Wkurza mnie...

snowflake

#6113249 Napisano: 17.11.2015 14:21:02
koper napisał(a):

Też mnie to wkurza, będę miała w moim mieście 3 bankomaty z których będę mogła korzystać za darmo...

Niestety, ale banki przygotowują się to zapowiadanego "podatku bankowego". Pieniądze publiczne nie biorą się z kosmosu, wszyscy się na nie składamy... 

Niby to rozumiem ale niesmak pozostał emotka

joan napisał(a):

Powaga? No niech to szlag, a mój facet dopiero co założył konto w ING, żebyśmy nie musieli nabijać kilometrów do bankomatu w centrum - dojście zajmuje ok. 30 minut w jedną stronę emotka

Niestety emotka
Taką wiadomośc dostałam na konto internetowe:
"Dzień dobry, od 29 stycznia 2016 r. zmienią się m.in. zasady korzystania z bankomatów oraz sposób rozliczania transakcji zagranicznych. Znajdzie to odzwierciedlenie w Tabeli Opłat i Prowizji ING Banku Śląskiego Spółka Akcyjna dla osób fizycznych. Poniżej przedstawiamy informacje o tych zmianach. Ponieważ są one bardzo ważne, prosimy dokładnie się z nimi zapoznać.
- 0 zł za wypłaty gotówki z bankomatów ING Banku. Aby ułatwić dostęp do naszych bankomatów, ciągle zwiększamy ich liczbę – w styczniu 2016 roku będzie ich już 1200;
- 0 zł za wypłaty gotówki z bankomatów sieci Planet Cash. Dzięki współpracy z siecią Planet Cash, z końcem stycznia 2016 roku, do Twojej dyspozycji będzie dodatkowo 2100 bankomatów;
- 2,50 zł za każdą wypłatę gotówki ze wszystkich pozostałych bankomatów w kraju, z wyjątkiem pierwszej wypłaty rozliczonej w danym miesiącu (miesiąc liczymy od 29 dnia danego miesiąca do 28 dnia kolejnego miesiąca). Jeśli więc będziesz potrzebować gotówki szybko i niezależnie od miejsca, raz w miesiącu wypłacisz ją za darmo z dowolnego bankomatu. emotka  W każdej chwili – w aplikacji mobilnej oraz na www.ingbank.pl/wyplacam – możesz też sprawdzić, gdzie jest najbliższy bezpłatny bankomat (ING Banku lub sieci Planet Cash).
- saldo swojego konta sprawdzisz również w bankomatach, które nie należą do naszego banku ani do sieci Planet Cash. Koszt jednego sprawdzenia salda to 1,50 zł. W bankomatach ING Banku oraz sieci Planet Cash usługa ta jest bezpłatna." 

===========
Wkurza mnie tez poczta na wp emotka
0 0

zaczytana-pola

#6113293 Napisano: 17.11.2015 14:47:38
koper napisał(a):

snowflake napisał(a):

A mnie wkurza ING - właśnie przeczytałam, że od końca stycznia nie będzie darmowych wypłat z wszystkich bankomatów emotka

Też mnie to wkurza, będę miała w moim mieście 3 bankomaty z których będę mogła korzystać za darmo...

Niestety, ale banki przygotowują się to zapowiadanego "podatku bankowego". Pieniądze publiczne nie biorą się z kosmosu, wszyscy się na nie składamy... 

Też się wkurzyłam. I z pewnością niebawem odczujemy podatek od marketów emotka

Poza tym wkurza mnie ostatnio moje roztrzepanie i nieuwaga emotka emotka emotka
0 0

Gość: poprostuanette

#6113294 Napisano: 17.11.2015 14:48:44
zaczytana-pola napisał(a):

koper napisał(a):

snowflake napisał(a):

A mnie wkurza ING - właśnie przeczytałam, że od końca stycznia nie będzie darmowych wypłat z wszystkich bankomatów emotka

Też się wkurzyłam. I z pewnością niebawem odczujemy podatek od marketów emotka

ja mam konto komfort w ing i nadal będę miała bezpłatne wypłaty ze wszystkich bankomatów emotka
0 0

snowflake

#6113297 Napisano: 17.11.2015 14:57:43
poprostuanette napisał(a):

ja mam konto komfort w ing i nadal będę miała bezpłatne wypłaty ze wszystkich bankomatów emotka

Ale chyba masz 12 zł za prowadzenie konta  emotka
0 0

Gość: poprostuanette

#6113298 Napisano: 17.11.2015 14:59:43
snowflake napisał(a):

poprostuanette napisał(a):

