Wkurza mnie...

mn112

#6115818 Napisano: 19.11.2015 23:55:56
giulietta napisał(a):

mn112 napisał(a):

joan napisał(a):

mn112 napisał(a):

(...) ale FB zarejestrował mnie z imieniem i nazwiskiem, które podałam. Konto mam dość długo. (...) Nie widzę sprzeczności. (...)

Bo FB to strona ogólnoświatowa i nie zna się na polskich imionach i nazwiskach emotka a przy zakładaniu konta nie zagląda nikomu w dowód osobisty. Może Azjaci też zakładają fikcyjne konta, ale wiesz Ty, czy jakiś Honk Pong-Bo to prawdziwe dane, czy nie?

Nie widzisz sprzeczności? Ale inni widzą i dlatego są niemili na FB. I będą niemili, jak matki, które się wkurzają, że ktoś wygrał w konkursie foto z dzieckiem, chociaż dziecka nie posiada. Jak ludzie, którzy musieli odmówić sobie kupna czegoś, żeby zakupić produkty na konkurs, a ktoś gra od lat bez paragonu. Jak ktoś, kto nie dostał nagrody w konkursie opisowym, bo nagrodzono film. Mówiąc wprost: nie lubią Cię, bo Twojego zgłoszenia nie powinno być w puli, nie miałaś prawa go wysłać. I teraz warto to przetrawić/przemyśleć, nie ma się co przejmować, ale też nie zamiataj tematu pod dywan. Nie wyobrażasz sobie, jak zażarci są ludzie; de facto Twoje konto jest fikcyjne, bo osoba o Twoich danych nie istnieje.

PS: Nikomu świni nie podkładam, jeno porządek robię i odsuwam nienażartków od koryta emotka

Może i moje konto było w zasadzie fikcyjne..., ale aktywne. A właśnie aktywne konto było warunkiem udziału w konkursie. W regulaminie nie było mowy o dyskwalifikacji kont z pseudonimami, fałszywych, zgłoszeń ze stron czy coś w ten deseń. Po prostu ten fakt pominęli. Także nic niezgodnie z regulaminem konkursu nie zrobiłam. a spotkałam się już  na FB z regulaminami gdzie  życzą sobie zgłoszeń z kont  - jakby to nazwać - niefikcyjnych?  No nic...swoje dane dodałam już teraz realne...  Mam nauczkę. Ale przekonałam się o właśnie tej zażartości ludzkiej. Mi nie przyszłoby do głowy kogoś zgłaszać...no chyba żeby mi jakimś cudem gołą babę na moje profilowe wlepił albo coś w ten deseń...
A regulamin konta na FB i regulaminy konkursowe to przecież dwie różne sprawy

nie wiem o jaki konkurs chodzi, ale tłumaczysz się na swoją korzyść... konto aktywne czy nie na fb to konto na prawdziwe dane, w konkursie też grasz na prawdziwe dane, podanie fałszywych jest przestępstwem, pralka nie jest tania, więc i podatek dochodzi płacony nie za lalkę Barbie emotka  poza tym podanie prawdziwych danych potem i to na pw mogłoby oznaczać, że najpierw grasz na 100 fikcyjnych kont, a w razie wygranej podajesz z jednego prawdziwe?.... 

Po co miałabym to robić, nie jestem nieuczciwa? Zresztą to był konkurs na kreatywne odpowiedzi i można było wysłać więcej niż jedną odpowiedź z tego samego konta...
0 0

mn112

#6115821 Napisano: 19.11.2015 23:59:12
tomniewkurza napisał(a):

mn112 napisał(a):

Naprawdę nie uwierzę, że charytatywnie czyścisz FB. Po prostu ktoś Ci nie pasuje, ktoś Cię wkurzy, albo po prostu jest konkurencją np. w konkursie i dlatego to robisz. 

