Wkurza mnie...

defed

#6110707 Napisano: 12.11.2015 15:00:10
Wkurza mnie 200zł wydane na leki dla względnie zdrowego dziecka  emotka
Współczuję rodzicom dzieci na prawdę chorych...
0 0

freyja88

#6110718 Napisano: 12.11.2015 15:14:28
defed napisał(a):

Wkurza mnie 200zł wydane na leki dla względnie zdrowego dziecka  emotka
Współczuję rodzicom dzieci na prawdę chorych...

Moją córkę lekarz alergolog przez rok leczyl na astmę wczesnodziecięcą. Co miesiąc leki za 150zł (wziewy, syropy, itd).
Cytuję: "My jeszcze nie wiemy czy ona ma astmę, bo jesteśmy w trakcie diagnozy, ale gdyby tak miała to już leczymy".
Nasz pediatra powiedzial, że mam dac sobie spokój, nie podawać tych leków bo dziecko jest zdrowe (dr.65letni) i od roku rzeczywiscie jest.
Lekarz musi "utrzymać' pacjenta, bo NFZ placi mu od ilości.

Dziękujemy Ci POLSKO!
0 0

migi

#6110735 Napisano: 12.11.2015 15:43:29
Ech..wkurzają mnie wpisy w "informują" w stylu "dzwonią z konkursu z "x sklepu" "
Ani z jakiego nr, ani jaki konkretnie konkurs, ani jaka nagroda .. tylko ciśnienie podniesione niepotrzebnie emotka
0 0

dolly

#6110753 Napisano: 12.11.2015 15:57:44
nanajka81 napisał(a):

slonko365 - Dzięki Tobie także emotka No niestety tesciow mam w pokoju ponizej wiec jak mlody placze to caly dom slyszy emotka No i potem idzie po calej rodzinie plota ze mlody wyjec. Normalnie w ostatnim czasie nic mnie tak nie wkurza jak komentarze "no i co tam wyjcu?" albo do corki "co? wagarujesz od przedszkola? " gdy tymczasem mlody wyl bo mial kolki a corka chora...

W ogole DZIĘKUJE wszystkim którzy odpowiedzieli na mojego posta, cudowni jestescie, nie spodziewalam sie. emotka

Nooo powiem Ci Nanajka, ze spodziewalam, ze Cie tu zjada zaraz, ze sie przyznalas do slabosci, ale cale szczescie, akurat pozytywne osoby sie odezwaly emotka    Czasami ma sie doscc, ale to przechodzi, a puzzle faktycznie uspokajają- przynajmniej mnie- nooooo chyba, ze ktos chce mi pomagac emotka
0 0

kaskaderka1

#6110824 Napisano: 12.11.2015 17:39:51
Dodane konkursy i nadal blokada emotka
0 0

tereniagno

#6110875 Napisano: 12.11.2015 19:12:21
Wkurzyłam się,bo już drugi raz przeleciałam termin  konkursu   "200 Kaufland w Polsce".Dziś wpisałam hasło,a okazało się,że termin był do wczorajemotka  Mało tego,to dziś byłam w Kaufie i zrobiłam zakupy produktów nie objętych konkursem Nestle (nie czytając regulaminu)emotka
To cała Jaemotka
0 0

ondine

#6110898 Napisano: 12.11.2015 20:15:50
A propos odstresowania się - W Biedronce od 16.11. będą puzzle dwa wzory w cenie 19,99 zł, więc dobry czas na wypróbowanie emotka 1000 + 500 elementów!
W Lidlu 1000 elementów za 17,99 emotka

A mnie wkurza to małe okienko na forum i brak możliwości cytowania emotka
0 0

Gość: giuliettaX

#6110900 Napisano: 12.11.2015 20:26:59
ondine napisał(a):

A propos odstresowania się - W Biedronce od 16.11. będą puzzle dwa wzory w cenie 19,99 zł, więc dobry czas na wypróbowanie emotka 1000 + 500 elementów!

puzzle są fajne pod warunkiem, że to nie samo niebo lub ocean z 1000 kawałków emotka  

