Wkurza mnie...

notta

#6082119 Napisano: 26.09.2015 20:40:06
wkurza mnie fakt, że na dzisiaj zaplanowałam sobie ambitnie tyle konkursów do zrobienia , a weny brak.. dobrze, że po tych wedlowych konkursach mam dużo słodkości i mogę zatracić się w nadmiarze cukru w poszukiwaniu natchnienia  <czekotubki polecam> emotka
0 0

pioge7

#6082135 Napisano: 26.09.2015 21:16:16
ivanotta napisał(a):

wkurza mnie fakt, że na dzisiaj zaplanowałam sobie ambitnie tyle konkursów do zrobienia , a weny brak.. dobrze, że po tych wedlowych konkursach mam dużo słodkości i mogę zatracić się w nadmiarze cukru w poszukiwaniu natchnienia  <czekotubki polecam> emotka

mam to samo emotka tyle że wena jest ale pogody brak a chciałem niektóre fotki do konkursów na polu zrobić emotka
0 0

notta

#6082139 Napisano: 26.09.2015 21:25:34
pioge7 napisał(a):

ivanotta napisał(a):

mam to samo emotka tyle że wena jest ale pogody brak a chciałem niektóre fotki do konkursów na polu zrobić emotka

może jutro słoneczko u Ciebie zaświeci  emotka
0 0

pioge7

#6082142 Napisano: 26.09.2015 21:32:30
ivanotta napisał(a):

pioge7 napisał(a):

ivanotta napisał(a):

może jutro słoneczko u Ciebie zaświeci  emotka

oby emotka
0 0

toka

#6082162 Napisano: 26.09.2015 22:13:04
kadett33 napisał(a):

Chyba w sieci Małpka Express mają najlepszą formułkę do powitania klientów, aż głupio wejść i nic nie kupić.

a jaką?Zaciekawiłaś mnie a nigdy u nich nie byłam emotka
0 0

asantesana

#6082173 Napisano: 26.09.2015 22:27:48
taalvikki napisał(a):

mam podobne spostrzeżenia. w sklepiku pracowałam bardzo krótko, tylko zastępując odpowiednią osobę, ale to wystarczyło, bym ostro wkurzała się na ciągłe mówienie 'dzień dobry'. nie wspominając już o tym, jak bardzo nie lubiłam ludzi, którzy nie tylko mówili 'dzień dobry', ale też przy okazji zwierzali się z całego swojego życia, tudzież pytali mnie, o czym piszą w najnowszym numerze party czy show..

taalvikki - od długiego czasu czytam Twoje wpisy i mam wrażenie, że Ty nikogo na tym świecie nie lubisz i nie ma takiej osoby, która by Cię nie wkurzała. Ja na przykład bardzo lubiłam rozmowy z klientami (nawet na temat ich życia), zwłaszcza starszych osób, jeden pan nawet bardzo dużo wniósł do mojego życia, a był "tylko" klientem.
W temacie wkurzają mnie osoby zaczynające wszystkie zdania małą literą i piszący "ja osobiście uważam" - mój polonista za to stawiał do kąta, bo trudno uważać nieosobiście emotka  
0 0

pioge7

#6082288 Napisano: 27.09.2015 11:32:20
kurrrrr.... nagrałem film na konkurs
nie dość że rozszerzenie MTS którego nie przyjmują to jeszcze miało 25MB  a mój ma 29 MB emotka teraz nie wiem co robić emotka
0 0

nanajka81

#6082295 Napisano: 27.09.2015 11:48:44
pioge7 napisał(a):

nie dość że rozszerzenie MTS którego nie przyjmują to jeszcze miało 25MB  a mój ma 29 MB emotka teraz nie wiem co robić emotka

przerobic w jakims programie (np media coder) na inne rozszerzenie wtedy i mniejszy rozmiar wyjdzie emotka
0 0

pioge7

#6082316 Napisano: 27.09.2015 12:18:01
nanajka81 napisał(a):

pioge7 napisał(a):

przerobic w jakims programie (np media coder) na inne rozszerzenie wtedy i mniejszy rozmiar wyjdzie emotka

jakoś się udało ale teraz pomimo tego że rozszerzenie takie jak ma być, i 10MB to film się wgrywa a i tak napsi że mam wybrać sposób wzięcia udziału w konkursie emotka chociaż wybieram że wgrywam film emotka
0 0

