Wkurza mnie...

mn112

#6115652 Napisano: 19.11.2015 20:10:11
stamp2 napisał(a):

magalan83 napisał(a):

Wkurza mnie Leniwiec emotka  wy także uważacie, że tych imion oni nie czytają tylko robią losowanie? 

albo wybierają 5-letnie dzieciemotka

a ja obstawiam, że tam siedzi Rysiu, Czaruś i Gienek i sobie wybierają:))))
0 0

joan

#6115660 Napisano: 19.11.2015 20:18:34
mn112 napisał(a):

A mnie wkurzają niektórzy ludzie..., kurcze, dowiedziałam się, że wygrałam dziś pralkę w konkursie na FB. A pod wynikiem same hejty na mnie... (...) czemu nie mam w dowodzie takiego imienia i nazwiska jak na profilowym na FB (nie mam ze względu na pracę, nie chcę żeby mi ktoś oglądał co robię, zdjęcia itp).(...)

Nie wiem, o jaki konkurs chodzi i mi to lotto, ale czy Ty w ogóle czytałaś regulamin posiadania konta na FB? To się zapoznaj chociażby tutaj:
https://www.faceb...help/112146705538576

Jeśli ktoś nie podaje PRAWDZIWEGO imienia i nazwiska na FB, nie ma prawa mieć konta na FB, a co za tym idzie - brać udziału w konkursach na FB właśnie. I nikogo nie interesują prywatne pobudki. Zasada jest prosta: chcesz się maskować? Nie graj w konkursach, żaden hejt, czysta logika.

Dodam jeszcze, że mnie wk* nagradzanie pierdylniętych kont tworzonych na potrzeby konkursowe, a brzmiących a'la Anja Anjulka Julka czy też Bejbe Bi i jak tylko na takie trafiam, zgłaszam to fejsbuczowi. Co dalej robią, nie interesuje mnie.
0 0

cherry_coke

#6115667 Napisano: 19.11.2015 20:28:32
Zrobiłam zakupy w ABC, patrzę, patrzę, a na liście na stronie ABC w ogóle nie ma tego sklepu emotka
0 0

magalan83

#6115692 Napisano: 19.11.2015 20:59:13
mn112 napisał(a):

stamp2 napisał(a):

magalan83 napisał(a):

Wkurza mnie Leniwiec emotka  wy także uważacie, że tych imion oni nie czytają tylko robią losowanie? 

albo wybierają 5-letnie dzieciemotka

a ja obstawiam, że tam siedzi Rysiu, Czaruś i Gienek i sobie wybierają:))))

emotka  no masakra same głupkowate imiona albo zdrobniale śmieszne to muszą dzieciaki oceniać emotka  podziw dla tych którzy je wymyślają emotka
0 0

Masza86

#6115698 Napisano: 19.11.2015 21:01:31
joan napisał(a):

mn112 napisał(a):

A mnie wkurzają niektórzy ludzie..., kurcze, dowiedziałam się, że wygrałam dziś pralkę w konkursie na FB. A pod wynikiem same hejty na mnie... (...) czemu nie mam w dowodzie takiego imienia i nazwiska jak na profilowym na FB (nie mam ze względu na pracę, nie chcę żeby mi ktoś oglądał co robię, zdjęcia itp).(...)

Nie wiem, o jaki konkurs chodzi i mi to lotto, ale czy Ty w ogóle czytałaś regulamin posiadania konta na FB? To się zapoznaj chociażby tutaj:

Jeśli ktoś nie podaje PRAWDZIWEGO imienia i nazwiska na FB, nie ma prawa mieć konta na FB, a co za tym idzie - brać udziału w konkursach na FB właśnie. I nikogo nie interesują prywatne pobudki. Zasada jest prosta: chcesz się maskować? Nie graj w konkursach, żaden hejt, czysta logika.

