Wkurza mnie...

zaczytana-pola

#6124741 Napisano: 04.12.2015 11:33:30
mia napisał(a):

magnus napisał(a):

Wkurza mnie ciągle fakt, że w grach losowych NIC nie wygrywam, a jednak biorę udział, tracę i kasę tylko po to żeby rodzina, znajomi i nieznajomi byli obdzielani różnymi zupkami, świeczkami, pastami do butów i na śniadanie koniecznie jedli ciasteczka BelVita emotka

Mojego rekordu nie pobijesz. emotka
4 (słownie: cztery) razy zainwestowane w loterię Ambition ( czyli 200 zł z hakiem poszło się je...ć, bo bez onych luksusowych sprzętów bym się obyła) - i nawet jednej patelni. O lepsiejszych nagrodach, bo z ich powodu brałam udział, nawet nie wspominam. emotka
To tylko jeden przykład mojej warki z wiatarakami-loteriani - wybrałam ten najbardziej drastyczny dla kieszeni... emotka

Dołączam się do wkurzonych. Nie wiem jaki jest Smolara fenomen, że tak trudno u nich wygrać. Ambition nic, GP Batterise nic, Misie nic, Coca-Cola Tesco nic i takich niców można wymieniać od groma i ciut ciut.
I wkurza mnie to strasznie emotka
0 0

joan

#6124745 Napisano: 04.12.2015 11:35:55
michałek13 napisał(a):

(...) I wcale nie uważam, że dzieci adoptowane są gorsze, głupsze... one po prostu miały głupich rodziców i zasługują na miłość i czułość, jak każde dziecko.

emotka

magnus napisał(a):

Wkurza mnie ciągle fakt, że w grach losowych NIC nie wygrywam, a jednak biorę udział, tracę i kasę tylko po to żeby rodzina, znajomi i nieznajomi byli obdzielani różnymi zupkami, świeczkami, pastami do butów i na śniadanie koniecznie jedli ciasteczka BelVita emotka

Z Belvity jeszcze dzwonią, nie porzucaj nadziei emotka
Niestety, znam ten ból, widocznie wygrane w loteriach z zasady nie są nam pisane...
0 0

Gość: NosKruka

#6124762 Napisano: 04.12.2015 11:49:32
bzowapani napisał(a):

i Leony (nie wierzę, ze wybierali poprzez czytanie) emotka emotka

myślisz, że nie siedzą i nie czytają tych kilku tysięcy stron głupawych rymowanek by wybrać te najlepsze???
0 0

Gość: 1Hiacynta1

#6124763 Napisano: 04.12.2015 11:49:40
magnus napisał(a):

mia napisał(a):

magnus napisał(a):

4 (słownie: cztery) razy zainwestowane w loterię Ambition ( czyli 200 zł z hakiem poszło się je...ć, bo bez onych luksusowych sprzętów bym się obyła) - i nawet jednej patelni. O lepsiejszych nagrodach, bo z ich powodu brałam udział, nawet nie wspominam. emotka
To tylko jeden przykład mojej warki z wiatarakami-loteriani - wybrałam ten najbardziej drastyczny dla kieszeni... emotka

To o nie licytację chodzi, tylko o głupotę i branie udziału tam, gdzie od damo wiadomo,że to nie dla mnie- ile można kupić"niezbędnych"  Ducków, Kiiwi,Coli, ciasteczek ?
Czytam wyniki z tych losowanek i mam wrażenie, że ciągle te same Alfredy, Patryki, Agnesy, Eryki emotka  , czasami zaplącze się kilka innych imionemotka
Nawet Jacobs, gdzie niby bez nakładu finansowego ale z dużym czasu, żeby były ładne, świateczne, dawały radość a dają porażkę w kazdej edycji.
Trzeba zrobic sepukuemotka

