Wkurza mnie...

frodo

#6022472 Napisano: 25.05.2015 21:47:51
stamp napisał(a):

bo dla was tylko katolicy sa fanatykami.Zobaczcie ilu ludzi zamordowali komuniści czy to nie był fanatyzm?A wgóle skoro lubicie naśmiewać sie z religii,to spróbójcie posmiac sie z islamu tak dla odmiany emotka

Oczywiście, że komuniści w skrajnym wydaniu też byli fanatykami, chyba nikt nie ma wątpliwości. Każdy fanatyzm moim zdaniem jest niebezpieczny.
0 0

cudaczek121

#6022473 Napisano: 25.05.2015 21:47:54
chochliczka napisał(a):

wkurza mnie forum, nie moge odpalic zadnych wynikow konkursow tylko wyskakuje mi jakas strona cos z money wrrrr

Mnie też- dokładnie earn money on short links, to jakiś wirus czy coemotka
0 0

zaczytana-pola

#6022474 Napisano: 25.05.2015 21:53:06
stamp być może niektórzy się zagalopowali, ale jest też jakaś część prawdy w tym, co się dzieje. Moim zdaniem powinno się zupełnie oddzielić Kościół od polityki. Kościół powinien sam się finansować, a podatnicy nie powinni dokładać do tego ani grosza. Wg mnie chore jest to, że księża na mszy nawołują do popierania PiS-u. A nawołują. To samo z plakatami Dudy na kościelnych parkanach. Nóż mi się w kieszeni otwiera, gdy na to patrzę i tego słucham. emotka
0 0

Gość: stamp

#6022493 Napisano: 25.05.2015 22:25:21
zaczytana-pola napisał(a):

stamp być może niektórzy się zagalopowali, ale jest też jakaś część prawdy w tym, co się dzieje. Moim zdaniem powinno się zupełnie oddzielić Kościół od polityki. Kościół powinien sam się finansować, a podatnicy nie powinni dokładać do tego ani grosza. Wg mnie chore jest to, że księża na mszy nawołują do popierania PiS-u. A nawołują. To samo z plakatami Dudy na kościelnych parkanach. Nóż mi się w kieszeni otwiera, gdy na to patrzę i tego słucham. emotka

a gdyby tam wisiały plakaty z komorowskim to byłoby ok?
0 0

snowflake

#6022494 Napisano: 25.05.2015 22:25:49
Ale niektórzy to tak na  poważnie?  emotka  Dla mnie fanatyzm jest szkodliwy w każdej dziedzinie. Powtórzę fanatyzm - bo on był tematem żartów.
Pokażcie mi matkę, która myje podłogi 5 razy dziennie domestosem, żeby jej dziecko przypadkiem nie natknęło się na jakiegoś zarazka - też mogę sobie z niej pożartować. Koleżanka ( żeby nie było - inteligentna) z czasów szkoły średniej - żyjąca fit - w szkole jadła zawsze tylko ciemny chlebek, kiełki, sałata, jogurt naturalny, marchewki do chrupania itp.. Oprócz tego paliła papierosy - taka sama reakcja z mojej strony emotka  Z koleżanką mamy dar - potrafimy każdego kwiatka załatwić. Znajomi i rodzina się z nas przez to śmieją - nie czujemy się urażone emotka

Idąc tropem, że żartowanie o kimś jest przejawem niedojrzałości i braku szacunku do innych..to co z dowcipami? Przecież blondynki też czują się urażone emotka

Trochę to trąci podwójna moralnością.
0 0

zaczytana-pola

#6022495 Napisano: 25.05.2015 22:26:01
stamp napisał(a):

Nie, nie byłoby OK. Byłoby OK, gdyby tam nie wisiało nic.
0 0

frodo

#6022496 Napisano: 25.05.2015 22:27:06
stamp napisał(a):

Nie, nie byłoby ok! Wiara to wiara, a polityka to polityka! 
0 0

snowflake

#6022497 Napisano: 25.05.2015 22:31:14
stamp napisał(a):

Oczywiście, że nie.
0 0

anialistopad

#6022498 Napisano: 25.05.2015 22:36:47
Stamp kosciol to nie miejsce na plakaty wyborcze i nie powinni księża ich wywieszać. Nie ważne na kogo ja głosuję idąc do kościoła chce się pomodlić,a nie sluchac kazania o polityce i oglądać plakatów wyborczych
0 0

frodo

#6022499 Napisano: 25.05.2015 22:38:22
Myślę, że czas zakończyć w końcu dyskusję a najlepszym jej podsumowaniem będą słowa KS. JANA TWARDOWSKIEGO, którego zresztą wyjątkowo cenię: "Błogosławieni, którzy potrafią śmiać się z własnej głupoty, albowiem będą mieć ubaw do końca życia". I kropka!
0 0

Gość: stenka

#6022500 Napisano: 25.05.2015 22:39:12
snowflake napisał(a):

stamp napisał(a):

ucz sie ucz-nauka to do potęgi klucz emotka

Fanatyzm to nie potęga - to choroba emotka

frodo napisał(a):

No, może nawet trzeba będzie zapisać się do kółka różańcowegoemotka

i codziennie rano obowiązkowa msza emotka
=============================
Swoją drogą czekam na spełnienie obietnic...i jestem bardzo ciekawa skąd weźmie te 500 zł na każde dziecko czy podwyżki rent do najniższej krajowej emotka
============================
Żeby nie było, że tylko wybory mnie wkurzają - wkurza mnie dzisiejsza duchota emotka

0 0

zezowaty_kot

#6022501 Napisano: 25.05.2015 22:39:23
Eh... 
Gdy rozum śpi, budzą się demonyKiedy rozum śpi, budzą się upiory... 