Gość: chochliczka

#6082318 Napisano: 27.09.2015 12:20:03
A ja cala dyskusje skomentuje prostym zdaniem mojej Babci-tylko swinia wchodzac do chlewu nie mowi dzien dobry.
Trzeba byc bucem i prostakiem bez zadnego wychowania, zeby wejsc do sklepu, lub innego publicznego miejsca i nie powiedziec dzien dobry.
0 0

noisy0000

#6082319 Napisano: 27.09.2015 12:21:45
chochliczka napisał(a):

A ja cala dyskusje skomentuje prostym zdaniem mojej Babci-tylko swinia wchodzac do chlewu nie mowi dzien dobry.
Trzeba byc bucem i prostakiem bez zadnego wychowania, zeby wejsc do sklepu, lub innego publicznego miejsca i nie powiedziec dzien dobry.

Zgadzam się emotka  emotka  emotka  emotka
0 0

Gość: polarniczka

#6082325 Napisano: 27.09.2015 12:52:41
noisy0000 napisał(a):

chochliczka napisał(a):

Zgadzam się emotka  emotka  emotka  emotka

masz całkowitą rację i zgadzam się z Tobą....nawet zasady savoir vivre o tym mówią: "Dzień dobry mówimy wchodząc do sklepu, szkoły, urzędu, czyli wszędzie tam gdzie wchodząc zastajemy ludzi. Wyjątkiem są środku komunikacji. Wchodząc do autobusu, metra lub centrum handlowego nie mówimy dzień dobry. Pamiętamy o przywitaniu wchodząc do pojedyńczego przedziału pociągu dalekobieżnego, taksówki lub do sklepu w centrum handlowym"....czasami mam wrażenie, że niektórzy czekają aż sprzedawca powie im dzień dobry gdy wchodzą do sklepu bo chcą poczuć się ważni i lepsi, ale nie zdają sobie sprawy, że ich zachowanie odbierane jest jako brak kultury i buractwo....
0 0

Ronja

#6082387 Napisano: 27.09.2015 17:01:37
http://finanse.wp...94386,wiadomosc.html

"Dzień dobry, kliencie 

W badaniu Smile Raport polscy sprzedawcy znaleźli się na ostatnim, czternastym miejscu. Tylko 31% klientów słyszy dzień dobry, wchodząc do sklepu. Powiedzenie klientowi dzień dobry, należy do dobrego tonu. Pokazuje również, że zauważamy jego obecność i zwiększa prawdopodobieństwo, że klient zwróci się do nas po pomoc, jeśli będzie jej potrzebował, co jednocześnie zwiększa możliwość sprzedaży. 

Anna, studentka, pracuje w sklepie z wyposażeniem wnętrz w centrum handlowym: - Staram się mówić klientom pierwsza dzień dobry, to jedna z zasad, która panuje w naszym sklepie. Kierowniczka zwraca na to szczególną uwagę. Kiedy jednak w okresie przedświątecznym przewija się przez nas sklep tłum ludzi, trudno każdemu wchodzącemu powiedzieć dzień dobry czy do każdego podejść. Wyobrażam sobie, że stoję przy wejściu i mówię do każdego: Dzień dobry, dzień dobry, dzień dobry, dzień dobry… i tak w kółko. Przecież to idiotyczne. A kiedy zdarzy nam się z jakiegoś powodu nie przywitać klienta, nawet w takiej nawałnicy, często mamy z tego powodu awantury. 

Tomek, pracuje w sklepie wielkopowierzchniowym:
- Ja tam, dzień dobry mówię, bo tak nam każą, ale chyba ten, kto przychodzi powinien powiedzieć pierwszy dzień dobry. Tak mi się wydaje.

Angelika, pracuje w centrum handlowym: 
- Mówisz klientowi dzień dobry, a tu nic, cisza jak makiem zasiał. I udaje, że Cię nie widzi. "
0 0

Kiciunia21

#6082523 Napisano: 28.09.2015 02:16:29
asante napisał(a):

taalvikki napisał(a):

mam podobne spostrzeżenia. w sklepiku pracowałam bardzo krótko, tylko zastępując odpowiednią osobę, ale to wystarczyło, bym ostro wkurzała się na ciągłe mówienie 'dzień dobry'. nie wspominając już o tym, jak bardzo nie lubiłam ludzi, którzy nie tylko mówili 'dzień dobry', ale też przy okazji zwierzali się z całego swojego życia, tudzież pytali mnie, o czym piszą w najnowszym numerze party czy show..

