Wkurza mnie...

staszek

#6125578 Napisano: 05.12.2015 15:03:23
Słowo "małż" w sensie mąż. Kto to wymyślił? emotka
0 0

elotta

#6125581 Napisano: 05.12.2015 15:07:10
staszek napisał(a):

Albo wizażowy TŻ emotka
0 0

radosna

#6125583 Napisano: 05.12.2015 15:11:16
staszek napisał(a):

MAŁŻ to skrót od małżonek. Taki skrót wynika z oszczędności liter i języka emotka
0 0

staszek

#6125585 Napisano: 05.12.2015 15:19:22
radosna napisał(a):

staszek napisał(a):

MAŁŻ to skrót od małżonek. Taki skrót wynika z oszczędności liter i języka emotka

Ale mąż jest jeszcze krótsze emotka
0 0

ondine

#6125591 Napisano: 05.12.2015 15:29:31
elotta napisał(a):

staszek napisał(a):

Albo wizażowy TŻ emotka

Mnie też obie te formy drażnią, ale myślałam, że tylko mnie... emotka
0 0

elotta

#6125592 Napisano: 05.12.2015 15:33:47
radosna napisał(a):

staszek napisał(a):

No takie pieszczenie się młodych mężatek, bądźmy szczerzy. Oszczędność liter i języka, nienawidzę tego argumentu. Często jest używany przez osoby piszące wgl zamiast w ogóle lub innych cze zamiast cześć.

Co wy robicie z tak zaoszczędzonym czasem?

edit: radosna, ja tu nie piję teraz do Ciebie tylko ogólnie do ludzkości emotka
0 0

elotta

#6125609 Napisano: 05.12.2015 16:53:08
asandraa napisał(a):

wkurza mnie, że nie widzę wczorajszych i dzisiejszych  konkursów!

Jakiś zastój, pewnie pionas nie ma czasu
0 0

taalvikki

#6125628 Napisano: 05.12.2015 18:30:33
staszek napisał(a):

radosna napisał(a):

staszek napisał(a):

otóż to. to nie żadna oszczędność, tylko taka chęć bycia strasznie fajnym. takie mizdrzenie się młodych żonek, jak się już rzekło.
mnie też to irytuje, podobnie jak TŻ. choć TŻ zdecydowanie bardziej . 

w ogóle takie nazewnictwo w parach mnie wkurza: kochanie, skarbie, misiu. jakby się naprawdę nie umiało wymyślić nic oryginalnego, niepowtarzalnego i odnoszącego się TYLKO do tej mojej pary..  

ale w sumie, cóż się dziwić, w konkursach jest to samo i w kółko wygrywają wtórne banały. taka już jest specyfika ludzkości.
0 0

mczarna

#6125631 Napisano: 05.12.2015 18:50:10
taalvikki napisał(a):

staszek napisał(a):

radosna napisał(a):

staszek napisał(a):

otóż to. to nie żadna oszczędność, tylko taka chęć bycia strasznie fajnym. takie mizdrzenie się młodych żonek, jak się już rzekło.
mnie też to irytuje, podobnie jak TŻ. choć TŻ zdecydowanie bardziej . 

w ogóle takie nazewnictwo w parach mnie wkurza: kochanie, skarbie, misiu. jakby się naprawdę nie umiało wymyślić nic oryginalnego, niepowtarzalnego i odnoszącego się TYLKO do tej mojej pary..  

ale w sumie, cóż się dziwić, w konkursach jest to samo i w kółko wygrywają wtórne banały. taka już jest specyfika ludzkości.

Dzięki za oświecenie mnie co to małż, bo już myślałam,że jakiś konkurs z owocami morza był     Nie rozumiem takiej pisaniny, to żaden skrót skoro słowo mąż jest krótsze. Ja rozumiem ,że na forum wiele skrótów jest odnośnie sklepów ale żeby takie słowa skracać?! Powinna być dumna z tej nagrody, a nie upłycać to do, jak dla mnie, MAŁŻA czy MAŁŻY
0 0

kalka

#6125635 Napisano: 05.12.2015 18:58:46
ondine napisał(a):

elotta napisał(a):

staszek napisał(a):