Ale chyba masz 12 zł za prowadzenie konta  emotka

tak ale ja duzo wyplacam wiec i tak zyskam emotka  a wiadomo z pracy nie bede szła 20 minut do najbliższego ing. więc nadal będę wypłacała w najbliższym bankomacie emotka
0 0

stellasz

#6113345 Napisano: 17.11.2015 16:03:18
wygrałam pendrivanotta w kubusiu tylko waterry kupiłam w... Lewiatanie . nie wiedziałam że to nie konkurs ogólny emotka wiem, wiem regulamin.....
0 0

ondine

#6113362 Napisano: 17.11.2015 16:22:52
Jak dobrze, że mam wszystko za darmo, włącznie z bankomatami emotka

A mnie wkurzył jakiś palant, który wydzwaniał do mnie całe dwa dni, w końcu odebrałam, a ten w imieniu Orange z "genialną" propozycją. Jak powiedziałam, że wszystko spoko, ale ja wydaję mniej na telefon niż mi proponuje to się po prostu rozłączył w połowie mojego zdania emotka
0 0

baxter

#6113570 Napisano: 17.11.2015 19:54:07
ondine napisał(a):

A mnie wkurzył jakiś palant, który wydzwaniał do mnie całe dwa dni, w końcu odebrałam, a ten w imieniu Orange z "genialną" propozycją. Jak powiedziałam, że wszystko spoko, ale ja wydaję mniej na telefon niż mi proponuje to się po prostu rozłączył w połowie mojego zdania emotka

a w jakim banku? bo ja tez od lat mam głowne konto wING  ale nie wiem czy wlasnie nie zmienie na cos innego, calkowice darmowego tylko jeszcze nie wiem ktory bank ma takie oferty
0 0

calle

#6113581 Napisano: 17.11.2015 20:05:33
baxter napisał(a):

ondine napisał(a):

a w jakim banku? bo ja tez od lat mam głowne konto wING  ale nie wiem czy wlasnie nie zmienie na cos innego, calkowice darmowego tylko jeszcze nie wiem ktory bank ma takie oferty

T-mobile usługi bankowe
0 0

baxter

#6113622 Napisano: 17.11.2015 20:33:30
calle napisał(a):

baxter napisał(a):

ondine napisał(a):

T-mobile usługi bankowe

dzieki, musze w takim razie zapoznać się z ich ofertą emotka
0 0

trebor1

#6113664 Napisano: 17.11.2015 20:59:50
trebor1 napisał(a):

wkurza mnie ten nieprecyzyjny regulamin Lego w C4 Kiory. Nic nie wspomina o Liście sklepów zakupowych. Zakupiłem trzy zestawy lego w ostatniej chwili czytając regulamin w telefonie i teraz znów muszę szukać jak chce mieć nagrodę emotka

podbijam to wkurzenie jeszcze z większą mocą !
zdobyłem te paragony nie najmniejszym kosztem, a okazało się, że i te które miałem "niby spoza listy" też uznawali
Niech to Lord Vader pochłonie!
0 0

Gość: awi

#6113674 Napisano: 17.11.2015 21:05:19
asante napisał(a):

jokan napisał(a):

awi napisał(a):

Nikt u mnie nie pali a codziennie czuję w mieszkaniu dym z papierosów, ustaliłam, że wydobywa się z szafki pod zlewozmywakiem. Wkurza mnie, że katar przerwał moje badania w tym zakresie

ja mam podobnie, w kiblu i lazience smierdzi petami co jakis czas , sprawdzalismy ciąg i jest w porządku, czy ktos mialby pomysl co mozna w takim wypadku zrobic?

jokan - w łazience dobry ciąg nic nie daje, smród z papierochów jest wszędobylski, wchodzi wszelkimi możliwymi dziurami, a zapewne masz wentylację. Jeśli sąsiad pali w kiblu to nic nie zrobisz. 
awi - u mnie było podobnie w pokoju, najgorzej przy kaloryferze. I odkryłam skąd to się bierze - smród szedł po rurze, która biegnie w pionie do sąsiada z dołu i u góry. W sezonie grzewczym, gdy rura była ciepła smród był nie do opisania, jak z menelni. Uszczelniłam wlot rury przy podłodze i wylot przy suficie taka pianką z tuby (ona się sama rozpręża) i jeszcze pozaklejałam szczelnie taśmą i problem się skończył, bo nie ma dziury miedzy mną a sąsiadami. Skoro masz to samo pod zlewem, to zapewne przyczyną są dziury przy rurach (nawet takie mikro).  

asante sana - to jest prawdopodobne. W  zeszłym roku spółdzielnia robiła nam remont pionów, pamiętam, że przekuli się do mieszkania sąsiadów, powkładali rurki gdzie trzeba,  zakleili dziurę - niedokładnie i przez  szczeliny przenika dym. Myślałam o silikonie ale może ta rozprężająca pianka jest lepszym rozwiązaniem?