No właśnie straszny wysyp oryginalnych imion zarówno w loterii Glade jak i Paczka Sprzątaczka
0 0

slonecznik1309

#6124768 Napisano: 04.12.2015 11:55:11
ja w Ambition zainwestowałam ponad 500 zł, zamawiałam przez allegro, częściowo dostałam pobite...pisze reklamacje...i ciągle odysłają mi rzeczy do kompeltu, ale znów dochodzą pobite...wczoraj na 7 talerzy maiałam 4 zbite i znów reklamacja ;( choć nie robią problemów i wysyłają znowu... a w dodatku z ambition nic nie wygrałam ;( ""jeszcze odbija mi się czkawką"" Coca Cola z Biedronki i rezerwa z Kia Sportage ;( przez takie publiczne podanie rezerwy z samochodem przyprawiło mnie o depresję i problemy z sobą ;( emotka emotka Smolar poddał mnie niezłym torturom psychicznym emotka
0 0

#6124769 Napisano: 04.12.2015 11:55:15
te o pszczołach mi się podobało, serio
0 0

Gość: zwierzyniec

#6124771 Napisano: 04.12.2015 11:57:17
michałek13 napisał(a):

joan napisał(a):

Ja nie neguję absolutnie adopcji, bo z doświadczenia wiem, że to nie jest tak, że idziesz do domu dziecka i ci dziecko z miejsca ofiarują jak w "Przyjaciółkach". Poza tym uważam, za normalne i naturalne, że najpierw próbuje się zrobić wszystko by mieć dziecko własne. I wcale nie uważam, że dzieci adoptowane są gorsze, głupsze... one po prostu miały głupich rodziców i zasługują na miłość i czułość, jak każde dziecko.

Michałek w mojej okolicy było sporo bezdzietnych par, większość adoptowała dzieci bez większych problemów, dwie rodziny maleńkie niemowlaki.
Trzy pary - nauczyciele bądź jedno z nich było nauczycielką.Jak potoczyły się ich losy:
- dwie rodziny - ojcowie szczęśliwi, jedna z matek - niespecjalnie - wcześniej po nieudanym in vitro, a wtedy to były ogromne koszty, bez grosza refundacji;
- jednej parze urodziło się później własne dziecko,które od małego sprawiało problemy w przeciwieństwie do adoptowanego;
- kilkuletnia dziewczynka adoptowana przez nauczycieli - ojciec wkrótce zmarł, matka alkoholiczka,wysłana na urlop zdrowotny - dosłownie się zapiła. Dziewczynka nie była kochana, przeżywała dramat z matką pijaczką, "mamusia" umarła. Na szczęście dziewczynce został spłacony duży dom, dalsza rodzina nie chciała jej niczego pozbawić - choć tyle zyskała.
Dziś to już dorosłe osoby. 
Wszyscy, o których wspomniałam, byli zamożni - własne okazałe domy, bez zadłużeń itp. Łatwiej im było adoptować, bo gwarantowali bezpieczeństwo finansowe - dla ośrodków adopcyjnych to bardzo ważne: można być biedakiem o wielkim sercu i latami czekać na adopcję.
Obserwuję z przerażeniem - coraz więcej par ma problem z rozrodczością.
0 0

joan

#6124784 Napisano: 04.12.2015 12:11:01
Opiszę zatem przypadki moich znajomych:
Para 1: dochody bardzo przeciętne, nic specjalnego, żadna średnia krajowa warszawska czy coś. Adoptowali małą dziewczynkę. Potem on przestał kochać i ich zostawił.
Para 2: dochody nieco powyżej przeciętnej, ale również żaden szpan. Adoptowali małą dziewczynkę, razem do dziś.
Para 3: dochody przeciętne, on pracownik służby mundurowej. W czasie procedury adopcyjnej niespodziewanie ona zaszła w ciążę, zrezygnowali z adopcji. Razem do dziś.
0 0

Gość: zwierzyniec

#6124797 Napisano: 04.12.2015 12:22:16
Joan - ci, o których wspomniałam, też adoptowali dziewczynki
0 0

Gość: giuliettaX

#6124804 Napisano: 04.12.2015 12:25:55
magnus napisał(a):

zaczytana-pola napisał(a):

mia napisał(a):

magnus napisał(a):