Dodam jeszcze, że mnie wk* nagradzanie pierdylniętych kont tworzonych na potrzeby konkursowe, a brzmiących a'la Anja Anjulka Julka czy też Bejbe Bi i jak tylko na takie trafiam, zgłaszam to fejsbuczowi. Co dalej robią, nie interesuje mnie.

zgadzam sie z tym ! emotka
0 0

erychta00

#6115707 Napisano: 19.11.2015 21:09:13
benasia napisał(a):

wkurza mnie notoryczny spam z nr 72978 - skąd to się przyplątało i jak się tego pozbyć   emotka

STOP na numer 80198, mi pomogło emotka  

a w temacie to wkurza mnie wyszukiwarka "istartsurf" w Chromie.... dziadostwo już kilka razy usuwałam nawet z "dodaj/usuń programy" a to ciągle wraca emotka  
0 0

asiam

#6115709 Napisano: 19.11.2015 21:10:56
cherry_coke napisał(a):

Zrobiłam zakupy w ABC, patrzę, patrzę, a na liście na stronie ABC w ogóle nie ma tego sklepu emotka

Wyślij do ABC zapytanie czy sklep jest w sieci.Ja kiedyś też tak miałam .Potwierdzili,że sklep należy do ABC.Ich lista na stronie jest mocno nieaktualna.
0 0

cherry_coke

#6115710 Napisano: 19.11.2015 21:13:40
asiam napisał(a):

cherry_coke napisał(a):

Wyślij do ABC zapytanie czy sklep jest w sieci.Ja kiedyś też tak miałam .Potwierdzili,że sklep należy do ABC.Ich lista na stronie jest mocno nieaktualna.

Dziękuję, tak zrobię emotka
0 0

mn112

#6115712 Napisano: 19.11.2015 21:14:50
joan napisał(a):

mn112 napisał(a):

Nie czytałam nigdy regulaminu posiadania konta, przyznaję się bez bicia...ale FB zarejestrował mnie z imieniem i nazwiskiem, które podałam. Konto mam dość długo. Wiem, że mój znajomy miał taka sytuację, że miał nazwisko wpisane w innym języku, ktoś go zgłosił i FB nie zblokował konta, tylko kazał mu zmienić na prawdziwe imię i nazwisko. No cóż, imię i nazwisko dopisałam..."życzliwych" jak widać jest wielu...
Sprawa konkursu była sprawą odrębną. W momencie brania udziału w konkursie trzeba było mieć AKTYWNE konto na FB i ja takie miałam. Organizator wymagał podania prawdziwych danych w wiadomości prywatnej w razie wygranej. Nie widzę sprzeczności. A osoby, które mnie hejtowały same miały takie, jak piszesz "nieważne konta"  w stylu Tajemnicza Zofia itp. Mi osobiście nie przyszłoby do głowy kogoś zgłaszać do FB, nie interesuję się innymi ludźmi, po co miałabym podkładać komuś swinię...No ale ludzie sa różni.
0 0

Gość: polarniczka

#6115713 Napisano: 19.11.2015 21:15:15
joan napisał(a):

mn112 napisał(a):

emotka
0 0

benasia

#6115761 Napisano: 19.11.2015 22:26:07
erychta00 napisał(a):

benasia napisał(a):

wkurza mnie notoryczny spam z nr 72978 - skąd to się przyplątało i jak się tego pozbyć   emotka

STOP na numer 80198, mi pomogło emotka  

dziękuję - pomogło   emotka
0 0

Gość: czarnygreg

#6115763 Napisano: 19.11.2015 22:26:48
No nie strzymam normalnie! Skleroza, peseloza.......
Zachciało mi się wziąć udział w konkursie intermarche, zakupione  produkty, a jakże. Jakie? Wiedziałam, ze pur miał być.
No i kupiony pur. A miał być......ambi pur. Taaak, prawie robi różnicę. A już hasła na jutro wymyśliłam. I co ja teraz z taką ilością płynu zrobię? Przecież się nie wykąpięemotka
0 0

androm

#6115792 Napisano: 19.11.2015 22:49:22
joan napisał(a):

mn112 napisał(a):

Zaskoczyłaś mnie Joan tym zgłaszaniem cudzych kont, bo mają nazwę fantazyjną. Czemu to robisz? Daje Ci to jakąś radość czy coś? Serio pytam.
0 0

joan

#6115794 Napisano: 19.11.2015 22:53:28
mn112 napisał(a):

(...) ale FB zarejestrował mnie z imieniem i nazwiskiem, które podałam. Konto mam dość długo. (...) Nie widzę sprzeczności. (...)