Jak już jestem w tym wątku, to napiszę co mnie dziś wkurza: przed chwilą przecięłam sobie dłoń dość głęboko ostrym nożem. Nerwy raczej nietknięte. Kurcze, przede mną dwa dni wolnego, miałam plany kulinarne i guzik z tego buuuu
0 0

asiunia260

#6113679 Napisano: 17.11.2015 21:09:42
a mnie wkurza pech, który się do mnie przylepił chyba na superglue  emotka  
0 0

trebor1

#6113681 Napisano: 17.11.2015 21:11:57
bzowapani napisał(a):

Jak już jestem w tym wątku, to napiszę co mnie dziś wkurza: przed chwilą przecięłam sobie dłoń dość głęboko ostrym nożem. Nerwy raczej nietknięte. Kurcze, przede mną dwa dni wolnego, miałam plany kulinarne i guzik z tego buuuu

jak jesteś nadal wkurzona to na pewno nietknięte emotka
0 0

taalvikki

#6113687 Napisano: 17.11.2015 21:19:07
trebor1 napisał(a):

bzowapani napisał(a):

takie zabawy potrafią być oczyszczające. z wkurzenia też, więc.. nie ma co się wkurzać. emotka

-----------------------------------------------

mnie wkurzają coraz bardziej żałosne wyniki leniwca. niedługo nagrodzą imię typu: DobryLeniuANaszPanieDajNamDzisDoładowanie..
aha. i konkursy z samochodami wkurzają mnie też. będę je omijać łukiem parysko triumfalnym. 
0 0

zdolnabestia

#6113697 Napisano: 17.11.2015 21:22:54
awi napisał(a):

(...)  Kurcze, przede mną dwa dni wolnego, miałam plany kulinarne i guzik z tego buuuu

Może ugotuj czerninę? emotka
0 0

asantesana

#6113721 Napisano: 17.11.2015 21:46:52
awi napisał(a):

asante sana - to jest prawdopodobne. W  zeszłym roku spółdzielnia robiła nam remont pionów, pamiętam, że przekuli się do mieszkania sąsiadów, powkładali rurki gdzie trzeba,  zakleili dziurę - niedokładnie i przez  szczeliny przenika dym. Myślałam o silikonie ale może ta rozprężająca pianka jest lepszym rozwiązaniem?

Piankę polecił mi kolega majster złota raczka - ona dostanie się głębiej do środka i puchnie, więc zatka wszystko. Silikonem możesz najwyżej pociągnąć z wierzchu, żeby to ladniej wyglądało jesli zalezy Ci na estetyce pod zlewozmywakiem emotka  
0 0

Gość: awi

#6113739 Napisano: 17.11.2015 22:08:01
Potraficie rozbawić, siedzę z piłeczką przybandażowaną do dłoni, żeby się szybciej zagoiła i czuję się całkowicie odprężona....
asante sana - stanowczo wolę puchnącą piankę emotka
0 0

staszek

#6113740 Napisano: 17.11.2015 22:09:27
taalvikki napisał(a):

trebor1 napisał(a):

bzowapani napisał(a):

takie zabawy potrafią być oczyszczające. z wkurzenia też, więc.. nie ma co się wkurzać. emotka

-----------------------------------------------

mnie wkurzają coraz bardziej żałosne wyniki leniwca. niedługo nagrodzą imię typu: DobryLeniuANaszPanieDajNamDzisDoładowanie..
aha. i konkursy z samochodami wkurzają mnie też. będę je omijać łukiem parysko triumfalnym. 

Świetne! emotka  ja bym zgłosiła szybko na Twoim miejscu, bo jeszcze ktoś buchnie.
0 0

ondine

#6113790 Napisano: 17.11.2015 23:31:26
baxter napisał(a):

ondine napisał(a):

Ja mam w PKO BP, to Konto dla Młodych, bodajże do 26 r.ż. emotka
0 0