taalvikki - od długiego czasu czytam Twoje wpisy i mam wrażenie, że Ty nikogo na tym świecie nie lubisz i nie ma takiej osoby, która by Cię nie wkurzała. Ja na przykład bardzo lubiłam rozmowy z klientami (nawet na temat ich życia), zwłaszcza starszych osób, jeden pan nawet bardzo dużo wniósł do mojego życia, a był "tylko" klientem.
W temacie wkurzają mnie osoby zaczynające wszystkie zdania małą literą i piszący "ja osobiście uważam" - mój polonista za to stawiał do kąta, bo trudno uważać nieosobiście emotka  

Absolutnie się z tym zgadzam emotka Nie tylko pracując w sklepie ale choćby na ławce w parku lubię porozmawiać z obcymi, starszymi osobami. Często są to schorowani i samotni ludzie dla których chwila rozmowy bardzo wiele znaczy. Oj, ile ciekawych rzeczy i ile historii poznałam. Uwielbiałam sobotnie wizyty w sklepie Pani, która od lat była samiuteńka. Którejś soboty już się nie pojawiła a krótko potem dowiedziałam się o jej śmierci emotka
0 0

anialistopad

#6082529 Napisano: 28.09.2015 07:37:47
Ją kiedyś też pracowała w sklepie i bardzo lubilam rozmowy z ludźmi. Starsze osoby są wspaniałe i maja naprawdę dużo ciekawych rzeczy do powiedzenia. Zawsze cenie sobie towarzystwo starszych ludzi
0 0

Gość: poprostuanette

#6082585 Napisano: 28.09.2015 10:11:38
mąż... urlop zaplanowany (tzn z szefem gadałam czy dostanę go bo u nas dość ciężko jest dostać) kierunek zaplanowany, hotel wybrany. Moje myśli cały czas tylko o jednym... gdy dowiedziałam że że mąż planuje zmienić pracę i nie dostanie urlopu emotka
0 0

Gość: polarniczka

#6082659 Napisano: 28.09.2015 11:28:17
anialistopad napisał(a):

Ją kiedyś też pracowała w sklepie i bardzo lubilam rozmowy z ludźmi. Starsze osoby są wspaniałe i maja naprawdę dużo ciekawych rzeczy do powiedzenia. Zawsze cenie sobie towarzystwo starszych ludzi

bo to często samotne osoby, które szukają towarzystwa i nawet 5 minut rozmowy z kimś daje im wiele radości...osoby starsze mają wiele ciekawych rzeczy do powiedzenia i czasami warto ich wysłuchać...my też kiedyś będziemy starzy a może i samotni....życie jest tak przewrotne
0 0

dolly

#6082702 Napisano: 28.09.2015 11:56:41
poprostuanette napisał(a):

mąż... urlop zaplanowany (tzn z szefem gadałam czy dostanę go bo u nas dość ciężko jest dostać) kierunek zaplanowany, hotel wybrany. Moje myśli cały czas tylko o jednym... gdy dowiedziałam że że mąż planuje zmienić pracę i nie dostanie urlopu emotka

a tuz przed zmiana sie nie uda pojechac?

Wkurza mnie, ignorancja i samowola jednej z moderatorek, która "ot tak" kasuje karniaki spamerce, bo z pewnością spamuje: niechcący, nie ma czasu ,ma dwoje dzieci, a w ogóle to na pewno nie ona, tylko chomik dodał kolejny spam. Myślę, że inni również chcieliby się pozbyć swoich karniaków w tak "magiczny" sposób.
0 0

koper

#6083183 Napisano: 28.09.2015 22:16:21
Sama nie wiem, czy się wkurzam, czy tylko się z siebie śmieję... emotka
Wróciłam dziś do domu z półrocznym zapasem musztard Kamis z Biedronki i nawet tak się cieszyłam, że w końcu kupuję na konkurs coś, czego używam, co prędzej, czy później wykorzystam emotka
I dopiero w domu zobaczyłam, że chodziło o Knorr  emotka
0 0

lusienka

#6083185 Napisano: 28.09.2015 22:19:53
koper napisał(a):

Sama nie wiem, czy się wkurzam, czy tylko się z siebie śmieję... emotka
Wróciłam dziś do domu z półrocznym zapasem musztard Kamis z Biedronki i nawet tak się cieszyłam, że w końcu kupuję na konkurs coś, czego używam, co prędzej, czy później wykorzystam emotka
I dopiero w domu zobaczyłam, że chodziło o Knorr  emotka

To ja dziś w Tesco okupiłam się czekotubkami Wedla,a konkurs zaczyna się od 1października...za dużo tego wszystkiego na razemotka
0 0