Wkurza mnie...

malenka

#6116295 Napisano: 20.11.2015 14:57:50
mellowfruit napisał(a):

Szwagier mnie wkurza. Siedzi w domu, nic nie robi, więc został już dawno temu poinformowany, że jak kurier dzwoni do drzwi, to ma odbierać i nie pytać. I oczywiście  za każdym razem jak kurier przyjeżdża, to on ma cholerne słuchawki na uszach i nic, nic nie słyszy. I mówi się mu i powtarza że jak jest sam w domu to niech puści muzykę normalnie - ale nie dociera. A kurier biedny stoi i dzwoni do drzwi, a później do mnie a ja się denerwuję. No szlag człowieka może trafić. Do niektórych ludzi chyba nic nie przemawia.

A jeszcze dziś przez to wszystko muszę lecieć po paczkę na drugi koniec cholernej Warszawy, bo szanowny szwagier znów miał słuchawki na uszach i kurier zostawił awizo. Grrrrr!

Rozumiem, że to wkurzające ale... Twoje Twoje paczki, Twój problem. Skoro on woli słuchać muzyki na słuchawkach to dlaczego ma z tego rezygnować dla Twojej wygody? Może to nie jest złośliwe, a może serce go boli, że te paczki musi odbierać a na nagrody sobie co najwyżej popatrzy z daleka emotka  Chyba musisz gościa zmotywować jakimś drobnym procentem od każdej odebranej przesyłki emotka

A mnie wkurza i dołuje to, że szukam pracy i średnio na 10 wysłanych CV dostaję 4 maile z odpowiedzią:

"Witam serdecznie,
Przesłane przez Panią CV okazało się na tyle interesujące, że została Pani zakwalifikowana do kolejnego etapu rekrutacji do pracy w naszym sklepie. W związku z tym proszę o przesłanie skanu lub czytelnego zdjęcia obydwu stron swojego dowodu tożsamości w celu weryfikacji danych oraz sporządzenia wstępnej umowy.Liczymy na owocną współpracę."
0 0

mellowfruit

#6116300 Napisano: 20.11.2015 14:59:54
malenka napisał(a):

mellowfruit napisał(a):

Szwagier mnie wkurza. Siedzi w domu, nic nie robi, więc został już dawno temu poinformowany, że jak kurier dzwoni do drzwi, to ma odbierać i nie pytać. I oczywiście  za każdym razem jak kurier przyjeżdża, to on ma cholerne słuchawki na uszach i nic, nic nie słyszy. I mówi się mu i powtarza że jak jest sam w domu to niech puści muzykę normalnie - ale nie dociera. A kurier biedny stoi i dzwoni do drzwi, a później do mnie a ja się denerwuję. No szlag człowieka może trafić. Do niektórych ludzi chyba nic nie przemawia.

A jeszcze dziś przez to wszystko muszę lecieć po paczkę na drugi koniec cholernej Warszawy, bo szanowny szwagier znów miał słuchawki na uszach i kurier zostawił awizo. Grrrrr!

Rozumiem, że to wkurzające ale... Twoje Twoje paczki, Twój problem. Skoro on woli słuchać muzyki na słuchawkach to dlaczego ma z tego rezygnować dla Twojej wygody? Może to nie jest złośliwe, a może serce go boli, że te paczki musi odbierać a na nagrody sobie co najwyżej popatrzy z daleka emotka  Chyba musisz gościa zmotywować jakimś drobnym procentem od każdej odebranej przesyłki emotka

A mnie wkurza i dołuje to, że szukam pracy i średnio na 10 wysłanych CV dostaję 4 maile z odpowiedzią:

"Witam serdecznie,
Przesłane przez Panią CV okazało się na tyle interesujące, że została Pani zakwalifikowana do kolejnego etapu rekrutacji do pracy w naszym sklepie. W związku z tym proszę o przesłanie skanu lub czytelnego zdjęcia obydwu stron swojego dowodu tożsamości w celu weryfikacji danych oraz sporządzenia wstępnej umowy.Liczymy na owocną współpracę."