Naprawdę wierzę w to, że tego nie rozumiesz. Jesteś INNA niż uczciwa. Dlatego tak trudno zrozumieć ci normalność. emotka

Nie, po prostu nie posuwam się do oceniania uczciwości innych. Nie daję sobie takiego prawa
0 0

joan

#6115824 Napisano: 20.11.2015 00:03:49
mn112 napisał(a):

Joan nie gniewaj się, ale to mi raczej wygląda na eliminowanie konkurencji, a nie na robienie czegoś dla idei. Naprawdę nie uwierzę, że charytatywnie czyścisz FB. Po prostu ktoś Ci nie pasuje, ktoś Cię wkurzy, albo po prostu jest konkurencją np. w konkursie i dlatego to robisz. Uważasz, ze naprawdę możesz sobie tak kogoś osądzać?

Nie gniewam się, trochę już tutaj siedzę i konkurencję znam. Za swoją konkurencję uznaję uzdolnionych ludzi, którzy są dobrzy w tym, co robią. I nie zamierzam ich usuwać, bez nich konki straciłyby smak emotka A ja bym na bank sfiksowała, bo się nie nadaję do świata, gdzie rządzą słabi konkursowicze, widzę to po moich reakcjach na wyniki konkursów emotka

Toć piszę, że jak mnie jakiś Alan de Lovencjo z Malborka wnerwi częstochowskim bełkotem, zgłaszam jego fikcyjne konto, jasna sprawa. Nikogo nie osądzam; twórczość jego - owszem. Jeśli ktoś zakłada konto z fikcyjnymi danymi, chyba liczy się z konsekwencjami?
0 0

mn112

#6115825 Napisano: 20.11.2015 00:04:15
Dobra, pojechaliście mnie już wszyscy. Mam jeszcze większego doła. Idę się wypłakać w poduszkę.emotka
0 0

kalka

#6115826 Napisano: 20.11.2015 00:05:52
joan napisał(a):

mn112 napisał(a):

(...) ale FB zarejestrował mnie z imieniem i nazwiskiem, które podałam. Konto mam dość długo. (...) Nie widzę sprzeczności. (...)

Bo FB to strona ogólnoświatowa i nie zna się na polskich imionach i nazwiskach emotka a przy zakładaniu konta nie zagląda nikomu w dowód osobisty. Może Azjaci też zakładają fikcyjne konta, ale wiesz Ty, czy jakiś Honk Pong-Bo to prawdziwe dane, czy nie?

Nie widzisz sprzeczności? Ale inni widzą i dlatego są niemili na FB. I będą niemili, jak matki, które się wkurzają, że ktoś wygrał w konkursie foto z dzieckiem, chociaż dziecka nie posiada. Jak ludzie, którzy musieli odmówić sobie kupna czegoś, żeby zakupić produkty na konkurs, a ktoś gra od lat bez paragonu. Jak ktoś, kto nie dostał nagrody w konkursie opisowym, bo nagrodzono film. Mówiąc wprost: nie lubią Cię, bo Twojego zgłoszenia nie powinno być w puli, nie miałaś prawa go wysłać. I teraz warto to przetrawić/przemyśleć, nie ma się co przejmować, ale też nie zamiataj tematu pod dywan. Nie wyobrażasz sobie, jak zażarci są ludzie; de facto Twoje konto jest fikcyjne, bo osoba o Twoich danych nie istnieje.

PS: Nikomu świni nie podkładam, jeno porządek robię i odsuwam nienażartków od koryta emotka

emotka  Ja też nie wiem o jaki konk chodzi, ale joan powiedziała, to co myślę ja i wiele innych osób! Nic dodać, nic ująć emotka  (zwłaszcza, jak kupuje się dwudziesty Perwoll-choć nie trza nr paragonu- zamiast  np. nowych  baletek dla dziecka)   emotka
0 0

joan

#6115827 Napisano: 20.11.2015 00:08:44
mn112 napisał(a):

Dobra, pojechaliście mnie już wszyscy. Mam jeszcze większego doła. Idę się wypłakać w poduszkę.emotka

Nie ma się co przejmować, po to jest forum, żeby pogadać. Nie lejemy tutaj lukru na gołe klaty, więc nie zawsze jest słodko i cudnie.

