Wkurza mnie...

Gość: ir

#6023282 Napisano: 27.05.2015 09:35:55
nouvelle napisał(a):

selenes napisał(a):

taalvikki napisał(a):

"po ile najtańszy produkt na konkurs". 
jeżeli gram taktyką pt "jak najwięcej jak najmniejszym kosztem finansowym", to się tym przynajmniej nie chwalę i robię minimum wysiłku, by wygrać, czyli sama sprawdzam gazetki i sklepy. ale, jak widzę, niektórzy są baaaaaaaaardzo wygodni. ech

A co w tym dziwnego?  Ja potrafię czasem za wszystkie kupione konkursy zapłacić komuś 70 zł, ktoś ma to wszystko dla siebie, nie rozumiem Twojego wkurzenia.  Nie podoba Ci się to, że ktoś szuka najtaniej, to oszczedz sobie frustracji i nie rób zakupów na konkurs. 

A mnie wkurza pogoda, która codziennie jest deszczowa i nie pozwala zaplanować jakiegoś wypadu. 

Zgadzam się z Selene. Co w tym dziwnego? Konkursy to nie działalność charytatywna albo w wolontariacie. I tak organizatorzy i agencje mają z tego niezłe profity.

A ja się zgadzam z Wami.  emotka
0 0

nasturcja19

#6023291 Napisano: 27.05.2015 09:43:42
Służba zdrowia... Poszłam wczoraj ze zdrowym 4 miesięcznym synkiem na szczepienie. Na swoją kolej czekaliśmy w poczekalni z CHORYMI DZIEĆMI! I sa efekty od wczoraj 40 stopni gorączki, myślałam,że to reakcja po szczepieni, ale dziś doszedł kaszel i katar!emotka
0 0

joan

#6023354 Napisano: 27.05.2015 10:57:25
Ludzie, co Wy za bzdury wypisujecie o pracy kurierów emotka

Kurier pracuje wg zlecenia i problemy z dostawami to wina nadawców, którzy najczęściej okazują się skąpymi f*tami.
Firmy kurierskie oferują konkretne godziny dostaw, np. po 17 albo do 11, ale za to się ciut więcej płaci, więc najlepiej wysłać paczkę najtańszą opcją, a potem są jazdy. Z pretensjami dzwońcie do nadawców; kurier ma prawo dostarczyć paczkę w ciągu dnia roboczego i nie musi wcale zapowiadać swojej wizyty, ani się tłumaczyć, dlaczego przyjechał o godzinie tej, a nie o tamtej.
0 0

anialistopad

#6023359 Napisano: 27.05.2015 11:00:51
w gls tez pracuja normalni ludzie . Moj kurier jest świetny złego słowa na niego nie powiem .jedynie 7 i dpd to dopiero sa geniusze.
0 0

bezaczek7

#6023362 Napisano: 27.05.2015 11:05:42
A ja nawet bardzo nie znam kurierow, bo najczesciej tesciowa odbiera paczki. I tez mnie to wkurza, bo chetnie bym zagadala podpytac gdzie w okolicy jaki konkursowicz mieszka emotka  
0 0

ameryka

#6023364 Napisano: 27.05.2015 11:09:58

a tymczasem w firmie kurierskiej - motor
0 0

defed

#6023365 Napisano: 27.05.2015 11:10:20
joan napisał(a):

Ludzie, co Wy za bzdury wypisujecie o pracy kurierów emotka

Kurier pracuje wg zlecenia i problemy z dostawami to wina nadawców, którzy najczęściej okazują się skąpymi f*tami.
Firmy kurierskie oferują konkretne godziny dostaw, np. po 17 albo do 11, ale za to się ciut więcej płaci, więc najlepiej wysłać paczkę najtańszą opcją, a potem są jazdy. Z pretensjami dzwońcie do nadawców; kurier ma prawo dostarczyć paczkę w ciągu dnia roboczego i nie musi wcale zapowiadać swojej wizyty, ani się tłumaczyć, dlaczego przyjechał o godzinie tej, a nie o tamtej.