Bo FB to strona ogólnoświatowa i nie zna się na polskich imionach i nazwiskach emotka a przy zakładaniu konta nie zagląda nikomu w dowód osobisty. Może Azjaci też zakładają fikcyjne konta, ale wiesz Ty, czy jakiś Honk Pong-Bo to prawdziwe dane, czy nie?

Nie widzisz sprzeczności? Ale inni widzą i dlatego są niemili na FB. I będą niemili, jak matki, które się wkurzają, że ktoś wygrał w konkursie foto z dzieckiem, chociaż dziecka nie posiada. Jak ludzie, którzy musieli odmówić sobie kupna czegoś, żeby zakupić produkty na konkurs, a ktoś gra od lat bez paragonu. Jak ktoś, kto nie dostał nagrody w konkursie opisowym, bo nagrodzono film. Mówiąc wprost: nie lubią Cię, bo Twojego zgłoszenia nie powinno być w puli, nie miałaś prawa go wysłać. I teraz warto to przetrawić/przemyśleć, nie ma się co przejmować, ale też nie zamiataj tematu pod dywan. Nie wyobrażasz sobie, jak zażarci są ludzie; de facto Twoje konto jest fikcyjne, bo osoba o Twoich danych nie istnieje.

PS: Nikomu świni nie podkładam, jeno porządek robię i odsuwam nienażartków od koryta emotka
0 0

mn112

#6115800 Napisano: 19.11.2015 23:20:51
joan napisał(a):

mn112 napisał(a):

(...) ale FB zarejestrował mnie z imieniem i nazwiskiem, które podałam. Konto mam dość długo. (...) Nie widzę sprzeczności. (...)

Bo FB to strona ogólnoświatowa i nie zna się na polskich imionach i nazwiskach emotka a przy zakładaniu konta nie zagląda nikomu w dowód osobisty. Może Azjaci też zakładają fikcyjne konta, ale wiesz Ty, czy jakiś Honk Pong-Bo to prawdziwe dane, czy nie?

Nie widzisz sprzeczności? Ale inni widzą i dlatego są niemili na FB. I będą niemili, jak matki, które się wkurzają, że ktoś wygrał w konkursie foto z dzieckiem, chociaż dziecka nie posiada. Jak ludzie, którzy musieli odmówić sobie kupna czegoś, żeby zakupić produkty na konkurs, a ktoś gra od lat bez paragonu. Jak ktoś, kto nie dostał nagrody w konkursie opisowym, bo nagrodzono film. Mówiąc wprost: nie lubią Cię, bo Twojego zgłoszenia nie powinno być w puli, nie miałaś prawa go wysłać. I teraz warto to przetrawić/przemyśleć, nie ma się co przejmować, ale też nie zamiataj tematu pod dywan. Nie wyobrażasz sobie, jak zażarci są ludzie; de facto Twoje konto jest fikcyjne, bo osoba o Twoich danych nie istnieje.

PS: Nikomu świni nie podkładam, jeno porządek robię i odsuwam nienażartków od koryta emotka

Może i moje konto było w zasadzie fikcyjne..., ale aktywne. A właśnie aktywne konto było warunkiem udziału w konkursie. W regulaminie nie było mowy o dyskwalifikacji kont z pseudonimami, zgłoszeń ze stron czy coś w ten deseń. Po prostu ten fakt pominęli. Także nic niezgodnie z regulaminem konkursu nie zrobiłam. a spotkałam się już  na FB z regulaminami gdzie  życzą sobie zgłoszeń z kont  - jakby to nazwać - niefikcyjnych?  No nic...swoje dane dodałam już teraz realne...  Mam nauczkę. Ale przekonałam się o właśnie tej zażartości ludzkiej. Mi nie przyszłoby do głowy kogoś zgłaszać...no chyba żeby mi jakimś cudem gołą babę na moje profilowe wlepił albo coś w ten deseń...
A regulamin konta na FB i regulaminy konkursowe to przecież dwie różne sprawy
0 0

joan

#6115801 Napisano: 19.11.2015 23:22:22
tomniewkurza napisał(a):