Dobranoc wszystkim, również idę nyny emotka
0 0

Gość: tomniewkurza

#6115828 Napisano: 20.11.2015 00:13:10
mn112 napisał(a):

tomniewkurza napisał(a):

mn112 napisał(a):

Naprawdę nie uwierzę, że charytatywnie czyścisz FB. Po prostu ktoś Ci nie pasuje, ktoś Cię wkurzy, albo po prostu jest konkurencją np. w konkursie i dlatego to robisz. 

Naprawdę wierzę w to, że tego nie rozumiesz. Jesteś INNA niż uczciwa. Dlatego tak trudno zrozumieć ci normalność. emotka

Nie, po prostu nie posuwam się do oceniania uczciwości innych. Nie daję sobie takiego prawa

Nie posuwam się emotka
Podsumowuję FAKTY, a one są takie, że założyłaś konto na Facebooku NIE ZWAŻAJĄC WCALE na warunki, jakie każdy UCZCIWY powinien spełnić.
Nie spełniłaś ich, więc nie jesteś uczciwa. O czym tu dyskutować? Tak trudno wziąć temat na klatę?
0 0

kalka

#6115829 Napisano: 20.11.2015 00:13:36
mn112 napisał(a):

Spoko, czasem  kubeł zimnej wody otwiera oczy! Jutro też jest dzień i będzie lepiejemotka    Kto nie wysłał NIGDY co najmniej dwóch zgłoszeń  na jeden paragon itd, itp?  
A i żeby było jasne: nie namawiam i nie rozgrzeszam, ale wielu nam  zdarzyło się popełnić błąd, ważne żeby zrozumieć i nie powielać  emotka   Wielu z nas ewaluuje, oby w dobrym kierunku     Kolorowych snów emotka
0 0

Gość: iwonciaaa

#6115833 Napisano: 20.11.2015 00:22:42
Jak już żale i wnerwy na facebookowe konta, to te fałszywe to jest jakaś plaga.
Szczególnie kiedy wygrywasz coś fajniejszego niż długopis w konkursie i nagle pojawia się pełno Aneczek Po Tatusiu, Julek Julek i Prezesów, którzy próbują pojechać Ci po całości emotka   Oczywiście w większości przypadków to fejki osób, którym się nie poszczęściło.bacznie penetrują Twoje konto i najchętniej zrobiliby organizatorowi listę tego co wygrałeś, albo o co walczysz z pretensją, że nie masz prawa emotka ! Już się nawet spotkałam z czymś takim, że ktoś zrobił screena zdjęć babeczki z jakiejś zagranicznej wycieczki i napisał, że nie zasługuje na nagrodę, bo stać ją na drogie wakacje.
0 0

ziolko

#6115851 Napisano: 20.11.2015 01:23:26
no tak... i jeszcze temat się wiesza emotka

mnie wkurza to, że zgłaszałam na fb profil o kiełbasie z psów i co?? nic!!!! emotka  bo oni nie widzą w tym nic niewłaściwego emotka
0 0

ziolko

#6115852 Napisano: 20.11.2015 01:25:44
achaa... i wkurza mnie, że byłam w euroagd i patrzyłam na elektryczne szczoteczki do zębów i przy okazji na ceny. Cena 189,99. Wcześniejsza, widoczna spod spodu... 139,99 - 50 zł przebitki emotka  albo wzięli stare zapasy z magazynu i próbują wypchnąć w ramach prezentów choinkowych, albo z tej samej przyczyny podnieśli ceny. Złodzieje emotka
0 0

agusia32

#6115854 Napisano: 20.11.2015 02:06:05
Wydaje mi się, że chodzi o ten konkurs:
https://www.e-kon...a2.html#.Vk5w79IvcdB
Był w bazie, więc ta sprawa jest ok, karniak się nie należy emotka  , ale jeśli chodzi o fikcyjne konta na FB, to też mnie drażni, ludzie zakładają po kilka (oby tylko po kilka!) kont i potem chociażby konkursy na lajki z uczciwością niewiele mają wspólnego emotka
0 0

taalvikki

#6115856 Napisano: 20.11.2015 02:13:47
tomniewkurza napisał(a):

joan napisał(a):

mn112 napisał(a):

