Wkurza mnie...

cherry_coke

#6144151 Napisano: 13.01.2016 08:59:40
W zeszłym roku wygrałam warsztaty kulinarne z Tomkiem Woźniakiem z Piotra i Pawła. Tak się cieszyłam... i napisałam żeby podali mi przybliżoną datę kiedy się odbędą, a oni mi napisali, że wcale się nie odbędą i że to zgodne z regulaminem, bo napisali w nim, że w uzasadnionych przypadkach mogą odwołać warsztaty. Zapytałam więc dlaczego nie odbędą się? Odpisali, że za mała liczba osób wygrała warsztaty (przecież sami przyznawali ustaloną liczbę tych warsztatów, więc nie wiem skąd zaskoczenie). Cóż, jak człowieka coś cieszy to jest wielka cenzura. Nie wspominając, że nikt o tym nie poinformował i gdybym nie zapytała to zapewne bym czekała i czekała.  emotka
0 0

asantesana

#6144195 Napisano: 13.01.2016 10:41:48
cherry_coke napisał(a):

W zeszłym roku wygrałam warsztaty kulinarne z Tomkiem Woźniakiem z Piotra i Pawła. Tak się cieszyłam... i napisałam żeby podali mi przybliżoną datę kiedy się odbędą, a oni mi napisali, że wcale się nie odbędą i że to zgodne z regulaminem, bo napisali w nim, że w uzasadnionych przypadkach mogą odwołać warsztaty. Zapytałam więc dlaczego nie odbędą się? Odpisali, że za mała liczba osób wygrała warsztaty (przecież sami przyznawali ustaloną liczbę tych warsztatów, więc nie wiem skąd zaskoczenie). Cóż, jak człowieka coś cieszy to jest wielka cenzura. Nie wspominając, że nikt o tym nie poinformował i gdybym nie zapytała to zapewne bym czekała i czekała.  emotka

Czyli z założenia te warsztaty nie miały się odbyć. Ja bym tego tak nie zostawiła, pisałabym reklamację z żądaniem wypłaty równowartości nagrody, bo warsztaty nie odbędą się z ich winy.   
0 0

joan

#6144215 Napisano: 13.01.2016 10:58:00
Przecież można zrobić warsztaty nawet dla jednego uczestnika - nie rozumiem tłumaczenia pracowników Piotra i Pawła emotka Ja również wnosiłabym o wypłacenie równowartości nagrody.

Dodam jeszcze, że to nie sytuacja taka, że wygrałaś bilet na Shakirę, ale nie przyjedzie, więc koncert przepada. Warsztaty miały być organizowane specjalnie dla Ciebie i póki Pan Woźniak żyje, masz prawo żądać wypłacenia nagrody w gotówce.
0 0

cherry_coke

#6144221 Napisano: 13.01.2016 11:05:35
"Organizator zastrzega sobie prawo rezygnacji z organizacji Warsztatów Kulinarnych w przypadku gdy liczba zwycięzców nagród I stopnia zebranych w 6 edycjach konkursu które zamierza przeprowadzić Organizator i którzy zadeklarują gotowość uczestnictwa w Warsztatach Kulinarnych
okaże się być mniejsza niż 6 osób. " 

Były 4 edycje, w każdej 2 osoby wygrały warsztaty co daje łącznie 8 osób. Co więcej znam jeszcze jedną osobę, która wygrała warsztaty i jej również nikt nie pytał o gotowość do uczestnictwa w warsztatach. Pewnie będą zasłaniać się regulaminem, ale nie zostawię tego całkiem bez słowa i napiszę gdzie trzeba. emotka

0 0

asantesana

#6144258 Napisano: 13.01.2016 11:56:33
cherry_coke napisał(a):

"Organizator zastrzega sobie prawo rezygnacji z organizacji Warsztatów Kulinarnych w przypadku gdy liczba zwycięzców nagród I stopnia zebranych w 6 edycjach konkursu które zamierza przeprowadzić Organizator i którzy zadeklarują gotowość uczestnictwa w Warsztatach Kulinarnych

Były 4 edycje, w każdej 2 osoby wygrały warsztaty co daje łącznie 8 osób. Co więcej znam jeszcze jedną osobę, która wygrała warsztaty i jej również nikt nie pytał o gotowość do uczestnictwa w warsztatach. Pewnie będą zasłaniać się regulaminem, ale nie zostawię tego całkiem bez słowa i napiszę gdzie trzeba. emotka

