Wkurza mnie...

mia

#6130151 Napisano: 11.12.2015 22:17:20
Nawet nie wkurza... Po prostu słabo mi się robi, gdy widzę w wynikach teksty z bykami ortograficznymi (nie jakimiś literówkami!), które zgarnęły główne nagrody... emotka emotka
0 0

picola

#6130157 Napisano: 11.12.2015 22:28:28
mia napisał(a):

Nawet nie wkurza... Po prostu słabo mi się robi, gdy widzę w wynikach teksty z bykami ortograficznymi (nie jakimiś literówkami!), które zgarnęły główne nagrody... emotka emotka

miałam się nie odzywać, ale też mnie to wkurza
0 0

staszek

#6130177 Napisano: 11.12.2015 22:52:38
Dałam się zrobić na olx i jestem 115 zł w plecy emotka
0 0

yolka123

#6130178 Napisano: 11.12.2015 22:54:21
picola napisał(a):

mia napisał(a):

czasami człowiek musi, inaczej się udusiemotka  I mnie to wkurza.
Nawet pokusiłam się o analizę ( nie wiem po co)  i wyszło mi, że często organizatorowi nagradzającemu ów tekst z błędami chodzi o to, by pokazać tzw. przeciętnemu konsumentowi( czyli większości), że też ma  szansę, choć żaden  z niego poeta ani również prozaik.I ów podbudowany też pisze swoje... I tak leci ta lawina....
0 0

snowflake

#6130204 Napisano: 11.12.2015 23:13:09
A mnie wkurza ludzka ( o ile to coś można nazwać człowiekiem...) znieczulica
https://www.faceb...p;id=189967127702475

Jak mozna?? emotka
0 0

dolly

#6130212 Napisano: 11.12.2015 23:25:50
staszek napisał(a):

Dałam się zrobić na olx i jestem 115 zł w plecy emotka

Danych zadnych nie masz?
0 0

bezaczek7

#6130253 Napisano: 11.12.2015 23:49:50
Ze Martyna95 ma juz 6 na 5 mozliwych karniakow, a 4 min temu dodala kolejny spamujacy komentarz emotka  
0 0

elotta

#6130261 Napisano: 12.12.2015 01:03:08
ja bym za każdy taki spamujący link dawała bana, bez żadnych karniaków emotka
0 0

elewita

#6130275 Napisano: 12.12.2015 01:45:14
wkurza mnie, że nie mam szczęścia w konkursach
0 0

taalvikki

#6130276 Napisano: 12.12.2015 02:05:18
yolka123 napisał(a):

picola napisał(a):

mia napisał(a):

Nawet pokusiłam się o analizę ( nie wiem po co)  i wyszło mi, że często organizatorowi nagradzającemu ów tekst z błędami chodzi o to, by pokazać tzw. przeciętnemu konsumentowi( czyli większości), że też ma  szansę, choć żaden  z niego poeta ani również prozaik.I ów podbudowany też pisze swoje... I tak leci ta lawina....

kurcze, w ten sposób nie kombinowałam, ale może czasem coś w tym jest. w sumie organizatorom idzie o to, by przyciągnąć tłum, a nie wyłonić z tłumu elitę. smutne to strasznie. aczkolwiek w większości przypadków - moim zdaniem - jest tak, że.. wybierają ludzie tak samo "pojętni", jak ci, co piszą.. w końcu większość ludzkości to osobniki poniżej jakichś wyższych norm inteligencji i kreatywności. a naszym zadaniem, jako konkursowiczów, się do tego dopasowywać. co mnie wkurza? że jest to (dopasowywanie się) wątpliwe moralnie i to, że może moje pisarstwo znieść na marny, płytki tor.
0 0

Bimbusia

#6130314 Napisano: 12.12.2015 10:47:43
A mnie wkurza, że nie potrafię ustrzelić koszulki z Lay'sów. Pierwsze zgłoszenie nic, drugie to bilety na mecz i trzecie też nic...a ja tak bardzo chcę upolować koszulkę emotka
0 0

Bimbusia

#6130318 Napisano: 12.12.2015 11:07:40
tomniewkurza napisał(a):

Bimbusia napisał(a):

A mnie wkurza, że nie potrafię ustrzelić koszulki z Lay'sów. Pierwsze zgłoszenie nic, drugie to bilety na mecz i trzecie też nic...a ja tak bardzo chcę upolować koszulkę emotka

...mam to samo - cztery podejścia pod koszulkę, a trafione tylko bilety emotka

heh....to widzę, że nie jestem osamotniona w swoich działaniach emotka  no...tylko jak ją zdobyć...no jak? emotka
0 0

isiulka

#6130333 Napisano: 12.12.2015 11:22:19
taalvikki napisał(a):

yolka123 napisał(a):

picola napisał(a):

mia napisał(a):

kurcze, w ten sposób nie kombinowałam, ale może czasem coś w tym jest. w sumie organizatorom idzie o to, by przyciągnąć tłum, a nie wyłonić z tłumu elitę. smutne to strasznie. aczkolwiek w większości przypadków - moim zdaniem - jest tak, że.. wybierają ludzie tak samo "pojętni", jak ci, co piszą.. w końcu większość ludzkości to osobniki poniżej jakichś wyższych norm inteligencji i kreatywności. a naszym zadaniem, jako konkursowiczów, się do tego dopasowywać. co mnie wkurza? że jest to (dopasowywanie się) wątpliwe moralnie i to, że może moje pisarstwo znieść na marny, płytki tor.