Już wiem, czemu Cię Joan pokochałem od pierwszego wejrzenia emotka emotka

A jesteś tutaj dopiero 10 dni, to się nazywa power of love emotka

androm - bo wiesz, czasem ktoś fika i szuka spisków, obraża innych albo popełnia konkursowe grzechy śmiertelne: uparcie błądzi ortograficznie czy też zalewa świat bełkotem częstochowskim. I jak widzę kogoś takiego w kapturze Anka Anna Ann... emotka
0 0

Gość: giuliettaX

#6115811 Napisano: 19.11.2015 23:40:28
mn112 napisał(a):

joan napisał(a):

mn112 napisał(a):

Może i moje konto było w zasadzie fikcyjne..., ale aktywne. A właśnie aktywne konto było warunkiem udziału w konkursie. W regulaminie nie było mowy o dyskwalifikacji kont z pseudonimami, fałszywych, zgłoszeń ze stron czy coś w ten deseń. Po prostu ten fakt pominęli. Także nic niezgodnie z regulaminem konkursu nie zrobiłam. a spotkałam się już  na FB z regulaminami gdzie  życzą sobie zgłoszeń z kont  - jakby to nazwać - niefikcyjnych?  No nic...swoje dane dodałam już teraz realne...  Mam nauczkę. Ale przekonałam się o właśnie tej zażartości ludzkiej. Mi nie przyszłoby do głowy kogoś zgłaszać...no chyba żeby mi jakimś cudem gołą babę na moje profilowe wlepił albo coś w ten deseń...
A regulamin konta na FB i regulaminy konkursowe to przecież dwie różne sprawy

nie wiem o jaki konkurs chodzi, ale tłumaczysz się na swoją korzyść... konto aktywne czy nie na fb to konto na prawdziwe dane, w konkursie też grasz na prawdziwe dane, podanie fałszywych jest przestępstwem, pralka nie jest tania, więc i podatek dochodzi płacony nie za lalkę Barbie emotka  poza tym podanie prawdziwych danych potem i to na pw mogłoby oznaczać, że najpierw grasz na 100 fikcyjnych kont, a w razie wygranej podajesz z jednego prawdziwe?.... 
0 0

Gość: zwierzyniec

#6115812 Napisano: 19.11.2015 23:49:09
mn12 - a czy ten konkurs był wcześniej w bazie emotka
0 0

mn112

#6115813 Napisano: 19.11.2015 23:50:06
joan napisał(a):

tomniewkurza napisał(a):

Już wiem, czemu Cię Joan pokochałem od pierwszego wejrzenia emotka emotka

A jesteś tutaj dopiero 10 dni, to się nazywa power of love emotka

androm - bo wiesz, czasem ktoś fika i szuka spisków, obraża innych albo popełnia konkursowe grzechy śmiertelne: uparcie błądzi ortograficznie czy też zalewa świat bełkotem częstochowskim. I jak widzę kogoś takiego w kapturze Anka Anna Ann... emotka

Joan nie gniewaj się, ale to mi raczej wygląda na eliminowanie konkurencji, a nie na robienie czegoś dla idei. Naprawdę nie uwierzę, że charytatywnie czyścisz FB. Po prostu ktoś Ci nie pasuje, ktoś Cię wkurzy, albo po prostu jest konkurencją np. w konkursie i dlatego to robisz. Uważasz, ze naprawdę możesz sobie tak kogoś osądzać?

bzowapani napisał(a):

mn12 - a czy ten konkurs był wcześniej w bazie

nie wiem..., znalazłam go na jakiejś stronie
0 0

Gość: tomniewkurza

#6115817 Napisano: 19.11.2015 23:54:24
mn112 napisał(a):

Naprawdę nie uwierzę, że charytatywnie czyścisz FB. Po prostu ktoś Ci nie pasuje, ktoś Cię wkurzy, albo po prostu jest konkurencją np. w konkursie i dlatego to robisz. 

Naprawdę wierzę w to, że tego nie rozumiesz. Jesteś INNA niż uczciwa. Dlatego tak trudno zrozumieć ci normalność. emotka
0 0