No i właśnie w tym cały sęk, że jak wygrywam coś pod niego, to mu to najzwyczajniej w świecie oddaję. A on jest po prostu chamem i nie ma uczuć dla żadnej istoty na tym świecie  żyjącej...
0 0

malenka

#6116308 Napisano: 20.11.2015 15:01:30
A to jak taki gagatek to pokaż mu figę z makiem i już zwyczajnie ani nic na niego nie wygrywaj, ani nic mu nie dawaj, ani nic od niego nie chciej. Od takich to najlepiej trzymać się z daleka.
0 0

magalan83

#6116310 Napisano: 20.11.2015 15:03:48
Wkurza mnie niemoc w wygraniu czegokolwiek w loterii czy sieci abc! 
0 0

elotta

#6116324 Napisano: 20.11.2015 15:17:05
Wkurzam się na siebie, bo przeszłam całą tę mailową grę w tym konkursie: https://www.e-kon...ca.html#.Vk8rCnYvfIU i dziś jest ostatni dzień na odpowiedź na pytanie konkursowe, a ja totalnie nie mam weny emotka  Szanse mam zapewne ułamkowe, ale wiem, że będę żałować jeśli to oleję...
0 0

ziolko

#6116436 Napisano: 20.11.2015 16:57:56
wkurza mnie wszystko... a w szczególności lokalne władze i ich "genialne" pomysły na ulepszanie miasta (jasne.. ulepszanie dla 2% mieszkańców, a reszta będzie poszkodowana) oraz władze państwowe. Temat rzeka, więc nie będę pisać.. w każdym razie jestem ciągle poirytowana a jak słyszę o nowych pomysłach, to... emotka  idę wziąć coś na uspokojenie, bo zaraz eksploduję emotka emotka
0 0

malutka456

#6116447 Napisano: 20.11.2015 17:08:03
kalka, mn112brylka, olunka dziękuję za powyższe życzenia, a temacie - znowu ten nieszczęsny SMOLAR! 
0 0

mczarna

#6116528 Napisano: 20.11.2015 17:57:32
Wkurzam się na te pralkowe konkursy. Liczyłam na biedronkową pralkę i w sumie nadal mogę się łudzić.Tyle,że nasza pralka padła dziś właśnie kompletnie i już nie możemy jej nawet włączyć, więc nadaje się tylko na złom.Musimy więc kupić pralkę tak czy siak...Co teraz- ja się pytam, a nuż sms przyjdzie ze smolara albo z kaufa? 
0 0

Gość: iwonciaaa

#6116937 Napisano: 21.11.2015 00:38:59
Kurier, kurier, kurier !
Sms, że paczka będzie 12.30-14.30, no okej, jestem w domu.
15 - nie ma, 16- nie ma, 17 - nie ma. Spoko, niech przyjedzie po weekendzie.
Około 18 rozpoczęłam rozmowę ze znajomą i zeszła nam jakaś godzinka. Patrzę smsy o niedoręczonych przesyłkach tej firmy i jedno nieodebrane połączenie. Pytam rodziców, czy ktoś się dobijał, dzwonił do drzwi? Nie.
Oddzwaniam na numer i Pan dosadnie mnie informuje, że nikogo nie ma, podwórko nie jest oświetlone.
Grzecznie tłumaczę, że skoro brama jest szeroko otwarta to przecież można wejść i zadzwonić do drzwi.
On nie będzie po nieoświetlonym podwórku chodził ! Kiedy powiedziałam, że nie mogłam odebrać telefonu ponieważ rozmawiałam, to zarzucił mi, że widocznie za długo.
0 0

zezowaty_kot

#6116938 Napisano: 21.11.2015 00:39:09
Serio mnie dziś wkurza, że wygrywają analfabeci. To tak jakby w maratonie wygrał ten co nie związał sznurówek i wy... Koleił się zaraz na starcie. Bo przecież szkoda biedaka.... Co z tego, że inni trenowali, trzymali dietę, inwestowali? Nagrodzimy kalekę, bo to poprawne politycznie! 
0 0

bezaczek7

#6116947 Napisano: 21.11.2015 01:25:30
zamówiłam wreszcie buty NB za bon activii. wybrałam piękne, jedne z dwóch, które jako tako mi się podobały (jestem wybredna i mocno jednokolorowa). po paru dniach, podaniu kodów z bonów, pan mi pisze, że jest zmuszony anulować zamówienie, bo była ostatnia para w rozmiarze i przy pakowaniu odkryli, że zniszczona. okej, zdarza się. myślę sobie, popatrzę na te długości wkładek, może rozmiar większe wezmę? wchodzę, a tam model całkowicie usunięty. ja się pytam-dlaczego? mój rozmiar na pewno nie był jedynym dostępnym podczas kupowania. wykupili wszystkie inne za te 4 dni? zostałam z bonami ze zdrapanymi kodami i bez butów. wkurzałam się wczoraj, dziś mi zwyczajnie smutno emotka  ale i tak musiałam się wyżalić.

