Wkurza mnie...

isiulka

#6110366 Napisano: 11.11.2015 17:56:32
synk napisał(a):

olivkap napisał(a):

synk napisał(a):

qrde, jakiś gnom zgłosił i zablokował mi konto na allegro (czemu - pojęcia nie mam). Może konkurencja emotka . Ale najbardziej wkurzający jest mail od allegro który nie mówi dlaczego, ani jak odblokować. Żeby tak jeszcze łaskawie odpowiedzieli na pytania zadane im z formularza...

upewnij się, czy to na pewno mail od allegro. Ja dostawałam maile o tytule "konto zawieszone" od kogoś kto podawał się za portal allegro. Sprawę zgłosiłam.

Mam na stronie Allegro informację że konto zablokowane. Już drugi dzień zero odpowiedzi od nich.

Też tak kiedyś miałam.Zgłosiła mnie koleżanka z tego forum, która sprzedawała to samo co ja tylko, że drożej 
Musiałam wysłać skan dowodu z oświadczeniem, że będę przestrzegać regulaminu - mimo, że go nie złamałam.
0 0

parole21

#6110431 Napisano: 11.11.2015 21:49:00
Wkurza mnie moje czekanie na pisanie konkursów na ostatni dzień ich trwania. Przez to, pierwszy raz przegapiłem konkurs, na którym mi zależało, mianowicie Tesco z pralkami. Miałem 2 paragony! Wrrrr.... Zaraz wyjdę z siebie!
0 0

adamaszek

#6110450 Napisano: 11.11.2015 22:37:39
parole21 napisał(a):

Wkurza mnie moje czekanie na pisanie konkursów na ostatni dzień ich trwania. Przez to, pierwszy raz przegapiłem konkurs, na którym mi zależało, mianowicie Tesco z pralkami. Miałem 2 paragony! Wrrrr.... Zaraz wyjdę z siebie!

Mam to samo, 3 paragony mogą pójśc do kosza, wrrremotka
0 0

dejzi

#6110452 Napisano: 11.11.2015 22:40:48
trebor1 napisał(a):

wkurza mnie ten nieprecyzyjny regulamin Lego w C4 Kiory. Nic nie wspomina o Liście sklepów zakupowych. Zakupiłem trzy zestawy lego w ostatniej chwili czytając regulamin w telefonie i teraz znów muszę szukać jak chce mieć nagrodę emotka

http://www.carref...kie/bieg%20po%20lego

Osobno jest regulamin i lista sklepów do pobrania 
0 0

Gość: meduza2015

#6110464 Napisano: 12.11.2015 00:12:20
Dostał już ktoś miskę z Amino?do mnie idzie i dojść nie może...nie żebym bardzo jej wypatrywała jestem ciekawa czy juz ktoś dostał
0 0

wojowniczka

#6110466 Napisano: 12.11.2015 00:18:06
sama już nie wiem na co się wkurzam... na siebie chyba najbardziej. tworzyłam film na konkurs w kauflandzie... pierwszy raz w zyciu! wszystko było gotowe koło godziny 20, ale ucinalo mi obraz w filmiku.... przeczytałam internet dwa razy, przeszukałam wszystko co tylko możliwe, żeby problem rozwiązać, nawet rodzinę pobudziłam, zaangażowałam w pomaganie. Udało się. Film ładował się tak długo... tak długo, że nie przeszedł emotka brakło mi dosłownie 1 (!) słownie: JEDNEJ sekundy... jestem nie tyle wkurzona, co cenzura***a!!!! Niby jeszcze jeden etap został, ale ja tak bardzo chciałam w tym wziąc udział, bo w ostatnim to najwięcej ludu.... wrrrrrr
0 0

elotta

#6110467 Napisano: 12.11.2015 00:19:07
parole21 napisał(a):

Znam ten ból, przegapiłam w taki sposób jakiś czas temu baardzo ważny dla mnie konkurs emotka
0 0

bezaczek7

#6110471 Napisano: 12.11.2015 00:33:42
Ella_111 napisał(a):

bezaczek7 napisał(a):

http://www.e-konk...el.html#.Vj1DNtIvet9 się właśnie wkurzyłam emotka  ja nie wiem, ale 8 koło 29 raczej nie leży emotka

ale raczej nie ma czego żałować,i tak przeszły takie zgłoszenia że wstyd się przyznać do wygranej

no to może bym właśnie wygrała i się nie przyznała emotka  paragon nabyłam nawet wcześniej niechcący. potem się zainteresowałam konkiem, par już miałam. trochę szkoda.

meduza2015 ja nie mam jeszcze miski. wygrałam jakoś z początku konkursu.
0 0

nanajka81

#6110477 Napisano: 12.11.2015 08:12:25
wkurza mnie to że jestem nerwowa i płacz dzieci w pewnym momencie doprowadza mnie do krzyczenia i plakania razem z nimi emotka jak mozna przestac byc nerwowym i bardziej cierpliwym??? emotka
0 0

jokan

#6110481 Napisano: 12.11.2015 08:32:31
meduza2015 napisał(a):