To oni wróżą z fusów i stąd wiedza kto wyraża chęć uczestnictwa? Dlaczego były 4 edycje, a nie 6 jak w regulaminie? A gdzie laureaci rezerwowi? Bardzo grubymi nićmi szyte moim zdaniem, opisałabym to wszystko w reklamacji. 
0 0

kalka

#6144261 Napisano: 13.01.2016 12:00:29
cherry_coke napisał(a):

Były 4 edycje, w każdej 2 osoby wygrały warsztaty co daje łącznie 8 osób. Co więcej znam jeszcze jedną osobę, która wygrała warsztaty i jej również nikt nie pytał o gotowość do uczestnictwa w warsztatach. Pewnie będą zasłaniać się regulaminem, ale nie zostawię tego całkiem bez słowa i napiszę gdzie trzeba

Obciach i żenadaemotka  Jeśli nie mogą (faktycznie) zorganizować warsztatów, to mogliby zaproponować coś w zamian, organizują konkurs, angażują cudze środki i czas, a potem olewają ludzi emotka  
A co to za firma? 
0 0

Gość: amif

#6144277 Napisano: 13.01.2016 12:30:19
znowu ban na wejście na forum, zablokowane IP z cyfrowego polsatu, sytuacja sie powtarza, czyżby znowu hakerski atak na forum....
0 0

cherry_coke

#6144280 Napisano: 13.01.2016 12:36:35
kalka napisał(a):

cherry_coke napisał(a):

Były 4 edycje, w każdej 2 osoby wygrały warsztaty co daje łącznie 8 osób. Co więcej znam jeszcze jedną osobę, która wygrała warsztaty i jej również nikt nie pytał o gotowość do uczestnictwa w warsztatach. Pewnie będą zasłaniać się regulaminem, ale nie zostawię tego całkiem bez słowa i napiszę gdzie trzeba

Obciach i żenadaemotka  Jeśli nie mogą (faktycznie) zorganizować warsztatów, to mogliby zaproponować coś w zamian, organizują konkurs, angażują cudze środki i czas, a potem olewają ludzi emotka  
A co to za firma? 

Organizator Piotr i Paweł
https://www.e-kon...ja.html#.VpY1tvnhCUk
Nawet na forum dogrzebałam się do info że było 5 edycji. 
0 0

kalka

#6144289 Napisano: 13.01.2016 12:47:26
cherry_coke napisał(a):

kalka napisał(a):

cherry_coke napisał(a):

A co to za firma? 

Organizator Piotr i Paweł
http://www.e-konk...ja.html#.VpY1tvnhCUk
Nawet na forum dogrzebałam się do info że było 5 edycji. 

Co raz bardziej nabieram przekonania, że przydałby się top: "Nie polecam konkursów organizowanych przez...." lub "ostrzegam przed agencją/firmą...."
Nie odpuszczaj, bo nawet jeśli jest zastrzeżenie o możliwość  rezygnacji z warsztatów, to rekompensata dla nagrodzonych osób i tak się należy,wszak wina nie leży po stronie laureata 

0 0

tereniagno

#6144447 Napisano: 13.01.2016 17:25:23
Noż ,ale się wkurzyłam teraz. W listopadzie córka zamówiła pufy dla dzieci jako prezent gwiazdkowy za pobraniem na mój adres.Nie dość,że przysłali krótko przed świętami,to jeszcze nie przysłali takich jak były zamawiane emotka .Zadzwoniła do firmy i kurier miał przyjechać po nie zaraz po świętach.Kurier zjawił się dopiero w Sylwestra. Ok. pojechały do właściciela,a my czekamy za nowymi,tymi,które były zamawiane w listopadzie.Teraz dostałam wiadomość z PP,że dziś została nadana przesyłka kurierska o nr....pobraniowa na kwotę 493zł. Ile razy mam płacić za ten sam towar,który był już zapłacony przy pierwszej przesyłce?!!! No ale podnieśli mi adrenalinę !!!!Córka miała do nich dzwonić,jestem ciekawa co jej powiedzą?!!1emotka emotka emotka
0 0

batistutek123

#6144712 Napisano: 13.01.2016 23:38:07
nie widzę działu Tesco na forum,a  nie mam szczęścia do szukania konkursów- nie da się krakowskim targiem za 2,5 konkursu dać uprawnienia do oglądania?
0 0

joan

#6144714 Napisano: 13.01.2016 23:41:06
batistutek123 napisał(a):

nie widzę działu Tesco na forum,a  nie mam szczęścia do szukania konkursów- nie da się krakowskim targiem za 2,5 konkursu dać uprawnienia do oglądania?