Dołączam się do wkurzonych. Nie wiem jaki jest Smolara fenomen, że tak trudno u nich wygrać. Ambition nic, GP Batterise nic, Misie nic, Coca-Cola Tesco nic i takich niców można wymieniać od groma i ciut ciut.
I wkurza mnie to strasznie emotka

O właśnie przypomniałaś - jeszcze ten Persil,  GP , Vhiskas i Leony (nie wierzę, ze wybierali poprzez czytanie) emotka emotka

ale sobie nie możecie niczego zarzucić emotka  jest loteria, podchodzisz uczciwie, kupujesz produkt i wysyłasz zgłoszenie z jednym nr paragonu na prawdziwe dane... i to nie Wasza wina, że ........... zgłaszają jeden numer paragonu (i żeby tylko numer czy inne liczby, bo widziałam nawet ulice sklepów w wynikach....) z 50 telefonów czy przy 1 nagrodzie dziennej zgłaszają jeden paragon z 500@ emotka  ale... loterie to śliski temat, byle informatyk może sprawdzić rejestry zgłoszeń do loterii i wskazać oszustwa emotka  za tak przeprowadzoną loterię i fałszywe zgłoszenia na gupiki, bo się szybko rozmnażają kary są ogromne, nawet milionowe... emotka  na sprawdzenie czas do 6 latemotka  do tego wyłudzenia na fałszywe dane emotka  super wpis NosKruka o imionach w MDW emotka
0 0

#6124810 Napisano: 04.12.2015 12:29:31
bzowapani napisał(a):

emotka  super wpis NosKruka o imionach w MDW emotka

niestety zostałem za to ukarany i go skasowałem
0 0

#6124830 Napisano: 04.12.2015 12:44:42
NosKruka napisał(a):

dlatego tam nie komentowałam tylko tutaj, ale nie przejmuj się, bo większość od lat wie o co chodzi emotka
0 0

#6124839 Napisano: 04.12.2015 12:49:58
giulietta napisał(a):

NosKruka napisał(a):

dlatego tam nie komentowałam tylko tutaj, ale nie przejmuj się, bo większość od lat wie o co chodzi emotka

nie wiedziałem że admini tacy ostrzy...
0 0

#6124872 Napisano: 04.12.2015 13:14:28
NosKruka napisał(a):

giulietta napisał(a):

NosKruka napisał(a):

nie wiedziałem że admini tacy ostrzy...

nie powinno być karniaka, bo inni za luksus też nie dostali, a napisałeś fakty tylko nie w tym miejscu  
0 0

zdolnabestia

#6124875 Napisano: 04.12.2015 13:15:51
Karniak został wlepiony 2 dni temu, nie za dzisiaj.
0 0

#6124881 Napisano: 04.12.2015 13:24:46
zdolnabestia napisał(a):

Karniak został wlepiony 2 dni temu, nie za dzisiaj.

aha, nie widziałam tego emotka  co do karniaków to powinny być za "bezmyślne" informacje jak pytania o luksusie, a nie za konkretne, przydatne innym informacje emotka  i bez wyróżnień....
0 0

Gość: latika

#6124886 Napisano: 04.12.2015 13:31:47
Nie chodzi o zazdrość, chodzi o sąsiadke dzięki której zaczelam grać, część wiadomo idzie na prezenty, ale wygrywa np czapeczkę dla dziecka a potem wyciera nią kurze. Prosty przyklad. To mnie wkurza.
0 0

cherry_coke

#6124928 Napisano: 04.12.2015 14:09:21
Sama już nie wiem czy z Belvity wysłałam ten nr transakcji co trzeba... Eh... emotka
0 0

nataszka

#6125037 Napisano: 04.12.2015 14:58:55
Brak odblokowanych wątków mimo dodania konkursów!!!
0 0

aniolka2310

#6125213 Napisano: 04.12.2015 17:44:35
Gdyby w jakiejś loterii było 1000 nagród i wzięłoby w niej udział 1001 uczestników, to tym, który nie dostałby nagrody byłabym właśnie ja emotka  Jak mnie okrutnie wkurza niefart w loteriach emotka
0 0