Przychodzi facet do sklepu z puzzlami i mówi:
- Proszę puzzle z wieloma częściami.
Sprzedawczyni daje 100 puzzli.
- Niech pani sobie nie żartuje, jestem zawodowcem.
Daje mu 500 puzzli.
- Takie to układam w 10 minut.
Daje mu 1000 puzzli.
- Takie moje dzieci układają w 30 minut.
- No niech pan idzie na drugą stronę ulicy, tam jest piekarnia, kup sobie tam bułkę tartą i złóż rogala
0 0

taalvikki

#6110903 Napisano: 12.11.2015 20:31:37
izak1000 napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

marionzzz napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

wkurza mnie to że jestem nerwowa i płacz dzieci w pewnym momencie doprowadza mnie do krzyczenia i plakania razem z nimi emotka jak mozna przestac byc nerwowym i bardziej cierpliwym??? emotka

zmień myślenie-to też cudownie pomaga-też się czasem wkurzałam-ale później nauczyłam się cieszyć z tego,że płaczą,trochę rozrabiają, mają swoje zdanie-to znaczy,że są zdrowe,mądre, samodzielne itp jak się nauczyłam dziękować to zupełnie inaczej spojrzałam na świat emotka
jak płaczą to ciesz się i dziękuj,że płaczą bo są ! tu taki fajny przykład jak "przykrości" zamieniać w pozytywy emotka  powodzenia

http://demotywato...2/Modlitwa-optymisty

dzięki emotka Doceniam wszystkie cieple slowa. Mam wrazenie ze troche przerosla mnie sytuacja - placzacy niemowlak, kaszlaca corka i tesciowie ktorzy wciaz pytaja "a co on tak ryczy? a czego ona kaszle" (bo mieszkamy z nimi emotka ) Nie potrafie im spokojnie odpowiedziec "bo on jest maly a ona chora" bo oczywiscie sa komentarza w stylu ich dzieci tak nie plakaly i nie chorowaly itp. Bardzo kocham swoje dzieci i wiem ze mlody zaniedlugo wyrosnie a corka po prostu wyzdrowieje ale na ten moment każdy dzien mnie dobija i nerwowo nie wytrzymuje.

co to za ludzie Ci Twoi teściowie...zamiast  pomóc w opiece  nad chorymi dziećmi to dołują Cię jeszcze bardziej... trzymaj się. emotka

nie wiem, dlaczego na teściów miałby spadać obowiązek wychowywania nie swoich dzieci, na których spłodzenie nie mieli żadnego wpływu. a to, że pytają, czemu dziecko tak płacze, uważam za normalne, bo w końcu z jakiegoś powodu to dziecko płacze. co innego teksty, że "moje nie płakały", aczkolwiek, kiedy się mieszka razem, to trzeba brać pod uwagę, że ludzie u siebie mogą mówić, co chcą. konkretnej sytuacji nie znam, nie mam opinii obu stron, więc nikogo nie będę pocieszać, ani nikogo ganić zbyt pochopnie.

co do tekstu, że należy się cieszyć, kiedy dziecko krzyczy i płacze... to brak mi słów na takie teorie. równie dobrze mogę rzec, że spiorę swoje dziecko, a jak coś, to powiem, że to fajne, bo jak dziecko  krzyczy, to znaczy, że istnieje. albo sama sobie wbiję igłę w palec, by poczuć moc istnienia. nie mówię już o tym, że krzyczące w niebogłosy dziecko potrafi przeszkadzać postronnym osobom (choćby sąsiadom), które może w tym momencie nie mają ochoty napawać się czyimś istnieniem... "/

----------------------------------------------------------------------------------------
wkurzają mnie rodzice, którzy płodzą dzieci, a potem zwalają całą opiekę na rodziców/teściów
0 0

zaczytana-pola

#6110907 Napisano: 12.11.2015 20:52:24
Najlepiej założyć dzieciakowi kaganiec na buzię albo usta taśmą zakleić, żeby przypadkiem nie zachciało mu się krzyczeć, bo przecież sąsiadom przeszkodzi. Ba! Po co w ogóle ludzie w blokach mają dzieci? emotka Rodzic nie zawsze jest w stanie zapanować nad emocjami i zachowaniami dzieciaka. A i dzieci idealnych raczej nie ma.

W temacie wkurza mnie to, że dzieciak trzeci raz od września choruje. I znów leki. I znów wolne od szkoły emotka
0 0

staszek

#6110909 Napisano: 12.11.2015 20:56:07
taalviki, a znasz takich ludzi, którzy zwalają całą opiekę na rodziców/teściów? Bo ja nie znam. Nanajka81 nic nie napisała o tym, że chce, żeby teściowie wychowywali jej dziecko.
0 0

slonko365

#6110919 Napisano: 12.11.2015 21:26:00
taalvikki napisał(a):

nie wiem, dlaczego na teściów miałby spadać obowiązek wychowywania nie swoich dzieci, na których spłodzenie nie mieli żadnego wpływu. a to, że pytają, czemu dziecko tak płacze, uważam za normalne, bo w końcu z jakiegoś powodu to dziecko płacze. co innego teksty, że "moje nie płakały", aczkolwiek, kiedy się mieszka razem, to trzeba brać pod uwagę, że ludzie u siebie mogą mówić, co chcą. konkretnej sytuacji nie znam, nie mam opinii obu stron, więc nikogo nie będę pocieszać, ani nikogo ganić zbyt pochopnie.