Dużo  mnie wkurzyło przez ostatnie 3 dni. najbardziej moje rozkojarzenie, które zaowocowało lawiną nieporozumień. 
0 0

Gość: rubik

#6022552 Napisano: 26.05.2015 08:00:00
Wkurza mnie Rossman kupowałam VELVET na konkurs i AXA żel pod prysznic i zero kuponu odblokowującego konkurs.Jak upomniałam się o kupon kasjerka powiedziała jakby był toby się wydrukował.Wkurzona jestem bo nie zagram w konkursie
.
0 0

frodo

#6022554 Napisano: 26.05.2015 08:03:54
Wyślij do nich e-maila ze skanem paragonu, to prześlą Ci kod odblokowujący konkurs.
0 0

Gość: kubatbg

#6022606 Napisano: 26.05.2015 09:52:43
stenka napisał(a):

snowflake napisał(a):

stamp napisał(a):

frodo napisał(a):

Swoją drogą czekam na spełnienie obietnic...i jestem bardzo ciekawa skąd weźmie te 500 zł na każde dziecko czy podwyżki rent do najniższej krajowej emotka
Żeby nie było, że tylko wybory mnie wkurzają - wkurza mnie dzisiejsza duchota emotka

Ale ludzie maja tzn. "ból dup." po tych wyborach widze.... pożyjemy zobaczymy co z swoich obietnic spełni... ciekawe czego nie rozliczacie Szoguna ze swoich obietnic (bo z tego co ja pamiętam z przed 5 lat to tez była mowa o obniżeniu podatków i innych obiecankach) których ani 1 nie spełnił wiec jak duda chociaz 2 spełni to juz jest lepszy.... bronek obudził sie w ostani tydzien po programie wojewódzkiego chyba sie ocknął ze przydało by sie cos zrobić ...<moim zdaniem żenada> .. ale mniejsza z tym najważniejsze ze te żale, dzień dwa po wyborach ...  ludzie demokracja wygrał nie "wasz" to teraz czas do narzekania i oceniania go bedzie za 5 lat i koniec... po co obrazać kogos kto go wybrał...

a druga osobną sprawa jest obrażanie katolików.... to juz poziom -5, każdy nowoczesny zwolennik P.O, uwaza sie za tolerancyjnego na maxa i wogole...ale wyszydzaja kogoś kto ma krzyż w domu i chodzi do kościoła ... A CO WAS TO OBCHODZI ! niech sobie nawet i 20 razy tam zasóa jak czuje taka potrzeba .... widocznie tolerancja nie jest w równowadze do wszystkich... bo jakby ktoś tak jechał po żydach to juz byłby skonczonym antysetminą i debilem...

Trzecią sprawa jest to ze nagle podczas wyborów prezydenckich nawaliło sie tyle znawców polityki (nawet chyba wiecej niz znawców piłki noznej podczas euro..) a prawie nikt nie dostrzega jakie realne władze ustawowe ma Prezydent ... szczerze powiedzmy malusie bardzo, więc najważniejszymi dla Polski wyborami bedą te jesienne !
0 0

Gość: poprostuanette

#6022619 Napisano: 26.05.2015 10:11:17
Wkurza mnie brak weny...
0 0

Gość: rafi323raf

#6022622 Napisano: 26.05.2015 10:14:17
Taa a u mnie pod oknami robią jakiś performance i od wczoraj, przez caaałą noc i jeszcze nie wiem ile czytają biblie, oczywiście z nagłośnieniem.

I ja się tylko z takiego czegoś śmieje. Akurat zachorowałem i całą noc nie mogłem spać. Więc gdzie tu ta tolerancja? Choć nie chcę to muszę słuchać jeszcze tego przez kilka godzin.
0 0

milax88

#6022650 Napisano: 26.05.2015 10:57:02
kubatbg napisał(a):

stenka napisał(a):

snowflake napisał(a):

stamp napisał(a):

frodo napisał(a):