napisałam historię z życia wziętą: latałam w ciąży do auta kuriera, bo mu się nie chciało wnieść paczki na 4piętro (paczuszki, lekkiej, najczęściej wagi<2kg, nie piszę tu o lodówkach i wersalkach)
0 0

joan

#6023369 Napisano: 27.05.2015 11:15:46
defed napisał(a):

napisałam historię z życia wziętą: latałam w ciąży do auta kuriera, bo mu się nie chciało wnieść paczki na 4piętro (paczuszki, lekkiej, najczęściej wagi<2kg, nie piszę tu o lodówkach i wersalkach)

Trzeba sprawdzić w regulaminie, jakie zasady dostawy stosuje dana firma kurierska, to nie jest tak, że każdy podmiot działa w ten sam sposób. Oczywiście kurierów niedopełniających swoich obowiązków należy traktować tak samo, jak leserów na innych stanowiskach emotka
0 0

zarania

#6023370 Napisano: 27.05.2015 11:17:51
cherry_coke napisał(a):

kurierzy.  emotka
Tak generalnie muszę przyznać, że dużo zależy od człowieka, bo naprawdę ZAWSZE da się znaleźć jakiś kompromis tylko trzeba chcieć. 
Ale GLS to chyba nigdy tak po prostu nie może dowieźć mi paczki. Konkretniej kurier:
- dzwoni telefonem i informuje, że dziś przywiezie paczkę, pytam o której, a on mówi, że stoi przed moim blokiem - to po co kurka dzwoni?
- rozmawia ze mną przez telefon i jednocześnie dzwoni domofonem, dosłownie drze się na mnie, że nikogo nie ma chociaż ktoś miał być... tłumaczę mu, że jestem w domu, a ten się drze - okazało się, że pomylił numery mieszkań (ludzka sprawa, ale czy trzeba frustracje wyrzucać na klienta?!)
- rozmawia ze mną, mówię, że będę po 15:30, po chwili przesyła smsa, że będzie między 12-15
- sms, że dostarczy paczkę między 8-15 emotka  

Przy okazji dziękuję wszystkim tym, którzy mają serducho i są przemiłymi kurierami, a takich też nie brakuje. 

U nas są świetni kurierzy ze wszelkich firm.Znają moje nawyki i są w stanie doręczyć mi paczkę bez dzwonienia nawet pod innym adresem, bo np. widzą moje auto pod domem rodziców czy brata. Albo zostawiają paczkę u mojej przyjacióki konkursowiczki. emotka
0 0

defed

#6023373 Napisano: 27.05.2015 11:22:26
najczęściej 
joan napisał(a):

joan napisał(a):

defed napisał(a):

Trzeba sprawdzić w regulaminie, jakie zasady dostawy stosuje dana firma kurierska, to nie jest tak, że każdy podmiot działa w ten sam sposób. Oczywiście kurierów niedopełniających swoich obowiązków należy traktować tak samo, jak leserów na innych stanowiskach emotka

Kiedyś czytałam, że kurier ma obowiązek dostarczenia pod drzwi paczki, o wadze do 30 kilogramów, powyżej to już od niego samego zależy czy zostawi pod blokiem, czy pomoże z wniesieniem. Ale wtedy tego nie wiedziałam... i biegałam... Teraz kiedy ja juz to wiem, Pan Kurier nie dzwoni, że mam zejść na dół tylko wnosi, bo -kurczę- na tym polega ta usługa, za która płacę zamawiając towar. emotka
0 0

Gość: monia.zawadzka.1990

#6023376 Napisano: 27.05.2015 11:28:11
Wkurza mnie jak podczas deszczowej pogody spada mi ciśnienie i jestem ospała emotka
0 0

ziolko

#6023379 Napisano: 27.05.2015 11:29:50
selenes napisał(a):

A mnie wkurza pogoda, która codziennie jest deszczowa i nie pozwala zaplanować jakiegoś wypadu. 

a mnie dla odmiany wkurza to, ze jest sucho emotka deszcz już dawno nie padał, zima była jaka była, czyli też sucho, bo bez śniegu.
Jak tak dalej pójdzie to będzie mało warzyw i owoców, a jak już będą to drogie... bo mało kogo będzie stać na podlewanie wielu hektarów pól...