i jeszcze wkurza mnie, że nie potrafię iść spać wcześniej jak o drugiej w nocy!
0 0

kalka

#6116948 Napisano: 21.11.2015 01:47:20
zezowaty_kot napisał(a):

Serio mnie dziś wkurza, że wygrywają analfabeci. To tak jakby w maratonie wygrał ten co nie związał sznurówek i wy... Koleił się zaraz na starcie. Bo przecież szkoda biedaka.... Co z tego, że inni trenowali, trzymali dietę, inwestowali? Nagrodzimy kalekę, bo to poprawne politycznie! 

To nie jestem osamotniona w swoich odczuciach
0 0

taalvikki

#6116949 Napisano: 21.11.2015 01:53:26
kalka napisał(a):

zezowaty_kot napisał(a):

To nie jestem osamotniona w swoich odczuciach

ja następnym razem wyślę odpowiedzi po hebrajsku, a jak mnie nie nagrodzą, to pójdę do mediów i powiem, że to antysemityzm. emotka
0 0

mirai

#6116958 Napisano: 21.11.2015 09:18:52
Wkurza mnie, że nie działa strona w Konkurs "Świąteczna gotówka" i nie można wysłać zgłoszenia emotka
0 0

joan

#6116979 Napisano: 21.11.2015 11:17:15
zezowaty_kot napisał(a):

Super porównanie, przemawia do mnie emotka

I pójdę dalej: co by było, gdyby na olimpiadzie nie wygrywał najlepszy zawodnik, tylko sędziowie z lenistwa LOSOWALIBY zwycięzcę? Czy to by było ołkej, czy może raczej dziwne? Bo mam wrażenie, że coraz więcej organizatorów uważa, że przecież "wszystko w porządku, laureat jest, się nie czepiajcie" emotka
0 0

sylzab2294

#6116980 Napisano: 21.11.2015 11:32:28
joan napisał(a):

zezowaty_kot napisał(a):

I pójdę dalej: co by było, gdyby na olimpiadzie nie wygrywał najlepszy zawodnik, tylko sędziowie z lenistwa LOSOWALIBY zwycięzcę? Czy to by było ołkej, czy może raczej dziwne? Bo mam wrażenie, że coraz więcej organizatorów uważa, że przecież "wszystko w porządku, laureat jest, się nie czepiajcie" emotka

emotka  podpisuje się pod waszymi słowami....wkurza to niemiłosiernie...
0 0

jasnoniebieska

#6116983 Napisano: 21.11.2015 11:37:18
joan napisał(a):

zezowaty_kot napisał(a):

Tak mi się skojarzyło
0 0

ziolko

#6116984 Napisano: 21.11.2015 11:37:37
niektóre agencje nie widzą różnicy pomiędzy wybraniem najlepszej pracy czy zgłoszenia a losowaniem. No co to za różnica? emotka
0 0

joan

#6116987 Napisano: 21.11.2015 11:54:29
ilonaaa93 - ciekawy filmik, dzięki za zamieszczenie go! emotka
0 0

asantesana

#6116989 Napisano: 21.11.2015 11:58:09
joan napisał(a):

zezowaty_kot napisał(a):

Ja bym poszła jeszcze dalej - co by było, gdyby maraton wygrał ktoś, kto innym związał sznurówki - prawego buta z lewym? i inni wy...koleiliby się na starcie, a on truchcikiem dobiegł do mety? Bo czymże innym jest wysyłanie filmików i prac plastycznych na konkurs hasłowy jak nie związanie innym sznurówek? A sędziowie jeszcze klaskaliby na mecie, bo on taki kreatywny emotka  

Ilonaaa - filmik rewelacja.
0 0