Ale ludzie maja tzn. "ból dup." po tych wyborach widze.... pożyjemy zobaczymy co z swoich obietnic spełni... ciekawe czego nie rozliczacie Szoguna ze swoich obietnic (bo z tego co ja pamiętam z przed 5 lat to tez była mowa o obniżeniu podatków i innych obiecankach) których ani 1 nie spełnił wiec jak duda chociaz 2 spełni to juz jest lepszy.... bronek obudził sie w ostani tydzien po programie wojewódzkiego chyba sie ocknął ze przydało by sie cos zrobić ...<moim zdaniem żenada> .. ale mniejsza z tym najważniejsze ze te żale, dzień dwa po wyborach ...  ludzie demokracja wygrał nie "wasz" to teraz czas do narzekania i oceniania go bedzie za 5 lat i koniec... po co obrazać kogos kto go wybrał...

a druga osobną sprawa jest obrażanie katolików.... to juz poziom -5, każdy nowoczesny zwolennik P.O, uwaza sie za tolerancyjnego na maxa i wogole...ale wyszydzaja kogoś kto ma krzyż w domu i chodzi do kościoła ... A CO WAS TO OBCHODZI ! niech sobie nawet i 20 razy tam zasóa jak czuje taka potrzeba .... widocznie tolerancja nie jest w równowadze do wszystkich... bo jakby ktoś tak jechał po żydach to juz byłby skonczonym antysetminą i debilem...

Trzecią sprawa jest to ze nagle podczas wyborów prezydenckich nawaliło sie tyle znawców polityki (nawet chyba wiecej niz znawców piłki noznej podczas euro..) a prawie nikt nie dostrzega jakie realne władze ustawowe ma Prezydent ... szczerze powiedzmy malusie bardzo, więc najważniejszymi dla Polski wyborami bedą te jesienne !

Dokładnie. "Ból cenzura" - idealnie oddaje to, co dzieje się po wyborach. I chciałam dodać, że nie każdy kto głosował na Dudę to fanatyk (bo tak wygląda czytając powyższe komentarze). Nie powinno być w kościele agitacji, ale z drugiej strony to nie zdarza się wszędzie. Ja jestem i wierząca, i praktykująca i - wierzcie bądź nie - nigdy nie spotkałam się z namawianiem przez księdza na kogo powinnam głosować. Poza tym ludzie w większości głosowali na Dudę przeciw Bronkowi. Już same afery za PO powinny dać do myślenia. Ja się cieszę z wyników wyborów bo to świadczy o jakiejś zmianie. Cieszę się, że w tym roku będziemy mieli jeszcze szansę wyrazić swoje niezadowolenie i zapoczątkować zmiany.
0 0

ondine

#6022663 Napisano: 26.05.2015 11:09:07
kubatbg napisał(a):

stenka napisał(a):

snowflake napisał(a):

stamp napisał(a):

frodo napisał(a):

Nikt się nie śmieje z prawdziwych katolików tylko z tego fanatyzmu i nikt nie mówi, że każdy katolik fanatykiem jest. Ja osobiście znam jedną (!) osobę, która jest prawdziwym katolikiem (nie fanatykiem), chodzi do kościoła, wierzy, spowiada się, przyjmuje komunię i jednocześnie jest w tym szczera - nie obrabia tyłków innym, nie zazdrości, jest dobrym człowiekiem. I mimo, że ma okropny charakter to ją szanuję, bo nie jest zakłamana. A ile osób chodzi do kościoła po to, żeby się chyba rozerwać, bo idą do spowiedzi, obiecują żal za grzechy i postanowienie poprawy, a wychodzą i wracają do swoich ulubionych czynności...
Wkurzają mnie i wkurzać mnie będą tacy ludzie, bo mi byłoby wstyd iść do kościoła, usiąść w pierwszej ławce, a wyjść i pluć jadem na prawo i lewo.
0 0

Gość: kubatbg

#6022678 Napisano: 26.05.2015 11:24:33
ondine napisał(a):

Nikt się nie śmieje z prawdziwych katolików tylko z tego fanatyzmu i nikt nie mówi, że każdy katolik fanatykiem jest. Ja osobiście znam jedną (!) osobę, która jest prawdziwym katolikiem (nie fanatykiem), chodzi do kościoła, wierzy, spowiada się, przyjmuje komunię i jednocześnie jest w tym szczera - nie obrabia tyłków innym, nie zazdrości, jest dobrym człowiekiem. I mimo, że ma okropny charakter to ją szanuję, bo nie jest zakłamana. A ile osób chodzi do kościoła po to, żeby się chyba rozerwać, bo idą do spowiedzi, obiecują żal za grzechy i postanowienie poprawy, a wychodzą i wracają do swoich ulubionych czynności...
Wkurzają mnie i wkurzać mnie będą tacy ludzie, bo mi byłoby wstyd iść do kościoła, usiąść w pierwszej ławce, a wyjść i pluć jadem na prawo i lewo.

a kto dał ci prawo do oceniania innych z ich wiary ... ?  w Biblii oprócz żalu za grzechy i postanowieniu poprawy jest tez napisane że jestesmy tylko ludzmi i grzeszymy a rozliczeni będziemy wszyscy na sądzie ostatecznym ale przez Boga...
lepiej niech kazdy zajmie się swoi i tyle emotka
0 0