Dostał już ktoś miskę z Amino?do mnie idzie i dojść nie może...nie żebym bardzo jej wypatrywała jestem ciekawa czy juz ktoś dostał

nie mam miski....troche dlugo to trwa...

wkurza mnie ze mi sie nic nie chce emotka
0 0

zezowaty_kot

#6110501 Napisano: 12.11.2015 09:23:38
nanajka81 napisał(a):

wkurza mnie to że jestem nerwowa i płacz dzieci w pewnym momencie doprowadza mnie do krzyczenia i plakania razem z nimi emotka jak mozna przestac byc nerwowym i bardziej cierpliwym??? emotka

Kolorowanki antystresowe dla dorosłych  - maźnij sobie jakąś wieczorem. Albo układaj puzzle emotka
albo rób bombki choinkowe z cekinów i wstążek emotka
Mnie np bardzo uspokajają takie monotonne, proste czynności. Wieczorami jak Młody śpi ja dziergam a rano budzę się w dobrym nastroju emotka

A jak zrobisz sobie takie bombki to i satysfakcja gwarantowana. I komuś możesz zrobić piękny prezent świąteczny - polecam emotka

http://www.empik....1115992473,ksiazka-p

http://www.empik....1114258619,ksiazka-p

0 0

erychta00

#6110513 Napisano: 12.11.2015 09:49:40
zezowaty_kot napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

Kolorowanki antystresowe dla dorosłych  - maźnij sobie jakąś wieczorem. Albo układaj puzzle emotka
albo rób bombki choinkowe z cekinów i wstążek emotka
Mnie np bardzo uspokajają takie monotonne, proste czynności. Wieczorami jak Młody śpi ja dziergam a rano budzę się w dobrym nastroju emotka

A jak zrobisz sobie takie bombki to i satysfakcja gwarantowana. I komuś możesz zrobić piękny prezent świąteczny - polecam emotka

http://www.empik....1115992473,ksiazka-p

http://www.empik....1114258619,ksiazka-p

Potwierdzam emotka Ja również w podobny sposób reagowałam na płacz dziecka i zaczęłam wyszywać.  Haft krzyżykowy też nieziemsko uspokaja!
0 0

slonko365

#6110524 Napisano: 12.11.2015 10:12:24
nanajka81 napisał(a):

Popatrz na ten ich płacz jako na coś, co nie ma nic wspólnego z Tobą. W takim sensie, że Ty oczywiście musisz wypełnić swoje obowiązki (nakarmić, przebrać itp.), ale to, że dziecko płacze i nic nie pomaga, to nie jest Twoja wina. Jeśli zrobiłaś wszystko to, co mogłaś, to pamiętaj, że dziecko nie robi Ci tego na złość. Tak już z dziećmi jest, że muszą przejść swoje etapy rozwoju: ryczeć po nocach gdy są małe, urządzać histerie gdy są większe, pyskować gdy jeszcze podrosną. Twoim zadaniem nie jest za wszelką cenę tego uniknąć, ale towarzyszyć im w tym i na spokojnie, w miarę swoich możliwości im pomóc.
To tak niestety działa, że im bardziej jesteś nerwowa i okazujesz to przy dziecku, tym bardziej ono też jest nerwowe.
Dzieci nie umieją się uspokajać same i od razu radzić sobie ze swoimi emocjami. Dopiero muszą się tego nauczyć. Od Ciebie
Jeśli widzisz, że już nie możesz wytrzymać, to najlepiej nawet wyjdź z tego pokoju gdzie są dzieci (zostawiając je oczywiście w bezpieczny sposób), przez chwilę nic im się nie stanie, a ważniejsze jest, żebyś nie traciła panowania nad sobą.
Kolejna sprawa - kiedyś w jakimś poradniku dla młodych mam przeczytałam, że żeby nie sfiksować, każda babeczka powinna przynajmniej na godzinę codziennie wyjść z domu bez dzieci. Gdziekolwiek: do sklepu, na spacer, na fitness, na chwile do koleżanki, gdziekolwiek, byle się na chwilkę oderwać i odpocząć psychicznie, bo opieka nad dziećmi 24h/dobę, jest na dłuższą metę mecząca i wyczerpująca i nikt nie jest cyborgiem żeby jechać bez przerwy z uśmiechem na twarzy.
Dlatego nawet, jeśli to brzmi banalnie, po prostu pomyśl o sobie. O jakichś drobnych przyjemnościach, właśnie wyjściu gdziekolwiek, nawet na krótko. Lubisz posłuchać muzyki, ale dzieci wprowadziły terror i nie słuchasz, bo cisza, bo śpią? A co tam, urządź dyskotekę, jak tylko się obudzą  Nie masz czasu siąść sobie spokojnie i wypić kawę? Kij pal, pranie może poczekać, pokaż dzieciakom  jak się parzy dobrą kawkę, im podaj mleczko a laleczkom plastikowe filiżaneczki.
Kolejne może banalne powiedzonko: "Szczęśliwa mama - szczęśliwe dzieci". Pomyśl o tym, czego Tobie brakuje, na co nie masz czasu, czego byś chciała dla siebie.
A jeśli nawet w jakimś momencie już Ci opadną ręce i nie będziesz mogła wytrzymać, żeby nie krzyczeć, pomyśl, że jesteś dla swoich dzieci najważniejszą na świecie osobą, takim bogiem właściwie, osobą, która je na ten świat sprowadziła i która ten świat przed nimi otwiera.
Trzymam za Ciebie kciuki!
0 0