co do tekstu, że należy się cieszyć, kiedy dziecko krzyczy i płacze... to brak mi słów na takie teorie. równie dobrze mogę rzec, że spiorę swoje dziecko, a jak coś, to powiem, że to fajne, bo jak dziecko  krzyczy, to znaczy, że istnieje. albo sama sobie wbiję igłę w palec, by poczuć moc istnienia. nie mówię już o tym, że krzyczące w niebogłosy dziecko potrafi przeszkadzać postronnym osobom (choćby sąsiadom), które może w tym momencie nie mają ochoty napawać się czyimś istnieniem... "/

----------------------------------------------------------------------------------------
wkurzają mnie rodzice, którzy płodzą dzieci, a potem zwalają całą opiekę na rodziców/teściów

A Ty nie masz dzieci, prawda?   I mam wrażenie, że takiej prawdziwej, upierdliwej teściowej też nie...
Jest takie powiedzonko, że syty głodnego nie zrozumie. A Twoja wypowiedź jest w stylu bodajże Marii Antoniny, która gdy usłyszała, że ludzie nie mają chleba, powiedziała: "to niech jedzą ciastka".
Czym innym jest zwalanie na kogoś odpowiedzialności, a czym innym wymaganie elementarnego szacunku i respektowania prawa do wychowania własnych dzieci w sposób, jaki uznajemy za najlepszy.
A w temacie - okrutnie mnie wkurzają osoby, które nie rozumieją, że dzieciom się ust plastrem nie zakleja, bo komuś może przeszkadzać hałas. I którym się wydaje, że wiedzą, jakim wyzwaniem jest jechanie 24 godziny na dobę, bo dzieci nie mają wyłącznika "teraz mamusia jest zmęczona".
A jeśli się komuś wydaje, to jest jak w takim kawale:

Na egzaminie profesor pyta studentkę i studenta o to, z jakiej tkanki zbudowany jest męski członek.
Student odpowiada: z tkanki łącznej.
Studentka: z tkanki kostnej.
Profesor na to: Pan zdał, a Pani się zdawało...

taalvikki - życzę Ci, żeby rodzicielstwo w przyszłości nie było dla Ciebie kubłem zimnej wody na głowę i żebyś zawsze miała naokoło ludzi, którzy będą tylko Cię wspierać. Bo bez tego bywa naprawdę ciężko.
0 0

kasiulll

#6110931 Napisano: 12.11.2015 21:46:50
tereniagno napisał(a):

Wkurzyłam się,bo już drugi raz przeleciałam termin  konkursu   "200 Kaufland w Polsce".Dziś wpisałam hasło,a okazało się,że termin był do wczorajemotka  Mało tego,to dziś byłam w Kaufie i zrobiłam zakupy produktów nie objętych konkursem Nestle (nie czytając regulaminu)emotka
To cała Jaemotka

Przecież jeszcze trwa ost. etap konkursu, do 18.11 emotka
0 0

estrelitta

#6110936 Napisano: 12.11.2015 21:55:29
Wkurzają mnie braki rezerw w konkursach emotka
0 0

pszczola

#6110941 Napisano: 12.11.2015 22:13:10
Wkurza mnie / frustruje / dołuje / przygnębia, że nic fajnego nie udaje mi się wygrać.
0 0

ondine

#6110952 Napisano: 12.11.2015 22:30:23
giulietta napisał(a):

ondine napisał(a):

puzzle są fajne pod warunkiem, że to nie samo niebo lub ocean z 1000 kawałków emotka  

Przychodzi facet do sklepu z puzzlami i mówi:
- Proszę puzzle z wieloma częściami.
Sprzedawczyni daje 100 puzzli.
- Niech pani sobie nie żartuje, jestem zawodowcem.
Daje mu 500 puzzli.
- Takie to układam w 10 minut.
Daje mu 1000 puzzli.
- Takie moje dzieci układają w 30 minut.
- No niech pan idzie na drugą stronę ulicy, tam jest piekarnia, kup sobie tam bułkę tartą i złóż rogala

Hahaha, dokładnie, to fakt, wtedy to może zacząć być frustrujące a nie odprężające emotka
0 0

elotta

#6110957 Napisano: 12.11.2015 22:41:30
Mnie to ogólnie puzzle frustrują emotka
0 0

Gość: giuliettaX

#6110962 Napisano: 12.11.2015 22:52:18
elotta napisał(a):

Mnie to ogólnie puzzle frustrują emotka

te są piękne emotka  http://demotywato...ozyc-33600-elementow
0 0

Gość: rafi323raf