taalvikki wrzuć jakieś swoje hasło, strasznie mnie zaintrygowałaś tym tekstem " może moje pisarstwo znieść na marny, płytki tor.".
Jestem ciekawa jakie błyskotliwe i górnolotne teksty wymyślasz.
0 0

tosca

#6130341 Napisano: 12.12.2015 11:41:54

Ja też jestem bardzo ciekawa i chętnie przeczytałabym jakiś tekst,którego jakość zwali mnie z nóg.Ba,nawet starałabym się szukać w nim inspiracji,bo pisanie górnolotnych tekstów jakoś nigdy mi nie wychodzi...
Zawsze przerażało mnie w  ludziach zbyt duże mniemanie o sobie,dlatego staram się w życiu omijać tych,którzy zawsze wszystko,wiedzą i robią najlepiej,a na ludzi spoza swojej elity patrzą z góry,uważając,że nie dorastają im do pięt.Zdecydowanie wolę trzymać z tymi mniej "pojętnymi".Przy nich przynajmniej czuję się swobodnie ,bo  nawet,jeśli popełnię jakiś błąd w mowie,czy piśmie,nikt nie będzie tego roztrząsał,zarzucając mi brak inteligencji,elokwencji,czy tego,że moja kreatywność znajduje się poniżej jakiejkolwiek normy.Nikt nie jest doskonały i cieszę się,że organizatorzy konkursów też wychodzą z takiego założenia,nagradzając właśnie tych mniej "pojętnych".A jeśli ktoś z powodu,tego,że jego górnolotne teksty nie są doceniane przez komisje konkursowe,czuję się mocno rozgoryczony,zawsze może dać upust swoim zdolnościom,pisząc np.powieść,która stanie się bestsellerem.  
0 0

Gość: dotti25

#6130351 Napisano: 12.12.2015 12:17:45
W temacie prac konkursowych... pisarze/poeci nie muszą znać ortografii. Oni mają mieć wyobraźnię i pomysły. Od kreciej roboty nad poprawianiem prac tychże są korektorzy, którzy znają zasady pisowni, ale zbytniego polotu ich twórczość nie ma. Można nie mieć żadnego wykształcenia, ale mieć genialny pomysł, a można też mieć szeroką wiedzę i zero pomysłów na jej wykorzystanie. Dobrze, że czasem komisja ocenia tez pomysł, a nie tylko poprawność.
0 0

gosposia07

#6130363 Napisano: 12.12.2015 12:34:42
taalvikki napisał(a):

yolka123 napisał(a):

picola napisał(a):

mia napisał(a):

Matko! emotka Co za zarozumiałość i pycha! Nie mówiąc o zawiści, samozachwycie, pogardzie do innych emotka
Talviki- nieładnie. Święta się zbliżają-  trochę pokory i szacunku do drugiego człowieka Ci życzę.

0 0

ziolko

#6130378 Napisano: 12.12.2015 12:39:07
stamp2 napisał(a):

od ponad miesiąca miałem zaliczone 3 dodane konkursy.Teraz jednak okazuje sie że mam zaliczone tylko 2 emotka emotka Brawo dla szybko trybiących moderatorówemotka emotka emotka Ale pewnie oni są niewinni,bo ich zajęcie to rozdawanie karniaków

czasami wystarczy trochę pomyśleć, zanim coś się napisze emotka
Po 1 - konkursy z ostatnich 30 dni są na koncie
po 2 - jak jakiś konkurs zakończy się, to ilość na koncie odpowiednio się zmniejsza
po 3 - obecnie żaden z konkursów, jakie dodałeś nie jest aktualny, wszystkie są zakończone

Logiczne.
Nikt nie ma pod kontem ilości konkursów dodanych od chwili zarejestrowania się na forum, czyli dożywotnio. Są aktualizowane co 30 dni
0 0

elotta

#6130379 Napisano: 12.12.2015 12:39:41
tomniewkurza napisał(a):

Rzecz w tym, że nie zgadzam się jedynie w kwestii wymowy tego, co napisałaś - jest to w mojej ocenie dość pogardliwe spojrzenie na innych i jako takie, zasługujące na potępienie. Nawet jakoś specjalnie nie jestem ciekaw próbki twej twórczości, bo jeśli jej poziom ma odpowiadać temu, co prezentujesz w pisaniu powyżej - gdzie popełniasz ELEMENTARNE BŁĘDY, to ocena reszty może być zafałszowana przez śmiech, jaki mnie ogarnia, gdy widzę takie coś:
- wytykasz błędy innym, ale nie wiesz, iż każde zdanie zaczynać należy z wielkiej litery, że znak "trzykropek" składa się z trzech, a nie dwóch kropek i tak dalej.

Tomniewkurza - drażnisz mnie czasami swoim czepialstwem, ale tutaj przyznaję Ci stuprocentową rację emotka Choć zdanie zaczynać należy wielką literą/ od wielkiej litery, a nie z wielkiej litery emotka
0 0

ziolko

#6130387 Napisano: 12.12.2015 12:44:55
stamp - w ciągu, ale 30 dni emotka
jesli będziesz miał 0, to będziesz miał zablokowany dostęp do niektórych tematów i info, że jak nie dodasz 3 konkursów, to tak będzie zawsze emotka  

0 0

elotta

#6130388 Napisano: 12.12.2015 12:45:31
stamp2, dodawaj co miesiąc trzy konkursy i wszystko będzie okej emotka  I licznik, i dostęp do wszystkich tematów na forum. A dodanie trzech konkursów w ciągu 30 dni to naprawdę niewiele zachodu.
0 0