marionzzz

#6110542 Napisano: 12.11.2015 10:36:14
nanajka81 napisał(a):

zmień myślenie-to też cudownie pomaga-też się czasem wkurzałam-ale później nauczyłam się cieszyć z tego,że płaczą,trochę rozrabiają, mają swoje zdanie-to znaczy,że są zdrowe,mądre, samodzielne itp jak się nauczyłam dziękować to zupełnie inaczej spojrzałam na świat emotka
jak płaczą to ciesz się i dziękuj,że płaczą bo są ! tu taki fajny przykład jak "przykrości" zamieniać w pozytywy emotka  powodzenia

http://demotywato...2/Modlitwa-optymisty
0 0

nanajka81

#6110580 Napisano: 12.11.2015 11:22:31
marionzzz napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

zmień myślenie-to też cudownie pomaga-też się czasem wkurzałam-ale później nauczyłam się cieszyć z tego,że płaczą,trochę rozrabiają, mają swoje zdanie-to znaczy,że są zdrowe,mądre, samodzielne itp jak się nauczyłam dziękować to zupełnie inaczej spojrzałam na świat emotka
jak płaczą to ciesz się i dziękuj,że płaczą bo są ! tu taki fajny przykład jak "przykrości" zamieniać w pozytywy emotka  powodzenia

dzięki emotka Doceniam wszystkie cieple slowa. Mam wrazenie ze troche przerosla mnie sytuacja - placzacy niemowlak, kaszlaca corka i tesciowie ktorzy wciaz pytaja "a co on tak ryczy? a czego ona kaszle" (bo mieszkamy z nimi emotka ) Nie potrafie im spokojnie odpowiedziec "bo on jest maly a ona chora" bo oczywiscie sa komentarza w stylu ich dzieci tak nie plakaly i nie chorowaly itp. Bardzo kocham swoje dzieci i wiem ze mlody zaniedlugo wyrosnie a corka po prostu wyzdrowieje ale na ten moment każdy dzien mnie dobija i nerwowo nie wytrzymuje.
0 0

aurelito

#6110586 Napisano: 12.11.2015 11:30:01
nanajka głowa do góry emotka  kiedyś wyjdzie słońce emotka
0 0

izak1000

#6110588 Napisano: 12.11.2015 11:32:00
nanajka81 napisał(a):

marionzzz napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

dzięki emotka Doceniam wszystkie cieple slowa. Mam wrazenie ze troche przerosla mnie sytuacja - placzacy niemowlak, kaszlaca corka i tesciowie ktorzy wciaz pytaja "a co on tak ryczy? a czego ona kaszle" (bo mieszkamy z nimi emotka ) Nie potrafie im spokojnie odpowiedziec "bo on jest maly a ona chora" bo oczywiscie sa komentarza w stylu ich dzieci tak nie plakaly i nie chorowaly itp. Bardzo kocham swoje dzieci i wiem ze mlody zaniedlugo wyrosnie a corka po prostu wyzdrowieje ale na ten moment każdy dzien mnie dobija i nerwowo nie wytrzymuje.

co to za ludzie Ci Twoi teściowie...zamiast  pomóc w opiece  nad chorymi dziećmi to dołują Cię jeszcze bardziej... trzymaj się. emotka
0 0

zezowaty_kot

#6110589 Napisano: 12.11.2015 11:32:21
nanajka81 moja teściowa też uwielbiała teksty z serii "moje nie płakały/moje jadły/moje nie marudziły". Kiedyś próbowałam się tłumaczyć, a teraz zawsze kończę rozmowę jednym krótkim: "a moje płacze. i co?" emotka
Albo: -" Ja miałam troje dzieci i się wyrabiałam".
          - "a ja mam jedno i się nie wyrabiam. I co z tego?"

Z jakiegoś powodu ona nie ma już ochoty argumentować dalej mojej niezaradności emotka
0 0

silvia8

#6110590 Napisano: 12.11.2015 11:32:31
nanajka81 napisał(a):

marionzzz napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

trzymaj się kochana, doskonale Cię rozumiem, tez miałam taki okres, ale musisz być dzielna emotka
0 0

slonko365

#6110592 Napisano: 12.11.2015 11:41:01
nanajka81 napisał(a):

Jakbym o swojej teściowej czytała emotka  Ale widzę, że masz rozsądne podejście do sytuacji emotka  Wiem, jak to jest wkurzające i "demotywujące", jak człowiek robi wszystko najlepiej jak umie, a i tak zawsze będzie komentarz, że się wszystko robi źle albo coś w stylu "ty tu sobie chyba nie radzisz"  emotka .
Trzymaj się i nie dawaj, i po prostu rób swoje, po swojemu.  emotka
0 0