Albo wizażowy TŻ emotka

Mnie też obie te formy drażnią, ale myślałam, że tylko mnie... emotka

mnie taż, natomiast sama mawiam czasem o mym mężu "mżonek" , kiedyś mi się  mąż z  mrzonką skojarzył i już tak już zostało emotka   
0 0

kalka

#6125643 Napisano: 05.12.2015 19:13:25
tomniewkurza napisał(a):

mczarna napisał(a):

(...) Ja rozumiem ,że na forum wiele skrótów jest odnośnie sklepów ale żeby takie słowa skracać?! Powinna być dumna z tej nagrody, a nie upłycać to do, jak dla mnie, MAŁŻA czy MAŁŻY

Nie wiem, jak bardzo los cię skrzywdził, ale łał - jestem pod wrażeniem takiej opinii, że "mąż to nagroda" emotka

W świetle powyższego moje skojarzenie nie jest chyba takie znowu od czapy  emotka   Do "męża" (tak ogólnie rzecz biorąc) zdecydowanie bardziej  pasuje mi "mżonek" tudzież "mrzonek" , "nagroda" jakoś mi nie leży emotka  
0 0

kalka

#6125648 Napisano: 05.12.2015 19:26:13
tomniewkurza napisał(a):

kalka napisał(a):

Do "męża" (tak ogólnie rzecz biorąc) zdecydowanie bardziej  pasuje mi "mżonek" tudzież "mrzonek" , "nagroda" jakoś mi nie leży emotka  

Dla niektórych to faktycznie mrzonki jakieś... emotka

Tak dla uściślenia (i gdyby zajrzał tutaj mój mąż, bo nigdy nic nie wiadomo emotka ) nie  mam zastrzeżeń  do mego męża (przynajmniej dzisiaj   )  
0 0

ita1987

#6125651 Napisano: 05.12.2015 19:29:35
tomniewkurza napisał(a):

DOMAGAM SIĘ OPTYMALIZACJI WYŚWIETLANIA!

Mam ustawioną rozdzielczość ekranu natywną, zgodnie z możliwościami monitora oraz moimi potrzebami wizualnymi.
NIESTETY - rozdzielczość strony NIE JEST DOPASOWANA do mnie!
To złe rozwiązane, że rozdzielczość strony WYMUSZA zmianę ustawień użytkownika.
To strona powinna dostosowywać się do PRZERÓŻNYCH ustawień wszystkich użytkowników!!
Na przykładzie - to, co widzę, nie podoba mi się. Mogę się jedynie
DOMYŚLAĆ treści, które pojawiają się w dymku, po kliknięciu w kalendarz.

Ten dymek wychodzi poza obszar mojego ekranu. A JA NIE MYŚLĘ ZMIENIAĆ ROZDZIELCZOŚCI  wrrrr....
Dymek powinien się tak ustawiać, by BYŁ WIDOCZNY W POLU WIDZENIA EKRANU BEZ WZGLĘDU NA USTAWIONĄ ROZDZIELCZOŚĆ!!!!

O rany! Ja myślałam, że ten kalendarz dla ozdoby, aby wiedzieć jaką datę mamy:-) 
0 0

androm

#6125658 Napisano: 05.12.2015 19:41:55
tomniewkurza napisał(a):

DOMAGAM SIĘ OPTYMALIZACJI WYŚWIETLANIA!

Mam ustawioną rozdzielczość ekranu natywną, zgodnie z możliwościami monitora oraz moimi potrzebami wizualnymi.
NIESTETY - rozdzielczość strony NIE JEST DOPASOWANA do mnie!
To złe rozwiązane, że rozdzielczość strony WYMUSZA zmianę ustawień użytkownika.
To strona powinna dostosowywać się do PRZERÓŻNYCH ustawień wszystkich użytkowników!!
Na przykładzie - to, co widzę, nie podoba mi się. Mogę się jedynie
DOMYŚLAĆ treści, które pojawiają się w dymku, po kliknięciu w kalendarz.

Ten dymek wychodzi poza obszar mojego ekranu. A JA NIE MYŚLĘ ZMIENIAĆ ROZDZIELCZOŚCI  wrrrr....
Dymek powinien się tak ustawiać, by BYŁ WIDOCZNY W POLU WIDZENIA EKRANU BEZ WZGLĘDU NA USTAWIONĄ ROZDZIELCZOŚĆ!!!!