Już wiem, czemu Cię Joan pokochałem od pierwszego wejrzenia emotka emotka

i ja i ja też kocham! Ciebie, tomniewkurza, też!
0 0

ziolko

#6115915 Napisano: 20.11.2015 09:52:03
mn112 nie ma się co bulwersować - regulaminy TRZEBA CZYTAĆ. Nieważne, czy to regulamin forum, konkursu, czy kredytu jaki chcesz wziąć. 
Wyobrażasz sobie, że bierzesz kredyt nie czytając jaki jest procent? i co? później będziesz się tłumaczyć, że nie będziesz płacić np. 30% odsetek, bo nie czytałaś regulaminu? no sorry... emotka  kogo to obchodzi? podpisałaś, że czytałaś i to już Twoja sprawa.
Tak samo jak regulamin fb czy TEGO forum - nawiasem mówiąc w linku masz podany https://www.e-kon...e-konkursy-info.html
Pogrubioną czcionką jest zaznaczone najważniejsze. 
Ale skoro konkurs był u nas to ok emotka

Jeśli nie chcesz, żeby ludzie z pracy widzieli co robisz, to możesz mieć konto na fb tylko dla znajomych lub w ogóle powyłączane dla ogółu wszelkie zdjęcia, listy znajomych, treści jakie dodajesz itp.
Wiele razy spotkałam się w konkursach n a fb z zapisem w regulaminie, że mogą brać udział tylko osoby mające swoje prawdziwe dane w nazwie użytkownika. Że nawet jeśli jakaś "Anna Ania" wygrała i później przy podawaniu danych okazało się, że nie nazywa się tak, to nagroda przechodziła na następną osobę z prawdziwymi danymi.
Logiczne... przecież wiadomo, że są gracze, co mają setki kont na fb, żeby mieć jak największą szansę na wygraną. Po co później żałować, że nie podało się prawdziwego imienia i nazwiska? 
0 0

mn112

#6115921 Napisano: 20.11.2015 09:54:23
Nie chce sie juz klocic, bo mam wszystkiego serdecznie dosc. Jesli ktos moglby pozwac mnie o naruszenie regulaminu, to jedynie FB..., a nawet oni nie sa tak restrykcyjni jak wy i nikogo nie usuwaja. Po prostu prosza o realne dane lub o potwierdzenie tozsamosci i tyle. A regulamin konkursu przeczytalam uwaznie. Staralam sie w mojej pracy, pod nikogo sie nie podszywalam, nie naruszylam praw autorskich...Zreszta akurat w przypadku tego konkursu zakladanie nawet falszywych kont nie przyniosloby nikomu zadnych korzysci ani strat. Jesli zrobilam cos zle to przez glupote. A ci co mnie hejtowali sami mieli konta w stylu Bebe bi czy jak tam to nazywacie i hejtowali mnie tez o brak kreatywnosci, zla odpowiedz, o ustawienie konkursu, bo odpowiedz ich zdaniem byla malo odkrywcza.  Jesli uwazacie, ze nie powinnam byc na tym forum, to niech mnie administracja usunie. Gram w konkursy raptem od lata, nie jestem jak niektorzy tutaj konkursowym 'wyjadaczem' i nie mam takiego myslenia, ze ludzie w konkach chca mnie z premedytacja oszukac.

0 0

ziolko

#6115930 Napisano: 20.11.2015 09:59:45
mn112 - nie zamierzam Cię usuwać emotka  noo chyba, że nabroisz  emotka
Od razu się wkurzyłaś, jak ktoś zwrócił uwagę. Co taka agresywna jesteś?

