Wkurza mnie...

ziolko

#6130390 Napisano: 12.12.2015 12:50:00
magnus napisał(a):

Wszystkie Twoje konkursy zakończyły sie w październiku + 30 dni , więc na dzień dziesiejszy powinny być już wyzerowane. Od zakończenia miałeś 30 dni na dodanie nowych.

nie dość na tym.. wyzerowane i brak dostępu do niektórych tematów emotka
0 0

buka

#6130490 Napisano: 12.12.2015 16:00:31
tomniewkurza wściekłeś sie? 
0 0

Gość: tomniewkurza

#6130749 Napisano: 13.12.2015 13:08:15
elotta napisał(a):

tomniewkurza napisał(a):

Rzecz w tym, że nie zgadzam się jedynie w kwestii wymowy tego, co napisałaś - jest to w mojej ocenie dość pogardliwe spojrzenie na innych i jako takie, zasługujące na potępienie. Nawet jakoś specjalnie nie jestem ciekaw próbki twej twórczości, bo jeśli jej poziom ma odpowiadać temu, co prezentujesz w pisaniu powyżej - gdzie popełniasz ELEMENTARNE BŁĘDY, to ocena reszty może być zafałszowana przez śmiech, jaki mnie ogarnia, gdy widzę takie coś:
- wytykasz błędy innym, ale nie wiesz, iż każde zdanie zaczynać należy z wielkiej litery, że znak "trzykropek" składa się z trzech, a nie dwóch kropek i tak dalej.

Tomniewkurza - drażnisz mnie czasami swoim czepialstwem, ale tutaj przyznaję Ci stuprocentową rację emotka Choć zdanie zaczynać należy wielką literą/ od wielkiej litery, a nie z wielkiej litery emotka

Mirosław Bańko jednak jest skłonny uznać fakt, iż jest to bardzo powszechny zwyczaj, tym samym nie wypowiada się tak kategorycznie. Więcej na ten temat na przykład tutaj. emotka
"Konstrukcja z małej/dużej litery jest rozpowszechniona bardziej, niż się nam wydaje. Czy ją tępić? Wydaje mi się, że nie – wystarczy informować, że budzi obiekcje."
0 0

elotta

#6130845 Napisano: 13.12.2015 16:47:32
tomniewkurza napisał(a):

elotta napisał(a):

tomniewkurza napisał(a):

Rzecz w tym, że nie zgadzam się jedynie w kwestii wymowy tego, co napisałaś - jest to w mojej ocenie dość pogardliwe spojrzenie na innych i jako takie, zasługujące na potępienie. Nawet jakoś specjalnie nie jestem ciekaw próbki twej twórczości, bo jeśli jej poziom ma odpowiadać temu, co prezentujesz w pisaniu powyżej - gdzie popełniasz ELEMENTARNE BŁĘDY, to ocena reszty może być zafałszowana przez śmiech, jaki mnie ogarnia, gdy widzę takie coś:
- wytykasz błędy innym, ale nie wiesz, iż każde zdanie zaczynać należy z wielkiej litery, że znak "trzykropek" składa się z trzech, a nie dwóch kropek i tak dalej.

Tomniewkurza - drażnisz mnie czasami swoim czepialstwem, ale tutaj przyznaję Ci stuprocentową rację emotka Choć zdanie zaczynać należy wielką literą/ od wielkiej litery, a nie z wielkiej litery emotka

Mirosław Bańko jednak jest skłonny uznać fakt, iż jest to bardzo powszechny zwyczaj, tym samym nie wypowiada się tak kategorycznie. Więcej na ten temat na przykład tutaj. emotka
"Konstrukcja z małej/dużej litery jest rozpowszechniona bardziej, niż się nam wydaje. Czy ją tępić? Wydaje mi się, że nie – wystarczy informować, że budzi obiekcje."