A jesteś z Krakowa, żeby coś takiego proponować? emotka
0 0

ziolko

#6144717 Napisano: 13.01.2016 23:53:55
batistutek123 napisał(a):

każdy ma takie same prawa i obowiązki na forum, czyli albo 3 konkursy na miesiąc i dostęp do całego forum, albo zero konkursów i ograniczenia tematów emotka
Na Facebooku jest masa konkursów.. wystarczy mieć oczy szeroko otwarte i raz dwa dodać konkursy emotka  
0 0

sylzab2294

#6144737 Napisano: 14.01.2016 07:00:05
Wkurza mnie zawiść ludzka, bo robi takie spustoszenia jak bomby atomowe spuszczone na Hiroszimę i Nagasaki... Ech, "ludzie ludziom zgotowali ten los"...emotka
0 0

Gość: barcza

#6144771 Napisano: 14.01.2016 09:15:21
ziolko napisał(a):

batistutek123 napisał(a):nie widzę działu Tesco na forum,a  nie mam szczęścia do szukania konkursów- nie da się krakowskim targiem za 2,5 konkursu dać uprawnienia do oglądania?

każdy ma takie same prawa i obowiązki na forum, czyli albo 3 konkursy na miesiąc i dostęp do całego forum, albo zero konkursów i ograniczenia tematów emotka
Na Facebooku jest masa konkursów.. wystarczy mieć oczy szeroko otwarte i raz dwa dodać konkursy emotka  

do topu paragony dostęp powinni  mieć nie tylko ci co dodadzą 4 konkursy ale co najmniej rok na forum byłaby to eliminacja dla cwaniaków co się zarejestrują  specjalnie dla paragonu maja 2 posty i już mogą kupować nie jest to moim zdaniem uczciwe emotka
0 0

defed

#6144786 Napisano: 14.01.2016 09:56:32
tomniewkurza napisał(a):

barcza napisał(a):

do topu paragony dostęp powinni  mieć nie tylko ci co dodadzą 4 konkursy ale co najmniej rok na forum byłaby to eliminacja dla cwaniaków co się zarejestrują  specjalnie dla paragonu maja 2 posty i już mogą kupować nie jest to moim zdaniem uczciwe emotka

emotka a sam wątek handlu paragonami jest oczywiście "super uczciwy" co? emotka

no właśnie-przez zezwolenie na takie postępowanie nigdy nie wygram z rezerwy...emotka
0 0

nkba

#6144787 Napisano: 14.01.2016 09:59:05
defed napisał(a):

tomniewkurza napisał(a):

barcza napisał(a):

no właśnie-przez zezwolenie na takie postępowanie nigdy nie wygram z rezerwy...emotka

ja też emotka ale każdy robi jak uważa.
0 0

anika1989

#6144789 Napisano: 14.01.2016 10:02:59
nkba napisał(a):

defed napisał(a):

tomniewkurza napisał(a):

barcza napisał(a):

Ja sobie uświadomiłam ostatnio, że w konkursie z Żywcem nie trzeba było podawać nr paragonu emotka  Pewnie zaraz po wynikach zacznie się handel...
0 0

#6144816 Napisano: 14.01.2016 10:37:26
anika1989 napisał(a):

nkba napisał(a):

defed napisał(a):

tomniewkurza napisał(a):

barcza napisał(a):

Ja sobie uświadomiłam ostatnio, że w konkursie z Żywcem nie trzeba było podawać nr paragonu emotka  Pewnie zaraz po wynikach zacznie się handel...

Oczywiście , że nie jest uczciwy - zawsze można zamknąć ten top ( albo nie sprzedawać za grosze albo nie sprzedawać wcale) - ale jeżeli jest to powinno być jakieś ograniczenia stażowe a nie tylko 4 konkursy
0 0

#6144822 Napisano: 14.01.2016 10:55:15
barcza napisał(a):

anika1989 napisał(a):

nkba napisał(a):

defed napisał(a):

tomniewkurza napisał(a):

barcza napisał(a):

Oczywiście , że nie jest uczciwy - zawsze można zamknąć ten top ( albo nie sprzedawać za grosze albo nie sprzedawać wcale) - ale jeżeli jest to powinno być jakieś ograniczenia stażowe a nie tylko 4 konkursy

Jeżeli wszyscy tutaj uczciwie gramy to może zamkniemy top bo nie jest potrzebny (wtedy może będą rezerwy) a jeżeli ktoś napisze w innym wątku  w sprawie kupna paragonu wywalać z forum. Tyle na forum piszecie o etyce uczciwym graniu tylko na siebie to taki top nie jest wcale potrzebny każdy ma paragon i gra .
0 0