Poczytaj wcześniejsze wpisy na spokojnie i pomyśl, czy ktoś Cię atakował?? po prostu masz wszystko wyjaśnione. Przyczyny zgłaszania fałszywych kont - również.
0 0

zezowaty_kot

#6115942 Napisano: 20.11.2015 10:08:08
mn112 - ludzie zareagowali agresją, bo konkursowicze przyzwyczaili nas do multikont. Prawdopodobnie uznali, że Twoje konto jest również kontem do zwiększania swoich szans.

iwonciaaa napisał(a):

Jak już żale i wnerwy na facebookowe konta, to te fałszywe to jest jakaś plaga.
Szczególnie kiedy wygrywasz coś fajniejszego niż długopis w konkursie i nagle pojawia się pełno Aneczek Po Tatusiu, Julek Julek i Prezesów, którzy próbują pojechać Ci po całości emotka   Oczywiście w większości przypadków to fejki osób, którym się nie poszczęściło.bacznie penetrują Twoje konto i najchętniej zrobiliby organizatorowi listę tego co wygrałeś, albo o co walczysz z pretensją, że nie masz prawa emotka ! Już się nawet spotkałam z czymś takim, że ktoś zrobił screena zdjęć babeczki z jakiejś zagranicznej wycieczki i napisał, że nie zasługuje na nagrodę, bo stać ją na drogie wakacje.

Iwoncia - niektóre fejki bardzo łatwo powiązać z profilami oficjalnymi danego użytkownika. Ostatnio z koleżanką śledziłyśmy taki hejt z fikcyjnego konta laski, która tu na forum obficie gratulowała ludziom nagród, tworzyła hymny na cześć talentu laureatów, a chwilę później logowała się na fb (konto z wymyślonymi danymi) i na fp fundatora/organizatora pisała o niskim poziomie prac, nieuczciwości wszystkich dookoła itp itd. Ludzie myślą, że są w internecie anonimowi. Nie są emotka

Ps. gardzę wszystkimi, którzy nie podpisują się pod wygłaszanymi przez siebie teoriami. Nawet tu na forum już ludzie tworzą dodatkowe konta do pojechania komuś, do kupienia paragonu. Z konta oficjalnego piszą, że jak ich wkurza gra bez paragonu, z fejka sami kupują paragony emotka
0 0

Gość: giuliettaX

#6115943 Napisano: 20.11.2015 10:08:25
ziolko napisał(a):

mn112 - nie zamierzam Cię usuwać emotka  noo chyba, że nabroisz  emotka
Od razu się wkurzyłaś, jak ktoś zwrócił uwagę. Co taka agresywna jesteś?

Poczytaj wcześniejsze wpisy na spokojnie i pomyśl, czy ktoś Cię atakował?? po prostu masz wszystko wyjaśnione. Przyczyny zgłaszania fałszywych kont - również.

dokładnie mn112 emotka  nikt tu się nie kłóci, podajemy Ci cenne informacje, właściwie podstawowe, które już powinnaś znać emotka  uważaj też, żebyś bez czytania regulaminów nie zarejestrowała się na portalu z atrakcyjną nagrodą, gdzie miesięczny abonament to 189 zł, a potem kilka wezwań do zapłaty..., bo takie portale są w necie... 
0 0

sanitas

#6115949 Napisano: 20.11.2015 10:13:13
Wkurzam się na siebie, bo chcę rzucić palenie, ale nie wiem, czym zastąpić tę trującą formę uspokajania się, kiedy mam stany lękowe:/ 
0 0

beata28

#6116014 Napisano: 20.11.2015 11:13:40
Wkurzają mnie "nowi" użytkownicy -  pazerni, zawistni , za leniwi żeby samemu coś lepszego  wygrać czy zdobyć ... no ale to trzeba by się wysilić i troche popracować .Zamiast tego tylko jęczą i jęczą , afery , donosy... i tak w koło.
Jestem tu 7lat,  kiedyś tak się tu nie działo.  Chce tez dodać , że nie każdy "nowy" jest od razu beee ale jak popatrzę kto sieje ferment,  to zazwyczaj są to ludzie z krótkim  forumowym stażem.
0 0