Czy fakt, że profesor Bańko tak skomentował to zjawisko oznacza, że wyrażenie z dużej/małej litery stało się poprawne? Nie.
Może zacznijmy tolerować również wszelkie przyszłem, tu pisze i bynajmniej w znaczeniu przynajmniej? Przecież to jest takie rozpowszechnione!
Nienawidzę naciągania zasad języka polskiego (i nie tylko polskiego)  według własnego widzimisię i tłumacznia się w stylu: "bo inni też tak mówią/ piszą, więc ja też mogę". Ja niestety w dalszym ciągu będę tępić takie tendencje.

emotka
0 0

tereniagno

#6130913 Napisano: 13.12.2015 20:43:14
A mnie wkurza,że na same Święta moja wnusia dostała ospę,Musiała ją dostać w przedszkolu,ponieważ przez cały ten tydzień już nie chodziła.Była przeziębiona i siedziała w domu emotka Znowu zapowiada się służba heh emotka
0 0

Gość: kaki761

#6130944 Napisano: 13.12.2015 21:47:41
czemu mam zablokowane konto na ekonkach ? Przecież nic nie zrobiłam no kur.......mac. Chodzi mi o moje konto anialistopad to ono jest zablokowane
0 0

Gość: zzzzzzz

#6130946 Napisano: 13.12.2015 22:02:45
kaki761 napisał(a):

czemu mam zablokowane konto na ekonkach ? Przecież nic nie zrobiłam no kur.......mac. Chodzi mi o moje konto anialistopad to ono jest zablokowane

haa... ja też mam zablokowane konto emotka
moje ziolko emotka
jakaś zaraza się szerzy na forum i to wcale nie jest śmieszne emotka  wszystko przez zakichanych spamerów  emotka
0 0

#6130947 Napisano: 13.12.2015 22:06:25
kaki - masz neta w cyfrowym polsacie albo upc? 
Spróbuj usunąć historię i wyczyścić ciasteczka.
A jeśli nie pomoże, to pisz do mkmadzi i podaj jej swój adres IP... albo do pionasa

edit... jeśli ktoś ma zablokowane konto to nie znajduje się jego nicka w wyszukiwarce użytkowników. Mnie nie ma. Mkmadzi nie ma, więc pewno też ją dopadło emotka
0 0

Gość: edzia26

#6130949 Napisano: 13.12.2015 22:11:02
ja również mam ZABLOKOWANE KONTO emotka emotka  edzia21

i to nie jest kwestia żadnego IP, ponieważ zakładając nowe konto z którego notabene teraz piszę...korzystam z tego samego ip i tej samej przeglądarki. 

Nie wiem po jakiego GRZYBA ktoś kombinuje na tym forum.  emotka
0 0

#6130951 Napisano: 13.12.2015 22:13:04
może to jakiś wirus?
napisałam już do pionasa... bo mkmadzia teraz nie pomoże, skoro sama ma blokadę emotka
0 0

Gość: edzia26

#6130953 Napisano: 13.12.2015 22:20:56
i magnusa i ondine również nie wyszukuje-wypowiadaliśmy się w wątku SZUKAM i na nas padło. Kurr... emotka  madzia tak samo i Ty ziolko.
0 0

Gość: mistrz81

#6130954 Napisano: 13.12.2015 22:21:04
No mam zablokowane konto (mkmadzia7)

A to teraz, to kolegi ... użyczył mi na chwilę ...

Nie wiem co się dzieje ...

Myślę, że ... chyba ktoś się bawi ... ktoś jakąś lukę znalazł i ... za te karniaki przydzielone chce się zemścić ...

Tylko nie blokuje po IP tylko osoby, które .... emotka ehehe
0 0

Gość: jestem-wkurzona

#6130955 Napisano: 13.12.2015 22:25:25
Madzia - pw
0 0

kajeczka

#6130957 Napisano: 13.12.2015 22:29:13
chyba ktoś Was mocno znienawidził emotka  
0 0

#6130959 Napisano: 13.12.2015 22:31:38
kajeczka, weź lepiej nie kracz więcej emotka emotka emotka
0 0

Gość: benasiaa

#6130975 Napisano: 13.12.2015 22:41:43
dlaczego i Mnie tak pokarało (benasia)  emotka
Przeglądałam tylko wątek szukam i dyskusje a tu nagle "buum" i twoje konto jest zablokowane  emotka
0 0

#6130978 Napisano: 13.12.2015 22:45:13
witaj w klubie emotka
0 0

Gość: benasiaa

#6130981 Napisano: 13.12.2015 22:47:48
i jeszcze ani rusz nie mogłam nowego konta założyć przez google chrome - podejrzewam,że takich osób poszkodowanych jest więcej ale może nie mogą się zalogować/zalożyć nowego konta - mi samej z pół godziny zajęło, szukanie, pisanie, odzyskiwanie haseł, rejestracje, próbowanie na różnych przeglądarkach - nawet na emeil nie chciały przyjść linki z e-konkursów...  Co za dziadostwo się przyplątało  emotka
0 0

taalvikki

#6130983 Napisano: 13.12.2015 22:52:39
tomniewkurza napisał(a):

taalvikki napisał(a):

