten jest w pewnym sensie kultowy, teksty zapadają w pamięć, np. komplement "Ty nie śmierdzisz! Zupełnie, jakbyś nie gnił..." A gdy zombie zjada mózg faceta, żeby poprzez wspomnienia dowiedzieć się czegoś o jego lasce: "Cóż, ludzie poznają się w różny sposób..." Normalnie odpad czachy! emotka

ten film jest na podstawie książki emotka I chociaż ona sama nie jest jakimś mistrzostwem to mam wrażenie,że twórcy filmu przeczytali tylko jej streszczenie lub ... byli ostro ujarani przy pisaniu scenariusza emotka

0 0

asiunia260

#5941542 Napisano: 10.11.2014 13:04:35
giulietta napisał(a):

megery napisał(a):

miałam taką sytuację w auchan może rok temu, błąd w gazetce na kilku cenach! poszłam do POK, pani zrobiła fotki paragonu, gazetki i produktów i od razu zwrócili ma kasę emotka w rossmanie tak jest często na kosmetykach, że na półce inna cena niż na kasie i też dziewczyna sprawdza i płacisz tą widoczną z regału emotka

ja raz tak miałam w Drogerii Natura. Byłam kupić prezent dla mamy na święta i zobaczyłam na półce zestaw L'oreal za śmieszne pieniądze - chyba 30 zł, taka cena była też naklejona na opakowanie a przy kasie okazało się, że ten zestaw kosztuje 70 zł xD zwróciłam uwagę na znaczną rozbieżność i zapłaciłam te 30 zł emotka
0 0

malenka

#5941545 Napisano: 10.11.2014 13:13:05
asiunia260 napisał(a):

giulietta napisał(a):

megery napisał(a):

ja raz tak miałam w Drogerii Natura. Byłam kupić prezent dla mamy na święta i zobaczyłam na półce zestaw L'oreal za śmieszne pieniądze - chyba 30 zł, taka cena była też naklejona na opakowanie a przy kasie okazało się, że ten zestaw kosztuje 70 zł xD zwróciłam uwagę na znaczną rozbieżność i zapłaciłam te 30 zł emotka

Ale tutaj jest chyba troszkę inna sytuacja. Jeżeli cena jest na półce to masz prawo kupić produkt w takiej właśnie cenie. Inna sprawa jest w przypadku gazetek- w gazetce jest zaznaczone, że za "błąd w drugu nie odpowiadają". Jeżeli więc cena 49,90 była tylko w gazetce, a nie na półce sklepowej, to megery ma raczej nikłe szanse żeby kupić zabawkę za taką kwotę.
0 0

nariam

#5941571 Napisano: 10.11.2014 14:03:12
mało powiedziane ...upadł mi telefon, i pękł wyswietlacz ,600zł naprawa emotka
0 0

joan

#5941591 Napisano: 10.11.2014 14:34:40
Zimno w mieszkaniu -> mimo zerowych chęci, muszę się wziąć za jakąś robotę, żeby nie zamarznąć, nim ogrzewanie zacznie ocieplać atmosferę...
0 0

mia

#5941598 Napisano: 10.11.2014 15:11:53
...Że syn urąbał mi nieco zderzak w samochodzie (podobno SAM się tak zrobił; czytaj: ze starości emotka ), wtopiłam znowu pieniądze w loterię i tradycyjnie nic, a najbardziej to, że pensja męża nie doszła z uwagi na długi weekend i może łaskawie dotrze 13-go. emotka
A do tego czasu pracownicy mają wbić zęby w ścianę. emotka
0 0

asiunia260

#5941603 Napisano: 10.11.2014 15:24:03
wkurza mnie sąsiad wiercący cały dzień dziurę w ścianie... emotka emotka emotka a ja mam mega trudne kolokwium z anatomii do zaliczenia!
0 0

anialistopad

#5941605 Napisano: 10.11.2014 15:27:40
asiunia260 napisał(a):

wkurza mnie sąsiad wiercący cały dzień dziurę w ścianie... emotka emotka emotka a ja mam mega trudne kolokwium z anatomii do zaliczenia!

haha Ciebie wkurza sąsiad,bo wierci 1 dzien? A co jaman powiedzieć jak mój sąsiad 2 lata robi remont i każdego dnia wierci emotka
0 0

Gość: katrin22

#5941610 Napisano: 10.11.2014 15:35:41
asiunia260 napisał(a):

Polecam zatyczki do uszu lub słuchawki i relaksująca muzyka emotka
0 0