W sumie nie musisz być  na tej stronie jeśli Ci się nie podoba. Zawsze możesz założyć swoją i tam się DOMAGAĆ. Nikt nie będzie na Tobie niczego WYMUSZAĆ.

0 0

androm

#6125664 Napisano: 05.12.2015 19:47:49
tomniewkurza napisał(a):

androm napisał(a):

W sumie nie musisz być  na tej stronie jeśli Ci się nie podoba. Zawsze możesz założyć swoją i tam się DOMAGAĆ. Nikt nie będzie na Tobie niczego WYMUSZAĆ.

emotka Jakież to żałosne....
Pionas stworzył tę stronę i Pionas stworzył narzędzie do zgłaszania UWAG.
Uznawanie, że krytyka miejsca jest "niewłaściwa" w sytuacji, kiedy coś "dano za darmo", jest chora, głupia, a nawet bezmyślna.

Jak dla Ciebie forma w jakiej piszesz jest zgłoszeniem UWAGI, to dałeś nam dowód na to kto tu jest chory, głupi, a nawet bezmyślny.
0 0

mczarna

#6125670 Napisano: 05.12.2015 19:53:05
tomniewkurza napisał(a):

mczarna napisał(a):

(...) Ja rozumiem ,że na forum wiele skrótów jest odnośnie sklepów ale żeby takie słowa skracać?! Powinna być dumna z tej nagrody, a nie upłycać to do, jak dla mnie, MAŁŻA czy MAŁŻY

Nie wiem, jak bardzo los cię skrzywdził, ale łał - jestem pod wrażeniem takiej opinii, że "mąż to nagroda" emotka

O co Ci chodzi?? To był wpis w MDW, więc odebrałam to, jak już wiem,że to małżonek,że to dziejsza/wczorajsza  NAGRODA/WYGRANA. Czytasz ze zrozumieniem czy tylko wszystkich krytykujesz? P.S. Los mnie akurat nie skrzywdził, więc odpier papier się od mojego losu i zajmij się swoim! Nosz, normalnie na tym forum nie można formalnie funkcjonować...
0 0

mczarna

#6125671 Napisano: 05.12.2015 19:55:13
tomniewkurza widocznie ma dziś wolne i się nudzi i czepia się każdego "słowa" każdego użytkownika. Napisz lepiej czy coś dziś wygrałeś, bo jakoś z tym cicho...
0 0

dolly

#6125677 Napisano: 05.12.2015 20:03:23
tomniewkurza napisał(a):

androm napisał(a):

Jak dla Ciebie forma w jakiej piszesz jest zgłoszeniem UWAGI, to dałeś nam dowód na to kto tu jest chory, głupi, a nawet bezmyślny.

Masz uwagi do "formy", wrażliwcu? To zgłoś uwagi przez koniczynkę.
FAKTEM jest, że błędy wymagają POPRAWIENIA.
Chcesz dyskutować o formie, czy o FAKTACH?

Zgłoszone,  do adminow, ze ugryzc w jezyk sie nie umiesz.
Nie musisz tu krzyczec, większość umie czytac ze zrozumieniem.
Skoro komus zalecasz zglaszanie uwag przez konczynke, daj dobry przyklad i swoje zglaszaj w odpowiednim dziale.
Pionas zkladal stronę. .... skad ta pewność? ??
0 0

kalka

#6125689 Napisano: 05.12.2015 20:28:56
tomniewkurza napisał(a):

elotta napisał:

radosna napisał:MAŁŻ to skrót od małżonek. Taki skrót wynika z oszczędności liter i języka emotka

...pieszczenie się młodych mężatek, bądźmy szczerzy (...) Co wy robicie z tak zaoszczędzonym czasem?

Przeznaczają na radosną tfu!rczość konkursową w rodzaju
"Na gurze rurze, na dole fjołki, kocham Łaciate, bo to janiołki"
emotka

Ta twórczość nie jest taka wcale tfu! (radosna jest z pewnością  emotka  ) Gdybyś miał okazję poznać, to pewnie zdziwko emotka  by Ci klawiaturkę odjęło    
0 0

staszek

#6125692 Napisano: 05.12.2015 20:42:36
elotta napisał(a):

staszek napisał(a):

Albo wizażowy TŻ emotka

A co to jest to TŻ? Nie wiem, bo na wizażu nie bywam, proszę o oświecenie emotka
0 0