...w sumie organizatorom idzie o to, by przyciągnąć tłum, a nie wyłonić z tłumu elitę. smutne to strasznie. aczkolwiek w większości przypadków - moim zdaniem - jest tak, że.. wybierają ludzie tak samo "pojętni", jak ci, co piszą.. w końcu większość ludzkości to osobniki poniżej jakichś wyższych norm inteligencji i kreatywności. a naszym zadaniem, jako konkursowiczów, się do tego dopasowywać. co mnie wkurza? że jest to (dopasowywanie się) wątpliwe moralnie i to, że może moje pisarstwo znieść na marny, płytki tor.

Wiesz... ja nawet po części z tą opinią się zgadzam, podział zdolności (zresztą nie tylko zdolności, to dotyczy wielu obszarów) społeczeństwa rozkłada się zgodnie z zasadą Pareto w proporcjach 80/20, gdzie owe 20% to tak zwana elita, a pozostałe 80% to (również umownie nazwane) "wypełnienie". emotka
Może i jesteś niegłupia, ale za to strasznie zarozumiała i trochę wredna, co mnie akurat się nie podoba emotka

dzień dobry  Tobie i wszystkim, którzy zareagowali. 

co do tego, że tutaj piszę tak, albo tak (a piszę tak świadomie na różnych forach, bo mi się graficznie bardziej podoba - tak jak rozmaitym futurystom), to jednak.. fakt, że tutaj tak piszę, nie oznacza, że piszę tak samo w zgłoszeniach konkursowych. tam akurat pisuję bardzo poprawnie  - nawet nie szczędzę spacji po przecinkach tam, gdzie liczy się ilość znaków. więc argument, że piszę niepoprawne odpowiedzi, bo TUTAJ tak pisuję, jest niepoprawny.

wypowiedzi nakazujące mi pokazanie mojej twórczości są też co najmniej dziwne. ja krytykuję to, co widzę, bo zostało opublikowane, czyli to, no publikację czegoś ktoś się zgodził, tym samym narażając się na opinię. a ja, jako ktoś pasjonujący się krytyką literacką, mogę i będę to krytykować. i to nie musi znaczyć, że sama piszę wspaniale. tak samo, jak pani Zapendowska - sama śpiewać nie umie, ale śpiewaków uczy i krytykuje, nieraz ostro. tak więc argument typu: "krytykujesz, to sama pokaż, co potrafisz", też jest niepoprawny. poza tym.. nie mam interesu w tym, żeby kogokolwiek na zawołanie inspirować. a jeszcze inna sprawa to fakt, że gdy coś jest rzeczywiście dobre i z tym przegram, to zawsze o tym napiszę i pogratuluję.

inna sprawa, że jak ktoś chce sobie znaleźć moje (niektóre) odpowiedzi, to sobie znajdzie. i szukanie to jego problem, a nie mój. emotka

a czy jestem wredna? nie wiem. po prostu mierzi mnie szerzący się banał. wszędzie. w konkursach, w kinie, w muzyce, w literaturze. trudno,  jestem wymagająca (wobec siebie i wobec innych) i wolę mierzyć w poziom wyższy niż rymowanka o tym, że na święta last christmas, bo wtedy leje się czysta,  a moim marzeniem jest pokój na świecie i gacie dla córeczki. i tego się trzymam, przykro mi.  :)

PS. kto, pisząc odpowiedzi  typu: "najlepsze są winiary, z nimi mi do pary", a zaraz potem: " zimowe szaleństwo, to w zakupy w tesco, tam nigdy nie czuję się kiepsko", nigdy nie czuł się jak pajac, który musi tworzyć kiepskie rymowanki, by wygrać, niech pierwszy rzuci kamieniem.  ;p
0 0

Gość: giuliettaX

#6130991 Napisano: 13.12.2015 23:37:52
nie wiem o co chodzi, ale mój antywirus blokuje ataki z tej stronki IP lokalizacja Rosja 
0 0