Wypad? można zaplanować, tylko trzeba wziąć parasole i kurtki przeciwdeszczowe emotka
0 0

emilka211288

#6023384 Napisano: 27.05.2015 11:34:02
wkurza mnie GFK,nagroda zamówiona w marcu i dalej do mnie nie dotarłaemotka
0 0

Gość: katrin22

#6023390 Napisano: 27.05.2015 11:43:21
Mój z GLS był po prostu nieuprzejmy, wiecznie pretensje, że paczka duża itp. Znów z 7 mi był wścibski. Za to nigdy złego słowa nie mogę powiedzieć na UPS, DHL czy DPD- pełen profesjonalizm!
0 0

cudaczek121

#6023410 Napisano: 27.05.2015 12:02:53
anialistopad napisał(a):

Poczta kwiatowa co za ciule mieli dzis dostarczyc kwiaty dla mamy i du.....telefonów nie odbierają na @ nie odpusuja. Jeny jaki wstyd nic mamie nie dalam,a miala byc niespodzianka

Na stronie poczty kwiatowej w regulaminie jest napisane,że w takie dni szczególne jak Dzień Matki, Ojca,Dziadka czy Babci mogą nie nadążać z dostarczeniem kwiatów, niestety.Wkurza mnie merkantylny stosunek do życia mojej Mamy-ona byle kwiatkiem czy czekoladkami się nie zadowoli,lecz np. drogą biżuteriąemotka
0 0

kristof23

#6023452 Napisano: 27.05.2015 12:38:25
tinagoni napisał(a):

ultrixx napisał(a):

ultrixx napisał(a):

tinagoni napisał(a):

bezaczek7 napisał(a):

tinagoni napisał(a):

Siostra wygrała bon smyk z gerber dla chrzesniaka,  a nie jest biologiczna matka i przepadnie, bùuuu

a to weryfikują? chcą akt urodzenia dziecka czy co? emotka

Tam się wysyła oświadczenie, że jest się rodzicem, albo prawnym opiekunem, a siostra nie przeczytała regulaminu
 ; (

przecież może oddać bon komuś z dzieckiem - tam się podaje w zgłoszeniu tylko maila i telefon...

Moze po prostu poszukaj kogos kto wygral a nie posiada dziecka i jest na liscie zwyciezcow to bedziesz miala odpowiedz. Nie wydaje mi sie zeby te wszystkie osoby z listy posiadaly dziecko i mieli czas na taka weryfikacje.
0 0

freyja88

#6023474 Napisano: 27.05.2015 13:07:51
katrin22 napisał(a):

Mój z GLS był po prostu nieuprzejmy, wiecznie pretensje, że paczka duża itp. Znów z 7 mi był wścibski. Za to nigdy złego słowa nie mogę powiedzieć na UPS, DHL czy DPD- pełen profesjonalizm!

Kiedy Mój Pan z siódemki poszedł na urlop, przyszedł w zastępstwie taki "łepek". Kiedy dał mi protokół do podpisania (pamiętam, że był to konkurs Kiora i córka wygrała tablet) wyskoczył z tekstem: To dla dziecka nagroda? A po co takiemu dziecku taki drogi tablet? Ładne teraz rzeczy dają dzieciom w konkursach! emotka Walnął monolog i poszedł.

Nie od firmy kurierskiej zależą dobre i złe relacje a od człowieka. Jak trafisz na "buca" i lenia to taki później kojarzy Ci się z tą firmą.
0 0

Gość: stamp

#6023476 Napisano: 27.05.2015 13:10:45
cudaczek121 napisał(a):

anialistopad napisał(a):

Poczta kwiatowa co za ciule mieli dzis dostarczyc kwiaty dla mamy i du.....telefonów nie odbierają na @ nie odpusuja. Jeny jaki wstyd nic mamie nie dalam,a miala byc niespodzianka

Na stronie poczty kwiatowej w regulaminie jest napisane,że w takie dni szczególne jak Dzień Matki, Ojca,Dziadka czy Babci mogą nie nadążać z dostarczeniem kwiatów, niestety.Wkurza mnie merkantylny stosunek do życia mojej Mamy-ona byle kwiatkiem czy czekoladkami się nie zadowoli,lecz np. drogą biżuteriąemotka

emotka emotka
0 0

zaczytana-pola

#6023528 Napisano: 27.05.2015 13:59:52
cudaczek121 Mowę mi odebrało.

Niezmiennie wkurza mnie pogoda. Deszcz, ulewa, deszcz, ulewa i tak ciągle. emotka
0 0

androm

#6023563 Napisano: 27.05.2015 14:47:48
Cudaczek, Twój tata rozpieścił ją emotka
0 0